Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

G90

Член од
21 март 2018
Мислења
10
Поени од реакции
41
Jas go najdov mestoto , pisuva deka ima 95 zapisi, no ne mozam da vidam koi se, kako sto ste nasle vencani list i kniga. Kako go najdovte toa?
Тој регистар го најдов овде пробувајќи да најдам какви се тие регистри. Тука има само неколку за разлика од двете архивни колекции кои содржат 900+ регистри (т.е. "архивни единици"). Напишав и во претходниот пост, за жал изгледа дека пребарувањето низ податоците на индивидуални регистри, на пр. со внесено специфично име и страница земајќи податоци од тие неколку што се достапни, не дава резултати, без разлика што и да внесеш (користејќи само "чисти" имиња на пр. Васил, Никола, Елена, со страници, без страници, латиница, кирилица). Опција да прегледаш некој регистар на самиот сајт - не гледам, иако тоа би било идеално (како на пр. овие списоци за загинати/наградени во војните). Вака испаѓа (пишува и во самото соопштение) ако го најдеш местото на живеење единствено ти останува да закажеш и да одиш таму лично да ја листаш книгата, што не е баш ок зашто од лични околности не сите се во ситуација да можат да одат кога сакаат, како и фактот дека нема никаква гаранција дека ќе го најдеш тоа што го бараш. Направено - недоправено, како и со многу други работи, ама во очај човек ќе се фати и за сламка.

Член од
18 јануари 2020
Мислења
441
Поени од реакции
1.250
Тој регистар го најдов овде пробувајќи да најдам какви се тие регистри. Тука има само неколку за разлика од двете архивни колекции кои содржат 900+ регистри (т.е. "архивни единици"). Напишав и во претходниот пост, за жал изгледа дека пребарувањето низ податоците на индивидуални регистри, на пр. со внесено специфично име и страница земајќи податоци од тие неколку што се достапни, не дава резултати, без разлика што и да внесеш (користејќи само "чисти" имиња на пр. Васил, Никола, Елена, со страници, без страници, латиница, кирилица). Опција да прегледаш некој регистар на самиот сајт - не гледам, иако тоа би било идеално (како на пр. овие списоци за загинати/наградени во војните). Вака испаѓа (пишува и во самото соопштение) ако го најдеш местото на живеење единствено ти останува да закажеш и да одиш таму лично да ја листаш книгата, што не е баш ок зашто од лични околности не сите се во ситуација да можат да одат кога сакаат, како и фактот дека нема никаква гаранција дека ќе го најдеш тоа што го бараш. Направено - недоправено, како и со многу други работи, ама во очај човек ќе се фати и за сламка.
Jedno pitanje, posto vidim da se na stranici DABC spominje istoricar Vasil Kncov, da li to znaci da je njegov popis sela dovoljan dokaz za bugarsko drzavljanstvo,posto se i u potvrdi bg klubova isto navodi Kncov?

Член од
25 јуни 2021
Мислења
81
Поени од реакции
181
Blagodaram.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
117
Поени од реакции
10
Здраво конечно се сликав вчера за пасош? платив за редовна процедура 30дена дали знае некој од искуство за колку време да го очекувам пасошот ? фала

marin.skp

МАРИН
Член од
10 март 2021
Мислења
357
Поени од реакции
1.637
Здраво конечно се сликав вчера за пасош? платив за редовна процедура 30дена дали знае некој од искуство за колку време да го очекувам пасошот ? фала
ќе си пратиш на странава!
презимето ќе го внесеш кирилично
треба да ти се појави статус у стил...
докуметот за егн хххххххх е спремен да се получи... (така нешто беше)
...25-30дена по сликање ако си по редовна постапка!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Attachments

Член од
29 јули 2019
Мислења
134
Поени од реакции
251
Stigo si do finalne za 7 meseci? Ja sam na zadolzitelno bio 19 meseci. :(

Член од
23 мај 2016
Мислења
51
Поени од реакции
109
Stigo si do finalne za 7 meseci? Ja sam na zadolzitelno bio 19 meseci. :(
I ja sam isto bio 19 meseci zadolzitelno i zamisli sad kad trebamo proci na potpis svi cemo ici na dopunu i ko zna kolko jos cemo blemiti i dal cemo i dobiti pasos na kraju...2019 je prokleta godina jebes mu mater...

Sent from my SM-M515F using Tapatalk

Член од
18 јануари 2020
Мислења
441
Поени од реакции
1.250
I ja sam isto bio 19 meseci zadolzitelno i zamisli sad kad trebamo proci na potpis svi cemo ici na dopunu i ko zna kolko jos cemo blemiti i dal cemo i dobiti pasos na kraju...2019 je prokleta godina jebes mu mater...

Pisao sam jos odavno da me 2019. podseca na 2016.Isto je bila problematicna godina.. i tek su dobijali drzavljanstvo 2019. Istorija se ponavlja, kao da sve ovo namerno rade.

Член од
23 мај 2016
Мислења
51
Поени од реакции
109
Pisao sam jos odavno da me 2019. podseca na 2016.Isto je bila problematicna godina.. i tek su dobijali drzavljanstvo 2019. Istorija se ponavlja, kao da sve ovo namerno rade.
Ma da....godinu dana sam cekao proishod...ondak 8 mjeseci za intervju pa 19 meseci zadolzitelna sad evo od januara cekam finalna...a kako sta vidim bice dopuna i ako dobijem pasos bice vise od 5 godine...a ko zna i dal cemo do pasosa...nije mi zao za nista samo zalim za izgubljeno vreme jebes mu mater ako treba oped iznova....strasno je ovo sta se desava sa 2019...

Член од
26 април 2021
Мислења
7
Поени од реакции
11
Da, prebacuju sve redom na finalno i meni je bilo jako cudno. Verovatno ce sad finalno biti 18 meseci.

Kajgana Shop

На врв Bottom