Ne. Najmalku 2ipol godini od intervjy do pasos u raka se ceka.Dali novata procedura sigurno izleguva za 9 Meseci ?
И мене посредникот ми вика дека се стигнува до државјансво за 9 месеци од интервју по новиот закон, барем така им рекле. А и мислам дека кога го читав законот исто така пишуваше. А има и некоја логика, зошто со новиот закон се укинува чекањето во Дабч, така да треба да е побрза постапката. Ама како и да е, чекаме некој што бил во Април на интервју, да кажит дека зел државјанство, па ќе видиме.Ne. Najmalku 2ipol godini od intervjy do pasos u raka se ceka.
Hahaha tie sto bile Mart 2019 na intervju uste ne im potpisale a ne pa nekoj sto bil April 2021И мене посредникот ми вика дека се стигнува до државјансво за 9 месеци од интервју по новиот закон, барем така им рекле. А и мислам дека кога го читав законот исто така пишуваше. А има и некоја логика, зошто со новиот закон се укинува чекањето во Дабч, така да треба да е побрза постапката. Ама како и да е, чекаме некој што бил во Април на интервју, да кажит дека зел државјанство, па ќе видиме.
Kolku vreme cekase za da zakazish za intervjuZdravo na site, jas sum nova na forumov.
Cetvrtok odam na prvo inntervju vo Bitola. Ako moze nekoj da mi pomogne za prashanja i da spodeli iskustvo bi mi znacelo mnogu. I za kolku vreme objavuvaat dali sum pominala na intervju.
Vi blagodaram
058 058 555 од мобилен вака свртив и кажав да ми закажите интрвју за Бугарско државјанство. Само тоа после 9 сабајле, пробај неколку пати и повикот е 50 денари од минутаKolku vreme cekase za da zakazish za intervju
DaСо Синофарм важи сертификатот за влез во Бугарија ?