Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
699
Поени од реакции
3.935
Е па чичин дојде и тој ден!
Конечно! Голготата ти се исплатеше!

Најпрво со цело срце ти го честитам указот и ти посакувам да си ги оставриш сите ама сите до една зацртани цели... покрај финансиските се надевам дека и ќе успееш на начин на кој што ти знаеш и умееш да се заблагодариш за указот на стрина му на @Генерал!

Нека ти донесе указот нов подобар живот надвор од Македонија и нека среќата биде на твоја страна!

ииииии.... сега откако го доби указот...
немој да те нема (на форумот) зошто нема да те има! знам кај ќе фаќаш патот и ќе ти дојдам и ќе те вратам на форумов!!!

другите желби и честитки ќе си ги видиш у порака!!!




Sent from my iPhone 12 Pro Max using Tapatalk
Има темава еден куп луѓе на кои им се имаме изнарадувано за добие указ и сите заслужиле, а ТИ ПОСЕБНО.
Се изнамачи со години, башка имаше желба да успееш па твоето е пример дека упорноста се наградува (си аплицирал по втор пат) и дека ако човек е позитива СЕПАК на крај ќе му се наредат коцките.

Еднаш кажа дека после указ ќе се повлечеш од темава, што е со некаде нормално, НО треба да размислуваат членовите за твој наследник, пошто мора некој да ги проверува преписките.

Сепак, Марин убаво ти кажа, ако те снема скроз ќе ти чукне е на врата - па мисли му ја како те најдовме. ;)

Утре вечер (отприлика ова време - коа ќе си дојдам од работа), ќе се напијам по некоја. Дефинитивно си брату еден од ретките за кој се радувам како да сум добил пасош јас лично.

Приватно знаеш што ти посакувам, за јавно на темава... Only sky is a limit.

Уживај во деновите пред тебе и прослави. Заслужуваш!!!
Е вие двајцата стварно знаете да го расплачете човек со убави зборови уште од сабајле:smirce:

Ем плачам, ем се смеам:D

Фала дечки уште еднаш ептен многу, посебно на вас двајцата (ќе ме извинете сите други што вака ги издвојувам овие двајца будали, ама сакам си ги:backa: )

Фала ви и на сите други овде на темата, фала на цела банда овде, без вас сите овде ќе немавме толку информации во врска со цела процедура, појма ќе немавме што се случува....благодарност ....едино само ако се држеме заедно може да успееме во која било цел....

Доста со честитки и благодарници, да се фатам за работа и како шо е редо да го напишам мојот пат до денот кога станав бугарски државјанин:

-2007 - прв обид за поднесување за бугарско државјанство, изваден происход од Бугарска амбасада Скопје, само врз основа на потполнета и потпишана декларација, ништо друго.
Заради разни причини не продолжив процедурата (будала), до овде беше првиот обид.

-2015 декември - втор обид за поднесување документи во Софија, ама погодив да идам на сам ден божик (католички), не работеа институциите, па и овој обид пропадна.

-2016 февруари 23- поднесени документи за происход во Конзулат Битола, потекло само од прв братучед, тогаш прифаќаа апликации преку братучеди, тетки, чичковци итн., + го додав стариот происход од 2007 (ми рекоа дека не важи и дека морам да вадам нов)...и тогаш како и сега имаше некаков проблем со потврдите од бугарските здруженија, не ги признаваа одреден период, па не извадивме. Ни потврдија дека е се во ред со документите.

-2016 октомври 19 - Конзулат Битола, излезен происход и исти ден правено интервју со конзулот, инаку доста симпатичен човек, муабетчија, се не испраша, се му одговоривме, се разбира на бугарски јазик, кој колку може, супер поминавме.
И тој ни потврди дека е се во ред со документите.

-2016 декември 06 - Пат за Битола, излезено бројче, подигање

-2016 декември 21 - Задолжителна

-2017 јуни 6 - Финална

-2018 февруари 01 - Положително

-2018 мај 03 - Проверка од вицепрезидент

-2018 јуни 14 - Отказ од вицепрезидент

Одење Софија, барање луѓе, молби, жалби, плачење, пичке материне итн.
Ептен случајно стапивме во контакт со луѓе во Софија (не посредници) што ни објаснија убаво што е работата со отказите (не е за на темата), пробаа да направат да ги вратат на повторно разгледување одбиените предмети, со можност да доставиме дополнителни документи, ама ништо, неизводливо, бидејќи отказите се потпишани во указ од вицепрезидентот. Ј**и га.
Беа многу фер, не сослушаа и увидоа дека грешката е до нив, т.е. до бугарските институции.

Сепак, мнооогу ни помогнаа со тоа што ни предложија да почнеме одново процедурата, со сите документи сега + потврда од БККС од Струмица и дека веднаш ќе ни издадат происход, не треба да чекаме 6-7 месеци или година. И тоа напоменувам уште еднаш, без да ни побарат некакви пари, мито, корупција и слично. Не ни зедоа ниту лев, па дури и ручокот беше од нив.

Одиме понатаму....

-2018 јули 31 - Поднесени документи за происход во ДАБЧ, во ист ден земен происходот.
Документи:
Потврда од БККС со изводи поврзани од јас-татко-дедо роден 1928 во Кукуш. Ништо друго.

-2018 август 01 - Спремање на документи, изводи, преводи, лекарско, неосудуван...се завршено за 1 ден.

-2018 август 02 - Поднесени документи во МП, покрај сите стандардни што се бараат, поднесени по втор пат истите како и за происход, само потврдата од клубот беше копија, не оригинал, закажано интервју за 8 април 2019. Ветено од луѓето во Бугарија дека ќе се обидат да ни подместат интервјуто да го правиме некаде септември или октомври. Тоа не се случи, заради аферата во ДАБЧ баш тој период, не беше изводливо никако, па оставивме како што е, закажано интервју 08.04.2019

-2018 август 09 - Извадена и однесена оригинал потврда од БККС во МП, бидејќи при поднесување на документите бевме приложиле копија црно бела од потврдата. Да не беше темава, немаше да знаеме дека бараат по втор пат истите документи со оригинал потврда.

-2018 септември и октомври - Одено уште 3-4 пати до Софија, комбинации за вадење лична карта (ногу скапо ни побараа, 400 еврејци:ROFLMAO: па од кога видоа со кој си имат работа, намалија на 250 - се откажавме, не ни вршеше работа лична карта).
Барање на документи во Државен архив Софија, ништо не најдов за мене, колегата најде.

-2019 јануари 15 - измени во правилата, при поднесување документи во МП, истиот ден ти прават интервју. Ние го јадевме, не важи за нас тоа, останува интервју да чекаме во април.

-2019 февруари некој ден - Извадена уште една потврда од БККС, но сега поврзана до друг предок, поврзани од јас-татко-баба-прабаба родена 1902 во Струмица. Однесени во МП како еден вид на допуна на преписката. За секој случај;). Прошетка низ Столицата + кебапи.

-2019 април 08 - Интервју во МП, документи се во ред, бугарски лафење супер, интервју одличен 5, се знаев, ама не ме прашуваа многу, млад дечко, „вчерашен“ ми стоеше, доста фин, покажа дека супер запишал отценките, документи се ок, внесе во системот, статусот веднаш се смени во образувана преписка, се поздравивме, излегов. Другарчето мое, влеговме заедно, а излезе после 30-40 минути, му се погоди некоја тетка, се размуабетиле, се го испрашала у детали, ама немаше проблем и тој, се ок, 5+, бевме спремни на се, се научивме, се знаевме...и бевме фини.

-2019 мај 17 - промена во задолжително усогласување

-2020 март - КОРОНА

-2020 ноември, петок 13 - Конечно на статус финална (после 19 месеци задолжителна)

-2021 април 21 - Промена на статус во положително

-2021 мај-ноември - Хаос и п**ке материне цело време

-2021 - декември 09 - УКАЗ 208!!!:ojeaa:
И кај мене и кај другарчето. Резервирани термини (имидетли) за подигање, после кратки консултации со надлежните органи во Македонија и Бугарија:D. Наредната недела одиме Софија.

Тоа е. Сега да се организираме за подигање на Указ и се што треба понатаму до земање на документите.

Доста беше пишување. Овде ќе сум уште некое време, ќе следам промените и ќе ви пуштам инфо додека да најдам некој што ќе продолжи да прави листата.

Фала уште еднаш на сите сегашни и предходни членови од темата за помошта со вашите искуства и коментари и продолжете да следите се што се случува, едино така ќе останете во тек со сите случувања у врска со бг граѓанство и ќе ги знаете сите нови игри и промени во процедурата. Затоа е и овој форум.


П.С. (најважното)(y)

Во оваа прилика би сакал да изразам ептен голема благодарност до небо (и понатаму) на жената што последните 5-6 години ме остави без сон, ми идеше у сон, имавме заедно влажни, страшни, крими соништа, несогласувања, расправии...но сепак успеавме, заедно до целта...ја знаеш маче онаа твојата: С'единението прави силата.. ју ноу ват ај мин:smirce::backa:

Се ти е опростено, дури и тоа што ме одби првиот пат, сакаше да ме откачиш засекогаш, не сакаше да ме примиш, да осетиш како ти личи во твоите раце, ама не знаеше со кој си имаш работа. Стварно не знаеше. Сигурно денот не ти бил погоден. Ме измачи, да ти кажам само...ме држеше намерно 19 месеци задолжителна, ме проверуваше за се и сешто, ме тестираше....знам дека сакаше да бидеш сигурна во мене, ама срцка, што е многу многу е. Но не попуштив, си чекав шанса и на крај те начекав. Клизачи у пеналтик.... отпозади :sekc:
Дојде и тој ден, конечно падна во моите раце, моја си, нема бегање повеќе:smirce:
Жал ми е само што изгубивме толку многу време во расправии, кавги и п**ке ма***ине, за конечно да сватиш дека сме створени еден за друг. Старкичка стана последните години, се измачи и ти со мене...ама сеуште страшно ме палиш.

Доаѓам по тебе понедела, чекај ме на старото место...и спремај се:backa:

Форевр тугедр, дајн Алтаир:backa:

**посветено на стрината на @Генерал ....она си знае(y):backa::цицки:


П.С. (уште еден)
Да средам табелата и ќе пуштам апдејт до после.

Поздрав.:pistoldz:
 
Последно уредено:

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
699
Поени од реакции
3.935
Баце ама те изнамачиле тебе еј.
Не ми расправај....од мака се научив во врска со бугарско граѓанство. Опсесија ми стана. Дури на моменти се мислев да зеам да посредувам, ама не ме бива, не сакам да ги лажам луѓето и да им земам парите. На неколку пријатели и другари им помогнав, така од ќееф, што се вели само да се извозиме до Софија и да поминеме убаво време...шопинг тура и кебапи :D
и толку....

Ок... еве списокот и промените од последните укази 206 и 208 (одбележани со портокалово).

Вчера имаше и промени од финална во положително (и 1 отказ) кај овие преписки:

6275/2019 : С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Видно от приложеното по преписката свидетелство за с'димост № 53/2019, издадено на 10.01.2019 г. от П'рвоинстанционен с'д Кавадарци, Република Северна Македонија, лицето е ос'ждано с прис'да № 125/15 от 06.07.2015 г. на Основен с'д Кавадарци, за прест'пление по чл. 132, ст. 1 от КЗ
10734/2019
10760/2019
12045/2019
14470/2019
15470/2019
15664/2019
15666/2019
15669/2019
15670/2019
15671/2019

@Bibo koga ke pravis apdejt, ako sakas, stavi go ovoj mojot prijatel Stef pak na dopolnitelna, djabe nosese dokument za rodstveni vrski preku cicko mu, mu kazav deka ke go vratat pak da nosi nesto ili ke go odbijat, ama probavme, odnese i posle 1 mesec go razgledale i pak e staven na dopuna... plus ima noseno izvodi i potvrda od BKKS, bez star dokument.

Eve mu statusot sega:
  • Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, В'в вр'зка с в'зложена доп'лнителна проверка от С'вета по гражданството следва да представите документи, удостоверјавашти наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 02.03.2022
Mu kazav da ne nosi poveke nisto, a i nema sto da nosi... Ke se nadeva na nekakvi promeni u procedura, po 100 pat.
 

Attachments

Последно уредено:
Член од
10 декември 2021
Мислења
5
Поени од реакции
6
Здраво на сите. Најпрвин да ви честитам на сите добитници на бугарско државјанство и ви посакувам среќа на сите останати што чекаат. Особено честитки до Алтаир75, не го знам дечкото ама откако прочитав низ што се не поминал сите овие години навистина се израдував како да ми е близок дека конечно доби државјансто (треба да ни биде пример за сите дека со упорност и желба се успева во се;))

Бидејќи имаше некои прашања дали бараат стар документ сега за на интервју, би сакал да ви го споделам денешното мое искуство. Бев денес на интервју во амбасада и ОБАВЕЗНО бараат некој стар документ од предок - и на мене и на други лица со кои разговарав исто така им барале стар документ од предок. Така да ако некои ви кажуваат дека само со изводи те пуштаат или со потврда од клуб ве лажат. Дали во иднина ќе сменат којзнае, ама моментално таква е ситуацијата.

Поздрав и убав викенд на сите.
 

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.102
Поени од реакции
3.948
*****Апдејт 11.12.2021*****

СПИСОК НА ПОЛОЖИТЕЛНО

МАЈ 2021

10.05.2021 Сестра на @ns2094 - фин 20.11.2020 - задол ХХ.04.2019 - инт СКО 11.02.2019 - родител
20.05.2021 @Mar12- фин 25.11.2020 - инт СОФ 15.04.2019 - свидетелства од баба

ЈУЛИ 2021
13.07.2021 @stojko96 - фин 12.11.2020 - инт СОФ 03.04.2019 - родител
14.07.2021 @MargeSimpson - фин 26.11.2020 - инт СОФ 16.04.2019 - воена книшка
14.07.2021 @Dzu! - фин 20.11.2020 - инт СОФ 17.04.2019
15.07.2021 мајка на @Kim_Possible - инт СОФ 15.04.2019 - преку брат
20.07.2021 @to6e - фин 30.11.2020 - инт СОФ 18.04.2019
26.07.2021 @Riste123@ - фин 30.11.2020 - инт СОФ 22.04.2019
26.07.2021 @takiwizard - инт СОФ 18.04.2019

АВГУСТ 2021
24.08.2021 @sterjovmk - фин 10.12.2020 - инт СОФ 07.05.2019 - изводи, потврда, документи од сестра

СЕПТЕМВРИ 2021
21.09.2021 @mameha - инт 04.2019 - преку братучед и прадедо
21.09.2021 @Piroćanac - фин 11.12.2020 - инт СОФ 13.05.2019

ОКТОМВРИ 2021
20.10.2021 @Vaneee - инт СОФ 17.04.2019
20.10.2021 @TheTomBoyy - инт СОФ 18.04.2019 - потврда
20.10.2021 @Howl - задол 05.2019 - инт БТ 02.2019 - потврда, изводи и свидетелство
20.10.2021 @Djino - фин 21.12.2020 - инт СОФ 16.05.2019
22.10.2021 @mcuska - фин 07.01.2021 - инт БТ 08.03.2019 - родител
26.10.2021 @Principielen - фин 03.02.2021 - инт 20.05.2019 - родител
28.10.2021 @Kim_Possible - инт СОФ 15.04.2019 - преку вујко и свидетелство
XX.10.2021 @ickaicka2 - фин 21.12.2020 - инт СОФ 22.05.2019

НОЕМВРИ 2021
05.11.2021 @Vasil Todorv - инт СОФ 21.05.2019
05.11.2021 пријател на @Pale96 - фин 30.12.2020 - инт СОФ 22.05.2019
26.11.2021 сестра на сопруга на @Poch - фин 21.12.2020 - инт СОФ 15.05.2019

ДЕКЕМВРИ 2021
ХХ.12.2021 пријател на @Rabrobil - инт СОФ 16.04.2019 - родител



_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ФИНАЛНА

ДЕКЕМВРИ 2020

10.12.2020 @KDA - инт СОФ 28.05.2019
17.12.2020 снаа на @branko1 - инт СОФ 28.05.2019
20.12.2020 @Dddany - инт СОФ 28.05.2019 - родител
XX.12.2020 @Krismarkic - инт СОФ 28.05.2019
ХХ.12.2020 @Butterfly77 - инт СОФ 28.05.2019 - изводи од прадедо и потврда
30.12.2020 @jakvla - инт СОФ 04.06.2019
30.12.2020 @Karas Sk - инт СОФ 22.05.2019
30.12.2020 @A.N.Z - инт СОФ 21.05.2019
30.12.2020 @petreski.martin - инт СОФ 23.05.2019
30.12.2020 @GeLee - инт СОФ 21.05.2019
31.12.2020 @jamieson - инт СОФ 06.06.2019 - документи од дедо и потврда

ЈАНУАРИ 2021
06.01.2021 @angel1997 - инт СОФ 27.05.2019
07.01.2021 сестра на @KDA - инт СОФ 28.05.2019
07.01.2021 @Ace.btm - инт СОФ 29.05.2019
11.01.2021 @em1l1ja - инт СОФ 06.06.2019
11.01.2021 @marrkoski - инт СОФ 10.06.2019
12.01.2021 @RockyVr - инт СОФ 12.06.2019
13.01.2021 @man united@ -инт СОФ 03.07.2019 - потврда
13.01.2021 @KALJO123 - инт СОФ 10.06.2019 - брат и происход
13.01.2021 @ajax090 - инт СОФ 12.06.2019
14.01.2021 @sophiee - инт СОФ 17.06.2019
15.01.2021 @perka1 - инт СОФ 18.06.2019 - потврда
15.01.2021 @@@@@ - инт СОФ 19.06.2019 - потврда
15.01.2021 @Ivana2234 - инт СОФ 20.06.2019
XX.01.2021 @daisyy - инт СОФ 10.06.2019
XX.01.2021 @Bambi12 - инт СОФ ХХ.06.2019
18.01.2021 @Zyzzz91 - инт СОФ 20.06.2019 - потврда и изводи
18.01.2021 @mekillaz - инт СОФ 26.06.2019 - потврда и изводи
19.01.2021 @SFRJ87 - инт СОФ 26.06.2019
20.01.2021 @AlexN - инт СОФ 27.06.2019 - потврда и изводи
21.01.2021 @Wolf5 - инт СОФ 02.07.2019 - потврда и изводи
21.01.2021 @Atlantida82 - задол 03.07.2019 - инт БЕО 03.2019
XX.01.2021 @Headache - инт СОФ 02.07.2019
XX.01.2021 @Vlatko0306 - инт СОФ 11.07.2019 - изводи од прадедо и потврда
25.01.2021 @jankerot - инт СОФ 02.07.2019
26.01.2021 @planic85 - инт СОФ 10.07.2019
28.01.2021 @DinaMandarina - инт СОФ 04.07.2019 - 2 родитела

ФЕВРУАРИ 2021
02.02.2021 @Sashhe - инт СОФ 08.07.2019 - родител
02.02.2021 @megi289 - инт СОФ 19.08.2019
03.02.2021 пријателка на @Atlantida82 - задол 25.07.2019 - инт БЕО 05.2019
03.02.2021 @Maliot_princ - инт СОФ 03.07.2019
04.02.2021 сестри на @dzordz1234 - задол 27.07.2019 - родител
05.02.2021 @Miky - инт СОФ 31.07.2019 - сведителство и изводи
09.02.2021 @Tefko - инт СОФ 13.08.2019 - родител
12.02.2021 @sasko** - инт СОФ 20.08.2019 - потврда
12.02.2021 братучед на @Anagals - инт СОФ 07.08.2019
12.02.2021 сопруга на @vojkan88 - инт СОФ 24.09.2019
12.02.2021 @Martinh - инт СОФ 03.10.2019
12.02.2021 @Dimitrovski - инт СОФ 05.09.2019 - преку тетка
XX.02.2021 @The S- инт СОФ 03.09.2019 - дедо
ХХ.02.2021 @Пецо - инт 30.05.2019
15.02.2021 @Stojkovz - инт СОФ 12.08.2019 - 2 родитела
24.02.2021 @born slippy - инт СОФ 14.08.2019 - документи од брат и потврда
25.02.2021 @Mite1992 - инт СОФ 10.12.2019 - брат
26.02.2021 @MadA@FakA - инт СОФ 03.10.2019

МАРТ 2021
01.03.2021 @BRLIV1 - инт СОФ 14.10.2019 - изводи, потврда и документи од сестра
01.03.2021 @Stanipadni - инт СОФ 15.10.2019
04.03.2021 @Bibo - инт СОФ 19.09.2019 - 2 родителa
XX.03.2021 @The_IRON_MAN - инт СОФ 18.09.2019
10.03.2021 @gooce
12.03.2021 сестра на @Lawyer2017 - инт СОФ 20.11.2019
15.03.2021 @TM88 - инт СОФ 29.10.2019
16.03.2021 роднина на @milky - инт СОФ 08.10.2019
17.03.2021 сопруг на @DinaMandarina - инт СОФ 04.12.2019 - поредок и потврда
ХХ.03.2021 сопруга на @Sampion
ХХ.03.2021 @marjann123 - инт БТ ХХ.10.2019
22.03.2021 @ostajse - инт СК 11.2019
23.03.2021 @JustMe123 - инт 16.01.2020
24.03.2021 сопруг на @Sara2018 - инт СОФ 08.01.2020 - потврда
24.03.2021 @Kostic17 - инт СОФ 21.01.2020
24.03.2021 @Peroronchino - инт 04.02.2020
25.03.2021 @Coolgirl89 - инт 15.01.2020 - брат, дедо и потврда
26.03.2021 @Paola - инт СОФ 14.01.2020 - родител

АПРИЛ 2021
01.04.2021 @panterce4 - инт СОФ 14.02.2020
02.04.2021 сестра на @Slagjann - инт СОФ 12.02.2020
06.04.2021 сестра на @jovanxzzy - инт 06.12.2020
09.04.2021 @saleelektrik - задол 11.02.2020 - инт НИШ 29.10.2019
09.04.2021 @Mniko - задол 06.08.2020 - инт ХОЛ 17.06.2020
ХХ.04.2021 @Frau - задол 06.08.2020 - инт СК 18.05.2020
24.04.2021 @ajdutin - инт СОФ 09.09.2020 - документи од дедо 1916
26.04.2021 @Tlo88 - задол 17.09.2020 - инт 16.07.2020

МАЈ 2021
11.05.2021 @LoloMK - инт 14.08.2020 - изводи
14.05.2021 @Lawyer2017 - загол 03.09.2020 - инт 22.06.2020
20.05.2021 сопруга на @Keko1986 - инт 28.10.2020
ХХ.05.2021 @mariopasadena инт СОФ ХХ.08.2020

ЈУНИ 2021
06.06.2021 @branko1 - задолж 01.02.2021 - инт БТ 18.08.2020 - родител
06.06.2021 @Teacher16 - инт СОФ 01.02.2021
09.06.2021 пријателка на @vojkan88 - инт СОФ 18.11.2020 - потврда и изводи од прадедо
09.06.2021 @Akac - инт СОФ 25.11.2020
25.06.2021 @alanser - инт 31.12.2020

ЈУЛИ 2021
26.07.2021 @niikoolaa - задолж 23.03.2021 - инт БЕО 09.12.2020 - воена книшка

АВГУСТ 2021
02.08.2021 @Makva - задолж 19.03.2021 - инт СК 03.11.2020
12.08.2021 @Vaga77 - задолж 13.04.2021 - инт СК 15.01.2021
12.08.2021 @@bojan@ - инт СК 23.11.2020
13.08.2021 @Vincere - задолж 14.04.2021 - инт БТ 29.10.2020
18.08.2021 @PoLyPoLy - инт БТ 29.09.2020

СЕПТЕМВРИ 2021
29.09.2021 @SlavisaMali - задолж 04.2021 - инт БТ 14.10.2020 - изводи и потврда
29.09.2021 @Čičotransbobi - задолж 18.06.2021 - инт БТ 17.12.2020

ОКТОМВРИ 2021
26.10.2021 мајка му на @Itsmee - задолж ХХ.06.2021 - инт БТ ХХ.03.2021

НОЕМВРИ 2021
08.11.2021 @Tamanka - инт МК 21.04.2021



_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ДОПОЛНИТЕЛНА


@Koce Zafir - инт СОФ 15.04.2019
@ZokiPeki - инт СОФ 16.04.2019 - родител
татко на @ZokiPeki - инт СОФ 16.04.2019
@Bani - инт СОФ 17.04.2019 - потврда и изводи
@Nikolija19 - инт СОФ 17.04.2019
@Laze123 - инт СОФ 24.04.2019
@Mala 74 - инт СОФ 24.04.2019
@SlipperyHeights - инт СОФ 24.04.2019 - прадедо пред 1918
@vajs - инт СОФ 30.04.2019 - извод од прадедо и потврда
@Soundproof - инт СОФ 30.04.2019
@Leoni
сопруга на @sterjovmk - инт СОФ 07.05.2019 - потврда и изводи
@alexander1963 - инт СОФ 07.05.2019
Стеф, пријател на @Altair75 - инт СОФ 07.05.2019 - потврда и изводи
@Ivan74 - инт СОФ 08.05.2019
@Rossy - инт СОФ 13.05.2019
@VaseAmani - инт СОФ 13.05.2019
@Paul Kersey - инт СОФ 14.05.2019
@DanielKr - инт СОФ 14.05.2019
@Sasho93 - инт СОФ 15.05.2019
@Tinosaur - инт СОФ 04.06.2019
@Kaluge


_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ФЕВРУАРИ 2021

26.02.2021 @Niko.niko - инт БТ 13.08.2020

ЈУНИ 2021
ХХ.06.2021 @Masha Glinka - инт БТ ХХ.10.2020

НОЕМВРИ 2021
16.11.2021 @nepoznat1 - инт 24.08.2021 - изводи од прадедо

Чека бројче:
@Bokj - инт 20.09.2021
 
Последно уредено:

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
699
Поени од реакции
3.935
Ukaaaaaaaazzzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 210 makedonci najjaci ste pozdrav na majka mi od Stip koja go upravo momentov vide mojot Ukaz dok vozam na autoput ukazzzzzzzz! Neverovatno
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :ojeaa: :ojeaa: :ojeaa: :ojeaa:
Ajmoooooooo.... Fakaj pat i ti nakaj Sofija:цицки::motorce:
Cestito!!!
 
Член од
13 октомври 2020
Мислења
215
Поени од реакции
366
Cestitki @Altair75 i @Igorste, navistina site se izraduvavme so vas.
@Igorste bese posledniot od spisokot na @Bibo a i voopsto megju poslednite sto dobija drzavjansrvo vrz osnova ha stariot zakon. Site sto veke slednite denovi posle niv bea na intervju i nemaat dostaveno dokumenti po noviot zakon cekaat da se odluci sto ke bide so niv ☹
 
Член од
18 јануари 2021
Мислења
93
Поени од реакции
106
Cestitki @Altair75 i @Igorste, navistina site se izraduvavme so vas.
@Igorste bese posledniot od spisokot na @Bibo a i voopsto megju poslednite sto dobija drzavjansrvo vrz osnova ha stariot zakon. Site sto veke slednite denovi posle niv bea na intervju i nemaat dostaveno dokumenti po noviot zakon cekaat da se odluci sto ke bide so niv ☹
Bani kod tebe jos nema promena? :-/
 

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
699
Поени од реакции
3.935
UKAZ 210
UKAZ 211
Data na potpis 01.12.2021

Ovie prepiski:


UKAZ 210


9482/2019
9483/2019
9484/2019
9485/2019
9487/2019
9507/2019
9515/2019
9516/2019
9525/2019
9534/2019
9538/2019
9540/2019
9541/2019
9543/2019
9545/2019
9546/2019
9553/2019
9555/2019
9556/2019
9558/2019
9559/2019
9560/2019
9561/2019
9562/2019
9565/2019
9574/2019
9575/2019
9577/2019
9578/2019
9579/2019
9582/2019
9584/2019
9585/2019
9587/2019
10436/2019
10437/2019
10438/2019
10439/2019
10440/2019
10442/2019
10443/2019
10450/2019
10453/2019
10463/2019
10500/2019
10503/2019
10506/2019
10507/2019
10584/2019
10586/2019
10599/2019


UKAZ 211

26177/2019
26178/2019
26179/2019
26180/2019
26438/2019
26498/2019
26499/2019
26500/2019
26501/2019
 

Attachments

Член од
9 ноември 2021
Мислења
3
Поени од реакции
2
Zdravo decki,

Sakam da ve prasam kolku vreme se ceka od finalna do polozitelna vo prosek bez dopolnitelni dokumenti?

Fala mnogu.
 

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.102
Поени од реакции
3.948
Zdravo decki,

Sakam da ve prasam kolku vreme se ceka od finalna do polozitelna vo prosek bez dopolnitelni dokumenti?

Fala mnogu.
Во првиот пост од темава (на првата страна) имаш линк каде сé е детално објаснето околу времетраењето на секој статус и целата процедура.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom