Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

 • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

  Гласови: 4 50,0%
 • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

  Гласови: 4 50,0%
 • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

  Гласови: 0 0,0%

 • Вкупно гласачи
  8
 • Гласањето е завршено на .
Член од
3 август 2015
Мислења
941
Поени од реакции
979
03.12.2018-инт СОФ @Nikolablaaa cestitki moze li da ni kazis koj broj od prilika prepiska si molba da znaeme so ogled deka si na intervju 03.12.2018 ...... Znaci go pocnaa dekemvri 2018 intervju super ... @palekrstic mozes poleka poleka abdejt... do krajot na mesecot ocekuvame da se zavrsi 2018 so zadolzitelna i da pocne nova epoha 2019 intervju
 
Последно уредено:
Член од
28 октомври 2019
Мислења
213
Поени од реакции
244
Drugar znaci site se razlicno mislam po pametno ke bese nisto da ne odgovorese ima prepiski od 21xxx sto stoat uste ima nekoj od226xx prasav ako ima nekoj konkreten odgovor
Другар, ако прочиташ неколку страници поназад ќе видеш дека не се оде по ред по број на преписка и никој не чека едно одредено време, кај секој е различно, најгоре имаш и линк шо можеш да видеш колку отприлика траат статусите, само треба да прочиташ :)
 

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
1.670
Поени од реакции
3.517
*****Апдејт 01.04.2020

Список на задолжителна проверка


2018 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА


ОКТОМВРИ


04.10.2018-инт СОФ- @Floyyd

НОЕМВРИ

28.11.2018-инт СОФ @Kikakikirika -родител


ДЕКЕМВРИ
03.12.2018-инт СОФ @Sloncece
03.12.2018-инт СОФ @Sloncece сопруг
13.12.2018-инт СОФ @Cufka
19.12.2018- @Джонката
19.12.2018- @Dragance Dac


2019 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ЈАНУАРИ


10.01.2019- инт СОФ @sdamovski -27.09.2018--стари документи од прадедо
13.01.2019-инт СОФ @barselona123 -крштеница и потврда
22.01.2019-инт СОФ @dexdex
28.01.2019-инт СОФ mkdboy24 - изводи од прадедо

ФЕБРУАРИ
11.02.2019-инт СОФ @Bojsa
20.02.2019-инт СОФ @vacimance -потврда
25.02.2019-инт СОФ @Rope
27.02.2019-инт СОФ @lolita19 - потврда
28.02.2019-инт СОФ @9999

МАРТ
06.03.2019-инт СОФ @Simorg -со потврда
25.03.2019-интСОФ @Blgarceto -крштеница и венчаница

АПРИЛ
08.04.2019 - @Altair75 -потврда
16.04.2019 инт СОФ @MargeSimpson -воена книшка
24.04.2019 инт СОФ @Laze123

МАЈ
21.05.2019-инт СОФ @A.N.Z -преку брат
06.05.2019 -инт СОФ сестра на @Astrapa

ЈУНИ
20.06.2019 -инт СОФ @Ivana2234

ЈУЛИ
03.07.2019-инт СОФ @man united@ -потврда
23.07.2019-инт СОФ @Diablo18
31.07.2019-инт СОФ @Miky -сведителство за занаетчија -прадедо роден 1908

СЕПТЕМВРИ

19.09.2019- инт СОФ- @Bibo -двајца родителиОКТОМВРИ
19.10.2019-инт СОФ @Obrazuvana prepiska -potvrda

_____________________________________________________________________________________________

СПИСОК НА ФИНАЛНА 2018 ИНТЕРВЈУ

ОКТОМВРИ

28.10.2019-@Oktavijan-11.05.2018- инт СОФ


НОЕМВРИ
01.11.2019-@Benithe1-05.07.2018-инт СОФ
01.11.2019 - @marijanti -06.08.2018-инт СОФ-родител

ДЕКЕМВРИ
03.12.2019-@nasquez23-19.07.2018-инт СОФ -родител

17.12.2019-@dac_kufer 06.08.2018-образ.преписак(инт.амбасада 4/2018)-родител
18.12.2019-@■■■ 06.08.2018-инт СОФ -родител
18.12.2019-@t55 14.08.2018-инт СОФ родител
18.12.2019- @gjokehv - јуни.2018-инт СОФ
24.12.2019- @Purfect 08.08.2018-инт СОФ родител
30.12.2019-@Tashov -07.08.2018-инт СОФ родител

ЈАНУАРИ 2020
10.01.2020- @Божино 08.08.2018-образ.преписка(март 2018 инт БТ) -родител
17.01.2020 - @Dance/88 - чичко и потврда - инт Соф
23.01.2020-@Dybala-28.09.2018-инт СОФ -потврда
30.01.2020- @Ve19966 -24.09.2018- инт СОФ- родител

Фебруари 2020
05.02.2020 - @Bogdan12 -06.11.2018-инт СОФ
10.02.2020 - @nikolaohrid-хх.09.2018-инт СОФ
10.02.2020- @Donia 03.10.2018 инт СОФ венчаница ,и сопруг со потврда
13.02.2020- @ploumari- 02.10.2018 инт СОФ потврда и воен архив В.Трново
13.02.2020-Сестра на @MargeSimpson -01.10.2018 инт СОФ-воена книшка
14.02.2020- @vlado007 2 деца-11.2018 интервју
19.02.2020 - @Dejan1977 - инт СОФ 11.10.2018
19.02.2020 - @Lucyyy -инт СОФ 09.10.2018
20.02.2020- @Iceman_mk -11.10.2018-инт.СОФ
27.02.2020- @LePAk -18.10.2018- инт СОФ -поврда и сведителство од дедо
27.02.2020- @mindvision -16.10.2018- инт СОФ

МАРТ 2020
10.03.2020- @CyberTm 06.11.2018-инт СОФ -родител и потврда
11.03.2020- @Џондер -07.11.2018- инт СОФ -братучед и потврда
19.03.2020- @Bokj - 15.11.2018-инт СОФ
23.03.2020 - @Dimitat-15.11.2018 инт-потврда
24.03.2020 - @Poch сопруга-инт 21.11.2018
24.03.2020- @bossi -инт 21.11.2018
24.03.2020- @nicobombata -инт 21.11.2018 - со потврда
24.03.2020- @bojan0123-10.11.2018 - инт СОФ братучед и потврда
24.03.2020- @TBPS -сестра-20.11.2018-инт СОФ
24.03.2020- @vojkan88 -инт 19.11.2018- работничка книшка од царство бигарија
25.03.2020- @miskolo -инт 21.11.2018
27.03.2020- @FAHRER -26.10.2018 инт СОФ крштеница и потврда
31.03.2020 -@Aliii29 -19.11.2018-инт СОФ-родител

АПРИЛ 2020

01.04.2020- @TasHee--27.11.2018-задолж.(инт БТ 08.08.2018) потврда
01.04.2020- @Aves00 27.11.2018 (инт амбасада Септември)
01.04.2020- @Nikolablaaa03.12.2018-инт СОФ
01.04.2020- @Slagjann- 28.11.2018-инт СОФ-потврда и сведителство
01.04.2020- @darkopotok-27.11.2018-интСОФ
01.04.2020- @Barca12 -28.11.2018-инт СОФ
02.04.2020 - @urke - 03.12.2018-инт СОФ-крштеница
3.04.2020- @govani_p -инт 03.12.2018

_________________________________________________________________________________________________________

ДОПОЛНИТЕЛНА

xx.04.2019- @BG_2016 -08.01.2018 инт СОФ-доставени дополнителни документи
01.05.2019- @Evggeo (И сопруга)-15.01.2018 -инт СОФ-доставени дополнителни документи
27.05.2019- @robertaleksovski -2.02.2018 -инт СОФ-доставени дополнителни документи
01.06.2019-@K.K. - 01.02.2018-инт СОФ -доставени плус потврда,изводи и ученичка книшка
09.08.2019- @007di -доставени дополнителни документи пред рок

0x.10.2019-@dule_bule - 0x.05.2018-инт СОФ -0x.07.2019-на финална-потврда плус доставена

30.12.2019- @Bradley 2020 (3 ца) - 23.07. 2018-инт.СОФ, на финална од 30.08.2019- со потврда доставени изводи плус и потврда
 
Последно уредено:
Член од
28 јуни 2008
Мислења
48
Поени од реакции
14
*****Апдејт 01.04.2020

Список на задолжителна проверка


2018 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА


ОКТОМВРИ


04.10.2018-инт СОФ- @Floyyd

НОЕМВРИ

27.11.2018-интСОФ @darkopotok
28.11.2018-инт СОФ @Kikakikirika -родител


ДЕКЕМВРИ
03.12.2018-инт СОФ @Sloncece
03.12.2018-инт СОФ @Sloncece сопруг

13.12.2018-инт СОФ @Cufka
03.12.2018-инт СОФ @urke - крштеница
19.12.2018- @Джонката
19.12.2018- @Dragance Dac


2019 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ЈАНУАРИ


10.01.2019- инт СОФ @sdamovski -27.09.2018--стари документи од прадедо
13.01.2019-инт СОФ @barselona123 -крштеница и потврда
22.01.2019-инт СОФ @dexdex
28.01.2019-инт СОФ mkdboy24 - изводи од прадедо

ФЕБРУАРИ
11.02.2019-инт СОФ @Bojsa
20.02.2019-инт СОФ @vacimance -потврда
25.02.2019-инт СОФ @Rope
27.02.2019-инт СОФ @lolita19 - потврда
28.02.2019-инт СОФ @9999

МАРТ
06.03.2019-инт СОФ @Simorg -со потврда
25.03.2019-интСОФ @Blgarceto -крштеница и венчаница

АПРИЛ
08.04.2019 - @Altair75 -потврда
16.04.2019 инт СОФ @MargeSimpson -воена книшка
24.04.2019 инт СОФ @Laze123

МАЈ
21.05.2019-инт СОФ @A.N.Z -преку брат
06.05.2019 -инт СОФ сестра на @Astrapa

ЈУНИ
20.06.2019 -инт СОФ @Ivana2234

ЈУЛИ
03.07.2019-инт СОФ @man united@ -потврда
23.07.2019-инт СОФ @Diablo18
31.07.2019-инт СОФ @Miky -сведителство за занаетчија -прадедо роден 1908

СЕПТЕМВРИ

19.09.2019- инт СОФ- @Bibo -двајца родителиОКТОМВРИ
19.10.2019-инт СОФ @Obrazuvana prepiska -potvrda

_____________________________________________________________________________________________

СПИСОК НА ФИНАЛНА 2018 ИНТЕРВЈУ

ОКТОМВРИ

28.10.2019-@Oktavijan-11.05.2018- инт СОФ


НОЕМВРИ
01.11.2019-@Benithe1-05.07.2018-инт СОФ
01.11.2019 - @marijanti -06.08.2018-инт СОФ-родител

ДЕКЕМВРИ
03.12.2019-@nasquez23-19.07.2018-инт СОФ -родител

17.12.2019-@dac_kufer 06.08.2018-образ.преписак(инт.амбасада 4/2018)-родител
18.12.2019-@■■■ 06.08.2018-инт СОФ -родител
18.12.2019-@t55 14.08.2018-инт СОФ родител
18.12.2019- @gjokehv - јуни.2018-инт СОФ
24.12.2019- @Purfect 08.08.2018-инт СОФ родител
30.12.2019-@Tashov -07.08.2018-инт СОФ родител

ЈАНУАРИ 2020
10.01.2020- @Божино 08.08.2018-образ.преписка(март 2018 инт БТ) -родител
17.01.2020 - @Dance/88 - чичко и потврда - инт Соф
23.01.2020-@Dybala-28.09.2018-инт СОФ -потврда
30.01.2020- @Ve19966 -24.09.2018- инт СОФ- родител

Фебруари 2020
05.02.2020 - @Bogdan12 -06.11.2018-инт СОФ
10.02.2020 - @nikolaohrid-хх.09.2018-инт СОФ
10.02.2020- @Donia 03.10.2018 инт СОФ венчаница ,и сопруг со потврда
13.02.2020- @ploumari- 02.10.2018 инт СОФ потврда и воен архив В.Трново
13.02.2020-Сестра на @MargeSimpson -01.10.2018 инт СОФ-воена книшка
14.02.2020- @vlado007 2 деца-11.2018 интервју
19.02.2020 - @Dejan1977 - инт СОФ 11.10.2018
19.02.2020 - @Lucyyy -инт СОФ 09.10.2018
20.02.2020- @Iceman_mk -11.10.2018-инт.СОФ
27.02.2020- @LePAk -18.10.2018- инт СОФ -поврда и сведителство од дедо
27.02.2020- @mindvision -16.10.2018- инт СОФ

МАРТ 2020
10.03.2020- @CyberTm 06.11.2018-инт СОФ -родител и потврда
11.03.2020- @Џондер -07.11.2018- инт СОФ -братучед и потврда
19.03.2020- @Bokj -инт 15.11.2018
29.03.2020-@Bokj 15.11.2018- инт СОФ
23.03.2020 - @Dimitat-15.11.2018 инт-потврда
24.03.2020 - @Poch сопруга-инт 21.11.2018
24.03.2020- @bossi -инт 21.11.2018
24.03.2020- @nicobombata -инт 21.11.2018 - со потврда
24.03.2020- @bojan0123-10.11.2018 - инт СОФ братучед и потврда
24.03.2020- @TBPS -сестра-20.11.2018-инт СОФ
24.03.2020- @vojkan88 -инт 19.11.2018- работничка книшка од царство бигарија
25.03.2020- @miskolo -инт 21.11.2018
27.03.2020- @FAHRER -26.10.2018 инт СОФ крштеница и потврда
31.03.2020 -@Aliii29 -19.11.2018-инт СОФ-родител

АПРИЛ 2020

01.04.2020- @TasHee--27.11.2018-задолж.(инт БТ 08.08.2018) потврда
01.04.2020- @Aves00 27.11.2018 (инт амбасада Септември)
01.04.2020- @Nikolablaaa03.12.2018-инт СОФ
01.04.2020- @Slagjann- 28.11.2018-инт СОФ-потврда и сведителство

_________________________________________________________________________________________________________

ДОПОЛНИТЕЛНА

xx.04.2019- @BG_2016 -08.01.2018 инт СОФ-доставени дополнителни документи
01.05.2019- @Evggeo (И сопруга)-15.01.2018 -инт СОФ-доставени дополнителни документи
27.05.2019- @robertaleksovski -2.02.2018 -инт СОФ-доставени дополнителни документи
01.06.2019-@K.K. - 01.02.2018-инт СОФ -доставени плус потврда,изводи и ученичка книшка
09.08.2019- @007di -доставени дополнителни документи пред рок

0x.10.2019-@dule_bule - 0x.05.2018-инт СОФ -0x.07.2019-на финална-потврда плус доставена

30.12.2019- @Bradley 2020 (3 ца) - 23.07. 2018-инт.СОФ, на финална од 30.08.2019- со потврда доставени изводи плус и потврда
27.11.2018 intervju denes promena na finalna moze da smeni moderatorot pozz
Автоматски споено мислење:

Denes promena kaj mene 27.11.2018 intervju sofija na finalen pozx
 
Член од
11 декември 2019
Мислења
50
Поени од реакции
17
Sega na site so ni se smeni vo finalna deneska dali nekoj znae obicno kolku vreme na finalna ke se zadrzime
 
Член од
22 ноември 2019
Мислења
151
Поени од реакции
128
Нека не не забораваат нас Б'лгарите в Македонија, и нека ја забрзаат процедурата :) :love:
 

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.096
Поени од реакции
1.472
Ги препрочитав претходните десетина страници, но изгледа ми се има испуштено информација за тоа до каде се стигнати со потпишани Укази од Вице.

Имате update?

Благодарам.
Автоматски споено мислење:

Jas cekam od Noemvri 2019 za potpis ...ne se uste stignati do nas ,mislam deka April Maj Sto se na polozitelno gi potpisuvaat,sovetot za potpis ne raboti,megjutoa gi objavuvaat vekje potpisanite ukazi ,dodeka trade Situacijava so virusot
ОК, ова го најдов...

Некој да потврди или одрече?
 
Член од
18 март 2017
Мислења
8
Поени од реакции
7
Ги препрочитав претходните десетина страници, но изгледа ми се има испуштено информација за тоа до каде се стигнати со потпишани Укази од Вице.

Имате update?

Благодарам.
Автоматски споено мислење:ОК, ова го најдов...

Некој да потврди или одрече?
Ja cekam potpis negde od Juni Juli 2019
 
Член од
13 декември 2019
Мислења
118
Поени од реакции
104
Ги препрочитав претходните десетина страници, но изгледа ми се има испуштено информација за тоа до каде се стигнати со потпишани Укази од Вице.

Имате update?

Благодарам.
Автоматски споено мислење:ОК, ова го најдов...

Некој да потврди или одрече?
Potvrduvam :)
 
 • Ми се допаѓа
Reactions: Meh
На врв Bottom