Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
2 октомври 2021
Мислења
116
Поени од реакции
69
Куртон, сега си искористил од друг некој што ти пратил слика адреса, утре може други податоци ќе злоупотребуваш.
Ако со тоа јас би наштетил на некој/некоја не би го направил. Наштетив на некој со ова дело? Не наштетив.

"Злоупотребуваш" значи да употребиш нешто со цел да направиш некакво зло. Со ова не правам никакво зло.
 
Последно уредено:
Член од
22 декември 2011
Мислења
30
Поени од реакции
42
Здраво, добар ден на сите. Имам неколку прашања. Бевме на интервју Октомври 2021 со женска ми тогашна, моментална жена, и од тогаш статусот ни е во "приета молба" . Нормално ли е скоро 1 година да е во приета молба?

Аплициравме со извод од книгата на умрени за пра баба ми, родена 1912 мислам исто така и жена ми и она некаде беше таа дата пра баба и родена. Што може подетално да бараат ако се смени статусот за додатни информации?

Линк до архивите за да проверам по име и презиме дали има нешто за двете пра баби во бугарските архиви? Фала многу.

Дали некој му е сменет статусот освен приета молба а бил на интервју Август 2021?

17133/2021
17397/2021
I jas bev na intervju Oktomvri , seuste sum na istoto kako vie
 
D

Deleted member 153550

Гостин
Последно уредено:
Член од
28 октомври 2019
Мислења
263
Поени од реакции
515
Ве молиме споделете ги броевите на датотеките.
Автоматски споено мислење:


Ве молиме споделете ги броевите на датотеките.
18332,18650 i drugi ke proveram posle koi drugi prepiski se vkluceni vo ukaz 100
Автоматски споено мислење:

Ukaz 100: 186332/2019,18639/2019,18640/2019,18641/2019,18646/2019,18647/2019,18648/2019,18650/2019 Site prepiski se od polozitelno 30juni.. se nadevam deka ne e ova kraj za ova tromesecie so ukazi..
Автоматски споено мислење:

18332,18650 i drugi ke proveram posle koi drugi prepiski se vkluceni vo ukaz 100
Автоматски споено мислење:

Ukaz 100: 186332/2019,18639/2019,18640/2019,18641/2019,18646/2019,18647/2019,18648/2019,18650/2019 Site prepiski se od polozitelno 30juni.. se nadevam deka ne e ova kraj za ova tromesecie so ukazi..
I sakam update na spisokot da gi vidam sestrite sledni za ukaz!! Haha
 
Последно уредено:
Член од
26 април 2020
Мислења
4
Поени од реакции
3
Аплициравме со извод од книгата на умрени за пра баба ми, родена 1912 мислам исто така и жена ми и она некаде беше таа дата пра баба и родена. Што може подетално да бараат ако се смени статусот за додатни информации?

Линк до архивите за да проверам по име и презиме дали има нешто за двете пра баби во бугарските архиви? Фала многу.
 
Член од
22 март 2022
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo,dali bi pominal intervju sega po novo so dok od brat koj ima bg pasos no nemam star dokument i kade bi bilo podobro da apliciram ambasada ili sofija pozz
 
Член од
2 септември 2021
Мислења
52
Поени од реакции
31
Zdravo,dali bi pominal intervju sega po novo so dok od brat koj ima bg pasos no nemam star dokument i kade bi bilo podobro da apliciram ambasada ili sofija pozz
Да, може. Прифаќаат од брат/сестра. Ќе треба документ од родствени врски да им носиш.
 
Член од
13 февруари 2020
Мислења
47
Поени од реакции
27
*****Апдејт 29.09.2022*****

СПИСОК НА ПОЛОЖИТЕЛНО

ЈУНИ 2022

24.06.2022 @Serbia777
[УКАЗ 100] 30.06.2022 @perka1 - инт СОФ 18.06.2019 - потврда
[УКАЗ 100] 30.06.2022 @Makedonec1993 - инт СОФ 04.06.2019 - венчаница и изводи од прадедо

ЈУЛИ 2022
11.07.2022 сестри на @dzordz1234 - задол 27.07.2019 - родител
15.07.2022 @@@@@ - инт СОФ 19.06.2019 - потврда
15.07.2022 @jankerot - инт СОФ 02.07.2019 - крштеница и венчаница од прабаба и прадедо
15.07.2022 @Ljubecekavecno - инт СОФ 03.07.2019
21.07.2022 @Slobodan Boshkov - инт СОФ ХХ.06.2019 - документи од прадедо
21.07.2022 @DinaMandarina - инт СОФ 04.07.2019 - 2 родитела

АВГУСТ 2022
01.08.2022 @Headache - инт СОФ 02.07.2019 - потврда, изводи и умреница
01.08.2022 другарка на @Itsmee - потврда, документи од брат

СЕПТЕМВРИ 2022
27.09.2022 @Wolf5 - инт СОФ 02.07.2019 - потврда и изводи
27.09.2022 @dpkreflex - инт СОФ 09.07.2019 - документи од сестра


_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ФИНАЛНА

ЈАНУАРИ 2021

XX.01.2021 @DraganPP - инт СОФ ХХ.09.2019 - потврда и изводи

ФЕВРУАРИ 2021
02.02.2021 @megi289 - инт СОФ 19.08.2019
05.02.2021 @Miky - инт СОФ 31.07.2019 - сведителство и изводи
09.02.2021 @Tefko - инт СОФ 13.08.2019 - родител
12.02.2021 @sasko** - инт СОФ 20.08.2019 - потврда
12.02.2021 @Dimitrovski - инт СОФ 05.09.2019 - преку тетка
12.02.2021 сопруга на @vojkan88 - инт СОФ 24.09.2019
12.02.2021 @Martinh - инт СОФ 03.10.2019
12.02.2021 @Stefandjordj - инт СОФ 21.10.2019
XX.02.2021 @RealMashinennn - инт ХХ.07.2019 - преку родител
XX.02.2021 @The S- инт СОФ 03.09.2019 - дедо
XX.02.2021 @bibi20oh - инт СОФ ХХ.10.2019
24.02.2021 @born slippy - инт СОФ 14.08.2019 - документи од брат и потврда
25.02.2021 @Mite1992 - инт СОФ 10.12.2019 - брат
25.02.2021 @Micheymouse - инт СОФ 11.12.2019
26.02.2021 @MadA@FakA - инт СОФ 03.10.2019

МАРТ 2021
01.03.2021 @BRLIV1 - инт СОФ 14.10.2019 - изводи, потврда и документи од сестра
01.03.2021 @Stanipadni - инт СОФ 15.10.2019
04.03.2021 @Bibo - инт СОФ 19.09.2019 - 2 родителa
XX.03.2021 @The_IRON_MAN - инт СОФ 18.09.2019
XX.03.2021 @beko_b - инт СОФ 26.09.2019
ХХ.03.2021 @Zarce123@ - инт СОФ 28.10.2019 - изводи и потврда
10.03.2021 @gooce
12.03.2021 сестра на @Lawyer2017 - инт СОФ 20.11.2019
15.03.2021 @TM88 - инт СОФ 29.10.2019
16.03.2021 роднина на @milky - инт СОФ 08.10.2019
17.03.2021 сопруг на @DinaMandarina - инт СОФ 04.12.2019 - поредок и потврда
ХХ.03.2021 сопруга на @Sampion
ХХ.03.2021 @marjann123 - инт БТ ХХ.10.2019
XX.03.2021 @Gaius - инт СОФ 02.10.2019 - родител
XX.03.2021 @Miki sc
ХХ.03.2021 @Kocani@* - инт СОФ 23.01.2020 - преку брат
22.03.2021 @ostajse - инт СК 11.2019
23.03.2021 @JustMe123 - инт СОФ 16.01.2020
23.03.2021 @tecaizbeca - инт СОФ 16.01.2020
24.03.2021 сопруг на @Sara2018 - инт СОФ 08.01.2020 - потврда
24.03.2021 @Kostic17 - инт СОФ 21.01.2020
24.03.2021 @Peroronchino - инт 04.02.2020
25.03.2021 @Coolgirl89 - инт 15.01.2020 - брат, дедо и потврда
26.03.2021 @Paola - инт СОФ 14.01.2020 - родител

АПРИЛ 2021
01.04.2021 @panterce4 - инт СОФ 14.02.2020
02.04.2021 сестра на @Slagjann - инт СОФ 12.02.2020
06.04.2021 сестра на @jovanxzzy - инт 06.12.2019
09.04.2021 @saleelektrik - задол 11.02.2020 - инт НИШ 29.10.2019
09.04.2021 @Mniko - задол 06.08.2020 - инт ХОЛ 17.06.2020
ХХ.04.2021 @Frau - задол 06.08.2020 - инт СК 18.05.2020
24.04.2021 @ajdutin - инт СОФ 09.09.2020 - документи од дедо 1916
26.04.2021 @Tlo88 - задол 17.09.2020 - инт 16.07.2020

МАЈ 2021
11.05.2021 @LoloMK - инт 14.08.2020 - изводи
14.05.2021 @Lawyer2017 - загол 03.09.2020 - инт 22.06.2020
20.05.2021 сопруга на @Keko1986 - инт СОФ 28.10.2020
20.05.2021 мајка на @milo89 - инт СОФ 30.10.2020
20.05.2021 @Dzoni Dep - инт НИШ 01.07.2020
ХХ.05.2021 @mariopasadena инт СОФ ХХ.08.2020

ЈУНИ 2021
06.06.2021 @branko1 - задолж 01.02.2021 - инт БТ 18.08.2020 - родител
06.06.2021 @Teacher16 - инт СОФ 01.02.2021
09.06.2021 пријателка на @vojkan88 - инт СОФ 18.11.2020 - потврда и изводи од прадедо
09.06.2021 @Akac - инт СОФ 25.11.2020
25.06.2021 @alanser - инт 31.12.2020

ЈУЛИ 2021
26.07.2021 @niikoolaa - задолж 23.03.2021 - инт БЕО 09.12.2020 - воена книшка
07/08.2021 @Ednostavna - инт СК 06.2020 - преку родител

АВГУСТ 2021
02.08.2021 @Makva - задолж 19.03.2021 - инт СК 03.11.2020
12.08.2021 @Vaga77 - задолж 13.04.2021 - инт СК 15.01.2021
12.08.2021 @@bojan@ - инт СК 23.11.2020
12.08.2021 @Vikicakikica и сопругот - инт СК 25.11.2020
13.08.2021 @Vincere - задолж 14.04.2021 - инт БТ 29.10.2020
18.08.2021 @PoLyPoLy - инт БТ 29.09.2020
24.08.2021 @dejan_111 - инт БТ 16.11.2020
ХХ.08.2021 @Hleb - задолж 05.2021 - инт БТ 03.12.2020

СЕПТЕМВРИ 2021
29.09.2021 @SlavisaMali - задолж 04.2021 - инт БТ 14.10.2020 - изводи и потврда
29.09.2021 @Čičotransbobi - задолж 18.06.2021 - инт БТ 17.12.2020

ОКТОМВРИ 2021
26.10.2021 мајка му на @Itsmee - задолж ХХ.06.2021 - инт БТ ХХ.03.2021

НОЕМВРИ 2021
08.11.2021 @Tamanka - инт МК 21.04.2021
XX.11.2021 @viktorxd - инт СК 08.2021 - преку родител
24.11.2021 @Ronaldicious - инт БТ ХХ.03.2021

МАЈ 2022
ХХ.05.2020 сопруга на @DonDare - инт ХХ.12.2021
30.05.2022 @DankanPenderhughes - инт ХХ.12.2021


_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ДОПОЛНИТЕЛНА


@SlipperyHeights - инт СОФ 24.04.2019 - прадедо пред 1918
@vajs - инт СОФ 30.04.2019 - извод од прадедо и потврда
@Soundproof - инт СОФ 30.04.2019
сопруга на @sterjovmk - инт СОФ 07.05.2019 - потврда и изводи
@alexander1963 - инт СОФ 07.05.2019
Стеф, пријател на @Altair75 - инт СОФ 07.05.2019 - потврда и изводи
@Ivan74 - инт СОФ 08.05.2019
@Rossy - инт СОФ 13.05.2019
@VaseAmani - инт СОФ 13.05.2019
@Paul Kersey - инт СОФ 14.05.2019
@DanielKr - инт СОФ 14.05.2019
@Karas Sk - инт СОФ 22.05.2019 - изводи од прадедо
@Krismarkic - инт СОФ 28.05.2019 - изводи од баба и дедо
@Тартл Јунит - инт ХХ.05.2019
@VaseSK - инт СОФ ХХ.05.2019
@AudiR8 - инт СОФ ХХ.05.2019
братучетка на @Blgarceto - инт СОФ 31.05.2019 - потврда
@Kaluge
Сопруга на @Oktavijan
@Princess7 - инт СОФ 04.06.2019 - потврда
@jakvla - инт СОФ 04.06.2019
@jamieson - инт СОФ 06.06.2019 - документи од дедо и потврда
@KALJO123 - инт СОФ 10.06.2019 - брат и происход
@Zyzzz91 - инт СОФ 20.06.2019 - потврда и изводи
@mekillaz - инт СОФ 26.06.2019 - потврда и изводи
@SFRJ87 - инт СОФ 26.06.2019 - потврда и изводи
@man united@ - инт СОФ 03.07.2019 - потврда
@Maliot_princ - инт СОФ 03.07.2019 - потврда и изводи
@Vlatko0306 - инт СОФ 11.07.2019 - потврда и изводи од прадедо


_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

СЕПТЕМВРИ 2021

ХХ.09.2021 сопруг на @Bokj - инт БТ 10.03.2021

НОЕМВРИ 2021
16.11.2021 @nepoznat1 - инт 24.08.2021 - изводи од прадедо

АПРИЛ 2022
21.04.2022 @Bulgarian 91

ЈУНИ 2022
20.06.2022 @Kate V - инт СК ХХ.02.2022 - родител

СЕПТЕМВРИ 2022
23.09.2022 @DonDare - инт ХХ.12.2021 - воена книшка


_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ПРИМЕНИ МОЛБИ

ОКТОМВРИ 2021

15.10.2021 @Nikola998

ЈАНУАРИ 2022
24.01.2022 @Bokj - инт БТ 20.09.2021

АПРИЛ 2022
ХХ.04.2022 @frommer

МАЈ 2022
30.05.2022 @Shekisehi
Nemav provereno okolu 2-3 nedeli, sega na soprugot mu pishuva sleduva finalen pregled. Na mene ostanuva isto
 
Член од
20 февруари 2022
Мислења
9
Поени од реакции
4
Не треба да ставаш друга адреса, затоа што ако има некакви проблеми или те одбијат, ти ги враќаат документи на посочената адреса.
која адреса на коресподенција да пишиме ако сме без посредник за интервју у Софија? и немаме сопствена адреса
 

Kajgana Shop

На врв Bottom