Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
22 јули 2020
Мислења
32
Поени од реакции
17
зошто на српскиот форум се чини дека времето од интервју до декрет е пократко од списокот тука? има разлика од која земја аплицираш?
 
Член од
14 август 2020
Мислења
7
Поени од реакции
1
[QUOTE = "Mniko, post: 9136546, member: 135869"]
why on the Serbian forum does it seem that the time from interview to decree is shorter than the list here? does it matter from which country you apply?
[/ QUOTE]
which is serbia forum?
 
Член од
24 август 2020
Мислења
62
Поени од реакции
121
Luge, citam 7,8,10.april 2019g. bile na intervju, veke im e smeneta postapkata od zadolzitelna vo finalna.jas sum 1.april uste nisto nema... da ne mi se kuva nesto? :(
Izvinete, zamaram znam... ali 5 meseci edni isti citav za covid testovi...taka da sea ke zamaram malce i jas
Iskusnite mislenje ke ve molam
 

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
3.904
Поени од реакции
3.321
Luge, citam 7,8,10.april 2019g. bile na intervju, veke im e smeneta postapkata od zadolzitelna vo finalna.jas sum 1.april uste nisto nema... da ne mi se kuva nesto
Нема никакво значење, едноставно преписките се распоредени кај повеќе службеници и некои од нив заостануваат со работа, ете еден и од март е останат уште чека. Може ти кај истиот службеник си се погодил. Тапа чувство оти сите после тебе имаат промена, само ти остана али нема конкретно значење. И онака тек на финална ги разгледуваат документите и проценуваат дали ќе те пуштат или не, сега ништо не одлучуваат на задолжителна.

Апдејт положително:

ФЕВРУАРИ 2020
04.02.2020 @Meh [УКАЗ 197]
04.02.2020 @AAGV [УКАЗ 199]
04.02.2020 @Hoy [УКАЗ 197]
05.02.2020 @Marjan.6 [УКАЗ 197]
05.02.2020 @MatejLuka [УКАЗ 199]
05.02.2020 @ace2410lm [УКАЗ 199]
05.02.2020 @filip007 [УКАЗ 199]
10.02.2020 @Půtîñöt
10.02.2020 @Donia
12.02.2020 @JuveCr7
12.02.2020 @Bojana9033 [УКАЗ 201]
12.02.2020 @Наќо Скопски [УКАЗ 201]
12.02.2020 @goki.mirkovski [УКАЗ 201]
12.02.2020 @joel [УКАЗ 201]
25.02.2020 @Bogev1986
25.02.2020 @Lela996
25.02.2020 @RoWiGeN
25.02.2020 @Tlo88
25.02.2020 @Imperatrica
27.02.2020 @Benithe1
27.02.2020 @Totorina
27.02.2020 @Skape
27.02.2020 @Golub 75
ХХ.02.2020 @emss - инт СКО 06.2018
 
Последно уредено:
Член од
7 ноември 2020
Мислења
187
Поени од реакции
191
Нема никакво значење, едноставно преписките се распоредени кај повеќе службеници и некои од нив заостануваат со работа, ете еден и од март е останат уште чека. Може ти кај истиот службеник си се погодил. Тапа чувство оти сите после тебе имаат промена, само ти остана али нема конкретно значење. И онака тек на финална ги разгледуваат документите и проценуваат дали ќе те пуштат или не, сега ништо не одлучуваат на задолжителна.

Апдејт положително:

ФЕВРУАРИ 2020
04.02.2020 @Meh [УКАЗ 197]
04.02.2020 @AAGV [УКАЗ 199]
04.02.2020 @Hoy [УКАЗ 197]
05.02.2020 @Marjan.6 [УКАЗ 197]
05.02.2020 @MatejLuka [УКАЗ 199]
05.02.2020 @ace2410lm [УКАЗ 199]
05.02.2020 @filip007 [УКАЗ 199]
10.02.2020 @Půtîñöt
10.02.2020 @Donia
12.02.2020 @JuveCr7
12.02.2020 @Bojana9033 [УКАЗ 201]
12.02.2020 @Наќо Скопски [УКАЗ 201]
12.02.2020 @goki.mirkovski [УКАЗ 201]
12.02.2020 @joel [УКАЗ 201]
25.02.2020 @Bogev1986
25.02.2020 @Lela996
25.02.2020 @RoWiGeN
25.02.2020 @Tlo88
25.02.2020 @Imperatrica
27.02.2020 @Benithe1
27.02.2020 @Totorina
27.02.2020 @Skape
27.02.2020 @Golub 75
ХХ.02.2020 @emss - инт СКО 06.2018
Januari 31 fali Ukaz!
 

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
3.904
Поени од реакции
3.321
*****Апдејт 13.11.2020*****

СПИСОК НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА ПРОВЕРКА

МАРТ 2019

06.03.2019 @Simorg - инт СОФ - потврда

АПРИЛ 2019
01.04.2019 @Чекачот - инт СОФ - умреница од дедо и потврда
10.04.2019 @Jorgovan123 - инт СОФ - преку вујко
ХХ.04.2019 Сестра на @ns2094 - инт СКО 11.02.2019 - родител
15.04.2019 @Mar12 - документи од баба (свидетелство)
16.04.2019 @MargeSimpson - инт СОФ - воена книшка
17.04.2019 @Bani - инт СОФ - документи од баба и потврда
18.04.2019 @TheTomBoyy - инт СОФ - потврда од предок роден пред 1918
18.04.2019 @to6e - инт СОФ
24.04.2019 @Laze123 - инт СОФ
XX.04.2019 @Vlad123

МАЈ 2019
02.05.2019 @Recitatorot - стари документи
06.05.2019 сестра на @Astrapa - инт СОФ
07.05.2019 @alexander1963 - инт СОФ
14.05.2019 @DanielKr - инт СОФ
Xx.05.2019 @Paul Kersey - инт СОФ потврда
21.05.2019 @A.N.Z - инт СОФ преку брат
21.05.2019 @GeLee - инт СОФ преку прадедо
22.05.2019 @Karas Sk - инт СОФ - преку прадедо
22.05.2019 пријател на @Pale96
23.05.2019 @petreski.martin
25.05.2019 @Brankopandev99 преку родител
28.05.2019 @branko1 преку родител

ЈУНИ 2019
04.06.2019 @Tinosaur - инт СОФ - преку родител
06.06.2019 @em1l1ja - инт СОФ
10.06.2019 @marrkoski
10.06.2019 @KALJO123 - инт СОФ - преку брат и происход од ДАБЧ
18.06.2019 @perka1 - потврда
19.06.2019 @@@@ - инт СОФ - потврда
20.06.2019 @Ivana2234
XX.06.2019 @AlexN - инт СОФ - потврда и изводи од прадедо

ЈУЛИ 2019
02.07.2019 @Wolf5 - потврда и изводи
03.07.2019 @man united@ -инт СОФ потврда
03.07.2019 @Atlantida82 - инт БЕО (03.2019)
04.07.2019 @DraganaGagana - инт СОФ - двајца родители
08.07.2019 @Sashhe - инт СОФ
23.07.2019 @Diablo18 инт СОФ
31.07.2019 @Miky -инт СОФ сведителство за занаетчија -прадедо роден 1908

АВГУСТ 2019
12.08.2019 @Stojkovz - инт СОФ 2 родитела
13.08.2019 @Tefko - инт СОФ родител
20.08.2019 @sasko** - инт СОФ - потврда

СЕПТЕМВРИ 2019
19.09.2019 @Bibo - инт СОФ 2 родителa

ОКТОМВРИ 2019
14.10.2019 @BRLIV1 - изводи од дедо, потврда БКК и документи од сестра
29.10.2019 @TM88

ДЕКЕМВРИ 2019
04.12.2019 сопруг на @DraganaGagana - инт СОФ - поредок и потврда
10.12.2019 @Mitko 1992 - инт СОФ преку брат

ЈАНУАРИ 2020
08.01.2020 сопруг на @Sara2018 - инт СОФ потврда од клуб Струмица преку дедо 1917

ФЕВРУАРИ 2020
10.02.2020 @Kostic17 - инт СОФ
14.02.2020 @panterce4

ЈУЛИ 2020
09.07.2020 @Frau - инт СКО (18.05.2020)

АВГУСТ 2020
06.08.2020 @Mniko - инт ХОЛ (17.06.2020)
14.08.2020 @LoloMK - изводи

СЕПТЕМВРИ 2020
09.09.2020 @ajdutin - инт СОФ - документи од дедо 1916

ОКТОМВРИ 2020
28.10.2020 сопруга на @Keko1986 - документи од предок

СПИСОК НА ДОПОЛНИТЕЛНА
22.11.2019 @mr.viktor - инт СОФ (16.07.2018) - доставени дополнителни документи во 01.2020
__________________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ФИНАЛНА

ЈУЛИ 2020

05.07.2020 @Jedah - инт СОФ 04.02.2019
ХХ.07.2020 @deksamk - инт СОФ (ХХ.01.2019)
10.07.2020 @VaZoLjIN - инт СОФ (05.02.2019)
20.07.2020 @Aleksandar CH - инт СОФ (07.02.2019)
20.07.2020 @azdr - инт СОФ (07.02.2019)
28.07.2020 @Bojsa - инт СОФ (11.02.2019) изводи од баба
28.07.2020 @Bizzmax - инт СО (12.02.2019) документи од прадедо

АВГУСТ 2020
XX.08.2020 @Kire95 - инт СОФ 28.01.2019
07.08.2020 @vacimance - инт СОФ 20.02.2019 - потврда
10.08.2020 @arty.arty - инт СОФ 18.02.2019
14.08.2020 брат на @barselona123 - инт СОФ 20.02.2019
20.08.2020 @Rope - инт СОФ 25.02.2019 - изводи прадедо и потврда
24.08.2020 @Marakov - инт СОФ 27.02.2019
24.08.2020 @kredit - задолжителна 07.03.2019 - инт БИТ (08.01.2019)
24.08.2020 @lolita19 - инт СОФ (27.02.2019) со потврда
26.08.2020 брат на @Marakov - инт СОФ (27.02.2019)
26.08.2020 @Milaema - инт СОФ (26.02.2019)
27.08.2020 @Nateraj - задолжителна 11.03.2019 - инт БИТ (19.12.2018)
27.08.2020 @Peroo - задолжителна 08.03.2019 - инт БИТ (24.12.2018) - потврда и изводи од дедо
28.08.2020 @Mihajloff - инт СОФ (28.02.2019)
28.08.2020 @Kiko.23 - инт СОФ (05.03.2019) преку брат
XX.08.2020 @Mad Jack

СЕПТЕМВРИ 2020
06.09.2020 @basist - инт СОФ 06.03.2019 - родител
ХХ.09.2020 @Alexandre_Pato
ХХ.09.2020 @Pale96 - инт 13.03.2019
10.09.2020 @ZojaKojaZoja - инт СОФ 07.02.2019
14.09.2020 сопруга на @Simorg - инт СОФ 06.03.2019
16.09.2020 татко на @Slagjann - инт СОФ 11.03.2019
16.09.2020 @Kaleb - инт СОФ (11.03.2019) потврда и изводи
16.09.2020 @Goran_D - инт СОФ (11.03.2019) потврда и изводи
16.09.2020 @milo89 - инт СОФ (13.03.2019) родител
16.09.2020 @Odiin - инт СОФ (11.03.2019) свидетелство на дедо
18.09.2020 @MKstole1 - инт СОФ (06.03.2019) братучед и потврда
18.09.2020 @Jovanovski-EU - инт СОФ (14.03.2019) изводи од дедо и прадедо
ХХ.09.2020 @NanaKiki32 - инт СОФ (14.03.2019)

ОКТОМВРИ 2020
01.10.2020 @MarthaNielsen - инт СОФ 26.02.2019 - родител
01.10.2020 @JackB24 - инт СОФ 07.03.2019 - родител
01.10.2020 @9999 (татко на @em1l1ja ) - инт СОФ 28.02.2019
02.10.2020 @yoco2211 - инт СОФ 18.03.2019 - потекло од прадедо
02.10.2020 @KAROLINAT - инт СОФ 18.03.2019
02.10.2020 @Miky1221 - инт СОФ 17.03.2019
05.10.2020 @Nike20 - инт СОФ 19.03.2019 - предок и потврда
05.10.2020 @VLDP1 - задолжителна 19.03.2019 - потврда и изводи
07.10.2020 @Kiki9845 - инт СОФ 04.2018 - документи од прадедо
07.10.2020 @Bobi89 - инт СОФ 04.2018 - произход
09.10.2020 сопруг на @Bg Bg - инт СОФ 25.03.2019 - БККС потврда
12.10.2020 @kulica - инт СОФ 27.03.2019
13.10.2020 @stevi - инт СОФ 20.03.2019 - родител
14.10.2020 @Blgarceto - инт СОФ 25.03.2019 - крштеница и венчаница
14.10.2020 @Leonidas1234 - инт СОФ 21.03.2019
14.10.2020 @angelazaff - инт СОФ 19.03.2019 - потврда и крштеница
15.10.2020 @Тоде Гранката - инт СОФ 26.03.2019
15.10.2020 @Pitbull90 - инт СОФ 25.03.2019
15.10.2020 брат на @Milenija - преку сестра
16.10.2020 @Los-Che - инт СОФ 27.03.2019 - потврда
20.10.2020 @MarjanM - задолжителна 16.04.2019 - инт СКО 21.01.2019 - потврда
23.10.2020 @ivica@343 - инт СОФ 02.05.2018

НОЕМВРИ 2020
05.11.2020 - @SkopjeGirl - инт СОФ 23.03.2019
06.11.2020 - @Dionea - инт СОФ 25.03.2019
11.11.2020 - @dragozova - инт СОФ 02.04.2019 - произход
11.11.2020 - @dule_bule - инт СОФ 0x.05.2018 - потврда плус доставена
12.11.2020 - @stojko96 - инт СОФ 03.04.2019 - родител
12.11.2020 - @Nedanoski - инт СОФ 04.04.2019 - изводи и потврда
12.11.2020 - @TheChosenOne - инт СОФ (11.06.2018) - изводи од прадедо и потврда
13.11.2020 - @Altair75 - инт СОФ 08.04.2019 - потврда
__________________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ПОЛОЖИТЕЛНО

ДЕКЕМВРИ 2019

ХХ.12.2019 @Waiting - инт СОФ 09.08.2018 - изводи од прадедо и потврда

ЈАНУАРИ 2020
29.01.2020 @Gogice
30.01.2020 @Riri25

ФЕВРУАРИ 2020
10.02.2020 @Půtîñöt
10.02.2020 @Donia
12.02.2020 @JuveCr7
25.02.2020 @Bogev1986
25.02.2020 @Lela996
25.02.2020 @RoWiGeN
25.02.2020 @Tlo88
25.02.2020 @Bogev1986
25.02.2020 @Imperatrica
27.02.2020 @Benithe1
27.02.2020 @Totorina
27.02.2020 @Skape
27.02.2020 @Golub 75
ХХ.02.2020 @emss - инт СКО 06.2018

МАРТ 2020
10.03.2020 Сестра на @FAHRER
10.03.2020 @stf
12.03.2020 @Barca1990
13.03.2020 @Ohridmaca1
13.03.2020 Сопруг на @Ohridmaca1
XX.03.2020 @joconeg

МАЈ 2020
XX.05.2020 @Milemanolev
ХХ.05.2020 @bibs96
04.05.2020 @sdamovski
04.05.2020 @Dybala
04.05.2020 @nikolaohrid
04.05.2020 @ploumari
04.05.2020 @Otpisaniot - финална 24.01.2020 - инт СОФ 04.06.2018 - родител
05.05.2020 @Tasko8
05.05.2020 @NemamIme111
12.05.2020 @Dejan1977
12.05.2020 @Iceman_mk
15.05.2020 @Donia
15.05.2020 @Lucyyy
15.05.2020 Сестра на @MargeSimpson
17.05.2020 @Banne
22.05.2020 @LePAk -27.02.2020-Финална- инт СОФ -поврда и сведителство од дедо
22.05.2020 @nupet - инт (17.10.2018)

ЈУНИ 2020
01.06.2020 @Anagals
10.06.2020 @CyberTm
11.06.2020 @Џондер
16.06.2020 @Mood
16.06.2020 @nicobombata
16.06.2020 @vojkan88
16.06.2020 @nslaveski
17.06.2020 @lechach123
XX.06.2020 @bobanco
25.06.2020 @darkopotok
25.06.2020 @TBPS
25.06.2020 @FAHRER
25.06.2020 @miskolo
25.06.2020 @TasHee
25.06.2020 @Bobiter
25.06.2020 @darkopotok
25.06.2020 @Barca12
25.06.2020 @Aves00
25.06.2020 @bojan0123
25.06.2020 сопруга на @Poch
29.06.2020 @bossi

ЈУЛИ 2020
03.07.2020 @nasquez23 - финална 03.12.2019 - родител
03.07.2020 @Nikolablaaa - финална 01.04.2020
03.07.2020 @Slagjann - финална 01.04.2020
03.07.2020 @urke - финална 02.04.2020
03.07.2020 @Ksenija1973 - финална 13.04.2020
03.07.2020 @corvuscorax - финална 03.04.2020
03.07.2020 @Totorina брат - финална 01.04.2020
04.07.2020 @jovanxzzy - инт 16.12.2018
06.07.2020 @Bell 06.12.2019-финална
11.07.2020 @Macolce -15.04.2020-финалнa
11.07.2020 @■■■ 18.12.2019-финалнa
11.07.2020 @Deko sk -15.04.2020-финалнa
11.07.2020 @dac_kufer -17.12.2019-финалнa
11.07.2020 @majkat -10.04.2020-финалнa
18.07.2020 @Божино -10.01.2020-финална -родител
21.07.2020 @Dragance Dac -23.04.2020-финалнa
22.07.2020 @Purfect 24.12.2019-финална
22.07.2020 @anarchymkd95 -30.12.2019-финална
22.07.2020 @Cufka- 09.04.2020-финална
22.07.2020 @Спасе Пекаро
22.07.2020 @Джонката - 23.04.2020-финална
22.07.2020 @kantona - 18.12.2019 финална (родител)
23.07.2020 @Tashov - 30.12.2019-финална (два родитела)
27.07.2020 @t55 - 18.12.2019-финална
xx.07.2020 @gjokehv

АВГУСТ 2020
04.08.2020 @Itsme1 - финална 28.11.2019
04.08.2020 @Ve19966 - финална 30.01.2020
18.08.2020 @m.g - финална 14.07.2020
19.08.2020 @vlado007
19.08.2020 @Ivana!rosa
31.08.2020 @Kikakikirika - финална 24.04.2020 - родител
31.08.2020 @Aliii29 - финална 31.03.2020 - родител
31.08.2020 @*Slash* - финална 02.02.2020

СЕПТЕМВРИ 2020
10.09.2020 @Tose133 - финална 13.05.2020 - родител
21.09.2020 @Ana.fil - финална 27.05.2020 - инт БТ 07.11.2018 - родител
23.09.2020 @barselona123 - финална 20.05.2020 - инт СОФ 13.01.2019 - крштеница и потврда
23.09.2020 @Dronskittt - финална 07.05.2020 - инт СОФ 07.01.2019
23.09.2020 @Toshe1991 - финална XX.04.2020 - инт СОФ 03.01.2019
23.09.2020 @bk79 - финална 10.05.2020 - инт СОФ 07.01.2019 - воена книшка од дедо и потврда
23.09.2020 мајка му на @redbox87 - финална 30.06.2020 - потврди (БККС) од баба и дедо
28.09.2020 @ivan1987 - финална 03.2020 - задолжителна 21.01.2018 - инт БТ ХХ.10.2017
28.09.2020 @Oldboy - финална 13.08.2020
28.09.2020 @dame ilijevski - финална 03.06.2020 - инт 15.01.2019 - преку брат и лична карта од дедо
28.09.2020 @Obrazuvana prepiska - финална 29.05.2020 - задолжителна 11.01.2019 - инт БТ 19.10.2018 - потврда
28.09.2020 @Evggeo - финална 17.08.2020
28.09.2020 @BG_2016 - финална 13.08.2020 - инт 08.01.2018
29.09.2020 @Janinka - финална 14.08.2020

ОКТОМВРИ 2020
03.10.2020 @Aneta_Metodija - финална 04.06.2020 - прадедо изводи
07.10.2020 @Ivanxxx111 - финална 27.05.2020 - инт СОФ 14.01.2019
07.10.2020 @robertaleksovski - финална 01.09.2020
07.10.2020 @K.K. - финална 01.09.2020 - потврда и документи од дедо
07.10.2020 сестра на @Џондер - финална 05.2020 - инт 17.01.2019
08.10.2020 @acestoj - финална 31.08.2020
14.10.2020 @mrki80 - финална 23.06.2020 - инт СОФ 21.01.2019
14.10.2020 @Procedura 5 - финална 23.06.2020 - инт СОФ 23.01.2019 - потврда и сведителство
14.10.2020 @BG29 - финална 15.09.2020 - инт СОФ 02.2018 - потврда БККС
14.10.2020 @AnePetrov - финална 22.06.2020 - инт СОФ 22.01.2019
14.10.2020 @Tina Gjo (за Стефани) - финална 29.05.2020 - инт СОФ 17.01.2019 - родител
15.10.2020 @Starmax - финална 26.06.2020 - инт СОФ 22.01.2019
16.10.2020 @Black Knight - инт 02.2018
16.10.2020 @NuRkAc
XX.10.2020 @Miky1221 / @Miki111113333333333333333 - финална 19.06.2020 - инт СОФ 18.03.2019
23.10.2020 @TasHee (мајка и сестра) - финална 03.07.2020 - инт СОФ 31.01.2019
23.10.2020 @Bogdan12 - финална ХХ.06.2020
26.10.2020 @mkdboy24 - финална 30.06.2020 - инт СОФ 28.01.2019

НОЕМВРИ 2020
03.11.2020 @x1x1x1 - финална 30.06.2020 - инт СОФ (04.02.2019) - документ бугарска егзархија прадедо
06.11.2020 @cona - финална 09.10.2020 - инт СОФ (03.04.2018) - потврда, изводи
 
Член од
4 ноември 2020
Мислења
10
Поени од реакции
31
Ve MOLAM vie sto dobivte ukazi denovive da mi kazete dali na nekoj od vas dokumentot od predokot mu e od 189x, odnosno mu e pred 1900, zatoa sto takov e mojot slucaj? Posrednikot me ubeduva deka ne e problem zatoa sto imam potvrda od DABC od 2018 vrz osnova na takvo poteklo, i kolku sto vidov na forumov nekoi dobija ukaz , no me interesira dali seuste e taka.
Isti slucaj sme..i mene toa me maci
 

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.210
Нема никакво значење, едноставно преписките се распоредени кај повеќе службеници и некои од нив заостануваат со работа, ете еден и од март е останат уште чека. Може ти кај истиот службеник си се погодил. Тапа чувство оти сите после тебе имаат промена, само ти остана али нема конкретно значење. И онака тек на финална ги разгледуваат документите и проценуваат дали ќе те пуштат или не, сега ништо не одлучуваат на задолжителна.

Апдејт положително:

ФЕВРУАРИ 2020
04.02.2020 @Meh [УКАЗ 197]
04.02.2020 @AAGV [УКАЗ 199]
04.02.2020 @Hoy [УКАЗ 197]
05.02.2020 @Marjan.6 [УКАЗ 197]
05.02.2020 @MatejLuka [УКАЗ 199]
05.02.2020 @ace2410lm [УКАЗ 199]
05.02.2020 @filip007 [УКАЗ 199]
10.02.2020 @Půtîñöt
10.02.2020 @Donia
12.02.2020 @JuveCr7
12.02.2020 @Bojana9033 [УКАЗ 201]
12.02.2020 @Наќо Скопски [УКАЗ 201]
12.02.2020 @goki.mirkovski [УКАЗ 201]
12.02.2020 @joel [УКАЗ 201]
25.02.2020 @Bogev1986
25.02.2020 @Lela996
25.02.2020 @RoWiGeN
25.02.2020 @Tlo88
25.02.2020 @Imperatrica
27.02.2020 @Benithe1
27.02.2020 @Totorina
27.02.2020 @Skape
27.02.2020 @Golub 75
ХХ.02.2020 @emss - инт СКО 06.2018
Во еден ден, пола февруари.

Нек се угоде.
Ќе го почнат и март до крај на месец, ако не и завршат. Хахах

Април/мај - декември/јануари/февруари.
Јуни/јули - февруари/март...

Итн. :)
Автоматски споено мислење:

Здраво, сакам да прашам дали може државјанство да се подигне од друга држава, на пример Словенија?
Или мора прв пат да се оди во Бг?
И дали постои побрз начин за закажување термин за подигање на државјанство во Бг?
Можеш во Словенија.
Пред некоја страна ја поставив молбата, смени само каде сакаш, во која амбасада сакаш да ти биде пратено, и прати го на адресата горе-десно што стои на самата молба.

Не постои побрз начин, патем. Јули 2021 се термините деновиве.
 
Член од
22 јули 2020
Мислења
32
Поени од реакции
17
which is serbia forum?

Се чини дека одат побрзо. Сум видел луѓе на овој форум како пишуваат „наши“ и „други“ декрети, но ова не е мојот мајчин јазик, па не сум сигурен што значи тоа.
 
Член од
4 ноември 2020
Мислења
10
Поени од реакции
31
Ja ssum ao predok 1920 ,i mene me plasi , e sega logicki ako ne e bilo ok uste na sovet ke padnev demek soveto i vice se sinhronizirani,e sea ovoa e bugarija logikata nema uloga , najbolno mines soveti cekas 1 god za potpis i jotova bum, e toa me plase
5tat godina ja pocnav kako cekam
Mene porednikot koga podnesuvav 2016 za proishod mi rece najbitno e da e pred 1918 predokot..i deka ne e problem 189x ama ovde citam deka ne treba da e i pred 1900...pa ke vidime sega so ke izleze...me utepa stres od cekanje veke..
 
Последно уредено:
Член од
13 мај 2020
Мислења
297
Поени од реакции
563
5tat godina ja pocnav kako cekam
Mene porednikot koga podnesuvav 2016 za proishod mi rece najbitno e da e pred 1918 predokot..i deka ne e problem 189x ama ovde citam deka ne treba da e i pred 1900...pa ke vidime sega so ke izleze...me utepa stres od cekanje veke..
Zemaa ukazi i pred i posle ,kako so e Gospod nikoj ne e , a za stres ne mi zbori na mene oslabna 20 kg proveruvajki , nema zivot tuka ovoa e edinstven spas , a kako se doblizuva datata se poveke nemam mir, so sreka bratmi
 
Член од
4 октомври 2020
Мислења
85
Поени од реакции
232
5tat godina ja pocnav kako cekam
Mene porednikot koga podnesuvav 2016 za proishod mi rece najbitno e da e pred 1918 predokot..i deka ne e problem 189x ama ovde citam deka ne treba da e i pred 1900...pa ke vidime sega so ke izleze...me utepa stres od cekanje veke..
I jas posnesuvav za proishod 2016. Prethodniot posrednik ne ni kaza mene i na soprugot deka treba dop dok, jas razbrav od ovde, pa srekja preku Lazar od Strumica najdovme saglam covek i so negova pomos podnesovme. Edino me grize crv sto od podnesuvanje do status polozitelno imase razlika od dve nedeli. Taka sto eden Gospod znae dali sme dobile i dvajcata polozitelno na osnova na dop dok ili cista srekja pa sega da ne butnat. Kje mi propadnat godini cekanje. Nikogas od napred nisto ne ni kaza toj covek, se morav so sila da mu vlecam zborovi, ne razbiram zosto...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom