Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
6 јуни 2014
Мислења
55
Поени од реакции
47
Дечки, здраво!
Сопругот е на статус:
"По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданството."
Што следи после тоа? Указот? Има ли други чекори меѓу ова и указ? Отприлика колку време поминува? Година, две?
 
Член од
30 август 2021
Мислења
25
Поени од реакции
46
Дечки, здраво!
Сопругот е на статус:
"По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданството."
Што следи после тоа? Указот? Има ли други чекори меѓу ова и указ? Отприлика колку време поминува? Година, две?
Положително,па указ.Периодот меѓу статусите варира кај секого различно.
 
Член од
6 септември 2008
Мислења
8
Поени од реакции
4
здраво дечки,
Дали некој има пробано случајно да си проба да види за зајавление за произход, а веќе да има добиено?
Јас сосема случајно вчера барав нешто на страницата и налетав на линкот за проверка, и добив статис "обработва се" а произход добив Март 2020, а интервју во Софија 15 Февруари 2021.
Да не има некоја врска со тоа што почнаа да бараат стари документи?
Capture.JPG
 

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
3.887
Поени од реакции
3.255
*****Апдејт 11.04.2022*****

СПИСОК НА ПОЛОЖИТЕЛНО

ДЕКЕМВРИ 2021

[УКАЗ 36] ХХ.12.2021 пријател на @Rabrobil - инт СОФ 16.04.2019 - родител

ФЕВРУАРИ 2022
16.02.2022 @stefan1994 - инт СОФ 05.06.2019
17.02.2022 @Tinosaur - инт СОФ 04.06.2019
28.02.2022 @ivantskv - инт СОФ 16.05.2019 - воена книшка и пасош од брат

МАРТ 2022
08.03.2022 снаа на @branko1 - фин 17.12.2020 - инт СОФ 28.05.2019 - родител

АПРИЛ 2022
11.04.2022 @Koce_ta - инт СОФ 30.05.2019 - родител
11.04.2022 @em1l1ja - инт СОФ 06.06.2019
11.04.2022 @daisyy - инт СОФ 10.06.2019 - родител
11.04.2022 @Aleksandrija22 - инт СОФ ХХ.06.2019


_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ФИНАЛНА

ДЕКЕМВРИ 2020

30.12.2020 @jakvla - инт СОФ 04.06.2019

ЈАНУАРИ 2021
07.01.2021 @Ace.btm и сопруга - инт СОФ 29.05.2019 - потврда
12.01.2021 @RockyVr - инт СОФ 12.06.2019
13.01.2021 @man united@ -инт СОФ 03.07.2019 - потврда
13.01.2021 @ajax090 - инт СОФ 12.06.2019 - крштеница од дедо
14.01.2021 @sophiee - инт СОФ 17.06.2019
14.01.2021 @Bambi12 - инт СОФ ХХ.06.2019
15.01.2021 @perka1 - инт СОФ 18.06.2019 - потврда
15.01.2021 @@@@@ - инт СОФ 19.06.2019 - потврда
15.01.2021 @Ivana2234 - инт СОФ 20.06.2019
18.01.2021 @Zyzzz91 - инт СОФ 20.06.2019 - потврда и изводи
18.01.2021 @mekillaz - инт СОФ 26.06.2019 - потврда и изводи
19.01.2021 @SFRJ87 - инт СОФ 26.06.2019
20.01.2021 @AlexN - инт СОФ 27.06.2019 - потврда и изводи
21.01.2021 @Wolf5 - инт СОФ 02.07.2019 - потврда и изводи
21.01.2021 @Atlantida82 - задол 03.07.2019 - инт БЕО 03.2019
XX.01.2021 @Headache - инт СОФ 02.07.2019
XX.01.2021 @Vlatko0306 - инт СОФ 11.07.2019 - изводи од прадедо и потврда
XX.01.2021 @DraganPP - инт СОФ ХХ.09.2019 - потврда и изводи
25.01.2021 @jankerot - инт СОФ 02.07.2019
26.01.2021 @planic85 - инт СОФ 10.07.2019
28.01.2021 @DinaMandarina - инт СОФ 04.07.2019 - 2 родитела

ФЕВРУАРИ 2021
02.02.2021 @Sashhe - инт СОФ 08.07.2019 - родител
02.02.2021 @megi289 - инт СОФ 19.08.2019
03.02.2021 пријателка на @Atlantida82 - задол 25.07.2019 - инт БЕО 05.2019
03.02.2021 @Maliot_princ - инт СОФ 03.07.2019
04.02.2021 сестри на @dzordz1234 - задол 27.07.2019 - родител
05.02.2021 @Miky - инт СОФ 31.07.2019 - сведителство и изводи
09.02.2021 @Tefko - инт СОФ 13.08.2019 - родител
12.02.2021 братучед на @Anagals - инт СОФ 07.08.2019
12.02.2021 @sasko** - инт СОФ 20.08.2019 - потврда
12.02.2021 @Dimitrovski - инт СОФ 05.09.2019 - преку тетка
12.02.2021 сопруга на @vojkan88 - инт СОФ 24.09.2019
12.02.2021 @Martinh - инт СОФ 03.10.2019
12.02.2021 @Stefandjordj - инт СОФ 21.10.2019
ХХ.02.2021 @Пецо - инт 30.05.2019
XX.02.2021 @RealMashinennn - инт ХХ.07.2019 - преку родител
XX.02.2021 @The S- инт СОФ 03.09.2019 - дедо
XX.02.2021 @bibi20oh - инт СОФ ХХ.10.2019
24.02.2021 @born slippy - инт СОФ 14.08.2019 - документи од брат и потврда
25.02.2021 @Mite1992 - инт СОФ 10.12.2019 - брат
26.02.2021 @MadA@FakA - инт СОФ 03.10.2019

МАРТ 2021
01.03.2021 @BRLIV1 - инт СОФ 14.10.2019 - изводи, потврда и документи од сестра
01.03.2021 @Stanipadni - инт СОФ 15.10.2019
04.03.2021 @Bibo - инт СОФ 19.09.2019 - 2 родителa
XX.03.2021 @The_IRON_MAN - инт СОФ 18.09.2019
10.03.2021 @gooce
12.03.2021 сестра на @Lawyer2017 - инт СОФ 20.11.2019
15.03.2021 @TM88 - инт СОФ 29.10.2019
16.03.2021 роднина на @milky - инт СОФ 08.10.2019
17.03.2021 сопруг на @DinaMandarina - инт СОФ 04.12.2019 - поредок и потврда
ХХ.03.2021 сопруга на @Sampion
ХХ.03.2021 @marjann123 - инт БТ ХХ.10.2019
XX.03.2021 @Miki sc
ХХ.03.2021 @Kocani@* - инт СОФ 23.01.2020 - преку брат
22.03.2021 @ostajse - инт СК 11.2019
23.03.2021 @JustMe123 - инт СОФ 16.01.2020
23.03.2021 @tecaizbeca - инт СОФ 16.01.2020
24.03.2021 сопруг на @Sara2018 - инт СОФ 08.01.2020 - потврда
24.03.2021 @Kostic17 - инт СОФ 21.01.2020
24.03.2021 @Peroronchino - инт 04.02.2020
25.03.2021 @Coolgirl89 - инт 15.01.2020 - брат, дедо и потврда
26.03.2021 @Paola - инт СОФ 14.01.2020 - родител

АПРИЛ 2021
01.04.2021 @panterce4 - инт СОФ 14.02.2020
02.04.2021 сестра на @Slagjann - инт СОФ 12.02.2020
06.04.2021 сестра на @jovanxzzy - инт 06.12.2019
09.04.2021 @saleelektrik - задол 11.02.2020 - инт НИШ 29.10.2019
09.04.2021 @Mniko - задол 06.08.2020 - инт ХОЛ 17.06.2020
ХХ.04.2021 @Frau - задол 06.08.2020 - инт СК 18.05.2020
24.04.2021 @ajdutin - инт СОФ 09.09.2020 - документи од дедо 1916
26.04.2021 @Tlo88 - задол 17.09.2020 - инт 16.07.2020

МАЈ 2021
11.05.2021 @LoloMK - инт 14.08.2020 - изводи
14.05.2021 @Lawyer2017 - загол 03.09.2020 - инт 22.06.2020
20.05.2021 сопруга на @Keko1986 - инт СОФ 28.10.2020
20.05.2021 мајка на @milo89 - инт СОФ 30.10.2020
20.05.2021 @Dzoni Dep - инт НИШ 01.07.2020
ХХ.05.2021 @mariopasadena инт СОФ ХХ.08.2020

ЈУНИ 2021
06.06.2021 @branko1 - задолж 01.02.2021 - инт БТ 18.08.2020 - родител
06.06.2021 @Teacher16 - инт СОФ 01.02.2021
09.06.2021 пријателка на @vojkan88 - инт СОФ 18.11.2020 - потврда и изводи од прадедо
09.06.2021 @Akac - инт СОФ 25.11.2020
25.06.2021 @alanser - инт 31.12.2020

ЈУЛИ 2021
26.07.2021 @niikoolaa - задолж 23.03.2021 - инт БЕО 09.12.2020 - воена книшка
07/08.2021 @Ednostavna - инт СК 06.2020 - преку родител

АВГУСТ 2021
02.08.2021 @Makva - задолж 19.03.2021 - инт СК 03.11.2020
12.08.2021 @Vaga77 - задолж 13.04.2021 - инт СК 15.01.2021
12.08.2021 @@bojan@ - инт СК 23.11.2020
12.08.2021 @Vikicakikica и сопругот - инт СК 25.11.2020
13.08.2021 @Vincere - задолж 14.04.2021 - инт БТ 29.10.2020
18.08.2021 @PoLyPoLy - инт БТ 29.09.2020
24.08.2021 @dejan_111 - инт БТ 16.11.2020

СЕПТЕМВРИ 2021
29.09.2021 @SlavisaMali - задолж 04.2021 - инт БТ 14.10.2020 - изводи и потврда
29.09.2021 @Čičotransbobi - задолж 18.06.2021 - инт БТ 17.12.2020

ОКТОМВРИ 2021
26.10.2021 мајка му на @Itsmee - задолж ХХ.06.2021 - инт БТ ХХ.03.2021

НОЕМВРИ 2021
08.11.2021 @Tamanka - инт МК 21.04.2021
XX.11.2021 @viktorxd - инт СК 08.2021 - преку родител
24.11.2021 @Ronaldicious - инт БТ ХХ.03.2021


_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ДОПОЛНИТЕЛНА


@Koce Zafir - инт СОФ 15.04.2019
@Laze123 - инт СОФ 24.04.2019
@SlipperyHeights - инт СОФ 24.04.2019 - прадедо пред 1918
@vajs - инт СОФ 30.04.2019 - извод од прадедо и потврда
@Soundproof - инт СОФ 30.04.2019
@Leoni
сопруга на @sterjovmk - инт СОФ 07.05.2019 - потврда и изводи
@alexander1963 - инт СОФ 07.05.2019
Стеф, пријател на @Altair75 - инт СОФ 07.05.2019 - потврда и изводи
@Ivan74 - инт СОФ 08.05.2019
@Rossy - инт СОФ 13.05.2019
@VaseAmani - инт СОФ 13.05.2019
@Paul Kersey - инт СОФ 14.05.2019
@DanielKr - инт СОФ 14.05.2019
@link4aa - инт СОФ 20.05.2019
@GeLee - инт СОФ 21.05.2019
@A.N.Z - инт СОФ 21.05.2019 - преку брат
@Karas Sk - инт СОФ 22.05.2019 - изводи од прадедо
@Krismarkic - инт СОФ 28.05.2019 - изводи од баба и дедо
@Тартл Јунит - инт ХХ.05.2019
@VaseSK - инт СОФ ХХ.05.2019
@Kaluge
@jamieson - инт СОФ 06.06.2019 - документи од дедо и потврда
@marrkoski - инт СОФ 10.06.2019
@KALJO123 - инт СОФ 10.06.2019 - брат и происход


_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

СЕПТЕМВРИ 2021

ХХ.09.2021 сопруг на @Bokj - инт БТ 10.03.2021

НОЕМВРИ 2021
16.11.2021 @nepoznat1 - инт 24.08.2021 - изводи од прадедо

ЈАНУАРИ 2022
24.01.2020 Примена молба @Bokj - инт БТ 20.09.2021
 
Последно уредено:
Член од
20 август 2020
Мислења
11
Поени од реакции
6
Zdravo, dobiv bg pasos me interesira Kako mozam da si gi zemam original dokumentite dali licno i treba li molba da se pisuva. Pozz
 
Член од
2 јуни 2018
Мислења
14
Поени од реакции
13
Zdravo, dobiv bg pasos me interesira Kako mozam da si gi zemam original dokumentite dali licno i treba li molba da se pisuva. Pozz
Нјама да ти в'рнат оригиналите, ако не си оставил нотариално заверени копија когато си кандидатсвал за гражданството.
 
Последно уредено:
Член од
21 јуни 2020
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво момци, имав интервју минатата недела. Кога станува задолжително? сега вели дека датотеката е создадена
 
Член од
21 мај 2009
Мислења
76
Поени од реакции
90
Здраво момци, имав интервју минатата недела. Кога станува задолжително? сега вели дека датотеката е создадена
Каде имаше интервју? Со кои документи? Кај мене од крај на август интервју во конзулат уште ми стои примена молба
 
Член од
20 август 2020
Мислења
11
Поени од реакции
6
Нјама да ти в'рнат оригиналите, ако не си оставил нотариално заверени копија когато си кандидатсвал за гражданството.
Imam kopija zaverena na notar. Treba li licno da odam ili posrednik moze? I Dali treba da se pisuva molba ako moze primer za molba ako ima nekoj
 

Kajgana Shop

На врв Bottom