Nema sto podetalno , ides ti licno ili nekoj drug od vaseto poblisko semestvo i so tocni podatoci na ragjanje i pocinuvanje vadite izvod od maticnata kniga na pocinati , samo povedete smetka okolu tocnosta na podatociteВе Молам подетално да споделите околу постапката за земање извод на роден/умрен за прадедо,
дали може јас сам да извадам, кои информации треба да ги знам, и дали само во општината каде што е умрен прадедото може да се извади тоа?
Фала Ви
А од каде да знам точни дати на раѓање и умирање на прадедото? на гробишта ли ќе треба да го барам....Nema sto podetalno , ides ti licno ili nekoj drug od vaseto poblisko semestvo i so tocni podatoci na ragjanje i pocinuvanje vadite izvod od maticnata kniga na pocinati , samo povedete smetka okolu tocnosta na podatocite
I da zavisi kade se pocinati , tamu ke mora da otidete po dokument
Pa verojatno doma imate nekoj star dokument koj moze da ve upati , bez razlika dali e data na ragjanje ili pocinuvanje i vrz osnova na toa da otidete vo Upravata i da rasprasateА од каде да знам точни дати на раѓање и умирање на прадедото? на гробишта ли ќе треба да го барам....
Тоа се основни податоци кои ги внесуваш во барање на извод од матична книга на родени или умрени.А од каде да знам точни дати на раѓање и умирање на прадедото? на гробишта ли ќе треба да го барам....
Вашата порака до ушите на вицепрезиденка!Se spremaat eden-dva ukazi za denes.Pretcustvo!
Но јас не ги знам тие податоци и најверојатно неможам да ги откријам кој му бил матичен број на прадедо ми и точните дати.Тоа се основни податоци кои ги внесуваш во барање на извод од матична книга на родени или умрени.
Мора да знаеш Име Презиме и матичен број ,за извод -ден месец и година на раѓање,а за умреница ден ,месец и година кога починал и општината во која починал.Ако ти неможеш да ги најдеш ,тогаш кој?
Не ме свакајте погрешно,но се ви е убаво објаснето ,за шал ова се работи кои МОРА лично да си ги завршите,овде некој дава несебична помош без никаков надомест само да ви се објасни што подобро целата постапка,а вие поставувате ''Вакви ''прашања!!!!!
Ja kolku sto znam maticen broj za tie rodeni vo toj period ne ni ima , barem nema kaj starite moi vo izvodite , neznam iskreno sto da pravis ako e pomalo mesto idi probaj , ili ako imas roditeli ( izvini vaka ) ke se povrzes nekako , jas idam preku na majkami tatko , odnosno preku dedomi a nikoj od istite ne e ziv ... taka da sama odev barav prasuvav pa i molev da ne me odbijatНо јас не ги знам тие податоци и најверојатно неможам да ги откријам кој му бил матичен број на прадедо ми и точните дати.
Дали ќе може како што кажа
NanaKiki32
да им кажам само име и презиме на прадедо па тие да го најдат?
Glup li si?А од каде да знам точни дати на раѓање и умирање на прадедото? на гробишта ли ќе треба да го барам....
Pa odi vi maticno ....kazi I'm Mesto na ragjanje ,Mesto kade ziveel ,kade pocinal.....nesto nekoi podatoci znaes .....Oni go imaat vo kompjuter I kje go najdat .....POTRUDI SE MALCE ....Но јас не ги знам тие податоци и најверојатно неможам да ги откријам кој му бил матичен број на прадедо ми и точните дати.
Дали ќе може како што кажа
NanaKiki32
да им кажам само име и презиме на прадедо па тие да го најдат?