Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
21 октомври 2015
Мислења
397
Поени од реакции
360
za podignuvanje na ukaz za maloletni deca treba zaedno so zena mi da odime isto kkao na intervjuto ili moze i sam da odam da im go podignam na decata????Odnapred blagodaram za odgovorot

marin.skp

МАРИН
Член од
10 март 2021
Мислења
358
Поени од реакции
1.648
Од инбокс...
Кој е во Софија нека потврди или негира за да им се најде на другите 4E590F09-840D-4D50-9BF4-3D02479F8D8A.jpeg

Член од
20 август 2020
Мислења
16
Поени од реакции
23
Nemij da odite vo ponedelnik i vtornik, mn e guzva so avtobusi od albanija, moldavija i ukraina ida za sofija. Najdobro e sreda i cetvrtok. Jas bev vo ponedelnik i se iznacekva i izmaltretirav za da zemam drzavjanstvo. I seuste sum vo sofija cekam mat. broj da mi izleze i denes se slikam
Јас две недели сам тамо,ако треба и уште две не си идум без пасош.мн гужва посредникот ми кажаа од почеток да сам спремна на се.како и да е до петок ќе завршам

Член од
12 февруари 2021
Мислења
47
Поени од реакции
113
Јас две недели сам тамо,ако треба и уште две не си идум без пасош.мн гужва посредникот ми кажаа од почеток да сам спремна на се.како и да е до петок ќе завршам
2 nedeli si tam i uste ne si zemala pasošo epa so pravi tam tie 2 nedeli

Член од
21 октомври 2016
Мислења
463
Поени од реакции
592
Сите што сте паметни и два пати бевте да подигате указ спремете се да си ги сносите и последиците за вашите постапки.
Си играте со официјални институции и документи, за брзо ќе читаме тука кој како и со какво искуство ќе си помине.

Член од
10 јуни 2021
Мислења
3
Поени од реакции
4
Што бидна со указиве?? Ненормална работа...
Јас чекав некои 8 месеци, го подигнав на 7 мај во Скопје, имаа застој поради тоа што имаа избори, плус лани од ковидот шо беше се затворено.
Автоматски споено мислење:

Ако сака некој да ми каже детално што е потребно за во софија да си подигнеш државјанство освен меѓународен извод и 2 слики ? Одкако ќе се земе државјанството после што?

marin.skp

МАРИН
Член од
10 март 2021
Мислења
358
Поени од реакции
1.648
Јас чекав некои 8 месеци, го подигнав на 7 мај во Скопје, имаа застој поради тоа што имаа избори, плус лани од ковидот шо беше се затворено.
Ако сака некој да ми каже детално што е потребно за во софија да си подигнеш државјанство освен меѓународен извод и 2 слики ? Одкако ќе се земе државјанството после што?
Уфффф, во тешка ситуација си... никој до сега не бил Софија да подигне, особено не овие денови... интернетот е лимитиран особено форумот и чекаме и ние информации како тебе за да се најде некој да ни каже, упати, да го видиме неговото искуство па после тоа како слепци еден по еден да одиме! Да се надеваме дека ќе може да се оди Софија да го подигне државјанството па да не просветли сите и да ни каже!

Сите што сте паметни и два пати бевте да подигате указ спремете се да си ги сносите и последиците за вашите постапки.
Си играте со официјални институции и документи, за брзо ќе читаме тука кој како и со какво искуство ќе си помине.
Така е другар, се избрзуваат и два пати подигаат државјанство! Прво ќе ги сносат последиците оное кој свесно и со тенденција и цел дозволиле да се влезе во МП и да се подигне по втор пат државјанство, после тоа сите ќе мора да враќаме пасоши... кај беше порано со информацијава бар коа беше тешко да не насмееше вака со добро проверено инфо и да не трчавме ко луди да подигаме уверение!

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
699
Поени од реакции
3.934

Posle se odi na pivo i kebapi :pijani: :ајнапиво:

Kajgana Shop

На врв Bottom