Svoju adresu. Ja ne mogu Lege 6 da koristim, zivim stvarno u Sofiji. Treba mi fizicka adresa.Cestitke i jedno pitanje za vas. Da li ste koristili vasu trenutnu adresu ili sluzbenu Lege 6?
Svoju adresu. Ja ne mogu Lege 6 da koristim, zivim stvarno u Sofiji. Treba mi fizicka adresa.Cestitke i jedno pitanje za vas. Da li ste koristili vasu trenutnu adresu ili sluzbenu Lege 6?
Ne znae covek dali da se smee ili da placePozdrav na site . Do kaj se stignati momentalna situacija so zadolzitelna pozdrav fala vi![]()
Sent from my SM-G960U using Tapatalk
BraneeeeePozdrav na site . Do kaj se stignati momentalna situacija so zadolzitelna pozdrav fala vi![]()
Sent from my SM-G960U using Tapatalk
A mora prethodno da imame rezervirano termin online?!Hvala @marin.skp za racun. Zavrsio sam sve danas, podigao ukaz.
* Za ukaz sam uplatio u komsiluku na prvoj Ezpay kasi. Da znate, na Ezpay vam je taksa na 50 leva manje od 2leva. Jedino su malo traljavi za upatu, daje se dokument - u slucaju stranaca pasos. Meni na pasos nikako da prodje, dadoh im vozacku dozvolu (bugarsku) i onda je sve bilo ok. Sluzbenica ne ume da popuni na pasos i tolko.
* Slikao se isto u komsiluku, 10 leva fotke za 5 minuta.
* Otisao oko 12:20 sofijsko vreme u MP. Cekalo je jedva 20-30 ljudi.
* E sad ja sam usao odmah. Zivim u Sofiji, imam boraviste.
** Ovo je bitno za one koji imaju boraviste: policajac se pravio pametan, nece da me pusti preko reda. Ja mu kazem "U uredbi pise da imam prednost". On kaze "Ma kakva uredba" i smeje se. Onda me pita dal imam zakazano i za kada (u uredbi pise da ne treba zakazno ako si naseljen u Bugarskoj). Ja sam naravno zakazao i odstampao mail. Nasmejem se, pokazem mu papir, on kaze "Dobro mzoes da udjes". I toliko.
* Cekao bih ja red da moram. Ali izasao sam s posla jedva, okretali oci kada sam rekao vracam se za dva sata.
* Unutra radila dva saltera. Na svakom cekalo po troje. Oko 5 minuta je po stranci. Iz nekog razloga sluzbenica trazila da na poledjini slike napisem ime i potpisem se.
I to je to. Izgleda da petkom ima najmanja guzva, kao sto je neko vec rekao na forumu. Mislim da vec posle 14:00 danas nece biti nikoga, tako da u to vreme petkom moze da se uzme ukaz i ko je isao preko ambasade lagano.
Pozdrav svima i hvala na savetima. Docekah i ja da me sunce ogreje.
ако си убав не мора, ќе пројдеш на убавина!A mora prethodno da imame rezervirano termin online?!
Со среќа бато и со арно да се снајдеш во ШвајцаријаZdravo drugari, moeto patesetvie zavrsi, gi zedov pasosot i licnata karta. pocnata procedura vo sofija na 26.07.2017, intervju bitola 10.08.2018( zadolzitelna od 27.11.2018) 12 fevruari objaven ukazot, vcera pasosot podignat i momentalno cekiram karta za Basel. so sreka na site i begajte so pobrzo
Fala, devet godini matam na crno vreme e da se napraet i dokumentiСо среќа бато и со арно да се снајдеш во Швајцарија
Vo koe svojstvo se rasevash so drskost, smelost i bezobraznost? Vo uloga na dezhuren redar? Posleden pat ti repliciram poshto gledam deka debatite so tebe se trka bez cel.. Spored toa shto sakash da se dokazhish i pokazhish kako intelektualec i verbalen borec slab si shtom potkleknuvash pred pofalbite shto gi dobivash.. Jas samo za edno bi te pofalil, prv si shto pokazhvash tolkava borbenost i pozhrtvuvanost vo odnos na temata koga edinstveni interesi ti se "pomoshta shto mu ja davash na drugar ti" poshto neli se pretstavi deka za nego chekash..e za razlika od tebe jas za mene chekam i se potam zemajki go vo obzir faktot deka pred prag sum a ushte ne sum potpishan..Ako znaev da proveram dali ima ukaz denes bidi siguren deka ke proverev i nesebichno ke spodelev info so vas, nemashe da chekam na nekoj kako tebe da pobaram pomosh i poddrshka, pa za posle namesto toa da dobivam kritiki i da bidam meta na kompleksi..moeto deneshno prashanje ne beshe off topic..off topic se poeziite i eseite shto gi pishuvash ti na sekoja dobiena pofalba i kritikite upateni kon onie so koi si se "zakosil" poshto vo poslednite nekolku dena iako gledav da namalam na nepotrebnite postovi i da ne ja koristam temata za da delam pravda i da remetam nekoj nevin, naidov na eden kup off topici koi ne bea opomenati od tebe samo zatoa shto ne ti pokazhale stav kako shto ti pokazhav jas.. Deka ke mi zadash naredni udari i ponatamu nesomneno e, ama nitu ke ti odgovoram kako shto i dosega ne ti odgovoriv na nekolku pati shto me spomna, a me spomna ti koj delish pravda ovde i me unakazvash mene kako jas da gi krsham kuknite prava na temata a gi krshish ti so tvoite provokacii upateni kon mene i kon ushte dvajca trojca shto si gi markiral..ushte eden pozdrav do tebe, brkaj si ja rabotata, jas i ponatamu ke si gi postavam prashanjata so koj smetam deka ne gi krsham pravata na chlenovite i namenata na temata, tebe poke ne ti odgovaram a koj misli deka zasluzhvam odgovor neka me pochesti so istiot, isto taka ako na nekoj mozham nekako da mu pomognam ke mu pomognam nesebichno.. pozdrav do site i so sreka ponatamuЗеми провери. Те мрзи?
Да ја пратеше повеќе темава, наместо да ги изнесуваш твоите стравови, ќе знаеше дека во петок послабо објавуваат укази.
Мене ме уплаши сабајле еден комшија во лифтот, а и еднаш се имам уплашено како мал дома сам кога ме оставија.
Од тишина немам гајле (се' уште).
Знам, офтопик. Јеби га.
Ne Se nerviraj te I Ne Se drobite, vcera bese posleden ukaz denes nema, Se nadevame od ponedelnik, Bez NERVOZA, I doza na razbiranje pozz do site I prijaten vikendVo koe svojstvo se rasevash so drskost, smelost i bezobraznost? Vo uloga na dezhuren redar? Posleden pat ti repliciram poshto gledam deka debatite so tebe se trka bez cel.. Spored toa shto sakash da se dokazhish i pokazhish kako intelektualec i verbalen borec slab si shtom potkleknuvash pred pofalbite shto gi dobivash.. Jas samo za edno bi te pofalil, prv si shto pokazhvash tolkava borbenost i pozhrtvuvanost vo odnos na temata koga edinstveni interesi ti se "pomoshta shto mu ja davash na drugar ti" poshto neli se pretstavi deka za nego chekash..e za razlika od tebe jas za mene chekam i se potam zemajki go vo obzir faktot deka pred prag sum a ushte ne sum potpishan..Ako znaev da proveram dali ima ukaz denes bidi siguren deka ke proverev i nesebichno ke spodelev info so vas, nemashe da chekam na nekoj kako tebe da pobaram pomosh i poddrshka, pa za posle namesto toa da dobivam kritiki i da bidam meta na kompleksi..moeto deneshno prashanje ne beshe off topic..off topic se poeziite i eseite shto gi pishuvash ti na sekoja dobiena pofalba i kritikite upateni kon onie so koi si se "zakosil" poshto vo poslednite nekolku dena iako gledav da namalam na nepotrebnite postovi i da ne ja koristam temata za da delam pravda i da remetam nekoj nevin, naidov na eden kup off topici koi ne bea opomenati od tebe samo zatoa shto ne ti pokazhale stav kako shto ti pokazhav jas.. Deka ke mi zadash naredni udari i ponatamu nesomneno e, ama nitu ke ti odgovoram kako shto i dosega ne ti odgovoriv na nekolku pati shto me spomna, a me spomna ti koj delish pravda ovde i me unakazvash mene kako jas da gi krsham kuknite prava na temata a gi krshish ti so tvoite provokacii upateni kon mene i kon ushte dvajca trojca shto si gi markiral..ushte eden pozdrav do tebe, brkaj si ja rabotata, jas i ponatamu ke si gi postavam prashanjata so koj smetam deka ne gi krsham pravata na chlenovite i namenata na temata, tebe poke ne ti odgovaram a koj misli deka zasluzhvam odgovor neka me pochesti so istiot, isto taka ako na nekoj mozham nekako da mu pomognam ke mu pomognam nesebichno.. pozdrav do site i so sreka ponatamu
Не ти беше мака ова да го напишеш, а мака ти е рандом број да укуцаш тука и да видиш дали има указ?Vo koe svojstvo se rasevash so drskost, smelost i bezobraznost? Vo uloga na dezhuren redar? Posleden pat ti repliciram poshto gledam deka debatite so tebe se trka bez cel.. Spored toa shto sakash da se dokazhish i pokazhish kako intelektualec i verbalen borec slab si shtom potkleknuvash pred pofalbite shto gi dobivash.. Jas samo za edno bi te pofalil, prv si shto pokazhvash tolkava borbenost i pozhrtvuvanost vo odnos na temata koga edinstveni interesi ti se "pomoshta shto mu ja davash na drugar ti" poshto neli se pretstavi deka za nego chekash..e za razlika od tebe jas za mene chekam i se potam zemajki go vo obzir faktot deka pred prag sum a ushte ne sum potpishan..Ako znaev da proveram dali ima ukaz denes bidi siguren deka ke proverev i nesebichno ke spodelev info so vas, nemashe da chekam na nekoj kako tebe da pobaram pomosh i poddrshka, pa za posle namesto toa da dobivam kritiki i da bidam meta na kompleksi..moeto deneshno prashanje ne beshe off topic..off topic se poeziite i eseite shto gi pishuvash ti na sekoja dobiena pofalba i kritikite upateni kon onie so koi si se "zakosil" poshto vo poslednite nekolku dena iako gledav da namalam na nepotrebnite postovi i da ne ja koristam temata za da delam pravda i da remetam nekoj nevin, naidov na eden kup off topici koi ne bea opomenati od tebe samo zatoa shto ne ti pokazhale stav kako shto ti pokazhav jas.. Deka ke mi zadash naredni udari i ponatamu nesomneno e, ama nitu ke ti odgovoram kako shto i dosega ne ti odgovoriv na nekolku pati shto me spomna, a me spomna ti koj delish pravda ovde i me unakazvash mene kako jas da gi krsham kuknite prava na temata a gi krshish ti so tvoite provokacii upateni kon mene i kon ushte dvajca trojca shto si gi markiral..ushte eden pozdrav do tebe, brkaj si ja rabotata, jas i ponatamu ke si gi postavam prashanjata so koj smetam deka ne gi krsham pravata na chlenovite i namenata na temata, tebe poke ne ti odgovaram a koj misli deka zasluzhvam odgovor neka me pochesti so istiot, isto taka ako na nekoj mozham nekako da mu pomognam ke mu pomognam nesebichno.. pozdrav do site i so sreka ponatamu
Него му е лесно, тебе и другите ве/не боли главата.Ne znae covek dali da se smee ili da place![]()
Малерозен е, бадијала убавина.ако си убав не мора, ќе пројдеш на убавина!
So sreka, kolku godini go cekase?Стигна, после толку време, кога го имаш во рака ко европа скопје да е, сите да си земите и да ви излезе најскоро, сабота бегам![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
So zdravje i sreka da si go koristisLuge site sto cekate adresa a ste podignale drzavjanstvo preku ambasada ili konzulat odete odma vo Sofija i zavrsete si rabota. Jas bev preku ambasada cekav 4 ipol meseci za adresa, otidov vo sreda za sofija si podignav povtorno drzavjanstvo i vo cetvrtokot se slikav, zavrsiv rabota So sreka na site