Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
8 март 2021
Мислења
17
Поени од реакции
61
За продолжување на пасош која е процедурата?Дали само одам со пасошот во софиа да ме сликаат и со картичка да си платам таму?
Samo trebas da dodjes u migraciju, popunis dokumenta i predas. Za brzu proceduru (isti dan) mislim da mora do 12 ujutru da se preda. Sto se placanja tice, to niko ne zna. Zavisi od dobre volje sluzbenika valjda. Ja sam pre par meseci za boraviste za zenu platio karticom na salteru. Presao na drugi salter da predam za promenu licne karte za sebe, pitam moze li karticom, sluzbenica kaze jok. Posla me na drugi salter da platim kes :(. Neke institucije primaju samo kartice izdate od strane bugarske banke. Ko da ih pohvata. Savet: ja nosim karticu i kes. Pa sta prihvate. Moze kartica super. Ne moze platim kes.

Член од
25 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
27
Здраво , дали во Бугарија има некакви рестрикции како полицски час ? Планирам да одам другава недела и треба да бидам Бугарија во 8 или 9 сабајле , па планирам до 12 вечерта (тогаш кај нас почнува полициски час) да ја напуштам државава и да влезам Бугарија, само незнам дали има и таму полициски час. Поздрав

Член од
16 март 2020
Мислења
77
Поени од реакции
161
Здраво , дали во Бугарија има некакви рестрикции како полицски час ? Планирам да одам другава недела и треба да бидам Бугарија во 8 или 9 сабајле , па планирам до 12 вечерта (тогаш кај нас почнува полициски час) да ја напуштам државава и да влезам Бугарија, само незнам дали има и таму полициски час. Поздрав
Drugar a da ni kazhish nekoj info za podiganje na ukaz odis vo Sofija ili izlezeno pismo ti e poso te pratam si dobil ukaz Dekemvri

Da spodelish ako ne ti e problem

Член од
13 февруари 2012
Мислења
825
Поени од реакции
1.322
Нема полициски час и нема скоро никакви ограничувања. Во мол треба да носиш маска, во помали продавници исто треба, ама таму не се почитува баш и никој не те притиска, бидејќи луѓето не се 24/7 потресени да не бидат казнети за нешто.

Член од
10 јануари 2019
Мислења
355
Поени од реакции
496
Imalo tepacka pred min za pravda i prekinato e sve...samo tie sto zemaat ukaz moze da go zemat nie so adresi za pismo prekinato e za nas sega me izvestija ne se znae do koga....
i jas slusnav deka haos bilo pred MP, 400-500 ljuge cekale momentalno stopirano samo davaat tie sto imaat termin vo Sofija zakazano preku sajtot na MP za site drugi stopirano

Член од
30 јуни 2020
Мислења
4
Поени од реакции
23
За сликање за пасош, преку конзулат во Битола дали има одредени денови кога се сликаш или може било кој ден?

Член од
19 ноември 2018
Мислења
178
Поени од реакции
204
И ние од форум допринесовме за оваа!!! секој кој праша документи во рака и Софија, еве ви ситуација со која се заебавме. од друга страна од кај да знаеме колку ќе има отидено, да се надеваме дека ќе се среди.

Kajgana Shop

На врв Bottom