Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

  • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

    Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

    Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

    Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

    Гласови: 0 0,0%
  • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

    Гласови: 0 0,0%

  • Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
55
Поени од реакции
47
Zdravo!

Prvo da se izvinam sto vi pisuvam na latinica.

Mojot soprug ima poteklo po linija na majka mu. Sestra mu zemase vekje pasosh, odela preku ambasadata i cekala tri i pol godini. Megjutoa ona go pishala vo Ministerstvo za pravda vo Bugarija vo nekoe semejno steblo kako nejzin brat. Dali toa ke bide prednost?

Koi se stapkite sega?

Se obiduvam da zakazam za interview vo DABCH online, no ne uspevam, Moze telefonski da se zakaze?
Za kolku vreme beshe gotov vashiot proizhod? Nekoi mi kazuvaat cekale edna i pol godini, drugi vikaat dva meseci. Jas chitav deka zakonskiot rok e 30 dena.

Otkako ke e gotov proizhodot koi se cekorite ponataka?
 
Член од
2 јули 2019
Мислења
52
Поени од реакции
64
Procedurite se vo tek statusite se menuvaat kaj poveketo pozitivno se ceka poveke vreme samo za potpis od vp no vazno e deka ukazi se potpisuvaat .
 
Член од
12 март 2011
Мислења
21
Поени од реакции
5
Поздрав, произход е готв, сеа треба вероватно документи за во министерство за правда и датум за интервју. Ако грешам, кажете ми ја порцедурата и секако ако има некој линк или ако некој сака нека напише што све од папирологија е потребно..Фала многу..
 
Член од
23 мај 2016
Мислења
51
Поени од реакции
109
Edno prasanje,
Na intervjuto koga ke ti dadat da potpises imase i otcenki i od koga ke potpises zaokruze edna od niv, sega dali nekoj gi pamti kako bea...?
1) Mnogu dobro
2) Dobro
3) Loso

Vaka nesto beshe ako ne se lazam...aj ako nekoj pameti neka kazi.
Fala.
 
Член од
22 февруари 2012
Мислења
62
Поени од реакции
133
Ти другар ако не сакаш да читаш информации кои би биле од голема корист при изборот на идна дестинација за иселување, ние сакаме. Немаат сите време да отвараат друга тема со 10000 коментари во неа и да бараат конкретна информација.
Ти другар земи пасош па мисли за идна дестинација. Оваа тема е за Бг државјанства а не за работа во холандија,швајцарија,занзибар итн

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
 
Член од
23 јуни 2018
Мислења
65
Поени од реакции
75
Ти другар ако не сакаш да читаш информации кои би биле од голема корист при изборот на идна дестинација за иселување, ние сакаме. Немаат сите време да отвараат друга тема со 10000 коментари во неа и да бараат конкретна информација.
A ti drugar da smenis forum,ne ke e loso.RIBATA VO MORETO,KOTELOT NA OGAN
 
Член од
9 јануари 2015
Мислења
173
Поени од реакции
131
Совет за тебе и сите останати кои ќе одат во странство
ОФИЦИЈАЛНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ЗАКОНИ ДОЗВОЛИ И АДМИНИСТРАТИВНИ РАБОТИ ГЛЕДАЈТЕ САМО ОД ОФИЦИЈАЛНИ САЈТОВИ ОД ДРЖАВИТЕ КАДЕ ОДИТЕ.
Батали Мк и Бг медиуми, они работат за кликови и реклами :D
Иначе како што кажав:
Прегледај го приврзокот 212074
инфо
https://www.ch.ch/en/working-switzerland-eu-efta/

Како што ти реков, за да работиш (повеќе од 3 месеци) таму мораш првен работа да имаш најдено - work contract и смештај. Без тоа нема да ти дадат residence permit, исто како и со МК пасош. Сепак со среќа да најдиш смештај без да имаш работен договор или пак обратно да најдиш работа без ресиденс пермит. :pos:
Буквално нема разлика дали си со Мк и Бг пасош таму, знам по другари кои се таму. Единствена разлика е тоа што Швајцарците имаат квоти за националности таму по кантони, Бугарите спаќаат во широката група Еу, а Македонците спаќаат во квота со Албанија, Србија и Косово.

Сепак зависи и за што работа сакаш, Швајцарците се ептен самобендисани, националисти и расисти, за берење лозје и амалски работи нема проблем дури и плата ќе ти дадат од 3-4к еура, ама пробај да бараш за банкар, маркетинг нешто или инжинер одма ќе ти ги опалат тие квотите. :pos:
https://infomax.mk/wp/од-први-јуни-оние-кои-имаат-бугарски-па/[DOUBLEPOST=1562431166][/DOUBLEPOST]https://infomax.mk/wp/од-први-јуни-оние-кои-имаат-бугарски-па/

https://centar.mk/blog/2019/06/02/otvoreni-portite-za-vrabotuvane-vo-shvajtsarija-i-za-makedontsite-so-bugarski-pasosh/

https://balkan.mk/2019/05/16/od-prvi-juni-onie-koi-imaat-bugarski-pasoshi-vo-shvajtsarija-ke-mozhat-da-se-chuvstvuvaat-kako-doma/
 
Член од
21 октомври 2015
Мислења
399
Поени од реакции
364
Па не да се тапа муабетите. Дрн дрн јариња. У Германија вака било у Холандија онака. Абе шом сме дошле на дереџе Бугари да се пишуваме за да се спасиме од МаЌедоЊа вечна, муабет више да не праиме. Да е тука само малце помалку лошо нема да има скоро 300 000 луѓе кои кој аплицирал кој веќе има пасош
Abe decko ili gospodine.Od takvi kako tebe eve se ceka se koci rabotava.Ne se pisuvame bugari samo za da rabotime vo stranstvo.Eve jas na primer najdov dokument od pradedo pa od dedo dokumenti licni karti vencanici vojni kniski.......100 dokazi deka moite predci bule bugari.E sega so gosrdost si stanav bugarin i podobro toa otkolku severdzan odnosno severnomakedonec ili mozebi i ova ce go smenat.SE GORDEAM STO STANAV BUGARIN I EVE SEGA CEKAM I ZA MOITE DECA.I prosto ne mi se veruva mozebi i na intervjuto zboruvate deka sakate pasosi samo za da rabotite vo stranstvo a vrska nemate so bugarija???Abe koja drzava dava drzavajnstva za zaebancii alooooo.Svesni li ste koja tezina go ima dezavjanstvoto i koi prava.
 
Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Јас чекам потпис од 5ти декември 2018, кога да очекувам промена знае ли некој? Веќе осми месец фаќа како чекам, читам тука дека се чекало околу 8 месеци, дали сум во право или само шпекулации? Каква е сега ситуацијата? Немам многу време да пратам на форумот, само си го проверувам бројчето секој ден ама истиот статус си стои од 5ти декември
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom