Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
11 март 2021
Мислења
4
Поени од реакции
4
Откако го земеш указот во МП, после треба да одиш во општина за да ја регистрираше таа адреса. Па за неколку дена кога ќе ти излезе ЕГН-то со него може да одиш во полиција да се сликаш за пасош и лична карта.
Благодарам на одговорот..Значи и во општината повторно ја регистрирам таа адреса „ул. Леге бр. 6“, значи во целата процедура воопшто нема потреба од приватна адреса и во пасошот ќе стои „ул. Леге бр. 6“..така?

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.155
Поени од реакции
4.039
Благодарам на одговорот..Значи и во општината повторно ја регистрирам таа адреса „ул. Леге бр. 6“, значи во целата процедура воопшто нема потреба од приватна адреса и во пасошот ќе стои „ул. Леге бр. 6“..така?
Точно.

Член од
27 септември 2016
Мислења
196
Поени од реакции
122
KE imas potreba NA slednoto produzuvajne na pasoso , ako sakas da menes vozacki tie raaboti moraa da si na privatna adresa

Член од
31 декември 2009
Мислења
582
Поени од реакции
163
Zdravo na site sakam da prasam momentalno sum vo Germanija so bg pasos prvpat ke patovam ke si odam za Makedonija, ke patovam so avion od DE za Albanija so koj pasos da vlezam vo Albanija? I dali ako odam na shetanje vo Grcija da vlezam so mk ili so bg pasos?
vlez izlez od Makedonija so nas pasos,drugite drzavi so bugarskiot

Член од
11 март 2021
Мислења
4
Поени од реакции
4
KE imas potreba NA slednoto produzuvajne na pasoso , ako sakas da menes vozacki tie raaboti moraa da si na privatna adresa
Значи подобро е уште сега да се регистрирам на приватна адреса. Благодарам.

PS
Ако некој има информации како најлесно да дојдам до адреса во Благоевград нека сподели.

Член од
17 февруари 2022
Мислења
11
Поени од реакции
18
  • Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
DENESE MI SE SMENI PREKU BRAT DOKUMENTI ZA KOLKU VREME OTPRILLIKA KE ZAVRSI SE I VEKE KE ZEMAM PASOSO CEKAM 5 GODINI POZDRAV DO SITE

Член од
2 март 2023
Мислења
7
Поени од реакции
6
  • Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Документите са изпратени за издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
DENESE MI SE SMENI PREKU BRAT DOKUMENTI ZA KOLKU VREME OTPRILLIKA KE ZAVRSI SE I VEKE KE ZEMAM PASOSO CEKAM 5 GODINI POZDRAV DO SITE
Кој е вашиот број за кореспонденција?

Член од
9 април 2023
Мислења
1
Поени од реакции
2
E njëjta gjë për mua, ndryshoi në pozitive nga finalja
[/QUOTE
Can you tell me please your case number?
Автоматски споено мислење:

• Kërkesa juaj është shqyrtuar nga Këshilli i Shtetësisë me mendim pozitiv.Dokumentet i janë dërguar për nxjerrjen e dekretit Zëvendës Presidentit të Republikës së Bullgarisë.
[/QUOTE
]can you tell me your case number please?
Автоматски споено мислење:

Congrstulations for your pozitive! Can you inform us about your case numbers? We need information in which case number are the cases

Член од
3 јануари 2018
Мислења
59
Поени од реакции
45
Pozdrav do site imam edno prasanje imam dobieno drzavjanstvo pred 3 god. no od opravdani pricni eden period nemozev da go podignam . Preku molba gi zamoliv da mi go pratat vo Germanija vo ambasada ,i na statusot mi pisuvase deka e isprateno vo Berlin ambasada i odam tamu dva pati mi velat ne ti e tuka .Znam deka toa odi elektronski so da napravam nekoj ako imal slicna situacija ?

Kajgana Shop

На врв Bottom