Герб+дпс+ндсв+взход ? 75+40+12+12
Da mozes, ne bi trebalo da imas nikakov problem, mnogu luge odat preku brat sestra i dobivaat drzavjanstvo bez problemi.Pozdrav svima, hteo da pitam za savet. Moja sestra (rodjena) je dobila bugarski pasos pre 2 godine. Njena procedura je bila jako komplikovana preko sestre od tetke ali uspela je. Sada preko tih korena nije moguce da se uradi nista. Pitanje - da li ja mogu da apliciram samo preko nje?
Ja sam tada aplicirao zajedno sa njom i dobio sam "proizhod" ali posle toga nisam nastavio proceduru a ona jeste.
Nema potreba, dovolno e preku sestra, ne ti treba nisto drugo, e sega procesot neznam kako ide, mozes da prasas posrednici za podetalni informacii, ili nekoj clen tuka na forumov sto odi so istata procedura.Ova informacija moze da mi promeni zivot iz korena. Supruga i ja vec dve godine pokusavamo da odemo nekako iz Srbije. Ja imam srpsko i makedosko drzavljanstvo, ona samo srpsko... i vrtimo se u krug sta god da pokusavamo. Bio sam ubedjen da preko sestre ne moze.
Da li bi bilo dobro da prilozim i proizhod koji imam? Dobijen je preko sestre od tetke pre 5-6 godina.
Jas sum preku brat sve odese kako treba bez dopolnitelna eve sega sum polozitelno cekam potpis.MozeDa mozes, ne bi trebalo da imas nikakov problem, mnogu luge odat preku brat sestra i dobivaat drzavjanstvo bez problemi.
Не треба да приложиш произход, треба да приложиш извод од сестра ти кај што сте поврзани со родителите, нејзино бг државјанство и документ за родствени врски што ќе го извади од општината кај што се пријавила кај што те пишува тебе дека си и брат. Документот е 20 лева мисламOva informacija moze da mi promeni zivot iz korena. Supruga i ja vec dve godine pokusavamo da odemo nekako iz Srbije. Ja imam srpsko i makedosko drzavljanstvo, ona samo srpsko... i vrtimo se u krug sta god da pokusavamo. Bio sam ubedjen da preko sestre ne moze.
Da li bi bilo dobro da prilozim i proizhod koji imam? Dobijen je preko sestre od tetke pre 5-6 godina.
Освен ситен шпиун и голем лажоман друго нема што да работи.Jas znam koj e i stoe nemora javno da go kazuvam i znam koja funkcija ja raboti.Ako ima nekoj drugi posrednici taksisti i izmamnici nemora da znaci deka e i on eden od tie jas dobro go poznavam mn godini unazad.
Iskreno neme ni interesira sto saka neka e jas si gledam mojot interes i da mi se zavrse procedurata do kraj drugo neme zasega.Не треба да приложиш произход, треба да приложиш извод од сестра ти кај што сте поврзани со родителите, нејзино бг државјанство и документ за родствени врски што ќе го извади од општината кај што се пријавила кај што те пишува тебе дека си и брат. Документот е 20 лева мислам
Автоматски споено мислење:
Освен ситен шпиун и голем лажоман друго нема што да работи.
Дали знаеш до каде се со преписките од 2020 кои од финална преминуваат во положително.Stignale do 7000/2020 so neredovna !
toa naj dobro dase javis u konzulato u bitola oni po ubavo keti objasnata koga mozis da potignis toa so trebaЗдравона сите.Во кои денови може да се подигне удостовдренкето од конзулатот во Битола? Пристигнато ми е само не прашав во кои денови може да се подигне.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
jas sum na finalna se uste prep.65xx/2020,preku konzulat,sto bi znacelo toa,Stignale do 7000/2020 so neredovna !