Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
17 јули 2020
Мислења
31
Поени од реакции
64
Со среќа
Кога беше положително и интервју?
Уф, интервју февруари 2019, а положително мислам февруари 2021

edit: 09.02.2021 @MarthaNielsen - фин 01.10.2020 - инт СОФ 26.02.2019 - родител
 
Член од
7 април 2019
Мислења
116
Поени од реакции
71
Здраво !
Еве најдов нешто од ФБ групата бугарски пасош чепкав случајно и наидов на овој малце постар пост. Човекот овој Николче му се сменил статус на положително само со потврда од клуб т.е. само со извод на умерни родени 1912. Интервју имал 24.04.2019 на финална бил од ноември 2020, а положително му се сменило од 06.08.2021.
Што мислите незз ???
 

Attachments

  • 57,5 KB Прегледи: 79
  • 78,8 KB Прегледи: 79
  • 52 KB Прегледи: 67
Член од
6 октомври 2020
Мислења
64
Поени од реакции
371
Ovie prepiski se od denes so promena od neredovna/dopolnitelna vo finalna.
Site se preku poteklo roditel, pa ako dostavile dokumentot sto im e pobaran, bi trebalo za nekoe vreme, mozebi i 2-3 nedeli da se smenat vo polozitelno. Sledete gi, koj go interesira od onie sto ste na finalna.

Ova 9997/2019 mi e interesna, rok za dostava na dopolnitelni dok. imase do 21.09.2021, istecen e, pa da vidime dali ke ide na polozitelno ili na otkaz.
9997/2019Финална од 24.09.2021 - ПРЕДХОДНО - Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Виолина Иванова Узунова. При непредставјане на този документ в срок до 21.09.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 21.06.2021 г..
12737/2019Финална од 24.09.2021 - ПРЕДХОДНО - Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Илјас јешилјурт/Илијаз Илијазов јумеров. При непредставјане на този документ в срок до 02.12.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 02.09.2021 г. .
12747/2019Финална од 24.09.2021 - ПРЕДХОДНО - Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Илјас јешилјурт/Илијаз Илијазов јумеров. При непредставјане на този документ в срок до 02.12.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 02.09.2021 г
12748/2019Финална од 24.09.2021 - ПРЕДХОДНО - Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Бахтијар Тјуркај. При непредставјане на този документ в срок до 02.12.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 02.09.2021

A ovie dolu se site sto gi imam preku konzulski sto se na dopolnitelna, so status "С'вет'т по гражданството е в'зложил доп'лнителна проверка на представеното удостоверение за б'лгарски произход от ДАБЧ ".

Isto koj go interesira, neka gi sledi da videme kakva promena ke ima kaj niv posle izminatiot rok na dostava za dopolnitelni dokumenti.

661/2019 - промена на 03.08.2021 (rok do 03.11.2021)
11180/2019 - промена на 01.07.2021 (rok do 01.10.2021)
11197/2019 - промена на 22.07.2021 (rok do 22.10.2021)
11208/2019 - промена на 01.07.2021 (rok do 01.10.2021)
11209/2019 - промена на 01.07.2021 (rok do 01.10.2021)
11212/2019 - промена на 01.07.2021 (rok do 01.10.2021)
11692/2019 - промена на 20.06.2021 (rok do 15.10.2021)
11693/2019 - промена на 20.06.2021 (rok do 15.10.2021)
11698/2019 - промена на 20.06.2021 (rok do 15.10.2021)
11707/2019 - промена на 20.06.2021 (rok do 15.10.2021)
11708/2019 - промена на 20.06.2021 (rok do 15.10.2021)
11721/2019 - промена на 20.06.2021 (rok do 15.10.2021)
11722/2019 - промена на 20.06.2021 (rok do 15.10.2021)
11723/2019 - промена на 20.06.2021 (rok do 15.10.2021)
11730/2019 - промена на 20.06.2021 (rok do 15.10.2021)
11737/2019 - промена на 20.06.2021 (rok do 15.10.2021)

DRUGI PROMENI DENES NEMA NIKAKVI SEGA ZA SEGA, NEMA UKAZ NEMA NI OD FINALNA VO POLOZITELNO...drugo ne sum proveruval :(
Исто овие преписки се вратени на финална од нередовна

10444/2019
10568/2019
10579/2019
10605/2019
12577/2019
12752/2019

асистенција :LOL:
 
Член од
18 јануари 2020
Мислења
424
Поени од реакции
1.180
Здраво !
Еве најдов нешто од ФБ групата бугарски пасош чепкав случајно и наидов на овој малце постар пост. Човекот овој Николче му се сменил статус на положително само со потврда од клуб т.е. само со извод на умерни родени 1912. Интервју имал 24.04.2019 на финална бил од ноември 2020, а положително му се сменило од 06.08.2021.
Што мислите незз ???
Da, znamo za ovaj slucaj sa FB, ovo je jos pre dva meseca.
Ovo je jedina osoba koja je rekla da je prosla na polozitelno samo sa potvrdom.
U pocetku sam verovao u to, medjutim sada vec pocinjem da sumnjam da je ipak imao jos neki dokument pored potvrde( iz nekog razloga ne zeli da kaze, mozda i ne zna da je dostavio jos neki papir a mozda ga je i posrednik zamolio da kaze da je prosao samo sa potvrdom da bi i dalje klijenti verovali da potvrde prolaze).
Posto je on jedini u poslednjih 3 meseca koji se javio da je prosao sa potvrdom samo, opravdano sumnjam u istinitost istog.
 
Член од
1 октомври 2020
Мислења
12
Поени од реакции
26
Da, znamo za ovaj slucaj sa FB, ovo je jos pre dva meseca.
Ovo je jedina osoba koja je rekla da je prosla na polozitelno samo sa potvrdom.
U pocetku sam verovao u to, medjutim sada vec pocinjem da sumnjam da je ipak imao jos neki dokument pored potvrde( iz nekog razloga ne zeli da kaze, mozda i ne zna da je dostavio jos neki papir a mozda ga je i posrednik zamolio da kaze da je prosao samo sa potvrdom da bi i dalje klijenti verovali da potvrde prolaze).
Posto je on jedini u poslednjih 3 meseca koji se javio da je prosao sa potvrdom samo, opravdano sumnjam u istinitost istog.
А дали има некој друг што однел само изводи и потврда? Ја се мислам што да правам, ама наредна недела би носел и јас, пошто други документи немам, а нема ни во архивата.
 
Член од
15 мај 2021
Мислења
9
Поени од реакции
19
Decki i kaj mene ukaz 148 objaven zavcera na 23.09 a porpisan na 10.09.2021 cestitki do site sto dobija i im posakuvam srekja na ostanatite sto so netrpenie cekaat mislam deka site sto vo momentot se na polozitelno ke dobijat ukazi mojata procedura traese 4.5 godini od podnesuvanje dokumenti za proishod na 13.03.2017 do 23.09.2021 Postapkata ja zapocnav preku ambasada vo Sk intervju isto vo ambasada na 13.12.2018 obrazuvana prepiska 25.03.2019 finalna 01.11 2020, polozitelno 15.02.2021 aplicirav so originalna krstenica od bg ehzarhija preku dedo najiskreno se zablagodaruvam na ovoj forum osobeno na postarite clenovi za nesebicnoto spodeluvanje na iskustva vo odnos na site proceduri i postapki na patot do ukaz
 
Член од
24 јуни 2008
Мислења
81
Поени од реакции
31
Decki i kaj mene ukaz 148 objaven zavcera na 23.09 a porpisan na 10.09.2021 cestitki do site sto dobija i im posakuvam srekja na ostanatite sto so netrpenie cekaat mislam deka site sto vo momentot se na polozitelno ke dobijat ukazi mojata procedura traese 4.5 godini od podnesuvanje dokumenti za proishod na 13.03.2017 do 23.09.2021 Postapkata ja zapocnav preku ambasada vo Sk intervju isto vo ambasada na 13.12.2018 obrazuvana prepiska 25.03.2019 finalna 01.11 2020, polozitelno 15.02.2021 aplicirav so originalna krstenica od bg ehzarhija preku dedo najiskreno se zablagodaruvam na ovoj forum osobeno na postarite clenovi za nesebicnoto spodeluvanje na iskustva vo odnos na site proceduri i postapki na patot do ukaz
So srekja ukazot se najubo
 
Член од
15 јуни 2019
Мислења
115
Поени од реакции
428
decki, eden vapros
dali za prodolzuvanje na BG pasos pravat problem ako adresata e Lege 6? denes slusnav deka "treba" da ja promenis adresata vo rok od nekoe vreme za bez problem da ovnovis pasos. malku glupo mi stoi ???
 
Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Decki i kaj mene ukaz 148 objaven zavcera na 23.09 a porpisan na 10.09.2021 cestitki do site sto dobija i im posakuvam srekja na ostanatite sto so netrpenie cekaat mislam deka site sto vo momentot se na polozitelno ke dobijat ukazi mojata procedura traese 4.5 godini od podnesuvanje dokumenti za proishod na 13.03.2017 do 23.09.2021 Postapkata ja zapocnav preku ambasada vo Sk intervju isto vo ambasada na 13.12.2018 obrazuvana prepiska 25.03.2019 finalna 01.11 2020, polozitelno 15.02.2021 aplicirav so originalna krstenica od bg ehzarhija preku dedo najiskreno se zablagodaruvam na ovoj forum osobeno na postarite clenovi za nesebicnoto spodeluvanje na iskustva vo odnos na site proceduri i postapki na patot do ukaz
Со среќа
Кој број на преписка си?
 
Член од
13 октомври 2020
Мислења
215
Поени од реакции
366
Dokolku nekoj ima informacii za slednoto ve molam da spodeli :

Vo vrska so baranje dokumenti vo drzavnata agencija "Arhivi" vo Sofija ili vo voeniot arhiv vo Veliko Trnovo, ve molam za informacija:
- dali mora da se zakaze termin po mail ili moze da se odi i istiot den da se dobie moznost za prebaruvanje?
- za kolku dena se dobiva moznost(termin) za prebaruvanje otkoga ke se isprati baranje za zakazuvanje po e-mail?

- Dali nekoj ima probano da vleze vo Bg so potvrda deka ima podneseno baranje za bg-grazdanstvo ( za da dokaze deka ima potreba da vleze vo vrska so postapkata koja e vo tek)? T.e. dali postoi nacin da se vleze vo bg bez potvrda za podiganje ukaz, a so dokaz deka e vo postapka ?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom