- Член од
- 1 декември 2011
- Мислења
- 2.680
- Поени од реакции
- 3.053
I jas! Im se cudam na zenive, peglaj, farbaj, kapki, pa vakov sampon, takov, za vakva kosa, za takva.Пери носи!
Имам светло кафеава и долга коса! Ја мијам 2 пати неделно, не употребувам регенератори, маски, капки.....ништо! Само шампонче! Здрава ми е многу, не употребувам никогаш ни фен ни пегла, затоа и немам ни расцветани врвови!
Srekja mojava dobra e, ne me zamara mng, a ni jas ne ja tintram
Prava mi e, dolga, temno kafena (od sonce sega svetlo kafena mi e), gusta mi e mng, ja mijam sekoj den jas samo
Ziva, zdrava, dobra e
--- надополнето: 10 јули 2012 во 01:43 ---
Seriozno, cela filozofija imalo za toa kako da mies kosaИнаку за нега,све зависи од косата.Секогаш бирајте продукти што се за длабинска нега.Добри се шампоните од Dove,јас колку што знам,скоро на сите луѓе им одговараат.
За маски,нема боље од Kadus,јес да се малце поскапи во однос на амбалажата и нето-то,ама вредат.
Силиконските капки помагаат,дури и може повеке пати во денот да се нанесуваат само на краевите.
Честото чешлање на косата е мн. битно исто,и тоа со што помека четка.Косата кога ми е водена никогаш не ја чешлам,затоа што се кине,ја чешлам пред бањање.И после тоа само ја обвиткувам во пешкир,затоа што триењето на косата со пешкирот може само да ја оштети,поготово тогаш затоа што влакното е крхо,се шири од топлата вода.
Водата стално треба да биде млака,а не жешка и постепено на крајот да се исплакне со постудена вода.
Избегавам гумици за коса и така некака покушавам да ја одржам здрава и густа...
а да не зборувам колку се битни и здрави домашно припремените маски.Регенераторите се добри само за рашчешлување-ништо више.И само побрзо ја мрсат косата.
А доколку косата е ептен оштетена,ампулите и домашните маски многу помагаат.И барем на 2-3 месеци потстрижување по 2-3 цм.
Ke pripazam nareden pat