Ваше мислење за „Распеани Скопјани“?

Вашето мислење за ова група..

• Вкупно гласачи
    152
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 февруари 2008
Мислења
231
Поени од реакции
160
Кажи ја точната локација на куќата во која што е роден твојот пра пра дедо,доколку си навистина чистокрвен како што тврдиш,тогаш нема да ти биде проблем. :)
Ништо не сум потврдил, читај убаво, у дилеми сум хах. Ама по твојава логика барем знам дека моите правнуци ќе бидат скопјани, пошо дедо им (јас) ( па и неговиот татко ) се родени во Скопје. :cool:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Ништо не сум потврдил, читај убаво, у дилеми сум хах. Ама по твојава логика барем знам дека моите правнуци ќе бидат скопјани, пошо дедо им (јас) ( па и неговиот татко ) се родени во Скопје. :cool:
Жителите на градот за да смеат да се декларираат како "чистокрвни скопјани" мора да го докажат своето ариевско потекло со документи за нивните предци од 1800 година па наваму :D

Член од
28 март 2006
Мислења
17.777
Поени од реакции
12.239
Жителите на градот за да смеат да се декларираат како "чистокрвни скопјани" мора да го докажат своето ариевско потекло со документи за нивните предци од 1800 година па наваму :D
Нека е од римско, од Скупи

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
Не ми се допаѓаат, но не ми ни пречат. Баш ми е мило што има некој што мисли поразлично од нашата владејачка партија и нејзините проекти.
Тоа од една страна... ама од друга страна народот (како што се гледа и на форумов) не е воопшто глупав. Сите знаат која е Соња Исмаил и нејзините другарчиња, а тој факт предизвикува одбивност кон нив и за тие што можеби им ги подржуваат нивните јавни намери, цели (доколку ги имаат) и мислење.

Во врска со муабетот за „чисти скопјани“. Многу интересен феномен е тоа што луѓе кои се релативно новопечени скопјани (1-2 генерации во Скопје) имаат поголем презир кон доселениците, дури се прават и поголеми „чистокрвни“ скопјани од староседелците.
А како доказ за нивното скопско потекло(?) често велат дека тоа што живеат во Дебар Маало или Центар е доказ самото по себе. Смешки невидени.

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Не, не се сложив јас со тебе, туку кажав дека има сељачаана со "чистокрвно" потекло од Скопје. Вака, сликовито да ти опишам, бидејќи погрешно ме сфати.
Добро добро добро не мора толку да се вадиш, а иначе тоа не е сељачаана туку сељачиштава-дојденци не ја сфаќаат скопската шема па затоа им изгледа така.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ова пред Соборна им е најголемо остварување... и најшарено :pos:

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Не го оправдувам пристапот на "Распеаниве Скопјани", ама еве го лицето на Македонија:

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Несфатените..

Kajgana Shop

На врв Bottom