Jas kako shto znam slikanjeto e vo ambasada vo Skopje, ili sum greshkaМора да одиш да се сликаш, полномошник за тебе не може да се слика.
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Jas kako shto znam slikanjeto e vo ambasada vo Skopje, ili sum greshkaМора да одиш да се сликаш, полномошник за тебе не може да се слика.
Почитувани,
ќе ве замолам дали знаете што означува овој статус?
Инаку процедурата е започната во 2018 година, 2020 година, Август - Корона интервју во Софија и до денеска немаше промена на статусот.
Со почит и имајте убав ден.
Srecno neka vi e na site sto ste vo Ukaz.Указ №9
основание: родител
So sreka na site , da ste zivi i zdravi...i site da docekate pasos vo raka.
- Преписка: 24xxx/2019
- Интервју: 22.10.2019
- Зад'лжително с'гласуване: 06.12.2019
- Положително: 29.11.2022
- Указ №9: (подписан на 17.03.2023 г.)
Ако си имал/а интервју преку Амбасада, тогаш Указот ти стигнал во Амбасада. Можеш да се сликаш во Амбасада, а останатите работи во Софија да ги средува посредник. Но, доколку си имал/а интервју во Софија тогаш мораш да одиш лично во Софија.Jas kako shto znam slikanjeto e vo ambasada vo Skopje, ili sum greshka
Kaj mene se uste si stoi obrazuvana prepiska, a skoro dve godini bev na finalna.Denes vrtev vo mp I mi rekoa da ima greska u sistem do petok ce go opravele bozem
Cestitki preku majka ti sigurno le dobies i ti.Vo koj ukaz e majka ti?Указ кај мајка ми ! Ај валда покрај мојот одказ ќе успеам преку мајка ми да аплицирам пак![]()
Скоро сите од списокот што се на положително од ноември јавија денес и вчера дека добија указ (само тројца останаа што уште не јавиле, од кои еден не се ни уклучил на форумов овие 2 дена) и ти сеа цел театар „немаме веќе увид незнаеме што се дешава“. Што не знаеш што се дешава?? Апла чисто и по ред си одат со указите: во Указ 3 ги вклучија тие што чекаа од 11.11. (сите јавија!), денеска во указ 6 ги исчистија тие од 15.11. (сите јавија!), во указ 8 беа тие од 23.11. (сите јавија!) и на крај во последниот указ 9 беа тие од 29.11. (од 6 члена на списокот тројца јавија, од останатите тројца едниот како што спомнав не бил уклучен деновиве). Утре треба останатите преписки од 29.11 да ги опфатат и со тоа да го завршат ноември, ако не е веќе завршен. Единствена отстапка во указиве беа (очекувано) српските државјани кои и понатаму ги скокаат и нив не ги опфаќаат во указите, се друго си оди чисто.Kako sto gledam 5 ukaza ima do sega,a malku luge se javija na forumov deka dobile potpis.Nemame veke uvid neznaeme sto se desava dali vo ovie ukazi se poveke ukrainci turci od kolku MK I SR.
Fala na informacijata ja sum propustil mnogu od ova.Fala uste ednas sega mi e mn pojasno.Скоро сите од списокот што се на положително од ноември јавија денес и вчера дека добија указ (само тројца останаа што уште не јавиле, од кои еден не се ни уклучил на форумов овие 2 дена) и ти сеа цел театар „немаме веќе увид незнаеме што се дешава“. Што не знаеш што се дешава?? Апла чисто и по ред си одат со указите: во Указ 3 ги вклучија тие што чекаа од 11.11. (сите јавија!), денеска во указ 6 ги исчистија тие од 15.11. (сите јавија!), во указ 8 беа тие од 23.11. (сите јавија!) и на крај во последниот указ 9 беа тие од 29.11. (од 6 члена на списокот тројца јавија, од останатите тројца едниот како што спомнав не бил уклучен деновиве). Утре треба останатите преписки од 29.11 да ги опфатат и со тоа да го завршат ноември, ако не е веќе завршен. Единствена отстапка во указиве беа (очекувано) српските државјани кои и понатаму ги скокаат и нив не ги опфаќаат во указите, се друго си оди чисто.
Зошто Србите прескокнуваат?Скоро сите од списокот што се на положително од ноември јавија денес и вчера дека добија указ (само тројца останаа што уште не јавиле, од кои еден не се ни уклучил на форумов овие 2 дена) и ти сеа цел театар „немаме веќе увид незнаеме што се дешава“. Што не знаеш што се дешава?? Апла чисто и по ред си одат со указите: во Указ 3 ги вклучија тие што чекаа од 11.11. (сите јавија!), денеска во указ 6 ги исчистија тие од 15.11. (сите јавија!), во указ 8 беа тие од 23.11. (сите јавија!) и на крај во последниот указ 9 беа тие од 29.11. (од 6 члена на списокот тројца јавија, од останатите тројца едниот како што спомнав не бил уклучен деновиве). Утре треба останатите преписки од 29.11 да ги опфатат и со тоа да го завршат ноември, ако не е веќе завршен. Единствена отстапка во указиве беа (очекувано) српските државјани кои и понатаму ги скокаат и нив не ги опфаќаат во указите, се друго си оди чисто.
Тоа на никого не му е јасно. 6 месеци нема укази за нив и сите српски апликанти ги скокаат и ги оставаат и натаму да чекаат, кој знае што е причината.Зошто Србите прескокнуваат?
Intervju imav vo ambasada vo SkopjeАко си имал/а интервју преку Амбасада, тогаш Указот ти стигнал во Амбасада. Можеш да се сликаш во Амбасада, а останатите работи во Софија да ги средува посредник. Но, доколку си имал/а интервју во Софија тогаш мораш да одиш лично во Софија.
Иначе процедурата за вадење на пасош во Софија е 2-3 работни дена, а преку Амбасада трае 3-4 месеци.
Фала на информацијата. Значи сепак нема целосна блокада за српски апликанти во указите, само не ми е јасно зошто тогаш сите останати ги скокаа. За @Wolf5, @Boba Bo Bo и @Ljupče Beograd уште нема ништо, пола година веќе чекаат а уште во декември требаше да добијат указ. Целосно ги заборавија.Бибо, само сакам да додадам дека членот Vozzacc добил указ и е од Србија и имаше интервју во Белград. Не е на таа твоја листа, но ми кажа дека е на положително од крајот на ноември и е вклучен во указ број 9. Сето ова го напишал на српскиот форум, но веројатно заборавил да го напише на и оваа.