Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
20 февруари 2021
Мислења
63
Поени од реакции
291
Браво за трудот. Една забелешка: Преписките кои се во нередовна, финална и положителна ако може да се сменат во различни бои за да има прегледност. Тоа се однесува и за преписките кои се вклучени во Указ.
Уште еднаш браво и благодарност.
Zdravo svima. U prilogu sledi trenutno stanje prepiski za period 2019-2022 na dan 20.11.2022. Nadam se da je od koristi.
Edit :

Evo sad je obojeno.
 

Attachments

Член од
22 јануари 2008
Мислења
425
Поени од реакции
10
  • Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи В срок до 17.01.2023 г. следва да представите официални документи, издадени от б'лгарски или чуждестранни органи, с които да удостоверите, че имате родствена вр'зка с поне едно лице Ваш в'зходјашт до трета степен вклјучително, което е от б'лгарски произход. Документите трјабва да с'д'ржат информација за имената на в'зходјаштија и родствената Ви вр'зка с него. При непредставјане на документите в срок, преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 17.11.2022 г.
Дали некој знае во кратки црти што значи ова.....
Што треба да доставам?????
 
Член од
4 март 2021
Мислења
64
Поени од реакции
31
  • Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи В срок до 17.01.2023 г. следва да представите официални документи, издадени от б'лгарски или чуждестранни органи, с които да удостоверите, че имате родствена вр'зка с поне едно лице Ваш в'зходјашт до трета степен вклјучително, което е от б'лгарски произход. Документите трјабва да с'д'ржат информација за имената на в'зходјаштија и родствената Ви вр'зка с него. При непредставјане на документите в срок, преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 17.11.2022 г.
Дали некој знае во кратки црти што значи ова.....
Што треба да доставам?????
Unazad 1000 strani se diskutira istiov status, prolistaj malce....
Vo kratki crti odnesi star dokument ili ke bides odbien.
Pozdrav
 
Член од
14 јануари 2020
Мислења
136
Поени од реакции
621
Промени од денес

Дополнителна
22029/2019, 25437/2019, 25748/2019, 25749/2019, 25750/2019, 25751/2019, 25752/2019, 25753/2019, 25760/2019, 25771/2019, 25772/2019, 25773/2019, 25780/2019, 25781/2019, 25782/2019, 25784/2019, 25785/2019, 25786/2019, 25787/2019, 25788/2019, 25789/2019, 25797/2019, 25799/2019, 25810/2019, 25813/2019, 25814/2019, 25823/2019, 25825/2019, 25826/2019, 25827/2019, 25828/2019, 25830/2019, 25833/2019, 25864/2019

*Проверено до 26130/2019
 
Член од
18 февруари 2022
Мислења
24
Поени од реакции
53
10006/2019 : Положително од 05.04.2022

Ovoj podatok go najdov na nekoja od prethodnite stranici na kajgana.
Znaci za 7.5 meseci obrabotile od prepiska broj 10006 do sega blizu 26000.
Toa se 16000 prepiski ili odprilika okolu 2000 po mesec so toa sto imase odmori, izbori i poveketo se so dvojno obrabotka poradi dopolnitelni dokumenti.
 
Член од
22 октомври 2021
Мислења
113
Поени од реакции
447
10006/2019 : Положително од 05.04.2022

Ovoj podatok go najdov na nekoja od prethodnite stranici na kajgana.
Znaci za 7.5 meseci obrabotile od prepiska broj 10006 do sega blizu 26000.
Toa se 16000 prepiski ili odprilika okolu 2000 po mesec so toa sto imase odmori, izbori i poveketo se so dvojno obrabotka poradi dopolnitelni dokumenti.
Svi bismo mi voleli da je tako ali ako pogledas stranu od 04.04.2022. videces da je na polozitelno zadnji bio 16180 a taj koji si pomenuo je ocigledno neko ko iz nekog razloga je kasnio sa prelaskom na polizitelno. Do sada je na polozitelno blizu 24000 sto mu dodje 8 hiljada od pomenutog datuma iliti oko 1000 mesecno. Sa druge strane za zadnjih mesec i po dana su objavili polozitelno za skoro 3500 predmeta. Nadam se da ce da nastave tim tempom a ne opet da uspore.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Член од
27 април 2020
Мислења
89
Поени од реакции
111
10006/2019 : Положително од 05.04.2022

Ovoj podatok go najdov na nekoja od prethodnite stranici na kajgana.
Znaci za 7.5 meseci obrabotile od prepiska broj 10006 do sega blizu 26000.
Toa se 16000 prepiski ili odprilika okolu 2000 po mesec so toa sto imase odmori, izbori i poveketo se so dvojno obrabotka poradi dopolnitelni dokumenti.
TIM INTENZITETOM DO KRAJA 2022 ZAVRSAVAJU 2019
Автоматски споено мислење:

Svi bismo mi voleli da je tako ali ako pogledas stranu od 04.04.2022. videces da je na polozitelno zadnji bio 16180 a taj koji si pomenuo je ocigledno neko ko iz nekog razloga je kasnio sa prelaskom na polizitelno. Do sada je na polozitelno blizu 24000 sto mu dodje 8 hiljada od pomenutog datuma iliti oko 1000 mesecno. Sa druge strane za zadnjih mesec i po dana su objavili polozitelno za skoro 3500 predmeta. Nadam se da ce da nastave tim tempom a ne opet da uspore.


Sent from my iPhone using Tapatalk
PUN GAS ADIDAS
 
Член од
18 јануари 2020
Мислења
444
Поени од реакции
1.254
Zna li neko sta se desava sa ukazima? 1.5 mesec nije objavljen ni jedan. Neverovatno, ociste sve i onda po dva meseca ne rade nista.
Isto tako i sa polozitelnim statusom, odrade mesec dana malo vise predmeta i onda po dva meseca nikog ne prebacuju.
 
Член од
9 ноември 2014
Мислења
11
Поени од реакции
13
  • Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи В срок до 21.01.2023 г. следва да представите фотокопие на актуален документ за самоличност. При непредставјане на този документ преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 21.11.2022 г.
Ако може во кратки црти да ми казе некој што треба да доставам?Поднесено е преку родител.И ако може да ми кажете каде треба да се достави?Поднесено е во Битолски конзулат.
 
Последно уредено:
Член од
21 јуни 2020
Мислења
20
Поени од реакции
1
  • Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи В срок до 21.01.2023 г. следва да представите фотокопие на актуален документ за самоличност. При непредставјане на този документ преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 21.11.2022 г.
Ако може во кратки црти да ми казе некој што треба да доставам?Поднесено е преку родител.И ако може да ми кажете каде треба да се достави?Поднесено е во Битолски конзулат.
What was your interview date?
 
Член од
16 декември 2021
Мислења
56
Поени од реакции
87
  • Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи В срок до 21.01.2023 г. следва да представите фотокопие на актуален документ за самоличност. При непредставјане на този документ преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 21.11.2022 г.
Ако може во кратки црти да ми казе некој што треба да доставам?Поднесено е преку родител.И ако може да ми кажете каде треба да се достави?Поднесено е во Битолски конзулат.
Treba samo da dostavis fotokopija od tvojot pasos momentalno toa ti barat
 
Последно уредено:
Член од
9 ноември 2014
Мислења
11
Поени од реакции
13
Член од
21 ноември 2021
Мислења
51
Поени од реакции
49
  • Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи В срок до 21.01.2023 г. следва да представите фотокопие на актуален документ за самоличност. При непредставјане на този документ преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 21.11.2022 г.
Ако може во кратки црти да ми казе некој што треба да доставам?Поднесено е преку родител.И ако може да ми кажете каде треба да се достави?Поднесено е во Битолски конзулат.
Во меѓувреме од поднесувањето на молбата до разгледување на твојот предмет поминала валидноста на твојот пасош, сега ти бараат копија од нов пасош, ништо страшно, мора во Софија да се однесе, дали лично или друг со полномоштво да ти однесе си е твоја работа
 

Kajgana Shop

На врв Bottom