Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
30 август 2021
Мислења
25
Поени од реакции
46
Здраво на сите.Нов член сум на форумот,ама одамна ве следам,број на молба 19***/2018,инт Софија 3.07.2019,финална околу 20.02.2021.Двете деца со број на молби 19***/2018,инт Софија 10.07.2019,финална неколку дена после мене.Ако сакате додадете ме на списокот☺Поздрав
 
Член од
30 ноември 2018
Мислења
127
Поени од реакции
244
Anybody have any new about decrees? Nothing new for about 2 months
Nothing dude :(
Автоматски споено мислење:

Толку од дополнителната,пак се враќаат на финална. :)
 
Последно уредено:

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
698
Поени од реакции
3.922
what you mean? Can go back feom positive to extra? Because im positive and I'm waiting just for decree from vice president
Од положително/позитивно не можат да те вратат на финална. Може само да добиеш Указ од вицепрезидентот, ако е се во ред со твоите документи.
Нема нови Укази од 21.07.2021. Последен Указ беше со бр.130 и во тој Указ беа вклучени преписки што се биле на статус положително од почеток и средина на јануари 2021.
Наскоро би требало да има и кај тебе Указ, бидејќи во твоите коментари си напишал дека си од 20.01.2021 на статус положително.
Поздрав.

p.s.
USE GOOGLE TRANSLATE ;)
Автоматски споено мислење:

Nothing dude :(
Автоматски споено мислење:

Толку од дополнителната,пак се враќаат на финална. :)
Има ли некој ставено на финална од статус дополнителна/нередовна?
Ако има, најверојатно однел тоа што му барале. Срекичка :)
Автоматски споено мислење:

Ima promeni kaj nekolku prepiski pomegu 12730 i 12760 od finalna vo neredovna. Turcija.
Кај овие преписки се промените од денес.
Друго нема, овде некаде се вртат со проверки, ама изгледа само тоа што не е у ред го стават на дополнителна/нередовна :toe: (n)

12743/2019Финална
12744/2019Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Мустафа Сечер/Мустафа јакубов Мустафов. При непредставјане на този документ в срок до 02.12.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 02.09.2021 г. .
12745/2019Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Ибрахим Алт'нчекич/Ибраим Мехмедов. При непредставјане на този документ в срок до 02.12.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 02.09.2021 г. .
12746/2019Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи При изв'ршенија експертен преглед се установи следното: 1. Видно от приложеното по преписката свидетелство за с'димост с № 0130-9269-2018-000130928353/23.11.2018 г., издадено от Главна дирекција "С'дебен регист'р и статистика", Република Турција, за Вас са установени данни в с'дебнија регист'р. Следва да представите с'дебното решение, издадено от компетентните органи в Турција, в което подробно са описани данните, в'з основа на които имате запис в с'дебнија регист'р. 2. Следва да представите и удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Ибрахим Алт'нчекич/Ибраим Мехемдов. При непредставјане на тези документи в срок до 02.12.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 02.09.2021 г. .
12747/2019Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Илјас јешилјурт/Илијаз Илијазов јумеров. При непредставјане на този документ в срок до 02.12.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 02.09.2021 г
12748/2019Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Бахтијар Тјуркај. При непредставјане на този документ в срок до 02.12.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 02.09.2021
12749/2019Финална
12750/2019Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Наит Ајдоган. При непредставјане на този документ в срок до 02.12.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 02.09.2021 г. .
12751/2019Финална
12752/2019Финална
12753/2019Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Мустафа Сечер/Мустафа јакубов Мустафов. При непредставјане на този документ в срок до 02.12.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 02.09.2021
12754/2019Финална
12755/2019Финална
12756/2019Финална
12757/2019Финална
12758/2019Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Гјурсел јозгјур. При непредставјане на този документ в срок до 02.12.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 02.09.2021 г. .
12759/2019Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да представите удостоверение за родствени вр'зки, издадено от с'ответната обштина в Р Б'лгарија, в којато е регистриран Вашијат родител-б'лгарски гражданин Гјурсел јозгјур. При непредставјане на този документ в срок до 02.12.2021 г., преписката Ви ште б'де разгледана на заседание на С'вета по гражданството с мнение молбата да не б'де уважена. С'обштението е публикувано на 02.09.2021 г. ..
12760/2019Финална
13268/2019Нередовна с прек'снати здравноосигурителни права, които следва да б'дат в'зстановени - промена на 12.07.2021
 
Последно уредено:
Член од
14 јануари 2016
Мислења
5
Поени од реакции
14
Molim za info (trebaće i drugima)
1. Kako se dobija BG elektronski potpis, da li preko lične karte ili nekako drugačije?
2. Kako može da se dobije izvod iz knjige rođenih (adresa je Lege 6)
Hvala puno
 
Член од
18 јануари 2020
Мислења
435
Поени од реакции
1.226
@Altair75 На фб групата има напишано некоја жена дека ја вратиле од дополнителна пак на финална,а не однела никакви документи.
U toj FB grupi se desavaju cuda Bozija :pos:
 
Член од
30 јуни 2020
Мислења
1.346
Поени од реакции
5.296
@Altair75 На фб групата има напишано некоја жена дека ја вратиле од дополнителна пак на финална,а не однела никакви документи.
Со скринови може?

1630600512811.png

Само да не испадне после варка. :)
 
Член од
30 јуни 2020
Мислења
1.346
Поени од реакции
5.296
Stotuku dobiv mejl so oficijalen dopis od:

МИНИСТЕРСТВО НА В'ТРЕШНИТЕ РАБОТИ
ГЛАВНА ДИРЕКЦИја “ГРАНИЧНА ПОЛИЦИја”

Предвид гореизложеното, органите на ГДГП на граничните контролно-пропускателни пунктове ште разрешат влизане в Р Б'лгарија на севрномакедонски гражданин, пристигашт от РС Македонија, притежавашт указ за придобиване на б'лгарско гражданство, при условие, че притежава валиден паспорт на РС Македонија и посочените в т.I, подт.4.1 от Заповедта медицински документи.

Информирам Ви, че Заповед № РД-01-733/27.08.2021 г. на Министерство на здравеопазването е налична на официалнијат интернет сајт на www.mh.government.bg.


Izvinete sto nemozam da go atachiram celiot dokument, ima klauzula za zastita na podatoci.

Znaci vo prevod za da pominete vo momentov na BG granica vi trebaat 3 dokumenti i toa:

1. Ukaz
2. Vazecki pasos od RSM
3. Sertifikat za vakcinacija ili dokument za prelezana bolest ili negativen test (spored tockata 4.1. od gorenavedeniot Zakon, toa e za drzavi od Zelena Zona, a nie sme vo Crvena Zona, malce zbunuvacko, no sepak potpisot na ovoj dopis sto go dobiv e na prviot covek na Granicna Policija).

Link od Zakonot (detali za doziranje i vakcini so priznaeni sertifikati kako i priznaeni testovi, na poslednite stranici).

Те читаат бато, толку требаше за да споделат во фб групата и како што претпоставивме веднаш се јавија хејтерите (со нивни интереси) дека тука имаме нерелевантно инфо, а као демек тие се релевантни. НОРМАЛНО, погрешно го насочуваат дечкото!

1630601241839.png
 
Член од
25 август 2021
Мислења
57
Поени од реакции
59
Znae li nekoj kako da gi pronajdam originalnite dokumenti od Centralniot drzaven arhiv krstenica od 1921 I vencanica of 1941 g.i voena kniska od Arhiv vo Veliko Trnovo bidejki originalite posrednikot ni gi nema vrateno bidejki ne znae kade se....ima li nekoj koj kje moze da mi kaze kako
...fala Vi
 

Kajgana Shop

На врв Bottom