- Член од
- 14 мај 2016
- Мислења
- 123
- Поени од реакции
- 82
Postoi opcija za vadenje/preveduvanje na bugarska vozacka? Ako postoi pod koi uslovi i kolku cini?
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Auuuu, ne mogu da verujem!!! Strasno.![]()
Denes go dobivme ova jas i uste trojca sto bevme na intervju na 17.04.2019. Sigurno se podneseni site dokumenti i naknadno . Ne mu e jasno sto se bara ???
Sent from my iPhone using Tapatalk
Samo da se nerviramo nista drugo i posle 4 godine te bace na dopunu da umres samo......verovatno im je cilj da sto duze odugovlace i manje pasosa da daju (direktiva iz EU sigurno)Auuuu, ne mogu da verujem!!! Strasno.
Jel moze neko da objasni ovaj status sta znaci jer ni meni nije jasno sta traze uopste?
Meni ovo vise nema smisla nista... stvarno sam razocaran iako sam jos na finalnom..sve mi lici da potvrde vise nisu dovoljan dokaz ali ajde, videcemo...Samo da se nerviramo nista drugo i posle 4 godine te bace na dopunu da umres samo......verovatno im je cilj da sto duze odugovlace i manje pasosa da daju (direktiva iz EU sigurno)
Jas mislam deka dopolnitelno ke ti go procheshlaat proishodot i potoa ke se odluchi dali e verosostoen ili ne, a ti ako imash nekoj drugi dokazi za bugarsko poteklo treba da gi dostavish do odredeniot rok, (08.10.2021).![]()
Denes go dobivme ova jas i uste trojca sto bevme na intervju na 17.04.2019. Sigurno se podneseni site dokumenti i naknadno . Ne mi e jasno sto se bara ???
Уффффф....![]()
Denes go dobivme ova jas i uste trojca sto bevme na intervju na 17.04.2019. Sigurno se podneseni site dokumenti i naknadno . Ne mi e jasno sto se bara ???
So koj dokumenti podnese za proishodПромена на положително и кај мене. Интервју 16.04 2019
Aplicirala je sa vojnom knjizicom od dede, na kojoj pise nacionalnost Bugarin, rodjen 1924.So koj dokumenti podnese za proishod
@Ochaen_domakin , ti blagodaram, navistina ova lici deka i prethodno se javuval vakov status. Te molam dali mozes da mi kazes otkoga go dobi ovoj status dali dostavuvase dopolnitelni dokumenti razlicni od prethodno podnesenite. Ako podnesuvase sto podnese? Ili ako ne podnesuvase dali samo vrz osnova na dopolnitela analiza na postojnite ti dadoa ukaz. Prasuvam zatoa sto jas mislam deka imam dostaveno se sto e pobarano do sega. No ne sum samo jas, nie sme cetvorica sto zaedno ja terame procedurava od samiot pocetok, bevme zaedno na intervju, site imame proishod po razlicen dedo/pradedo, i site denes dobivme ist status.Jas mislam deka dopolnitelno ke ti go procheshlaat proishodot i potoa ke se odluchi dali e verosostoen ili ne, a ti ako imash nekoj drugi dokazi za bugarsko poteklo treba da gi dostavish do odredeniot rok, (08.10.2021).
Ne sum bash siguren, poradi toa shto jas imav slichen status, ke prikacham screenshot da si vidite i da sporedite. Ako sum vo pravo, ne bi sakal da ve obeshrabruvam, no govoram od moe lichno iskustvo - toa beshe prichinata poradi koja chekav potpis 5 godini za razlika od nekoj shto dobija mnogu pobrzo. Neka se nadovrzat ostanatite i neka kazhat dali sum vo pravo.