Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

 • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

  Гласови: 4 50,0%
 • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

  Гласови: 4 50,0%
 • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

  Гласови: 0 0,0%

 • Вкупно гласачи
  8
 • Гласањето е завршено на .
Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Ova mi pisuva od denes so prv bratucet i potvrda od skolo vo koe uci deteto moe i kade osvojuval prvi mesta inaku sum odmesan brak tatko mi e rom majka mi e od valandovo bugatka bev na intervju na 28.01.2016 vo sofija Screenshot_2016-10-04-11-18-28.png
 
Член од
7 јуни 2016
Мислења
13
Поени од реакции
24
Eden drugar bese na finalen eksperten pregled so 2 pati odnesen star dokument od baba mu od bugarska egzarhija br. 105XX/2013, a prethodnata nedela mu se smeni statusot vo-Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 28.02.2017
Dali nekoj moze da mi kaze so znaci ova ili imal slicno iskustvo???
 
Член од
28 ноември 2009
Мислења
3.618
Поени од реакции
4.704
@DarkKnight1987
За дечките што чекаат потпис од подпретседателот и смена на статус на страната, мислам дека на сите се потпишани, одете земајте го документот и право на сликање во општина.
Да пишам да не заборавете дека тамо во општина ќе ви биде потребен извод, преведен и легализиран, доколку сте омажени извод на венчани плус изводот, исто легализирани и преведени да бидат.
Го пишувам ова оти ја вчера отидов со татко ми којшто процедурата ја има комплетирано пред едно 10години и не бевме сигурни што како е потребно, па да не ја направете и вие истата грешка доколку одете сами, поздрав и со среќа :)
 
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.642
Член од
15 август 2016
Мислења
60
Поени од реакции
30
@DarkKnight1987
За дечките што чекаат потпис од подпретседателот и смена на статус на страната, мислам дека на сите се потпишани, одете земајте го документот и право на сликање во општина.
Да пишам да не заборавете дека тамо во општина ќе ви биде потребен извод, преведен и легализиран, доколку сте омажени извод на венчани плус изводот, исто легализирани и преведени да бидат.
Го пишувам ова оти ја вчера отидов со татко ми којшто процедурата ја има комплетирано пред едно 10години и не бевме сигурни што како е потребно, па да не ја направете и вие истата грешка доколку одете сами, поздрав и со среќа :)
Od kaj znaes deka site se podpisani??
 
Член од
20 мај 2016
Мислења
608
Поени од реакции
640
Eden drugar bese na finalen eksperten pregled so 2 pati odnesen star dokument od baba mu od bugarska egzarhija br. 105XX/2013, a prethodnata nedela mu se smeni statusot vo-Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 28.02.2017
Dali nekoj moze da mi kaze so znaci ova ili imal slicno iskustvo???
Ova e malku zagrizuvacko, siguren si deka drugar ti e povrzen so izvodi so baba mu
 
На врв Bottom