Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
30 септември 2021
Мислења
88
Поени од реакции
73
Според досегашните ваши одговори ми изгледа како да сте доста упатен во целава процедура па уште си земате за право се да пишувате. Дали сте посредник можеби? Или, до каде сте со постапката за бугарски пасош? Ако повеќе знаете за бугарскиот архив како да дојдеме до тие стари документи ве молам пишете можеби на некого ќе му биде од корист

Sent from my MI 5X using Tapatalk
Живеам во Бугарија, напиши на гоогле, државен архивив во Бугарија и ќе ти излезе страната.
 
Член од
16 септември 2019
Мислења
46
Поени од реакции
37
Зошто не барате во државниот архив во Софија, може нешто ќе излезе за прабаба или прадедо, ја војник бил, крштелно, венчаница, свидетелство от школо,побарајте малку, сакате се на готово и после ме одбија. Пред да поднесеш прашај дома може ќе ти кажат нешто дека имат. Еве скоро на еден член на форумот му најдовме роднинска врска дека се пишел бугарин, се борел за бугарите. Не е толку тешко, ве мрзе, сакате на готово и после плачете. Сега се сетивте да поднесете, зошто спиевте до сега.
Од досегашните ваши одговори на прашањата гледам дека доста сте упатен во целава процедура. Дали можеби сте посредник? Или, до каде сте со постапката за бугарски пасош? Ако толку знаете како се вадат документи од бугарскиот архив ќе ве замолам подетално да ја опишете постапката сигурна сум на многумина ќе им помогнете

Sent from my MI 5X using Tapatalk
 
Член од
30 септември 2021
Мислења
88
Поени од реакции
73
Од досегашните ваши одговори на прашањата гледам дека доста сте упатен во целава процедура. Дали можеби сте посредник? Или, до каде сте со постапката за бугарски пасош? Ако толку знаете како се вадат документи од бугарскиот архив ќе ве замолам подетално да ја опишете постапката сигурна сум на многумина ќе им помогнете

Sent from my MI 5X using Tapatalk
Јас ќе ја опишам постапката но ќе ви треба да дојдете и сами да барате во архива во Софија.
 
Член од
23 јуни 2021
Мислења
30
Поени од реакции
27
Живеам во Бугарија, напиши на гоогле, државен архивив во Бугарија и ќе ти излезе страната.
Јас колку што проверив, тој архив и тие фондови се многу оскудни (мали)
Има само некои си венчила од 5 % од населени места во мк
Мислам не може да биде алтернатива на процесот кој си траеше претходно, ако се оди по тој архив ќе може да се бројат на рака апликантите.
 
Член од
30 септември 2021
Мислења
88
Поени од реакции
73
Јас колку што проверив, тој архив и тие фондови се многу оскудни (мали)
Има само некои си венчила од 5 % од населени места во мк
Мислам не може да биде алтернатива на процесот кој си траеше претходно, ако се оди по тој архив ќе може да се бројат на рака апликантите.
Д'ржавнијат военноисторически архив, може и овде да барате.
 
Член од
23 јуни 2021
Мислења
30
Поени од реакции
27
Мислам дека ќе се откочи постапката со Консултативниот совет кој треба по законски рокови да проработи до крајов на годинава или почетокот на другата.
Не верувам дека ќе прекинат со одобрување на молби за државјанство за нас, бидејќи би значело дека сите претходно што добиле на овој начин државјанство (околу 120.000)-го добиле нелигитимно. А тоа би ја срушила политиката на Бугарија, кои моментално гледам се го префрлаат тежиштето од историјата кон тие 120.000 македонски Бугари.
 
Член од
16 септември 2019
Мислења
46
Поени од реакции
37
Јас ќе ја опишам постапката но ќе ви треба да дојдете и сами да барате во архива во Софија.
Пишувано е поодамна на форумов за тој воен архив ама како што напиша magno многу малку од тие што барале воопшто нешто нашле

Sent from my MI 5X using Tapatalk
 
Член од
19 октомври 2005
Мислења
12
Поени од реакции
4
Јас сега пред една недела извадив документ од воен архив , на кој му треба помош околу тоа нека ми пише ќе му објаснам се
и некој ако знае нешто околу закажување за термин за интервју за побрз датум нека ми пише , во Софија нема термини во Скопје амбасада тек 2023 месец ЈУни
 
Член од
30 септември 2021
Мислења
88
Поени од реакции
73
Јас сега пред една недела извадив документ од воен архив , на кој му треба помош околу тоа нека ми пише ќе му објаснам се
и некој ако знае нешто околу закажување за термин за интервју за побрз датум нека ми пише , во Софија нема термини во Скопје амбасада тек 2023 месец ЈУни
Ојасни им тука.
 
Член од
21 октомври 2015
Мислења
392
Поени од реакции
356
Како е по најново за патување Бугарија?Дали сме сеуште во портокалова или во црвена зона?Дали само тест или и тест и вакцина заедно?
Бидејќи никој не одговори јас сам го најдов одговорот. Значи сме во портокалова зона и се влева со вакцина или со тест. За деца до 12 години ништо не треба. Убаво е да разменуваме информации и да си помагаме
 
Член од
22 ноември 2019
Мислења
583
Поени од реакции
1.240
Бидејќи никој не одговори јас сам го најдов одговорот. Значи сме во портокалова зона и се влева со вакцина или со тест. За деца до 12 години ништо не треба. Убаво е да разменуваме информации и да си помагаме
Taa informacija ja ima odamna na forumot. Ne moze sekoj sen toa da se zboruva,
Prolisajte strani pred da pocnete da se zalite.
 
Член од
19 август 2020
Мислења
45
Поени од реакции
179
Може ли да се закажува интервју во Софија? Разговарав со 2 посредници и ми рекоа не давало таква можност.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom