Nadam se deka i januari ke go opfatat za ukaz.So srejka znaci ostanuva polozitelno dekemvri i januariii
Prepiska br 2317* /2019Честитки на сите кои добија Указ деновиве! Кога пишувате податоци, добро би било да напишете и отприлика кој број сте на бројче за да имаме ориентација до каде се стигнати освен според датумот на положително.
Ви благодариме,
Со здравје да си ги користите пасошите во натамошниот живот.
Мора да одиш да се сликаш, полномошник за тебе не може да се слика.Dechki zdravo!!!Dali ukazot mora lichno da se podigne od Bg ,ili moze nekoj drug da go zeme za mene ,primer so polnomoshtvo ili nekoja druga zaverka...
Thanks
Jas kako shto znam slikanjeto e vo ambasada vo Skopje, ili sum greshkaМора да одиш да се сликаш, полномошник за тебе не може да се слика.
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Почитувани,
ќе ве замолам дали знаете што означува овој статус?
Инаку процедурата е започната во 2018 година, 2020 година, Август - Корона интервју во Софија и до денеска немаше промена на статусот.
Со почит и имајте убав ден.
Srecno neka vi e na site sto ste vo Ukaz.Указ №9
основание: родител
So sreka na site , da ste zivi i zdravi...i site da docekate pasos vo raka.
- Преписка: 24xxx/2019
- Интервју: 22.10.2019
- Зад'лжително с'гласуване: 06.12.2019
- Положително: 29.11.2022
- Указ №9: (подписан на 17.03.2023 г.)
Ако си имал/а интервју преку Амбасада, тогаш Указот ти стигнал во Амбасада. Можеш да се сликаш во Амбасада, а останатите работи во Софија да ги средува посредник. Но, доколку си имал/а интервју во Софија тогаш мораш да одиш лично во Софија.Jas kako shto znam slikanjeto e vo ambasada vo Skopje, ili sum greshka
Kaj mene se uste si stoi obrazuvana prepiska, a skoro dve godini bev na finalna.Denes vrtev vo mp I mi rekoa da ima greska u sistem do petok ce go opravele bozem
Cestitki preku majka ti sigurno le dobies i ti.Vo koj ukaz e majka ti?Указ кај мајка ми ! Ај валда покрај мојот одказ ќе успеам преку мајка ми да аплицирам пак![]()