Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Kaleb

Where we’re going, we don’t need roads!
Член од
15 август 2020
Мислења
389
Поени од реакции
2.948
Здраво на сите уште еднаш. Не сакам да бидам досаден (ете и јас сум еден од тие кои „само прашуваат“, али што да правам кога немам знаење на темава да споделам), ама ако случајно има некој одговор во врска со ова би бил благодарен.
со новиот закон Дабч се укина така нема више вадење на дупли произход, на ново треба да тераш процедура со интервју Ск или Бт. Најди си добар посредник доколку несакаш сам да тераш процедура.

Член од
18 април 2021
Мислења
2
Поени од реакции
1
Zdravo lugje....Stigaat ili ne stigaat pisma za adresa i embg?? od janurai 8 mi cekam 3ipol meseci.. kolku odi ovaja procedura site razlicno kazvaat...
Fala..

miskolo

Direktor
Член од
15 мај 2010
Мислења
789
Поени од реакции
2.318
Zdravo lugje....Stigaat ili ne stigaat pisma za adresa i embg?? od janurai 8 mi cekam 3ipol meseci.. kolku odi ovaja procedura site razlicno kazvaat...
Fala..
navodno,ako e preku Bitola zemen ukazot poveke se ceka,ako e preku Skopje pomalce,za zal zimaat adresa lugu od noemvri i dekemvri uste

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.145
Поени од реакции
988
Едно прашање малку оф-топик. Дали некој ја има заменето македонската возачка со бугарска последниов период и како може да се замени ? Благодарам.

Член од
11 септември 2020
Мислења
16
Поени од реакции
49
На братичед му стигна пред некој ден тој имаше подигнато указ крајот на ноември 2020
Од каде, Битола или Скопје? Јас во петокот се јавив и сеуште нема ништо. Подигнато 24 ноември од Скопје.

Kajgana Shop

На врв Bottom