Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
4 ноември 2020
Мислења
10
Поени од реакции
31
Сигурен ли си дека во правилното поле ги внесуваш податоците кога ја проверуваш преписката? Има посебни полиња за апликанти во Софија и по конзулски пат, ако ги внесеш податоците во погрешното поле ќе ти даде грешни информации (@emss погоре исто имаше пишано дека ја направил таа грешка). Дека чудно е како од декември уште си на положително, до крај на јануари се стигнати.

*****Апдејт 10.11.2020*****

СПИСОК НА ПОЛОЖИТЕЛНО

ЈАНУАРИ 2020

21.01.2020 @Smooth21
29.01.2020 @Gogice
30.01.2020 @Riri25
01.2020/02.2020 @emss - инт СКО 06.2018

ФЕВРУАРИ 2020
04.02.2020 @Meh
04.02.2020 @AAGV
04.02.2020 @Hoy
04.02.2020 @Iv*
05.02.2020 @MatejLuka
05.02.2020 @ace2410lm
05.02.2020 @filip007
10.02.2020 @Půtîñöt
10.02.2020 @Donia
12.02.2020 @JuveCr7
12.02.2020 @Bojana9033
12.02.2020 @Наќо Скопски
12.02.2020 @goki.mirkovski
12.02.2020 @joel
25.02.2020 @Bogev1986
25.02.2020 @Lela996
25.02.2020 @RoWiGeN
25.02.2020 @Tlo88
25.02.2020 @Bogev1986
25.02.2020 @Imperatrica
27.02.2020 @Benithe1
27.02.2020 @Totorina
27.02.2020 @Skape
27.02.2020 @Golub 75

МАРТ 2020
10.03.2020 Сестра на @FAHRER
10.03.2020 @stf
12.03.2020 @Barca1990
13.03.2020 @Ohridmaca1
13.03.2020 Сопруг на @Ohridmaca1
XX.03.2020 @joconeg

МАЈ 2020
XX.05.2020 @Milemanolev
ХХ.05.2020 @bibs96
04.05.2020 @sdamovski
04.05.2020 @Dybala
04.05.2020 @nikolaohrid
04.05.2020 @ploumari
04.05.2020 @Otpisaniot - финална 24.01.2020 - инт СОФ 04.06.2018 - родител
05.05.2020 @Tasko8
05.05.2020 @NemamIme111
12.05.2020 @Dejan1977
12.05.2020 @Iceman_mk
15.05.2020 @Donia
15.05.2020 @Lucyyy
15.05.2020 Сестра на @MargeSimpson
17.05.2020 @Banne
22.05.2020 @LePAk -27.02.2020-Финална- инт СОФ -поврда и сведителство од дедо
22.05.2020 @nupet - инт (17.10.2018)

ЈУНИ 2020
01.06.2020 @Anagals
10.06.2020 @CyberTm
11.06.2020 @Џондер
16.06.2020 @Mood
16.06.2020 @nicobombata
16.06.2020 @vojkan88
16.06.2020 @nslaveski
17.06.2020 @lechach123
XX.06.2020 @bobanco
25.06.2020 @darkopotok
25.06.2020 @TBPS
25.06.2020 @FAHRER
25.06.2020 @miskolo
25.06.2020 @TasHee
25.06.2020 @Bobiter
25.06.2020 @darkopotok
25.06.2020 @Barca12
25.06.2020 @Aves00
25.06.2020 @bojan0123
25.06.2020 сопруга на @Poch
29.06.2020 @bossi

ЈУЛИ 2020
03.07.2020 @nasquez23 - финална 03.12.2019 - родител
03.07.2020 @Nikolablaaa - финална 01.04.2020
03.07.2020 @Slagjann - финална 01.04.2020
03.07.2020 @urke - финална 02.04.2020
03.07.2020 @Ksenija1973 - финална 13.04.2020
03.07.2020 @corvuscorax - финална 03.04.2020
03.07.2020 @Totorina брат - финална 01.04.2020
04.07.2020 @jovanxzzy - инт 16.12.2018
06.07.2020 @Bell 06.12.2019-финална
11.07.2020 @Macolce -15.04.2020-финалнa
11.07.2020 @■■■ 18.12.2019-финалнa
11.07.2020 @Deko sk -15.04.2020-финалнa
11.07.2020 @dac_kufer -17.12.2019-финалнa
11.07.2020 @majkat -10.04.2020-финалнa
18.07.2020 @Божино -10.01.2020-финална -родител
21.07.2020 @Dragance Dac -23.04.2020-финалнa
22.07.2020 @Purfect 24.12.2019-финална
22.07.2020 @anarchymkd95 -30.12.2019-финална
22.07.2020 @Cufka- 09.04.2020-финална
22.07.2020 @Спасе Пекаро
22.07.2020 @Джонката - 23.04.2020-финална
22.07.2020 @kantona - 18.12.2019 финална (родител)
23.07.2020 @Tashov - 30.12.2019-финална (два родитела)
27.07.2020 @t55 - 18.12.2019-финална
xx.07.2020 @gjokehv

АВГУСТ 2020
04.08.2020 @Itsme1 - финална 28.11.2019
04.08.2020 @Ve19966 - финална 30.01.2020
18.08.2020 @m.g - финална 14.07.2020
19.08.2020 @vlado007
19.08.2020 @Ivana!rosa
31.08.2020 @Kikakikirika - финална 24.04.2020 - родител
31.08.2020 @Aliii29 - финална 31.03.2020 - родител
31.08.2020 @*Slash* - финална 02.02.2020

СЕПТЕМВРИ 2020
10.09.2020 @Tose133 - финална 13.05.2020 - родител
21.09.2020 @Ana.fil - финална 27.05.2020 - инт БТ 07.11.2018 - родител
23.09.2020 @barselona123 - финална 20.05.2020 - инт СОФ 13.01.2019 - крштеница и потврда
23.09.2020 @Dronskittt - финална 07.05.2020 - инт СОФ 07.01.2019
23.09.2020 @Toshe1991 - финална XX.04.2020 - инт СОФ 03.01.2019
23.09.2020 @bk79 - финална 10.05.2020 - инт СОФ 07.01.2019 - воена книшка од дедо и потврда
23.09.2020 мајка му на @redbox87 - финална 30.06.2020 - потврди (БККС) од баба и дедо
28.09.2020 @ivan1987 - финална 03.2020 - задолжителна 21.01.2018 - инт БТ ХХ.10.2017
28.09.2020 @Oldboy - финална 13.08.2020
28.09.2020 @dame ilijevski - финална 03.06.2020 - инт 15.01.2019 - преку брат и лична карта од дедо
28.09.2020 @Obrazuvana prepiska - финална 29.05.2020 - задолжителна 11.01.2019 - инт БТ 19.10.2018 - потврда
28.09.2020 @Evggeo - финална 17.08.2020
28.09.2020 @BG_2016 - финална 13.08.2020 - инт 08.01.2018
29.09.2020 @Janinka - финална 14.08.2020

ОКТОМВРИ 2020
03.10.2020 @Aneta_Metodija - финална 04.06.2020 - прадедо изводи
07.10.2020 @Ivanxxx111 - финална 27.05.2020 - инт СОФ 14.01.2019
07.10.2020 @robertaleksovski - финална 01.09.2020
07.10.2020 @K.K. - финална 01.09.2020 - потврда и документи од дедо
07.10.2020 сестра на @Џондер - финална 05.2020 - инт 17.01.2019
08.10.2020 @acestoj - финална 31.08.2020
14.10.2020 @mrki80 - финална 23.06.2020 - инт СОФ 21.01.2019
14.10.2020 @Procedura 5 - финална 23.06.2020 - инт СОФ 23.01.2019 - потврда и сведителство
14.10.2020 @BG29 - финална 15.09.2020 - инт СОФ 02.2018 - потврда БККС
14.10.2020 @AnePetrov - финална 22.06.2020 - инт СОФ 22.01.2019
14.10.2020 @Tina Gjo (за Стефани) - финална 29.05.2020 - инт СОФ 17.01.2019 - родител
15.10.2020 @Starmax - финална 26.06.2020 - инт СОФ 22.01.2019
16.10.2020 @Black Knight - инт 02.2018
16.10.2020 @NuRkAc
XX.10.2020 @Miky1221 / @Miki111113333333333333333 - финална 19.06.2020 - инт СОФ 18.03.2019
23.10.2020 @TasHee (мајка и сестра) - финална 03.07.2020 - инт СОФ 31.01.2019
23.10.2020 @Bogdan12 - финална ХХ.06.2020
26.10.2020 @mkdboy24 - финална 30.06.2020 - инт СОФ 28.01.2019

НОЕМВРИ 2020
03.11.2020 @x1x1x1 - финална 30.06.2020 - инт СОФ (04.02.2019) - документ бугарска егзархија прадедо
06.11.2020 @cona - финална 09.10.2020 - инт СОФ (03.04.2018) - потврда, изводи
Сигурен ли си дека во правилното поле ги внесуваш податоците кога ја проверуваш преписката? Има посебни полиња за апликанти во Софија и по конзулски пат, ако ги внесеш податоците во погрешното поле ќе ти даде грешни информации (@emss погоре исто имаше пишано дека ја направил таа грешка). Дека чудно е како од декември уште си на положително, до крај на јануари се стигнати.

*****Апдејт 10.11.2020*****

СПИСОК НА ПОЛОЖИТЕЛНО

ЈАНУАРИ 2020

21.01.2020 @Smooth21
29.01.2020 @Gogice
30.01.2020 @Riri25
01.2020/02.2020 @emss - инт СКО 06.2018

ФЕВРУАРИ 2020
04.02.2020 @Meh
04.02.2020 @AAGV
04.02.2020 @Hoy
04.02.2020 @Iv*
05.02.2020 @MatejLuka
05.02.2020 @ace2410lm
05.02.2020 @filip007
10.02.2020 @Půtîñöt
10.02.2020 @Donia
12.02.2020 @JuveCr7
12.02.2020 @Bojana9033
12.02.2020 @Наќо Скопски
12.02.2020 @goki.mirkovski
12.02.2020 @joel
25.02.2020 @Bogev1986
25.02.2020 @Lela996
25.02.2020 @RoWiGeN
25.02.2020 @Tlo88
25.02.2020 @Bogev1986
25.02.2020 @Imperatrica
27.02.2020 @Benithe1
27.02.2020 @Totorina
27.02.2020 @Skape
27.02.2020 @Golub 75

МАРТ 2020
10.03.2020 Сестра на @FAHRER
10.03.2020 @stf
12.03.2020 @Barca1990
13.03.2020 @Ohridmaca1
13.03.2020 Сопруг на @Ohridmaca1
XX.03.2020 @joconeg

МАЈ 2020
XX.05.2020 @Milemanolev
ХХ.05.2020 @bibs96
04.05.2020 @sdamovski
04.05.2020 @Dybala
04.05.2020 @nikolaohrid
04.05.2020 @ploumari
04.05.2020 @Otpisaniot - финална 24.01.2020 - инт СОФ 04.06.2018 - родител
05.05.2020 @Tasko8
05.05.2020 @NemamIme111
12.05.2020 @Dejan1977
12.05.2020 @Iceman_mk
15.05.2020 @Donia
15.05.2020 @Lucyyy
15.05.2020 Сестра на @MargeSimpson
17.05.2020 @Banne
22.05.2020 @LePAk -27.02.2020-Финална- инт СОФ -поврда и сведителство од дедо
22.05.2020 @nupet - инт (17.10.2018)

ЈУНИ 2020
01.06.2020 @Anagals
10.06.2020 @CyberTm
11.06.2020 @Џондер
16.06.2020 @Mood
16.06.2020 @nicobombata
16.06.2020 @vojkan88
16.06.2020 @nslaveski
17.06.2020 @lechach123
XX.06.2020 @bobanco
25.06.2020 @darkopotok
25.06.2020 @TBPS
25.06.2020 @FAHRER
25.06.2020 @miskolo
25.06.2020 @TasHee
25.06.2020 @Bobiter
25.06.2020 @darkopotok
25.06.2020 @Barca12
25.06.2020 @Aves00
25.06.2020 @bojan0123
25.06.2020 сопруга на @Poch
29.06.2020 @bossi

ЈУЛИ 2020
03.07.2020 @nasquez23 - финална 03.12.2019 - родител
03.07.2020 @Nikolablaaa - финална 01.04.2020
03.07.2020 @Slagjann - финална 01.04.2020
03.07.2020 @urke - финална 02.04.2020
03.07.2020 @Ksenija1973 - финална 13.04.2020
03.07.2020 @corvuscorax - финална 03.04.2020
03.07.2020 @Totorina брат - финална 01.04.2020
04.07.2020 @jovanxzzy - инт 16.12.2018
06.07.2020 @Bell 06.12.2019-финална
11.07.2020 @Macolce -15.04.2020-финалнa
11.07.2020 @■■■ 18.12.2019-финалнa
11.07.2020 @Deko sk -15.04.2020-финалнa
11.07.2020 @dac_kufer -17.12.2019-финалнa
11.07.2020 @majkat -10.04.2020-финалнa
18.07.2020 @Божино -10.01.2020-финална -родител
21.07.2020 @Dragance Dac -23.04.2020-финалнa
22.07.2020 @Purfect 24.12.2019-финална
22.07.2020 @anarchymkd95 -30.12.2019-финална
22.07.2020 @Cufka- 09.04.2020-финална
22.07.2020 @Спасе Пекаро
22.07.2020 @Джонката - 23.04.2020-финална
22.07.2020 @kantona - 18.12.2019 финална (родител)
23.07.2020 @Tashov - 30.12.2019-финална (два родитела)
27.07.2020 @t55 - 18.12.2019-финална
xx.07.2020 @gjokehv

АВГУСТ 2020
04.08.2020 @Itsme1 - финална 28.11.2019
04.08.2020 @Ve19966 - финална 30.01.2020
18.08.2020 @m.g - финална 14.07.2020
19.08.2020 @vlado007
19.08.2020 @Ivana!rosa
31.08.2020 @Kikakikirika - финална 24.04.2020 - родител
31.08.2020 @Aliii29 - финална 31.03.2020 - родител
31.08.2020 @*Slash* - финална 02.02.2020

СЕПТЕМВРИ 2020
10.09.2020 @Tose133 - финална 13.05.2020 - родител
21.09.2020 @Ana.fil - финална 27.05.2020 - инт БТ 07.11.2018 - родител
23.09.2020 @barselona123 - финална 20.05.2020 - инт СОФ 13.01.2019 - крштеница и потврда
23.09.2020 @Dronskittt - финална 07.05.2020 - инт СОФ 07.01.2019
23.09.2020 @Toshe1991 - финална XX.04.2020 - инт СОФ 03.01.2019
23.09.2020 @bk79 - финална 10.05.2020 - инт СОФ 07.01.2019 - воена книшка од дедо и потврда
23.09.2020 мајка му на @redbox87 - финална 30.06.2020 - потврди (БККС) од баба и дедо
28.09.2020 @ivan1987 - финална 03.2020 - задолжителна 21.01.2018 - инт БТ ХХ.10.2017
28.09.2020 @Oldboy - финална 13.08.2020
28.09.2020 @dame ilijevski - финална 03.06.2020 - инт 15.01.2019 - преку брат и лична карта од дедо
28.09.2020 @Obrazuvana prepiska - финална 29.05.2020 - задолжителна 11.01.2019 - инт БТ 19.10.2018 - потврда
28.09.2020 @Evggeo - финална 17.08.2020
28.09.2020 @BG_2016 - финална 13.08.2020 - инт 08.01.2018
29.09.2020 @Janinka - финална 14.08.2020

ОКТОМВРИ 2020
03.10.2020 @Aneta_Metodija - финална 04.06.2020 - прадедо изводи
07.10.2020 @Ivanxxx111 - финална 27.05.2020 - инт СОФ 14.01.2019
07.10.2020 @robertaleksovski - финална 01.09.2020
07.10.2020 @K.K. - финална 01.09.2020 - потврда и документи од дедо
07.10.2020 сестра на @Џондер - финална 05.2020 - инт 17.01.2019
08.10.2020 @acestoj - финална 31.08.2020
14.10.2020 @mrki80 - финална 23.06.2020 - инт СОФ 21.01.2019
14.10.2020 @Procedura 5 - финална 23.06.2020 - инт СОФ 23.01.2019 - потврда и сведителство
14.10.2020 @BG29 - финална 15.09.2020 - инт СОФ 02.2018 - потврда БККС
14.10.2020 @AnePetrov - финална 22.06.2020 - инт СОФ 22.01.2019
14.10.2020 @Tina Gjo (за Стефани) - финална 29.05.2020 - инт СОФ 17.01.2019 - родител
15.10.2020 @Starmax - финална 26.06.2020 - инт СОФ 22.01.2019
16.10.2020 @Black Knight - инт 02.2018
16.10.2020 @NuRkAc
XX.10.2020 @Miky1221 / @Miki111113333333333333333 - финална 19.06.2020 - инт СОФ 18.03.2019
23.10.2020 @TasHee (мајка и сестра) - финална 03.07.2020 - инт СОФ 31.01.2019
23.10.2020 @Bogdan12 - финална ХХ.06.2020
26.10.2020 @mkdboy24 - финална 30.06.2020 - инт СОФ 28.01.2019

НОЕМВРИ 2020
03.11.2020 @x1x1x1 - финална 30.06.2020 - инт СОФ (04.02.2019) - документ бугарска егзархија прадедо
06.11.2020 @cona - финална 09.10.2020 - инт СОФ (03.04.2018) - потврда, изводи
Da znam toa..vo pravilnoto vnesuvam..preku sofija sum
 

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
3.885
Поени од реакции
3.248
Bibo trgnigo smooth21 toj ima dobieno Ukaz
Имаш конкретна информација или само претпоставуваш? Оти ете има и од декември уште останато кои чекаат.

@Waiting те додадов на списокот.
 
Член од
3 јануари 2020
Мислења
215
Поени од реакции
231
Имаш конкретна информација или само претпоставуваш?
Vo ukazot 141 ili 142 bese objaven negde kraj na septemvri mislam,na mojot bratucet kolega so polozitelno 20 januari 2020 go dobi toj Ukaz pretpostavuvam deka denovite okolu 20 januari i tie dobile,a i realno go nema covekot obicno na forumov koj dobiva Ukaz isparuva :)
 

miskolo

Direktor
Член од
15 мај 2010
Мислења
784
Поени од реакции
2.300
@Bibo So cel da nema greski zatoa i toj spisokot so Ukazi go objavuvam
Fali 1 ukaz za dekemvri na sredina negde,i falat 2 ukazi za januari na sredina i na kraj..
Ovie Ukazi falat sega za sega 129, 131, 133, 135, 139, 142, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 155, 159, 188, 194, 196, 197, 198, 199, 200 i za nasi i za stranci i se razbira plus za stranci se prosiruva do 225...
ukazot 141 bese opfaten januari 20,21,22 taka bar imav procitamo od luge koj se pofalile po portalive i forumite
 
Член од
13 декември 2019
Мислења
706
Поени од реакции
1.227
Има, нè има неколку души.

Исконтактирав со службеничка од Благоевград пак, ми рече дека застојот е во Министерство, а не кај нив... и да прашам таму.

А пошто никој не враќа од Министерствата, останува да си чекаме. Не ми се верува на какви бирократски глупости се заглавив, цела една година по добивање указ!

Ако имате опција да праќате преку амбасада со DHL како што пишал човекот горе, најдобронамерен совет да си ги дадете тие 55е. Да знаев дека можело... ај, здравје :)
Sudbina I Srekja ;) Korona ,ova ona ;)
Автоматски споено мислење:

Drustvo posle 3 meseci od intervju se uste nemam izlezena prepiska za zena mi konzulat bitola se javiv nemalo nisto stignato

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Kaj I da e treba da ti izleze brojce ( sigurno imas Intervju vo KONZULAT? ) Tie Sto se preku konzulat ili Ambasada brojcinata pokasno iLeguvaat cirka negde 3-4 meseci ;)
 
Последно уредено:
Член од
11 септември 2020
Мислења
15
Поени од реакции
49
Ako moze nekoj da mi odgovori
Udostoverenieto mi e prateno vo Skopje, no jas se naogam vo stranstvo i momentalno nemozam da patuvam do Makedonija. Dali moze so polnomosno da se zavrsi rabotata i ako moze da mi preporacate nekoj dobar posrednik.
 
Член од
3 јануари 2018
Мислења
52
Поени од реакции
44
Edno prasanje do clenovite imase luge so se testiraja vo CJZ testot kazuvaja deka e 1850 den , se javiv vo Bitola za testiranje 3600 den e sega prasanjevo mi e zosto takva razlika ,Skopje edna cena a Bitola druga?
 

miskolo

Direktor
Член од
15 мај 2010
Мислења
784
Поени од реакции
2.300
intervju 27.Feb 2019, Finalna 24.08.2020... edvaj cekam sleden status.
Ako vlezes vo polozitelno 99% ke dobies Ukaz,sega e problemot finalen experski pregled tuka pregleduvaat dali si dala dop dokumenti i sve ostalo,sto porano gi pravea i na polozitelno ama od maj 2020 najak status i najak problem i finalen experski pregled vikam 99% posto su Bugari ni e nisto sigurno :) Gledas i sama kade odbivaat po pregled od komisija Eveti od vcera
eden clen
bugarceta.jpg
 

Kajgana Shop

На врв Bottom