Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
696
Поени од реакции
3.894
UPDATE NA UPDATE-to:
UKAZ 92, 94 i 96 od 31.05.2021, site se potpisani na 28.04.2021

Zdravo decki. Eve gi site promeni od denes, prepiski sto moze da se vidat po konzulski pat vkluceni vo UKAZ 92, 94 i 96 (+ potpisani prepiski so intervju vo Sofija, ama ne znaeme kolku se):

(Boldiranite/zatemneti se od denesnite promeni)

Ovie se site nepotpisani prepiski i so poslednite promeni od denes + nekoi od pred nekoj den, sto moze da se vidat po konzulski pat od 1 do 3000 i nesto (da ne gi stavam site do 10.000), onie prepiski kaj sto nema nisto vo prodolzenie tuku samo broj na prepiska, se na polozitelno, cekat promena...kolku da imate pregled do kako se dvizi potpisuvanjeto. Gi skokaat broj na prepiski, no znaeme deka ne odat po broj na prepiska, tuku po data od koga prepiskata e na stavena na polozitelno.


136/2019
145/2019
147/2019
148/2019
151/2019
152/2019
153/2019
154/2019
193/2019
225/2019
243/2019
259/2019
261/2019
262/2019
263/2019
265/2019
266/2019
267/2019
269/2019
272/2019
273/2019
327/2019
328/2019
337/2019
338/2019
341/2019
343/2019
362/2019
363/2019
372/2019
373/2019
375/2019
377/2019
380/2019
382/2019
383/2019
384/2019
386/2019
387/2019
388/2019
423/2019
428/2019
443/2019
463/2019
661/2019 - FINALNA
686/2019
708/2019
863/2019
980/2019
989/2019
991/2019
992/2019
997/2019
998/2019
1202/2019 - UKAZ 90/2021 (28.05.2021) (data na potpis 28.04.2021)
1210/2019 - UKAZ 78/2021 (27.05.2021)
1214/2019 - UKAZ 78/2021 (27.05.2021)
1216/2019 - UKAZ 90/2021 (28.05.2021) (data na potpis 28.04.2021)
1308/2019 - UKAZ 78/2021 (27.05.2021)
1310/2019 - UKAZ 78/2021 (27.05.2021)
1312/2019 - UKAZ 78/2021 (27.05.2021)
1314/2019 - Отказ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија. С'гласно резолјуција на Вицепрезидента е отказано издаването на указ, за което сме уведомени с писмо № 04-12-96/9/18.05.2021 г. (27.05.2021)
1328/2019
1329/2019
1331/2019
1332/2019
1333/2019
1334/2019
1335/2019
1339/2019
1340/2019
1341/2019
1343/2019
1355/2019
1356/2019
1357/2019
1358/2019
1403/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021) (data na potpis 28.04.2021)
1404/2019 - UKAZ 78/2021 (27.05.2021)
1405/2019 - UKAZ 78/2021 (27.05.2021)
1406/2019 - UKAZ 78/2021 (27.05.2021)
1407/2019 - UKAZ 78/2021 (27.05.2021)
1408/2019 - UKAZ 78/2021 (27.05.2021)
1409/2019 - UKAZ 78/2021 (27.05.2021)
1410/2019 - UKAZ 90/2021 (28.05.2021)
1411/2019 - UKAZ 90/2021 (28.05.2021)
1412/2019 - Отказ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија. С'гласно резолјуција на Вицепрезидента е отказано издаването на указ, за което сме уведомени с писмо № 04-12-99/9/18.05.2021 г. (27.05.2021)
1413/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1414/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)

1415/2019 - UKAZ 90/2021 (28.05.2021)
1416/2019 - UKAZ 90/2021 (28.05.2021)
1417/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1418/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1419/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1420/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1421/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)

1422/2019 - UKAZ 90/2021 (28.05.2021)
1470/2019 - UKAZ Виена-Австрија
1538/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1539/2019
1540/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1547/2019
1549/2019
1550/2019
1551/2019
1552/2019
1553/2019
1554/2019
1555/2019
1557/2019
1558/2019
1560/2019
1602/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021) (data na potpis 28.04.2021)
1603/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1604/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1605/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1606/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1607/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1608/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1609/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1611/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1612/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1614/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1708/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1709/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1710/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)

1715/2019 - UKAZ Виена-Австрија
1770/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1772/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1773/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)

1775/2019
1776/2019
1778/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1780/2019
1783/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1784/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1787/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1788/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)

1789/2019
1808/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1809/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1810/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1811/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1812/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1814/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1816/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)
1818/2019 - UKAZ 94/2021 (31.05.2021)

1821/2019 - UKAZ Виена
1829/2019 - UKAZ Русија
1841/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021) (data na potpis 28.04.2021)
1842/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1843/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)
1844/2019 - UKAZ 92/2021 (31.05.2021)

1845/2019
1846/2019
1847/2019 - FINALNA
1848/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1849/2019
1850/2019
1851/2019
1852/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1853/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1854/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)

1855/2019
1856/2019
1857/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1858/2019
1859/2019
1860/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1861/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1863/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1864/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)

1865/2019
1866/2019
1867/2019
1868/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1869/2019
1870/2019
1871/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1873/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1874/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1875/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)

1876/2019
1877/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1878/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)

1879/2019
1880/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1881/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1882/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)

1883/2019
1884/2019
1885/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1886/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1887/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1888/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1889/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1890/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1891/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)

1892/2019
1893/2019 - UKAZ 96/2021 (31.05.2021)
1896/2019 - UKAZ Виена-Австрија
2266/2019 - UKAZ Истанбул-Турција
2337/2019 - OTKAZ SOVET
2365/2019 - UKAZ Истанбул-Турција
2616/2019
2617/2019
2618/2019
2619/2019
2620/2019
2621/2019
2622/2019
2623/2019
2624/2019
2625/2019
2626/2019
2627/2019
2628/2019
2629/2019
2630/2019
2631/2019
2632/2019
2633/2019
2634/2019
2635/2019
2720/2019
2721/2019
2850/2019
2852/2019
2853/2019
2856/2019
2858/2019
2863/2019 - PREKRATENA
2865/2019
2867/2019
2889/2019 - UKAZ 34/2021
2890/2019 - UKAZ 34/2021
2891/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2892/2019 - UKAZ 34/2021
2893/2019 - UKAZ 34/2021
2894/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2895/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2896/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2897/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2898/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2899/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2900/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2901/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2902/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2903/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2904/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2905/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2906/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2984/2019 - UKAZ 54/2021 (14.05.2021)
2985/2019 - UKAZ Турција
2998/2019
3165/2019
3167/2019 - UKAZ Испанија
3171/2019 - UKAZ Холандија
3172/2019 - UKAZ Вашингтон
3173/2019 - UKAZ Битолa-Македонија!

Mozebi nesto imam ispusteno, ama toa e.
Cestitki do site sto bea vkluceni vo denesnite ukazi.
Pozdrav. :pistoldz:
 
Член од
22 јуни 2016
Мислења
119
Поени од реакции
204
Nema nikakva promena kaj mene od 18. 12 za pismo .... Cekajci go Godot, koj ja procital , ke sfati. Mozebi sepak utre ke dojde hahahaha :LOL::LOL:
 
Член од
4 октомври 2020
Мислења
85
Поени од реакции
232
Чисто за инфо мој пријател во петокот доби указ 90 денес во Софија го зема и утре треба да се слика. На здравје на сите што имаат земено преку амбасада.
Нека му е со среќа на другар ти, ама да ти кажам ова што си го пишал “на здравје...” е како да си ми боцнал нож во отворена рана никој и не претпоставувал како ќе се одвиваат работите. Кога ние сме ги земале указите, така беше и во амб рекоа до три месеци. Со ваквите процедури нема место за некој да се прави паметен. Ајде, сигурна сум дека не сме заборавени и ние ќе пишеме месецов убава вест. Нека е со среќа на сите.
Автоматски споено мислење:

Nema nikakva promena kaj mene od 18. 12 za pismo .... Cekajci go Godot, koj ja procital , ke sfati. Mozebi sepak utre ke dojde hahahaha :LOL::LOL:
Mislam kje ne rascistat nas “zaboravenite” ovoj mesec
 
Член од
18 мај 2021
Мислења
14
Поени од реакции
13
Нека му е со среќа на другар ти, ама да ти кажам ова што си го пишал “на здравје...” е како да си ми боцнал нож во отворена рана никој и не претпоставувал како ќе се одвиваат работите. Кога ние сме ги земале указите, така беше и во амб рекоа до три месеци. Со ваквите процедури нема место за некој да се прави паметен. Ајде, сигурна сум дека не сме заборавени и ние ќе пишеме месецов убава вест. Нека е со среќа на сите.
Автоматски споено мислење:


Mislam kje ne rascistat nas “zaboravenite” ovoj mesec
OD kaj si siguren deka ke ne rascistat? :D jas od 6 ti januari podignato ukaz preeku b itola, aber nema uste
 
Последно уредено:
Член од
5 мај 2020
Мислења
28
Поени од реакции
94
Cestitke svima na ukazu. Za podizanje ukaza u Sofiji da li je potreban izvod preveden i overen? Nije mi bas to jasno
 
Член од
14 април 2021
Мислења
43
Поени од реакции
27
Нека му е со среќа на другар ти, ама да ти кажам ова што си го пишал “на здравје...” е како да си ми боцнал нож во отворена рана никој и не претпоставувал како ќе се одвиваат работите. Кога ние сме ги земале указите, така беше и во амб рекоа до три месеци. Со ваквите процедури нема место за некој да се прави паметен. Ајде, сигурна сум дека не сме заборавени и ние ќе пишеме месецов убава вест. Нека е со среќа на сите.
Автоматски споено мислење:


Mislam kje ne rascistat nas “zaboravenite” ovoj mesec
"е како да си ми боцнал нож во отворена рана " :D
^Sol vo otvorena rana, ne noz eeeee
 
Член од
13 декември 2019
Мислења
706
Поени од реакции
1.227
Нека му е со среќа на другар ти, ама да ти кажам ова што си го пишал “на здравје...” е како да си ми боцнал нож во отворена рана никој и не претпоставувал како ќе се одвиваат работите. Кога ние сме ги земале указите, така беше и во амб рекоа до три месеци. Со ваквите процедури нема место за некој да се прави паметен. Ајде, сигурна сум дека не сме заборавени и ние ќе пишеме месецов убава вест. Нека е со среќа на сите.
Автоматски споено мислење:


Mislam kje ne rascistat nas “zaboravenite” ovoj mesec
Juni definitivno, Ne gubi nadez :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom