со новиот закон Дабч се укина така нема више вадење на дупли произход, на ново треба да тераш процедура со интервју Ск или Бт. Најди си добар посредник доколку несакаш сам да тераш процедура.Здраво на сите уште еднаш. Не сакам да бидам досаден (ете и јас сум еден од тие кои „само прашуваат“, али што да правам кога немам знаење на темава да споделам), ама ако случајно има некој одговор во врска со ова би бил благодарен.
navodno,ako e preku Bitola zemen ukazot poveke se ceka,ako e preku Skopje pomalce,za zal zimaat adresa lugu od noemvri i dekemvri usteZdravo lugje....Stigaat ili ne stigaat pisma za adresa i embg?? od janurai 8 mi cekam 3ipol meseci.. kolku odi ovaja procedura site razlicno kazvaat...
Fala..
Fala ti na odgovorot, da od bitola e sve toa, na posrednikot mu dadov dokumentite so trebaat i chekam ushte :|navodno,ako e preku Bitola zemen ukazot poveke se ceka,ako e preku Skopje pomalce,za zal zimaat adresa lugu od noemvri i dekemvri uste
Од каде, Битола или Скопје? Јас во петокот се јавив и сеуште нема ништо. Подигнато 24 ноември од Скопје.На братичед му стигна пред некој ден тој имаше подигнато указ крајот на ноември 2020
Jel ce imati nestoAjdeeee neka rokni Avgust Ukaz 44 ajdee pozitivaaa .....
Bi trebalo ako ne denes do petok po 2 ukazi standard si objavuvaatJel ce imati nesto
Imase ukaz 44 za stranci beseAjdeeee neka rokni Avgust Ukaz 44 ajdee pozitivaaa .....
Isto što i na intervju za vozrasni .dali nekoj znae sto prasuvaat na intervju za maloletno dete?
Greska mislev na 43 za nasiImase ukaz 44 za stranci bese
E kako ne rabotea? Jas go podignav na 8mi januari od ambasada vo Skopje???Brat mi denes mu iskoci adresa 18 januari 2021,preku Skopje Ambasada posto ne rabotea od 1 do 15 januari on si go podigna Ukazot na 18 Januari! Opstina sredec Lege 6!