Јас две недели сам тамо,ако треба и уште две не си идум без пасош.мн гужва посредникот ми кажаа од почеток да сам спремна на се.како и да е до петок ќе завршамNemij da odite vo ponedelnik i vtornik, mn e guzva so avtobusi od albanija, moldavija i ukraina ida za sofija. Najdobro e sreda i cetvrtok. Jas bev vo ponedelnik i se iznacekva i izmaltretirav za da zemam drzavjanstvo. I seuste sum vo sofija cekam mat. broj da mi izleze i denes se slikam
kako pomina sho ti baraa jas sakam dr nedela da odam da si ja probam srekjataNemashe Guzva Jas samo 1h chekav da posignam Ukaz
2 nedeli si tam i uste ne si zemala pasošo epa so pravi tam tie 2 nedeliЈас две недели сам тамо,ако треба и уште две не си идум без пасош.мн гужва посредникот ми кажаа од почеток да сам спремна на се.како и да е до петок ќе завршам
Јас чекав некои 8 месеци, го подигнав на 7 мај во Скопје, имаа застој поради тоа што имаа избори, плус лани од ковидот шо беше се затворено.Што бидна со указиве?? Ненормална работа...
Јас чекав некои 8 месеци, го подигнав на 7 мај во Скопје, имаа застој поради тоа што имаа избори, плус лани од ковидот шо беше се затворено.Автоматски споено мислење:Ако сака некој да ми каже детално што е потребно за во софија да си подигнеш државјанство освен меѓународен извод и 2 слики ? Одкако ќе се земе државјанството после што?
Уфффф, во тешка ситуација си... никој до сега не бил Софија да подигне, особено не овие денови... интернетот е лимитиран особено форумот и чекаме и ние информации како тебе за да се најде некој да ни каже, упати, да го видиме неговото искуство па после тоа како слепци еден по еден да одиме! Да се надеваме дека ќе може да се оди Софија да го подигне државјанството па да не просветли сите и да ни каже!
Така е другар, се избрзуваат и два пати подигаат државјанство! Прво ќе ги сносат последиците оное кој свесно и со тенденција и цел дозволиле да се влезе во МП и да се подигне по втор пат државјанство, после тоа сите ќе мора да враќаме пасоши... кај беше порано со информацијава бар коа беше тешко да не насмееше вака со добро проверено инфо и да не трчавме ко луди да подигаме уверение!Сите што сте паметни и два пати бевте да подигате указ спремете се да си ги сносите и последиците за вашите постапки.
Си играте со официјални институции и документи, за брзо ќе читаме тука кој како и со какво искуство ќе си помине.
Posle se odi na pivo i kebapiЈас чекав некои 8 месеци, го подигнав на 7 мај во Скопје, имаа застој поради тоа што имаа избори, плус лани од ковидот шо беше се затворено.
Автоматски споено мислење:
Ако сака некој да ми каже детално што е потребно за во софија да си подигнеш државјанство освен меѓународен извод и 2 слики ? Одкако ќе се земе државјанството после што?
Ne chekaj odi ushte utre pannisto im kazhav deka sakam da Polucham Ukaz i toakako pomina sho ti baraa jas sakam dr nedela da odam da si ja probam srekjata