Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
697
Поени од реакции
3.906
Овие се преписки по конзулски пат вклучени во указ од денес:

УКАЗ 214 И 215
Дата на потпис од 01.12.2021

Указ 214


9800/2019 Рус/Укр/Мол
9801/2019 Рус/Укр/Мол
9802/2019 Рус/Укр/Мол
9804/2019 Рус/Укр/Мол
9812/2019 Рус/Укр/Мол
11176/2019 Македонија
11181/2019 Македонија
11210/2019 Македонија
11233/2019 Рус/Укр/Мол
11235/2019 Рус/Укр/Мол
11237/2019 Рус/Укр/Мол
11238/2019 Рус/Укр/Мол
11240/2019 Рус/Укр/Мол

Указ 215

27847/2019 Турција
27848/2019 Турција
27849/2019 Турција
27850/2019 Турција
27851/2019 Турција
27852/2019 Турција
27853/2019 Турција
27854/2019 Турција
27855/2019 Турција
27856/2019 Турција

1/2020 Турција
2/2020 Турција
3/2020 Турција
4/2020 Турција
5/2020 Турција
50/2020 Турција
60/2020 Рус/Укр/Мол
61/2020 Турција
4091/2020 Рус/Укр/Мол

Еве и апдејт на табелата со преписки по конзулски пат. Внесени се сите промени јак сите преписки до денес. Преписките со указ од денес се одбележани со портокалова боја.
Автоматски споено мислење:

Овие се преписки по конзулски пат вклучени во указ од денес:

УКАЗ 214 И 215
Дата на потпис од 01.12.2021

Указ 214


9800/2019 Рус/Укр/Мол
9801/2019 Рус/Укр/Мол
9802/2019 Рус/Укр/Мол
9804/2019 Рус/Укр/Мол
9812/2019 Рус/Укр/Мол
11176/2019 Македонија
11181/2019 Македонија
11210/2019 Македонија
11233/2019 Рус/Укр/Мол
11235/2019 Рус/Укр/Мол
11237/2019 Рус/Укр/Мол
11238/2019 Рус/Укр/Мол
11240/2019 Рус/Укр/Мол

Указ 215

27847/2019 Турција
27848/2019 Турција
27849/2019 Турција
27850/2019 Турција
27851/2019 Турција
27852/2019 Турција
27853/2019 Турција
27854/2019 Турција
27855/2019 Турција
27856/2019 Турција

1/2020 Турција
2/2020 Турција
3/2020 Турција
4/2020 Турција
5/2020 Турција
50/2020 Турција
60/2020 Рус/Укр/Мол
61/2020 Турција
4091/2020 Рус/Укр/Мол

Еве и апдејт на табелата со преписки по конзулски пат. Внесени се сите промени јак сите преписки до денес. Преписките со указ од денес се одбележани со портокалова боја.
И уште нешто.

Пред некое време добив указ, т.е. бугарско државјанство, кај и да е наскоро ќе ги земам пасошот и личната карта. После тоа нема да бидам активен на темата, мислам дека доволно дадов придонес овде во последните 3-4 години, се разбира бидејќи ми беше тоа корисно за да бидам во тек со процедурата, измени, преписки и следење на статусите до мене. Повеќе немам ни желба ни интерес за тоа. Се надевам дека ме разбирате.

Затоа барам некој на кој ќе му оставам водење и ажурирање на табелата, со сите упатства. Се ќе му објаснам, алатките што ги имам свечено ќе му ги предадам у раце :D и нека тера понатаму.

Тоа треба да биде некој што е некаде на почеток од процедурата, со статус: образувана преписка или финална (сменета во скоро време) што е секојдневно активен на темата и што ќе му е од корист да следи се што се случува, дали лично за него или некој близок што е у процедура.

За ова, потребно е добро познавање на компјутери и добар компјутер, исклучиво Windows 10 платформа, Excel, Word, Google docs, Google Sheets. На Apple, т.е. macOS не бива работа.
На мобилен и таблет не бива работа.

Најмногу е потребно да се има желба и можност секојдневно да се проверуват преписките и да се ажурираат во ексел табелата до која че му дадам пристап. Значи потребен е некој што секојдневната работа му е на компјутер (не треба да е експерт у нешто) и да има можност во текот на работното време да проверува. Како, на кој начин, со што, се ќе му биде објаснето од моја страна, ќе му направам тренинг како најлесно да го прави тоа.

Ова ви е као еден вид аплицирање за работа, ама у овај случај без пари.

No Money, Кein Geld, Нјама Пари:D Денехи Лефта ....разбираш

Па бујрум, ако има некој озбилен да продолжи кај што јас ќе застанам, кој е заинтересиран и мисли дека ќе може да се снајде во тоа и му е пред се од корист да следи статуси, нека ме контактира у порака овде, па се надевам дека у скоро време ќе извршам примопредаја на некој нов Алтаир што ќе средува списоци и преписки за сите овде на форумот.

Доколку се најде некој што ќе мислам дека ќе одговара, ќе биде супер, му давам пристап, се му објаснувам, му давам алатки се што користам, ако треба и ќе му инсталирам се и ќе му наместам на неговото ПЦ.... и нека тера... ако не се најде некој таков, здравје, јас завршив до овде... понатаму терајте без мене...

Пишете ми, можеби нема да ви одговорам веднаш истиот ден, но ќе ви одговорам најбргу што можам.

Само за сериозни. Пол, политичка, сексуална или било каква определба не е важен:D

Ве очекувам.

Поздрав и убав ден на сите
:misticen:

Алтаир

:чда:
 

Attachments

Последно уредено:
Член од
23 октомври 2021
Мислења
33
Поени од реакции
22
Овие се преписки по конзулски пат вклучени во указ од денес:

УКАЗ 214 И 215
Дата на потпис од 01.12.2021

Указ 214


9800/2019 Рус/Укр/Мол
9801/2019 Рус/Укр/Мол
9802/2019 Рус/Укр/Мол
9804/2019 Рус/Укр/Мол
9812/2019 Рус/Укр/Мол
11176/2019 Македонија
11181/2019 Македонија
11210/2019 Македонија
11233/2019 Рус/Укр/Мол
11235/2019 Рус/Укр/Мол
11237/2019 Рус/Укр/Мол
11238/2019 Рус/Укр/Мол
11240/2019 Рус/Укр/Мол

Указ 215

27847/2019 Турција
27848/2019 Турција
27849/2019 Турција
27850/2019 Турција
27851/2019 Турција
27852/2019 Турција
27853/2019 Турција
27854/2019 Турција
27855/2019 Турција
27856/2019 Турција

1/2020 Турција
2/2020 Турција
3/2020 Турција
4/2020 Турција
5/2020 Турција
50/2020 Турција
60/2020 Рус/Укр/Мол
61/2020 Турција
4091/2020 Рус/Укр/Мол

Еве и апдејт на табелата со преписки по конзулски пат. Внесени се сите промени јак сите преписки до денес. Преписките со указ од денес се одбележани со портокалова боја.
Автоматски споено мислење:


И уште нешто.

Пред некое време добив указ, т.е. бугарско државјанство, кај и да е наскоро ќе ги земам пасошот и личната карта. После тоа нема да бидам активен на темата, мислам дека доволно дадов придонес овде во последните 3-4 години, се разбира бидејќи ми беше тоа корисно за да бидам во тек со процедурата, измени, преписки и следење на статусите до мене. Повеќе немам ни желба ни интерес за тоа. Се надевам дека ме разбирате.

Затоа барам некој на кој ќе му оставам водење и ажурирање на табелата, со сите упатства. Се ќе му објаснам, алатките што ги имам свечено ќе му ги предадам у раце :D и нека тера понатаму.

Тоа треба да биде некој што е некаде на почеток од процедурата, со статус: образувана преписка или финална (сменета во скоро време) што е секојдневно активен на темата и што ќе му е од корист да следи се што се случува, дали лично за него или некој близок што е у процедура.

За ова, потребно е добро познавање на компјутери и добар компјутер, исклучиво Windows 10 платформа, Excel, Word, Google docs, Google Sheets. На Apple, т.е. macOS не бива работа.
На мобилен и таблет не бива работа.

Најмногу е потребно да се има желба и можност секојдневно да се проверуват преписките и да се ажурираат во ексел табелата до која че му дадам пристап. Значи потребен е некој што секојдневната работа му е на компјутер (не треба да е експерт у нешто) и да има можност во текот на работното време да проверува. Како, на кој начин, со што, се ќе му биде објаснето од моја страна, ќе му направам тренинг како најлесно да го прави тоа.

Ова ви е као еден вид аплицирање за работа, ама у овај случај без пари.

No Money, Кein Geld, Нјама Пари:D Денехи Лефта ....разбираш

Па бујрум, ако има некој озбилен да продолжи кај што јас ќе застанам, кој е заинтересиран и мисли дека ќе може да се снајде во тоа и му е пред се од корист да следи статуси, нека ме контактира у порака овде, па се надевам дека у скоро време ќе извршам примопредаја на некој нов Алтаир што ќе средува списоци и преписки за сите овде на форумот.

Доколку се најде некој што ќе мислам дека ќе одговара, ќе биде супер, му давам пристап, се му објаснувам, му давам алатки се што користам, ако треба и ќе му инсталирам се и ќе му наместам на неговото ПЦ.... и нека тера... ако не се најде некој таков, здравје, јас завршив до овде... понатаму терајте без мене...

Пишете ми, можеби нема да ви одговорам веднаш истиот ден, но ќе ви одговорам најбргу што можам.

Само за сериозни. Пол, политичка, сексуална или било каква определба не е важен:D

Ве очекувам.

Поздрав и убав ден на сите
:misticen:

Алтаир

:чда:
Golema šteta što nè napuštaš.Nie novite ostanuvame "na ledina"i prepušteni na milost i nemilost na neizvesnata idnina pogotovo koga se vo prašanje novite zakoni.Se nadevam ke se najde nekoj mlad kandidat što ke te zameni dostojno ili barem približno.Navivam za noviot kandidat a i nie što sme sega vo procedura apeliram do site samo so nesebična pomoš možeme da si bideme podrška i od korist edni na drugi.
 

Jam

Член од
12 јануари 2015
Мислења
39
Поени од реакции
19
Moze nekoj da objasni kako se bara informacii za star dokument vo inventarnite opisi. Koga ke otvoram bilo koja arhivska edinica i napisam najdolu bilo kakvi "Клјучови думи:", sekogas pisuva "Нјама намерени резултати".
 
Член од
23 октомври 2021
Мислења
33
Поени од реакции
22
Информација од денес, архивот нема да работи до 1ви февруари
Lelee,of ne, pa kako ke dobieme togaš dokument nie koi imame rok do februari da dostavime dokument,kako jas šo sum na pr.
Автоматски споено мислење:

Meni su danas odgovorili na mail...
Ako sakaš da objasniš kako dojde do podatokot za tvojot predok?Znači vlezeš vo inventaren opis i dolu pišuvaš ključovi dumi grad,selo ili što?I posle ako se otvorat nekoi arhivski opisi kako go naoģaš baš mestoto,objasni podetalno te molam zatoa što site što barame imame problem so pronaoģanje na podatoci.
I kaži ako sakaš što ti odgovorija,kolku dena čekaše?
 
Последно уредено:
Член од
21 мај 2021
Мислења
37
Поени од реакции
82
Lelee,of ne, pa kako ke dobieme togaš dokument nie koi imame rok do februari da dostavime dokument,kako jas šo sum na pr.
Автоматски споено мислење:


Ako sakaš da objasniš kako dojde do podatokot za tvojot predok?Znači vlezeš vo inventaren opis i dolu pišuvaš ključovi dumi grad,selo ili što?I posle ako se otvorat nekoi arhivski opisi kako go naoģaš baš mestoto,objasni podetalno te molam zatoa što site što barame imame problem so pronaoģanje na podatoci.
I kaži ako sakaš što ti odgovorija,kolku dena čekaše?
Ja Sam poslao mail da pitam kako da dodjem do podataka ..naveo Sam ime pradede I mesto gde je rodjen ,dobio sam odogovor da.je moj upit primljen I da je zaveden pod bojem bx.......I da ce potraziti to I arhivu(Ako I'ma uopste)
 
Член од
25 август 2021
Мислења
57
Поени од реакции
59
Moze nekoj da objasni kako se bara informacii za star dokument vo inventarnite opisi. Koga ke otvoram bilo koja arhivska edinica i napisam najdolu bilo kakvi "Клјучови думи:", sekogas pisuva "Нјама намерени резултати".
Prvin vo inventarnite opisi data sto se dadeni na sajtot....br.9 I br.10....go baras mestoto po arhivska edinica vo koe se vodi predokot....stom go najdes odis na linkot.....gi pisuvas site informacii sto gi gledas....I si prakjas email do arhivot....lesno e....same to se zakazuva kako...se se gleda....a sajtot se uste ne e nadgraden I doormen do celosno I zatoa ne mozeme samo da baranje do kraj....mene taka me izvestija
Автоматски споено мислење:

Lelee,of ne, pa kako ke dobieme togaš dokument nie koi imame rok do februari da dostavime dokument,kako jas šo sum na pr.
Автоматски споено мислење:


Ako sakaš da objasniš kako dojde do podatokot za tvojot predok?Znači vlezeš vo inventaren opis i dolu pišuvaš ključovi dumi grad,selo ili što?I posle ako se otvorat nekoi arhivski opisi kako go naoģaš baš mestoto,objasni podetalno te molam zatoa što site što barame imame problem so pronaoģanje na podatoci.
I kaži ako sakaš što ti odgovorija,kolku dena čekaše?
Koga blazes vo inventaren opis...go baras mestoto posebno po sekoja arhivska edinica posebno...ti davam primer....eve mestoto sto go baras se naogja eve na pr. Vo arhivska edinica br.167 od inventaren opis br.9(ova e samo primer)....da receme toa e baranoto mesto....potoa odis na linkot of AE br.167...I to se otvaraat podatoci....deka podatocite za tvoite predci se naogjaat zapisani vo taa AE....tamu ima zavedeno broj na stranici sto znaci na edna od tie postojat podatoci za niv....I Arhivot gi prebaruva...no ti treba da go posocis br.od AE kaj da barat...a tie kje te izvestat....navedi gi site onie osmovni podatoci sto gi gledas gore... kaza...eparhija....enoriski svestenik...Isto toa zaedno so podatocite za tvojot predok...se sto imas....i odgovaraat....
Автоматски споено мислење:

Здраво, да ве прашам дали вакво свидетелство служи како доказ да потекло? Ви благодарам однапред.Прегледај го приврзокот 317066
Najjak dokument....cuvaj ga kako oci u glavu...sas srekju
Автоматски споено мислење:

Jas go najdov moeto mesto. Site ziteli se zapisani kako Bugari. Kakov dokument da pobaram i na koja meil adresa. Te molam pisi na koja adresa se obrati i kakvi dokumenti pobara.
Mestoto pobaraj go vo inventarnite opisi sto gi ima na sajtot of drzavniot arhiv.vo koja arhivska edinica se naogja
Автоматски споено мислење:

Viseni....inventaren opus br.10...arhivska edinica 5.....I krusica....inv.opis be 10
...arh edin 308....proveri...mozebi
Автоматски споено мислење:

За с Кучково и с Новосело Скопје, во кој инвентарен опис и архивска единица да барам информации?
Novo selo....inv.opis br 10 ...arh edinica 232...proverisi
 
Последно уредено:
Член од
17 февруари 2015
Мислења
13
Поени од реакции
16
Lelee,of ne, pa kako ke dobieme togaš dokument nie koi imame rok do februari da dostavime dokument,kako jas šo sum na pr.
Автоматски споено мислење:


Ako sakaš da objasniš kako dojde do podatokot za tvojot predok?Znači vlezeš vo inventaren opis i dolu pišuvaš ključovi dumi grad,selo ili što?I posle ako se otvorat nekoi arhivski opisi kako go naoģaš baš mestoto,objasni podetalno te molam zatoa što site što barame imame problem so pronaoģanje na podatoci.
I kaži ako sakaš što ti odgovorija,kolku dena čekaše?
Лично бев денес во централниот архив во Софија и ова ми го кажаа, дека од 24.12 до 01.02 немало да работат. И мене ми е рокот до 07.02, и искрено не знам што ќе биди...
 
Член од
20 декември 2021
Мислења
2
Поени од реакции
2
Zdravo , nova sum na forumot epa vaka bev na intervju vo bugarskata ambasada tuka vo skopje za bugarski pasos preku tatko mi vo Dekemvri 2019 sega sum veke 10 meseci vo ovaa faza dali nekoj znae koga ke se smeni statusot i dali ima sansi da dobijam bugarski pasos imam i izvadeno dokument za neosuduvanost .
pozdrav
 

Attachments

Член од
28 октомври 2019
Мислења
217
Поени од реакции
427
Zdravo , nova sum na forumot epa vaka bev na intervju vo bugarskata ambasada tuka vo skopje za bugarski pasos preku tatko mi vo Dekemvri 2019 sega sum veke 10 meseci vo ovaa faza dali nekoj znae koga ke se smeni statusot i dali ima sansi da dobijam bugarski pasos imam i izvadeno dokument za neosuduvanost .
pozdrav
Preku tatko sekakko dobivas samo sto mng predmwti se zaglaveni na finalna moze da se sredi od naredna godina i da mrdnw. Jas vadev preku tatko mart 2019bev veke
Imam ukaz ama sestrite bea juli 2019 i oni isto od fevruari 2021 se ma finalen pregled use.. nekade
Juni 2019 so intervju se stignati so promeni ama sporo odi ..sledi situacija i ke bides zapozaeni otprlika koga ke se smeni i slicno. Mene licno forumot dosta mi pomogna za da odam sam so mojata postapka bez posrednik.
 
Член од
20 декември 2021
Мислења
2
Поени од реакции
2
Preku tatko sekakko dobivas samo sto mng predmwti se zaglaveni na finalna moze da se sredi od naredna godina i da mrdnw. Jas vadev preku tatko mart 2019bev veke
Imam ukaz ama sestrite bea juli 2019 i oni isto od fevruari 2021 se ma finalen pregled use.. nekade
Juni 2019 so intervju se stignati so promeni ama sporo odi ..sledi situacija i ke bides zapozaeni otprlika koga ke se smeni i slicno. Mene licno forumot dosta mi pomogna za da odam sam so mojata postapka bez posrednik.
Blagodaram
 
Член од
23 октомври 2021
Мислења
33
Поени од реакции
22
Лично бев денес во централниот архив во Софија и ова ми го кажаа, дека од 24.12 до 01.02 немало да работат. И мене ми е рокот до 07.02, и искрено не знам што ќе биди...
Fala na informacijata.Jas imam na 09.02 ama toa e isto kratok rok nema da stignam.Ke mora da im kažam vo ambasadata kakov problem imam pa da vidam što ke kažat.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom