Ваше мислење за „Распеани Скопјани“?

Вашето мислење за ова група..

• Вкупно гласачи
    152
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.771
Поени од реакции
9.891
Прво, не мешај религија кај што не и' е место. Не е протестот против црквата на плоштад како верски објект, туку како изграден чир кај што не му е место.
Душичке, во Берлин сум во моментов, никаде во Берлин не видов спој на градби како скопските. Сме ги надминале Германциве, wow o_O Ниту во Будимпешта, Прага, Виена, Загреб, Рим, Венеција, Фиренца таква елеганција и ускладеност на градба како во Скопје никаде нема! Лидери во Европа сме! Тој што го направи проектот одма Нобелова да му се даде! И посебна награда за врвни достигнувања во полето на архитектурата!
Најубав опис за нашиот град сега е - покондирена тиква.
Ама ај да не одиме понатаму оф-топик, има посебна тема за проектот.
Баш ме интересира каков е тој спој..ама не е темата тука..може да дискутираме ако сакаш во темата архитектура за ск 2014.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.041
Поени од реакции
24.799
Распеаниве се само подмножество на една поголемка група на меѓуповрзани ЕнЏиОа и организации предводени од наводни интелектуалци заради кредибилитет. Искрено баш ташак ме заболе за некоја си банда паразити. Она што сепак многу ми се допаѓа е што луѓето, а нарочито младите многу убаво ја прочитале оваа копучаана која криејќи се под некои наводни андерграунд парапсихологии, хуманитарни потези, пропагирање на некои си уметности кои само луѓе со отворени 7 чакри и просветлени умови можат да ги разберат, борци за урбано Скопје (овој термин ми е омилен), и слични алтернативни медицини на еден налик на секташки начин пробуваат да ги врбуваат младите интелектуалци нарочито студентите. Овие се за мене новите сељаци-дефиниција за сељак на модерното време. Не дека има и наивни исклучоци меѓутоа баш потпаѓајќи под овие групи им паѓа во вода секое мислење на членовите за сами себе дека се наводно некоја си нова прогресивна младина и докажуваат за нивната тупост. Како што рекоа некои членови од претходно доволно е да им се видат досиејата на челниците на ваквите театрални здруженија. На почетокот сите вакви групации за просечниот Трпе почнаа симпатично бунтовно. Сега со дрскоста и безобразноста си го откриваат правото лице. Апаши, своевремени тоталитаристи и сиви лордови ќе ми глумат хуманизам, ренесанса, еднаквост и либерализам. Само крајно игнорирање и излоација од таквите. Они баш сакаат пцуење публицитети макар и негативни и слично. Лактас ги руга често по телевизии и медиуми. Мора да се крајни бедници кога почнав за еден дел од работите кажани од една таква пољопривредно-задругарска појава како дотичниот да кимам со глава.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
А можеби Елвир Мекиќ треба да ни е идол или спушти се доле на Слаткар да не води низ животов?! Не можеш ти да кажуваш што е срање музика, а што не... а текстовите што ги пишува Мирко Попов и музиката што ја слуша се далеку од срање.

У секој случај ти можеш да мислиш што сакаш, твое право, ама не вреѓај.
Let's be real. Мирко Попов нема кредибилитет да коментира на теми ко шо бираат распеаните, neither does таа ќерката на тој :)
Ама шо ми е гајле кој пее XD
Лабави се, не се ни замараат со тематиката. Мојот професор пее со нив, сум го прашала, не се ни замара многу со темите што ги одбираат...
Чисто од забава му е. Има некои што стварно се замараат од нив, ама тоа се само некое мало јадро од 2-3.
Повеќето од луѓето се уметници и несфатени души што сакаат да бидат улични артисти :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.465
...Мојот професор пее со нив, сум го прашала, не се ни замара многу со темите што ги одбираат...
Чисто од забава му е. ...
Да, да, „Шта зна дете шта је 300 кила“

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Има многу со скопски адреси како тебе за жал, ама како што се вели од опинок чевла никогаш нема да биде.
Така викаат вистина е, сега облечи ги опинците и летни кон ѕвездите :icon_lol:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949
Јас сакам да им предложам на Ацид и Бидиков да направат опција темите автоматски да се заклучуваат после постовите на Сусаро :)

Бај д веј, изгледа сепак имало хипици меѓу хипстерите од Распеани Скопјани. Ете од каде се јавувале забуни кај некои членови, мада поголема е веројатноста истите сеуште да не разликуаат хипик од хипстер. Шогитркалам :D

Јас сум претплатен на нивниот ЈуТјуб канал и го чекам нивното следно видео. Баш ме интересира во која насока ќе продожат. Ако продлжат со грди настапи како 63та, ондак им откажувам претплата, колку и да имаат метафори во своите песни. Едноставно нели... кип ит симпл.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Излегле за протест против црква а не против ск 2014,не лупетај прво да ти кажам.
Второ, излегоа на протест за Нешковски,а на други протести нигде ги нема,како пример последниве инциденти,.како кртици се криеа под земја.
Еве сега плоштад почна да се прави у Чаир,нигде ги нема на протест,што не идат таму да врискаат дека ДУИ го силува Скопје,него несмеат,ќе ги изрешетаат белоглавите.. триста џамии се направија низ Скопје без никакви документи и одобренија за градба,нигде ги немаа.. ама битно ја спречија црквата на плоштад, :tapp:
Чекај бе сега за диво изграденитѕе џамии БЦ е крив така ? Дај не сери жити се,па ВМБЛО е на власт бе што не ги руши ? Ама на ВЛИДЕЛОТ толку му стиска, да те прашам за кој кур е потребна црква на плоштад ? Ај еден логичен одговор дај и една причина, ало бре па се натрупа плоштадон со се и сешто споменици курови врагови нема што нема а тебе уште црква ти фали.
Јас реков еднаш и пак ке кажам, треба да се инвестира ама во ЛУДНИЦИ богами потребни се ите како во оваа држава.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Јас сакам да им предложам на Ацид и Бидиков да направат опција темите автоматски да се заклучуваат после постовите на Сусаро :)
:cuc:

+ 1

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Излегле за протест против црква а не против ск 2014,не лупетај прво да ти кажам.
Второ, излегоа на протест за Нешковски,а на други протести нигде ги нема,како пример последниве инциденти,.како кртици се криеа под земја.
Еве сега плоштад почна да се прави у Чаир,нигде ги нема на протест,што не идат таму да врискаат дека ДУИ го силува Скопје,него несмеат,ќе ги изрешетаат белоглавите.. триста џамии се направија низ Скопје без никакви документи и одобренија за градба,нигде ги немаа.. ама битно ја спречија црквата на плоштад, :tapp:
Не дроби многу за протестите за Мартин Нешковски, затоа што тврдам со сигурност дека не се политички организирани, а тоа дека имаа максимална подршка од опозицијата е сосем друга работа...Или на тебе и сличните како тебе не ви иде у прилог кога некој во државава бедна ќе направи некој антивмровски потег, како во случајот барање на правдината и одговорноста за бруталното претепување на младо момче на плоштад за време на вмровски митинг и тоа од вмровски каубоец...Само нема долго вака да терате....Тоа е факт...

А за овие што пеат, искрено неам некој дефиниран став...Ниту сум за ниту сум против...Секој си има право да си каже свое мислење, па макар и на ваков начин...

D

Daedalus

Гостин
treba Raspeani Skopjani da gi vlozat site svoi pari za James Webb, i napreduvanje na naukata kako i del od svoite finansii da doniraat vo Makedonska Opera i Balet. Ostanatiot del od parite da go dadat za podobruvanje na zdravstvoto na Makedonija, i drugite pari da idat za obrazovnite institucii. Da se vrabotat i da bidat korisni za opstestvoto :) xD!!! a toa deka oni se makedonskata alternativa/avangarda zaedno so Mirko Popov u Vardar :) Ima decki koi se mn po "avangardni" i "alternativni" od niv, go furaat toj film ama ne iskacaat sekoj da gi gleda......Makedonija e puna so muzicki talenti pocnuvajki od metal scenata i zavrsuvajki so jazz. Cudno mi e kako Pejcinovski ili Sintezis, Trajanov, Anastasija, ne se tolku zboreni i popularni kako RASPEANI SKOPJANI!! xD Sramota...Ako e do umetnosta ima mn drugi podobri umetnici koi ne se aktuelni. Znaci ne e do toa........Mozda e do skapata obleka, parite, motivite od politicki karakter....kUjznae xD

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.771
Поени од реакции
9.891
Не дроби многу за протестите за Мартин Нешковски, затоа што тврдам со сигурност дека не се политички организирани, а тоа дека имаа максимална подршка од опозицијата е сосем друга работа...Или на тебе и сличните како тебе не ви иде у прилог кога некој во државава бедна ќе направи некој антивмровски потег, како во случајот барање на правдината и одговорноста за бруталното претепување на младо момче на плоштад за време на вмровски митинг и тоа од вмровски каубоец...Само нема долго вака да терате....Тоа е факт...

А за овие што пеат, искрено неам некој дефиниран став...Ниту сум за ниту сум против...Секој си има право да си каже свое мислење, па макар и на ваков начин...
Го чекам моментот кога че направат МАКЕДОНСКИ протест, за да одбранат некој став од корист на сите..а не антипартиски,антирелигиски и сл протести..преку таквото ми е од овакви лицемери, вриштеа како силувани за црквата на плоштад,а за Ареста џамија во Чаир ги нема да зуцнат,за споменици на балистите и слично,до курца од нивните двојби. Ова е типична ситуација каде македонец против македонец работи,си забиваме нож во грб,а кога треба да се обединиме кога од страна не напаѓаат тогаш ваквиве п*чки први бегаат.
--- надополнето: 4 април 2012 во 13:16 ---
Чекај бе сега за диво изграденитѕе џамии БЦ е крив така ? Дај не сери жити се,па ВМБЛО е на власт бе што не ги руши ? Ама на ВЛИДЕЛОТ толку му стиска, да те прашам за кој кур е потребна црква на плоштад ? Ај еден логичен одговор дај и една причина, ало бре па се натрупа плоштадон со се и сешто споменици курови врагови нема што нема а тебе уште црква ти фали.
Јас реков еднаш и пак ке кажам, треба да се инвестира ама во ЛУДНИЦИ богами потребни се ите како во оваа држава.
Иди прашај ги вахабите и муфтијата за кој кур им требаат џамиите низ цела држава , ги напикаа како печурки после дожд у секое село по 2 џамии изградија... иди прашај па кажи ми.
Да се изградеше џамија на плоштад немаше толку да мрчиш како за црква.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Го чекам моментот кога че направат МАКЕДОНСКИ протест, за да одбранат некој став од корист на сите..а не антипартиски,антирелигиски и сл протести..преку таквото ми е од овакви лицемери, вриштеа како силувани за црквата на плоштад,а за Ареста џамија во Чаир ги нема да зуцнат,за споменици на балистите и слично,до курца од нивните двојби. Ова е типична ситуација каде македонец против македонец работи,си забиваме нож во грб,а кога треба да се обединиме кога од страна не напаѓаат тогаш ваквиве п*чки први бегаат.
--- надополнето: 4 април 2012 во 13:16 ---

Иди прашај ги вахабите и муфтијата за кој кур им требаат џамиите низ цела држава , ги напикаа како печурки после дожд у секое село по 2 џамии изградија... иди прашај па кажи ми.
Да се изградеше џамија на плоштад немаше толку да мрчиш како за црква.
Па зашто бе не ги руши ВМБЛО ? Зашто ајде кажи нели е правна држава во која што се почитуваат законите,или Влиделот пастирски се плаши и да припари а не па да руши,вие сте власт средете го тоа прашање

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.771
Поени од реакции
9.891
Па зашто бе не ги руши ВМБЛО ? Зашто ајде кажи нели е правна држава во која што се почитуваат законите,или Влиделот пастирски се плаши и да припари а не па да руши,вие сте власт средете го тоа прашање
Не ги руши ВЕМЕБЛО бе, предавници се,пички..и ? Убаво ти е сега..а ја те прашувам во контекст на темава,што не идат фраериве да пеат пред некоја џамија и да викаат ФАК ЈУ а? Ја ке ти кажам мил зашто, затоа што се пусис, користат ситуација кај што можат,начекале меко и знаат кај да удрат..а во Чаир или Тетово несмеат,зашто има после кондурите да си ги јадат со се чорапи.

Kajgana Shop

На врв Bottom