Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
2 ноември 2019
Мислења
32
Поени од реакции
37
Здраво на сите. За две недели имам интервју во Бугарија. Ќе може ли некој што веќе бил да ми сподели скуство и некој совет? Исто така, ќе може ли доколку имате да споделите и од прашањата? Фала ви однапред!
Ke mozes li da mi kazes kako da zakazam intervju vo Sofija? Fala ti
 

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.210
Јас некни пишав меил во амбасадата во Скопје, да видам до каде ми се документите, дали воопшто ми се испратени за бугарија. Ми вратија од амбасада, ги работиме вашите документи, во првата прилика ќе ги испратиме. Глупости невидени, неадекватни луѓе работат таму, прво се дереа по телефон, лажни информациии ширеа за моите лични документи, се тоа што го напиша Пале, е жива вистина и сама си го доживеав, се надевам сега дека со поднесената иницијатива за амбасадата во Скопје ќе проработи, во друг случај ќе си се изначекаме!
Ах, Скопје, Скопје...
Автоматски споено мислење:

Денес го подигнав државјанството од Амбасада.
Вчера во Уни Банка уплатив 25е(само одиш на шалтер и кажуваш сакам да уплатам за бугарски пасош 25евра и они знаат). Правиш 2 копии од пасош, 3 слики пасошки формат и 10евра спремаш за на шалтер(во евра). Човекот од амбасада пред вратата прашува кој за што е и тие што се за подигање државјанство добиваат образец да пополнат име презиме, адреса, датум и сл.(пишувате кирилица со тие нивните букви наопачки шо се).
Ред чекавме околу 25-30 луѓе, некои чекаа за пасоши, некои за виза, а 4ца бевме за подигање државјанство. Завршивме околу 11:30. Поздрав до сите.
"(пишувате кирилица со тие нивните букви наопачки шо се)"

Сум се пресмеал. :)
Автоматски споено мислење:

Не ми се нервирај Бигче, ќе ми изгубиш дел од харизма!

Луѓе, малкумина сме овде кои со факти и веќе испробани совети сме поминале! Ако ви се слуша, океј, ако не правете си како ви одговара и без тензии, кротко.
+10000.
 
Член од
28 август 2018
Мислења
4
Поени од реакции
1
Добро утро
минатата недела и мајка ми доби указ, се надевам некој може да ми даде одговор на следниве прашања. Која е процедурата сега, колку трае? Со оглед дека во моментов таа има адреса на живеење во Германија. Дали може со едно одење за Софија да се среди се? Дали може преку конзулатите во Мк и која е процедурата таму? И дали е воопшто можно преку конзулатите во Германија тоа да се среди?
Благодарам имајте убав ден
 
Член од
26 јуни 2020
Мислења
91
Поени од реакции
52
A zosto da ne moze vo drug grad vo Uni Banka ? Uplakas so tvoe ime, tvoj maticen broj, na smetka bugarska .. Uplatnica mozes da zemes i od Uni Banka, nekoj od clenovite na prethodanata strana, ako ne se lazam ja objavi smetkata kade sto treba da bide iznosot uplaten taka da ne komplicirajte bez pricina. Moze.
Za skopje znam, sestra mi uplati vo drug grad vo uni banka a go podigna vo Sk ambasada,sega neznam kako odi procedura preku bitola seuste go nemam podignato jas seuste cekam.
Автоматски споено мислење:

Koga pisuvav preeska ovde, pustiv email pak da gi prasam. Pred 5 min mi vratija, stasalo drzavjanstvoto. Ama tolku se cekalo, nemalo greska, posrednikov bil vcera za drugi raboti, prasal dali e prateno moeto, prateno bilo a molbata ja podnese na 18ti Septemvri, mi se javi denes mi potvrdi deka e prateno, eve denes mi pisaa stasalo. Znaci sepak se ceka, 2 meseca. Utre odam da si go zeam :)
Vo Bitola li toa?
 

Kaleb

Where we’re going, we don’t need roads!
Член од
15 август 2020
Мислења
393
Поени од реакции
2.948
дај бе луѓе престанете со вашите препукувања и навреди кон други членови, доколку немате одговор на поставени прашања од член на форумов нема потреба да одговарате, предхнодните страни се полни со препукувања и омаложување кон неколку индивидуи. Тука сме сите да помогнеме со различни искуства а не да си одмагаме.
 
Член од
9 ноември 2020
Мислења
6
Поени од реакции
14
Добро утро другари!
Некој апдејт до кој датум се стигнати од задолжителна во финална? Јас сум со интервју 16.04.2019 и уште ништо...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom