Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
30 септември 2021
Мислења
98
Поени од реакции
77
Dok se pazarat za fotelji, se svika parlament, se dade mandat, ke pominat 2-3 nedeli. Do krajot na mesecot sovetot treba da odrzi uste 2 zasedavanja, edno vekje imale zasto na pocetok na mesec ima objaveno promeni. Znaci vo 2 od ovaa, narednata i po-narednata nedela treba da ima promeni. Otkako bi napravile vlada, e togas moze da ima zastoj dok se 'uhodaat' novite ili resat da menjaat pravila po novo.
I za ukazite, mandatot na Radev e do 22 januari, posle izborive sledna nedela i ako sklopat vlada so prv mandat, ima prostor za ukazi do pred bozik, pa i januari posle zimski odmor. Cekanje potpis e na pat da stane kako porano 2-3 meseca na smetka na tie staveni dopolnitelna.
[/QUOTE
Оти пишете само глупости не можам да разберам. Ти да не работе во министерството па знаеш како ќе биде. Значи прецедателот нема ништо обшто со комисијата што ги одобрува државјанствата, она ги одобрува а вицепрецедателот ги потпишува. Тоа дали ќе остане Радев или нема да остане Радев ништо нема да промени, ако според законите што си побарал државјанство сите документи ти се на ред ќе си добиеш државјанство.
Ајде еднаш веќе разберете!
 

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
3.992
Поени од реакции
3.648
*****Апдејт 30.11.2021*****

СПИСОК НА ПОЛОЖИТЕЛНО

АПРИЛ 2021

21.04.2021 @Altair75 - фин 13.11.2020 - инт СОФ 08.04.2019 - потврда
21.04.2021 @Nedanoski - фин 12.11.2020 - инт СОФ 04.04.2019 - потврда и изводи

МАЈ 2021
10.05.2021 @Jorgovan123 - фин 20.11.2020 - инт СОФ 10.04.2019 - преку вујко
10.05.2021 Сестра на @ns2094 - фин 20.11.2020 - задол ХХ.04.2019 - инт СКО 11.02.2019 - родител
10.05.2021 @Igorste - фин 21.11.2020 - инт СОФ 10.04.2019
20.05.2021 @Mar12- фин 25.11.2020 - инт СОФ 15.04.2019 - свидетелства од баба

ЈУЛИ 2021
13.07.2021 @stojko96 - фин 12.11.2020 - инт СОФ 03.04.2019 - родител
14.07.2021 @MargeSimpson - фин 26.11.2020 - инт СОФ 16.04.2019 - воена книшка
14.07.2021 @Dzu! - фин 20.11.2020 - инт СОФ 17.04.2019
20.07.2021 @to6e - фин 30.11.2020 - инт СОФ 18.04.2019
26.07.2021 @Riste123@ - фин 30.11.2020 - инт СОФ 22.04.2019
26.07.2021 @takiwizard - инт СОФ 18.04.2019

АВГУСТ 2021
24.08.2021 @sterjovmk - фин 10.12.2020 - инт СОФ 07.05.2019 - изводи, потврда, документи од сестра

СЕПТЕМВРИ 2021
21.09.2021 @mameha - инт 04.2019 - преку братучед и прадедо
21.09.2021 @Piroćanac - фин 11.12.2020 - инт СОФ 13.05.2019

ОКТОМВРИ 2021
20.10.2021 @Vaneee - инт СОФ 17.04.2019
20.10.2021 @TheTomBoyy - инт СОФ 18.04.2019 - потврда
20.10.2021 @Howl - задол 05.2019 - инт БТ 02.2019 - потврда, изводи и свидетелство
20.10.2021 @Djino - фин 21.12.2020 - инт СОФ 16.05.2019
22.10.2021 @mcuska - фин 07.01.2021 - инт БТ 08.03.2019 - родител
26.10.2021 @Principielen - фин 03.02.2021 - инт 20.05.2019 - родител
XX.10.2021 @ickaicka2 - фин 21.12.2020 - инт СОФ 22.05.2019

НОЕМВРИ 2021
05.11.2021 @Vasil Todorv - инт СОФ 21.05.2019
05.11.2021 пријател на @Pale96 - фин 30.12.2020 - инт СОФ 22.05.2019
26.11.2021 сестра на сопруга на @Poch - фин 21.12.2020 - инт СОФ 15.05.2019_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ФИНАЛНА

ДЕКЕМВРИ 2020

Стеф, пријател на @Altair75 - инт СОФ 07.05.2019 - потврда и изводи
10.12.2020 @KDA - инт СОФ 28.05.2019
17.12.2020 снаа на @branko1 - инт СОФ 28.05.2019
20.12.2020 @Dddany - инт СОФ 28.05.2019 - родител
XX.12.2020 @Krismarkic - инт СОФ 28.05.2019
ХХ.12.2020 @Butterfly77 - инт СОФ 28.05.2019 - изводи од прадедо и потврда
30.12.2020 @jakvla - инт СОФ 04.06.2019
30.12.2020 @Karas Sk - инт СОФ 22.05.2019
30.12.2020 @A.N.Z - инт СОФ 21.05.2019
30.12.2020 @petreski.martin - инт СОФ 23.05.2019
30.12.2020 @GeLee - инт СОФ 21.05.2019
31.12.2020 @jamieson - инт СОФ 06.06.2019 - документи од дедо и потврда

ЈАНУАРИ 2021
06.01.2021 @angel1997 - инт СОФ 27.05.2019
07.01.2021 сестра на @KDA - инт СОФ 28.05.2019
07.01.2021 @Ace.btm - инт СОФ 29.05.2019
11.01.2021 @em1l1ja - инт СОФ 06.06.2019
11.01.2021 @marrkoski - инт СОФ 10.06.2019
12.01.2021 @RockyVr - инт СОФ 12.06.2019
13.01.2021 @man united@ -инт СОФ 03.07.2019 - потврда
13.01.2021 @KALJO123 - инт СОФ 10.06.2019 - брат и происход
13.01.2021 @ajax090 - инт СОФ 12.06.2019
14.01.2021 @sophiee - инт СОФ 17.06.2019
15.01.2021 @perka1 - инт СОФ 18.06.2019 - потврда
15.01.2021 @@@@@ - инт СОФ 19.06.2019 - потврда
15.01.2021 @Ivana2234 - инт СОФ 20.06.2019
XX.01.2021 @daisyy - инт СОФ 10.06.2019
XX.01.2021 @Bambi12 - инт СОФ ХХ.06.2019
18.01.2021 @Zyzzz91 - инт СОФ 20.06.2019 - потврда и изводи
18.01.2021 @mekillaz - инт СОФ 26.06.2019 - потврда и изводи
19.01.2021 @SFRJ87 - инт СОФ 26.06.2019
20.01.2021 @AlexN - инт СОФ 27.06.2019 - потврда и изводи
21.01.2021 @Wolf5 - инт СОФ 02.07.2019 - потврда и изводи
21.01.2021 @Atlantida82 - задол 03.07.2019 - инт БЕО 03.2019
XX.01.2021 @Headache - инт СОФ 02.07.2019
XX.01.2021 @Vlatko0306 - инт СОФ 11.07.2019 - изводи од прадедо и потврда
25.01.2021 @jankerot - инт СОФ 02.07.2019
26.01.2021 @planic85 - инт СОФ 10.07.2019
28.01.2021 @DinaMandarina - инт СОФ 04.07.2019 - 2 родитела

ФЕВРУАРИ 2021
02.02.2021 @Sashhe - инт СОФ 08.07.2019 - родител
02.02.2021 @megi289 - инт СОФ 19.08.2019
03.02.2021 пријателка на @Atlantida82 - задол 25.07.2019 - инт БЕО 05.2019
03.02.2021 @Maliot_princ - инт СОФ 03.07.2019
04.02.2021 сестри на @dzordz1234 - задол 27.07.2019 - родител
05.02.2021 @Miky - инт СОФ 31.07.2019 - сведителство и изводи
09.02.2021 @Tefko - инт СОФ 13.08.2019 - родител
12.02.2021 @sasko** - инт СОФ 20.08.2019 - потврда
12.02.2021 братучед на @Anagals - инт СОФ 07.08.2019
12.02.2021 сопруга на @vojkan88 - инт СОФ 24.09.2019
12.02.2021 @Martinh - инт СОФ 03.10.2019
12.02.2021 @Dimitrovski - инт СОФ 05.09.2019 - преку тетка
XX.02.2021 @The S- инт СОФ 03.09.2019 - дедо
ХХ.02.2021 @Пецо - инт 30.05.2019
15.02.2021 @Stojkovz - инт СОФ 12.08.2019 - 2 родитела
24.02.2021 @born slippy - инт СОФ 14.08.2019 - документи од брат и потврда
25.02.2021 @Mite1992 - инт СОФ 10.12.2019 - брат
26.02.2021 @MadA@FakA - инт СОФ 03.10.2019

МАРТ 2021
01.03.2021 @BRLIV1 - инт СОФ 14.10.2019 - изводи, потврда и документи од сестра
01.03.2021 @Stanipadni - инт СОФ 15.10.2019
04.03.2021 @Bibo - инт СОФ 19.09.2019 - 2 родителa
XX.03.2021 @The_IRON_MAN - инт СОФ 18.09.2019
10.03.2021 @gooce
12.03.2021 сестра на @Lawyer2017 - инт СОФ 20.11.2019
15.03.2021 @TM88 - инт СОФ 29.10.2019
16.03.2021 роднина на @milky - инт СОФ 08.10.2019
17.03.2021 сопруг на @DinaMandarina - инт СОФ 04.12.2019 - поредок и потврда
ХХ.03.2021 сопруга на @Sampion
ХХ.03.2021 @marjann123 - инт БТ ХХ.10.2019
22.03.2021 @ostajse - инт СК 11.2019
23.03.2021 @JustMe123 - инт 16.01.2020
24.03.2021 сопруг на @Sara2018 - инт СОФ 08.01.2020 - потврда
24.03.2021 @Kostic17 - инт СОФ 21.01.2020
24.03.2021 @Peroronchino - инт 04.02.2020
25.03.2021 @Coolgirl89 - инт 15.01.2020 - брат, дедо и потврда
26.03.2021 @Paola - инт СОФ 14.01.2020 - родител

АПРИЛ 2021
01.04.2021 @panterce4 - инт СОФ 14.02.2020
02.04.2021 сестра на @Slagjann - инт СОФ 12.02.2020
06.04.2021 сестра на @jovanxzzy - инт 06.12.2020
09.04.2021 @saleelektrik - задол 11.02.2020 - инт НИШ 29.10.2019
09.04.2021 @Mniko - задол 06.08.2020 - инт ХОЛ 17.06.2020
ХХ.04.2021 @Frau - задол 06.08.2020 - инт СК 18.05.2020
24.04.2021 @ajdutin - инт СОФ 09.09.2020 - документи од дедо 1916
26.04.2021 @Tlo88 - задол 17.09.2020 - инт 16.07.2020

МАЈ 2021
11.05.2021 @LoloMK - инт 14.08.2020 - изводи
14.05.2021 @Lawyer2017 - загол 03.09.2020 - инт 22.06.2020
20.05.2021 сопруга на @Keko1986 - инт 28.10.2020
ХХ.05.2021 @mariopasadena инт СОФ ХХ.08.2020

ЈУНИ 2021
06.06.2021 @branko1 - задолж 01.02.2021 - инт БТ 18.08.2020 - родител
06.06.2021 @Teacher16 - инт СОФ 01.02.2021
09.06.2021 пријателка на @vojkan88 - инт СОФ 18.11.2020 - потврда и изводи од прадедо
09.06.2021 @Akac - инт СОФ 25.11.2020
25.06.2021 @alanser - инт 31.12.2020

ЈУЛИ 2021
26.07.2021 @niikoolaa - задолж 23.03.2021 - инт БЕО 09.12.2020 - воена книшка

АВГУСТ 2021
02.08.2021 @Makva - задолж 19.03.2021 - инт СК 03.11.2020
12.08.2021 @Vaga77 - задолж 13.04.2021 - инт СК 15.01.2021
13.08.2021 @Vincere - задолж 14.04.2021 - инт БТ 29.10.2020
18.08.2021 @PoLyPoLy - инт БТ 29.09.2020

СЕПТЕМВРИ 2021
29.09.2021 @SlavisaMali - задолж 04.2021 - инт БТ 14.10.2020 - изводи и потврда
29.09.2021 @Čičotransbobi - задолж 18.06.2021 - инт БТ 17.12.2020

ОКТОМВРИ 2021
26.10.2021 мајка му на @Itsmee - задолж ХХ.06.2021 - инт БТ ХХ.03.2021

НОЕМВРИ 2021
08.11.2021 @Tamanka - инт МК 21.04.2021_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ДОПОЛНИТЕЛНА


@Koce Zafir - инт СОФ 15.04.2019
@ZokiPeki - инт СОФ 16.04.2019 - родител
татко на @ZokiPeki - инт СОФ 16.04.2019
пријател на @Rabrobil - инт СОФ 16.04.2019 - родител
@Bani - инт СОФ 17.04.2019 - потврда и изводи
@Nikolija19 - инт СОФ 17.04.2019
@Laze123 - инт СОФ 24.04.2019
@Mala 74 - инт СОФ 24.04.2019
@SlipperyHeights - инт СОФ 24.04.2019 - прадедо пред 1918
@vajs - инт СОФ 30.04.2019 - извод од прадедо и потврда
@Soundproof - инт СОФ 30.04.2019
@Leoni
сопруга на @sterjovmk - инт СОФ 07.05.2019 - потврда и изводи
@alexander1963 - инт СОФ 07.05.2019
@Ivan74 - инт СОФ 08.05.2019
@Rossy - инт СОФ 13.05.2019
@VaseAmani - инт СОФ 13.05.2019
@Paul Kersey - инт СОФ 14.05.2019
@DanielKr - инт СОФ 14.05.2019
@Sasho93 - инт СОФ 15.05.2019
@Tinosaur - инт СОФ 04.06.2019
@Kaluge


_____________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ФЕВРУАРИ 2021

26.02.2021 @Niko.niko - инт БТ 13.08.2020

ЈУНИ 2021
ХХ.06.2021 @Masha Glinka - инт БТ ХХ.10.2020

НОЕМВРИ 2021
16.11.2021 @nepoznat1 - инт 24.08.2021 - изводи од прадедо

Чека бројче:
@Bokj - инт 20.09.2021
 
Последно уредено:
Член од
13 февруари 2021
Мислења
20
Поени од реакции
29
Здраво дечки!
Ќе ми биде потребен совет. Решив да однесам документи пак, затоа што ме ставија на дополнителна, овојпат одам по друга линија па некако понадежно ми делува. Е сега, сакам лично да ги доставам до Софија, посредникот го баталив, па чисто да прашам за дирекции од искуство тука.
Каде е најдобро да се однесат за превод и легализација и дали тоа може да се заврши за еден ден во Софија? Дали треба молба некаква да се состави и напише или таму даваат? И иако ми пишува дека треба да се достават до ДАБЧ, да си прашам за сигурно да не треба во министерство за правосудие случајно, оти веќе не се знае со нив.
Ви благодарам, убав ден
Здраво, за превод може и истиот ден ама е 2-3 пати поскапо. Има и друга варијанта - 3 дена порано ми праќаш сликани документи јас ги праќам на преводач, ги преведува, заверува на нотар и кога ќе дојдиш тука во Софија ги закачува на оригиналите.
А за молбата, ако е за министерството имам таква, а за ДАБЧ можам да прашам. Поздрав
Изпратено от мојат SM-A715F с помоштта на Tapatalk
 
Последно уредено:
Член од
13 февруари 2021
Мислења
20
Поени од реакции
29
Здраво, за превод може и истиот ден ама е 2-3 пати поскапо. Има и друга варијанта - 3 дена порано ми праќаш сликани документи јас ги праќам на преводач, ги преведува, заверува на нотар и кога ќе дојдиш тука во Софија ги закачува на оригиналите.
А за молбата, ако е за министерството имам таква, а за ДАБЧ ќе прашам.

Изпратено от мојат SM-A715F с помоштта на Tapatalk


Изпратено от мојат SM-A715F с помоштта на Tapatalk
 

marin.skp

МАРИН
Член од
10 март 2021
Мислења
355
Поени од реакции
1.619
Da li vi razumete da je Mateva radnik u ministarstvu zaposljen za stalno i da nece biti smenjena. Pokusali su da je smene pa je sud vratio na posao nazad.
Ona sama ne moze nista vec sada ima podrsku ostalih clanova komisije i ima 2/3 podrsku i zato radi ovo sve sto radi( procitajte zakon o komisiji za drzavljanstvo).
Mateva ce uvek biti 1 od 10 clanova komisije a mnogo je bitnije koji ce biti ostalih 9 clanova a najbitnije je ko ce biti predsednik komisije koji je po zakonu uvek zamenik ministra pravde.
Гнасата К.М. беше запослена на раководна позиција во МП, откако дојде Каракачанов со Борисов во коалиција и имаа влада и таа владина коалиција уфрли свои луѓе во ДАБЧ сите добиени происходи како раководител ги врати на дополнителна и бараше сите документи со кои се докажува происход да се носат во МП за да се утврди дали се истите кои се однесени во ДАБЧ! (иако нема МП системски пристап до документација на ДАБЧ).
Откако се увиде дека знае да си ја работи работата им беше трн во око зошто "главните" во ДАБЧ немаше како да ја млатат парата и да даваат происход на ќоро и сакато! Затоа ја избркаа директива од работа! И ја дадоа клоцата и се продолжи во МП да се дава положително само на происход од ДАБЧ!

После 2 годишен судски спор ГНАСАТА уште повеќе исфустрирана судот ја враќа на работа и започнува лечење на трауми и фустрации врз секој невин апликант!

Новата влада нема да може да ја избрка но ќе може да ја смени и да ја бутне во некој подрум да и даде хефталица у рака и да се радува на хефталицата и да хефта во архивите! До тогаш ќе биде bitch најголема и ќе праи штети во невидени размери!

Извинете на оф-топик!Sent from my iPhone 12 Pro Max using Tapatalk
 
Член од
11 февруари 2020
Мислења
186
Поени од реакции
166
Гнасата К.М. беше запослена на раководна позиција во МП, откако дојде Каракачанов со Борисов во коалиција и имаа влада и таа владина коалиција уфрли свои луѓе во ДАБЧ сите добиени происходи како раководител ги врати на дополнителна и бараше сите документи со кои се докажува происход да се носат во МП за да се утврди дали се истите кои се однесени во ДАБЧ! (иако нема МП системски пристап до документација на ДАБЧ).
Откако се увиде дека знае да си ја работи работата им беше трн во око зошто "главните" во ДАБЧ немаше како да ја млатат парата и да даваат происход на ќоро и сакато! Затоа ја избркаа директива од работа! И ја дадоа клоцата и се продолжи во МП да се дава положително само на происход од ДАБЧ!

После 2 годишен судски спор ГНАСАТА уште повеќе исфустрирана судот ја враќа на работа и започнува лечење на трауми и фустрации врз секој невин апликант!

Новата влада нема да може да ја избрка но ќе може да ја смени и да ја бутне во некој подрум да и даде хефталица у рака и да се радува на хефталицата и да хефта во архивите! До тогаш ќе биде bitch најголема и ќе праи штети во невидени размери!

Извинете на оф-топик!Sent from my iPhone 12 Pro Max using Tapatalk
Sto dade bog toa brate ednostavno ke cekame den so den i toa e jebiga . Da se nadevame od dekemvri za promeni

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
 
Член од
21 октомври 2016
Мислења
419
Поени од реакции
498
Здраво, за превод може и истиот ден ама е 2-3 пати поскапо. Има и друга варијанта - 3 дена порано ми праќаш сликани документи јас ги праќам на преводач, ги преведува, заверува на нотар и кога ќе дојдиш тука во Софија ги закачува на оригиналите.
А за молбата, ако е за министерството имам таква, а за ДАБЧ можам да прашам. Поздрав
Изпратено от мојат SM-A715F с помоштта на Tapatalk
А ти си?
 

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
698
Поени од реакции
3.922
On e srcka:pipi:
Автоматски споено мислење:

Zdravo na site. Sakam da prasham dali ima nekoi novosti posle izbori.
Ima:kafence:

 
Член од
14 јануари 2019
Мислења
148
Поени од реакции
229
Здраво дечки,
Некни на сопругата и излезе бројчето од конзулат и отидовме лично си го подигна, се на се околу 15 тина минути беше чекањето.
@Bibo може да ја додадеш на списокот од 28.10.2021
Преку конзулат од прилика колку време се чека до Указ?

Дополнително сакам да ви кажам дека и сестра ми беше на интервју во конзулат и и рекоа за околу месец и пол да се јави да види дали е пристигнато бројчето.
Документи: - Фотокопија од бугарски пасош од мајка
- лекарско уверение (во лекарското се додадени и дополнителните барања кои што пред неколку страни ги имаше напишано, инаку може да те вратат)
- документ за неосудуван
- документ за роднински врски (кога го вадев овој документ сестра ми не била пишана како ќерка на мајка ми, туку само јас сум стоел таму и човекот кој што го вадеше ми побара извод од сестра ми и ја додади таму во општината), документот го извади за еден ден и ми го прати Македонија
- човекот кој што ми правеше преводи пиша дека има родител бугарин и мене ме допиша како нејзин брат бугарин

На интервју скоро ништо да не ја прашале, само ја прашале дали има роднини во Бугарија и таа му кажала дека мајка ми е бугарка и брат ми и нас не пишале на некое ливче, најверојатно да проверат.
@Bibo кога ќе го добијаме бројчето од сестра ми ќе ти пишам дополнително

Поздрав
 

Attachments

Член од
29 јули 2019
Мислења
134
Поени од реакции
251
Vcera go podignav ukazot. Vnimavajte koga kje odite na slikite koi gi nosite. Poise od pola go vratija da idat pak da se slikaat oti im bile postari od 6 meseci. Vklucuvajkji me i mene :). Od 3 para razlicni sliki sto gi najdov po doma, uspeav da gi pogodam istite na intervju sto sum gi dal :)
 
Член од
28 октомври 2019
Мислења
263
Поени од реакции
515
Здраво дечки,
Некни на сопругата и излезе бројчето од конзулат и отидовме лично си го подигна, се на се околу 15 тина минути беше чекањето.
@Bibo може да ја додадеш на списокот од 28.10.2021
Преку конзулат од прилика колку време се чека до Указ?

Дополнително сакам да ви кажам дека и сестра ми беше на интервју во конзулат и и рекоа за околу месец и пол да се јави да види дали е пристигнато бројчето.
Документи: - Фотокопија од бугарски пасош од мајка
- лекарско уверение (во лекарското се додадени и дополнителните барања кои што пред неколку страни ги имаше напишано, инаку може да те вратат)
- документ за неосудуван
- документ за роднински врски (кога го вадев овој документ сестра ми не била пишана како ќерка на мајка ми, туку само јас сум стоел таму и човекот кој што го вадеше ми побара извод од сестра ми и ја додади таму во општината), документот го извади за еден ден и ми го прати Македонија
- човекот кој што ми правеше преводи пиша дека има родител бугарин и мене ме допиша како нејзин брат бугарин

На интервју скоро ништо да не ја прашале, само ја прашале дали има роднини во Бугарија и таа му кажала дека мајка ми е бугарка и брат ми и нас не пишале на некое ливче, најверојатно да проверат.
@Bibo кога ќе го добијаме бројчето од сестра ми ќе ти пишам дополнително

Поздрав
Epa jas preku roditel isto vo sk imav intervju cekav 2godini i 6 meseci i plus dva meseci za cekanje na brojce! Srekno!
 
Член од
21 октомври 2016
Мислења
419
Поени од реакции
498
Vcera go podignav ukazot. Vnimavajte koga kje odite na slikite koi gi nosite. Poise od pola go vratija da idat pak da se slikaat oti im bile postari od 6 meseci. Vklucuvajkji me i mene :). Od 3 para razlicni sliki sto gi najdov po doma, uspeav da gi pogodam istite na intervju sto sum gi dal :)
За 200 денари да си го комплицираш животот еј...
 
Член од
28 јуни 2010
Мислења
17
Поени од реакции
46
Здраво дечки еве и јас да пишам
Вчера го подигнав указот и да пишам може ќе помогнам на некој.отидов сам,бев како изгубен германец.се спремив : гоогле мапс има опција offline maps да симнеш и си работи без интернет и така знаев се каде се наоѓа.само си пишуваш мин.за правосудие или ул.Леге и те води.за указот ја сликнав жиро сметка од врата и правец во банка.јас отидов во цкб банка.бугарски јазик нула,ама бидеќи сите постови сум ги прочитал поготово ГЕНЕРАЛ многу ми помогна.човекот абе не е човек злато е.кажав дека ми е за получаване на удостоверение за гражданство.од тука правец МП си чекаш термин.мене ме викнаа прекуред.некој не дошол и одма пуштаат друг.Во општина си поминав супер.имаше една тетка многу расположена на гише 9.ми побара копија указ.копии од изводи родени и венчани и тие формуларите за адреса и картонот.наредниот месец ќе одам за подиганје и пасос по брза постапка.кој сака помош нека ми пише.ќе му дадам тел.број ќе му објаснам поубаво.многу благодарам до генерал
 

Kajgana Shop

На врв Bottom