- Член од
- 3 септември 2021
- Мислења
- 9
- Поени од реакции
- 2
Здраво сакам да прашам дали на некој му ги имаат вратено документите од ДАБЧ. И кои документите ги имаат доставено
Брееј ами досеа има фатено две години...историски ова станува, хаха.1. Да
2. Незнам, кај секој е различно но отрпилика 2 години
Moze biti to da je u pitanju a moze da bude i to sto Radev sada treba raspusti parlament pa da opet sastavi tehnicku vladu i mi smo im na poslednjem mestu prioriteta.Има застој некој со указите... Ова не ми мириса на добро. Застој имаше овака во советот, 2 месеци не се менуваше ништо за на крај да ја измислат новата дополнителна проверка... На арно нека е.
Misli pozitivno.Ukazite otidoa u pm, poveke ne veruvam deka ke zemam ukaz
Кога точно ти се смени овој статус?Нов сум во групава
На интервју бев октомври 2019 во Битола
Некој да знае кога би се променил статусот?
- По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
E mnogu teski prasanja postavuvas, ne se za ovde, nemoj takaЗдраво.
Сакам да се информирам за брат ми.
Има закажано интервју во Март месец, ќе оди со изводи од мајка, баба, прабаба и уште еден документ дека негова сестра има Бг државјанство.
Дали во случај на пописот се потпише како Македонец - етички Бугарин ќе се олесни постапката за добивање на Бугарско Државјанство и истата постапка ќе биде убрзана како што читам на некои портали.
Исто, дали ние што веќе имаме Бг Државјанство треба да се пишеме како Бугари.
Благодарам
I ti si zgresil temataOvia na forumot se pretezno mladi decki ZA TOA SAKAM PRED VREME DA I KAZAM SO GI CEKA
Dobredojde. Pocni od prva strana na temata (seriozen sumНов сум во групава
На интервју бев октомври 2019 во Битола
Некој да знае кога би се променил статусот?
- По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Ne praj maleri de segaUkazite otidoa u pm, poveke ne veruvam deka ke zemam ukaz
Mare, nem takvi muabeti, ne ni pravi i ti stresovi bez veze, pLiiizZzzИма застој некој со указите... Ова не ми мириса на добро. Застој имаше овака во советот, 2 месеци не се менуваше ништо за на крај да ја измислат новата дополнителна проверка... На арно нека е.
Se dodeka nema oficijalen dokument deka e vistina, spekulacija e.До сите од Македонија коишто сте добиле бугарско државјанство и до сите коишто се во процедура да го добијат бугарското државјанство:
На 5 септември започнува попис на населението во Македонија. Бугарија сака да спроведе ажурирање на граѓанствата во текот на пописот. Штом веќе сте добиле бугарско државјанство ќе се бара од вас да се запишете на пописот како Бугари со мајчин јазик бугарски и по 15 октомври ќе можете да добиете копија од Државниот Завод за статистика за вашето попишување, за да го имате тој документ кога ќе го побара од вас Бугарија. Кој е во процедура за добивање на бугарско државјанство или има намера да подаде документи за да почне процедура за бугарско државјанство да се запише на пописот како Бугарин со мајчин јазик бугарски, откако на 15 октомври ќе си земе копија од Државниот Завод за статистика. Ќе се скрати и забрза процедурата за добивање на бугарско државјанство за оние коишто ќе се пишат Бугари на пописот, а на оние коишто не се попишале како Бугари ќе им се поништи процедурата.
Ванчо Јанакиев
И што ако е ова вистина?!
И јас мислам така, ама сепак... Ова чекањево баш сега пред пописот не ќе е на арно. 2 месеци молк без указ воопшто, да се замисли човекВистина е и дека НАСА контролира само 3% од небото т.е. толку им е покриена со сателити вселената. Останатите 97% благе везе немаат што се дешава.
Така да можно е во секој момент буквално да не стрефи некој астероид. И што ако ОВА е вистина?
Дај Боже да е шпекулацијаSe dodeka nema oficijalen dokument deka e vistina, spekulacija e.
Zavisi da li su deca rodjena pre nego sto je roditelj dobio bg drzavljanstvo ili kasnije.Колку време најчесто децата чекаат за да земат бугарски пасош ако еден од нивните родители има бг пасош?