Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

marin.skp

МАРИН
Член од
10 март 2021
Мислења
358
Поени од реакции
1.641
Не, ама јави им се да ти го кажат истото.

075 282 724
047/202-963 лок4
047 202-893 лок4
Fax:
047/202-947

Јави се и прашај пријателе.
Прегледај го приврзокот 300086

Засега не се.
Тешко дека би можело да кренат на телефон, но доколку одговорат на повикот да не се очекува дека ќе се наиде на одговор. Доколку во горенаведените броеви не се успее да се воспостави повик пробајте и на следниве комуникациски канали со општината... (види слика...) и пожелно е и маил да се прати ;) B3F7A1B0-321C-49E7-93E7-88533798CD4F.jpeg

Член од
4 април 2021
Мислења
27
Поени од реакции
62
Вчера бев во Софија по указот. Чекав од 8 до 16.Сите што планирате да идете, бидете порано таму. Во понеделник одам да се сликам.Голема благодарност до сите на форумов, ви посакувам добро здравје и да си ги исполните соништата.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.930
Поени од реакции
2.521
Dali nekoj ima iskustvo so obnovuvanje na pasos vo ambasada vo skopje? Vekje dva meseci cekam, ama mi treba imam planirani sluzbeni patuvanja, dali znaete dali postoi moznost da si go zemam direktno od Bugarija?

Член од
4 март 2021
Мислења
50
Поени од реакции
17
Zdravo na site.
Posle golgota vo makedonskite institucii nekako go najdov predokot-prababa mi.
Ama sega trik, nejzinoto prezime vo knigite / umrenicata i vo toa na baba mi se razlikuvaat za edna bukva.
Imal nekoj vakvo iskustvo pri procedurata?

Член од
24 декември 2017
Мислења
81
Поени од реакции
117
Zdravo na site.
Posle golgota vo makedonskite institucii nekako go najdov predokot-prababa mi.
Ama sega trik, nejzinoto prezime vo knigite / umrenicata i vo toa na baba mi se razlikuvaat za edna bukva.
Imal nekoj vakvo iskustvo pri procedurata?
Или во институција да го сменат да биде исто или на нотар со двајца сведоци изјава дека се работи за истото лице. Првата опција е посигурна мислам.

marin.skp

МАРИН
Член од
10 март 2021
Мислења
358
Поени од реакции
1.641
Или во институција да го сменат да биде исто или на нотар со двајца сведоци изјава дека се работи за истото лице. Првата опција е посигурна мислам.
@Johtra Volta
Една буква во име/презиме не е никаква пречка и немаш простор за паника, едноставно можеш да ги поднесеш и така како што ти се издадени во моментов! Во секој друг случај можеш да отидеш во таа институција каде ти е издадена посмртницата со цел да ти ја корегираат!

Тоа со двајца сведоци на нотар замина во историјата и повеќе не го земаат за релевантно веќе година дена (може и повеќе)!!! Не се потпирај на информацијата со нотарот нема да ти пројдат тие изјави!

терај вака и нема никаков проблем да е, во случај да излезе проблем навремено ќе те алармираат за приложување на ист таков корегиран документ (2месеци ќе ти дадат рок, само прати си статус)!

Последно уредено:
Член од
18 октомври 2020
Мислења
8
Поени од реакции
7
Закажи си сама, ама на интервју мораш да ги носиш сите документи. Е сега каде да се преведат и да се легализираат не знам, мене посредник ми го прави тоа, ама интервју за Битола си закажав сам.

Звониш на 058 058 555 и кажуваш "Да ми закажите интервју за Бугарско државјанство", те прашуваат за колку лица, кој град, телефон и ти закажуваат.
jas pravev intrvju dekemvri 2019 site dokumenti gi preveduvav kaj jovica, mi gi prevede site dokumenti, koga bea gotovi prevedeni samo gi odnesov vo konzulat i istiot den bev na intervju bez posrednici, proizhod so broj i lozinka za proverka dobiv februar 2020. 076 275 583 jovica se vika covekot ako seuste raboti pobaraj go

Член од
16 јуни 2020
Мислења
9
Поени од реакции
56
THE END.
Minatata nedela podignato drzavjanstvo po vtor pat od Sofija i slikanje vo Blagoevgrad so posrednik, vkupna suma 270 evra. Koj saka vo privatna poraka neka mi pise za info za posrednikot od Strumica e. Toa e toa decki fala na site i da si docekate
IMG_20210630_234145.jpg

Член од
21 мај 2009
Мислења
102
Поени од реакции
101
jas pravev intrvju dekemvri 2019 site dokumenti gi preveduvav kaj jovica, mi gi prevede site dokumenti, koga bea gotovi prevedeni samo gi odnesov vo konzulat i istiot den bev na intervju bez posrednici, proizhod so broj i lozinka za proverka dobiv februar 2020. 076 275 583 jovica se vika covekot ako seuste raboti pobaraj go
Јас одам со посредник, само ме интересира колку те фати сам да преведуваш документи? Сакам да направам споредба дали ме одра поќе от колку што треба.

Член од
13 јули 2020
Мислења
17
Поени од реакции
43
Pozdrav,
pošto mi je par ljudi pisalo u inbox pa čisto da podelim svoje iskustvo.

U nedelju uveče smo krenuli za Sofiju. Stigli u 3:30 ispred MP. Tamo je već bilo 40-50 ljudi.
Ujutru je bio haos čekali smo do 13:30.

Danas smo već uzeli eng i slikali se! Pasoš stiže sutra do 15h.

Posrednik me je maksimalno ispoštovao.
Svuda išao sa mnom. Cela procedura iznese oko 400-500 evra sa sve pasošem i ličnom kartom po ubrzanoj proceduri.
Smešteni smo u hotelu Rila cena smeštaja (70leva - 30 evra) za noćenje za 2 osobe.
Hotel je odmah pored Lege 6

Sutra Vam šaljem i slike pasoša!

Hvala svima na informacijama! Sajt je vrhunski i pohvala za admine.
Brate cekamo slike pasosa i licne karte

Член од
18 октомври 2020
Мислења
8
Поени од реакции
7
Јас одам со посредник, само ме интересира колку те фати сам да преведуваш документи? Сакам да направам споредба дали ме одра поќе от колку што треба.
so lekarsko vkupno po 4000 den od covek za prevod

Kajgana Shop

На врв Bottom