Na site ni idit redot...koj porano koj pokasno...sudbinata na krajot e ista za site bez star dokument...a godinite so pominaja nikoj nemozi da ni gi vrati nazad...a toa e najmnogu so frustrira...coek pred dva dena od tebe na intervju so isti dok zema pasos a ti ne...e toe vrv vo dupenjevo od brakjava...jebiga zivot ide dalje...od ova koza vo druga nemozi da se vlezi...poz i toe...И мене ми дојде редот.
Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи В срок до 04.05.2022 г. следва да представите официални документи, издадени от б'лгарски или чуждестранни органи, с които да удостоверите, че имате родствена вр'зка с поне едно лице Ваш в'зходјашт до трета степен вклјучително, което е от б'лгарски произход. Документите трјабва да с'д'ржат информација за имената на в'зходјаштија и родствената Ви вр'зка с него. При непредставјане на документите в срок, преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 04.03.2022 г..
Гледам дека одиш преку брат, однеси документ за "Родствени Врски" - најпрво брат ти ќе треба да те пријави во општината. Не знам дали ќе пројде, ама ако немаш стар документ тоа ти е единствена шанса.И мене ми дојде редот.
Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи В срок до 04.05.2022 г. следва да представите официални документи, издадени от б'лгарски или чуждестранни органи, с които да удостоверите, че имате родствена вр'зка с поне едно лице Ваш в'зходјашт до трета степен вклјучително, което е от б'лгарски произход. Документите трјабва да с'д'ржат информација за имената на в'зходјаштија и родствената Ви вр'зка с него. При непредставјане на документите в срок, преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 04.03.2022 г..
Фала ти, и јас така си мислев, уште да прашам некој дали знае кај да го барам , дали во Петрич , мислам некој пишуваше од Петрич дека се вади.Гледам дека одиш преку брат, однеси документ за "Родствени Врски" - најпрво брат ти ќе треба да те пријави во општината. Не знам дали ќе пројде, ама ако немаш стар документ тоа ти е единствена шанса.
По некоја логика, брат ти треба да отиде во општината во која тој е регистриран и да те пријави како негова сестра. На основа на тоа ќе му издадат документ.Фала ти, и јас така си мислев, уште да прашам некој дали знае кај да го барам , дали во Петрич , мислам некој пишуваше од Петрич дека се вади.
Не става от брат. Хората са го написали: "официални документи, издадени от б'лгарски или чуждестранни органи, с които да удостоверите, че имате родствена вр'зка с поне едно лице Ваш в'зходјашт до трета степен". Искат документи от башта/ мајка, дјадо/ баба, прадјадо / прабаба.По некоја логика, брат ти треба да отиде во општината во која тој е регистриран и да те пријави како негова сестра. На основа на тоа ќе му издадат документ.
Ако има некој што вадел ваков документ нека сподели искуство.
Во право сте. Но ако лицето нема стар документ вреди да проба и вака, можеби ќе се промени законот во меѓувреме, нема што да изгуби. Ако не приложи никаков документ секако ке го одбијат.Не става от брат. Хората са го написали: "официални документи, издадени от б'лгарски или чуждестранни органи, с които да удостоверите, че имате родствена вр'зка с поне едно лице Ваш в'зходјашт до трета степен". Искат документи от башта/ мајка, дјадо/ баба, прадјадо / прабаба.
Какви документи однеси, преку кого?Od dopolnitelna vcera me stavija na finalna
Odneseni dokumenti za rodstveni
Според претходните постови, со родствени врски по мајка е,Какви документи однеси, преку кого?
Незнам дали е до трето колено и сето е среќа.
Tacno 1 mesecДечки тие што пишавте мејл до воен архив, за колку време добивте одговор од нив?
Od arhivotIma li nekoj so pozitiven odgovor ?