Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

  • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

    Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

    Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

    Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

    Гласови: 0 0,0%
  • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

    Гласови: 0 0,0%

  • Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 април 2018
Мислења
35
Поени од реакции
58
Ако има некој искуство со вадење пасош преку конзулатот во Битола да сподели информации, дали навистина таму на лице место се заверуваат документите, дали треба или не треба происход од ДАБЧ (наводно потврда од БККС била доволно???), каде и кој го спроведува интервјуто, колку време се чека за интервју (јас во Софија чекав скоро година дена од поднесување на документите до интервју)...итн. Благодарам
 

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Каде виде во мојот пост закани, убаво ти пишав и културно, ама џабее.....
@Нuкола бидејќи јас немам можност за блок на @Bumbari ке те замолам да реагираш на ваквите провокатори. Јас веќе го опоменав..... Следно е ти да реагираш.
Баниран е од цел форум, моментално сум Софија (се сликам за пасош), и доколку видиш ме нема ден/два - слободно закачи му 10 казнени поени (тоа е автоматски бан од цел форум) и не чекај Никола да даде мислење како треба да се реагира.
Подоцна јас ќе проверам шо се десило и дали членот заслужил бан од тема или од цел форум. Битно е ти во вакви случаи да реагираш, па макар и цела тема да е заклучиш.
 
Член од
18 јануари 2019
Мислења
44
Поени од реакции
120
Ve molam, nov sum na forumot megutoa odamna go sledam i imam edno prasawe dokolku nekoj imal takov slucaj :
Na 14.01 2020 potpisan ukaz na kerka mi, polozitelno od 30.01.2019,intervju skopje mart 2016,formirana prepiska 52../2016 od 22.07.2016 godina posle na dopolnitelna so rok do 22.02.2018 i taka
Bidejki kerka mi ne bese vo moznost da ja sledi postapkata jas ja sledev i vcera i zakazav termin za podigawe na ukaz megutoa vo poleto kade se pisuva mail pogresno sum vnel adresa mesto crta tocka sum stavil i nemozam da ja potvrdam rezervacijata t.e.stignato e na nepoznata ili nepostoecki mail, a na istata strana pisuva deka dokolku za dva dena ne se potvrdi, istata ke bide otkazana.Prasaweto mi e dali navistina e taka i od utre mozam nov termin da zakazam ili prasav nekoi poluposrednici tie vikat deka tie tamu avtomatski ja potvrduvale i ne se otkazuval terminot.Koga ke probam ponovo da rezerviram na gorniot del so crveno mi pise deka imam rezervirano taj i taj termin vo tolku casot se pisuva kako sto e rezervirano.taa strana ja imam ispecateno.Dali so istata ke ja pustat vo pravosudie dokolku e taka za da go podigne ukazot.
Ако не се потврди резервацијата за 48 часа од моментот кога си резервирал би требало автоматски да се откаже и да резервираш поново. Пробај пак за 48 часа.
Алтернатива, пробај регистрирај го тој маил што си го внел, ако е слободен.

Инаку ако веќе резервирате еден термин и го потврдите по маил тогаш неможе да се промени, иако ви ја дава формата пак, кога ќе ја потполниш и испратиш ќе врати грешка дека веќе имате резервирано и треба да помине тој датум за да можете да резервирате пак.
 
Член од
7 јануари 2020
Мислења
2
Поени од реакции
2
Би требало да е до тогаш до кога ти важи регистрацијата? Ако колата е на ЕУ табли не би требало да е проблем, не се баш "странски". Е сега, ако се МК табли, тогаш до кога ти важи зелениот картон/ регистрацијата.
Тука мислам дека си грешка. Странско возило се смета секое возило кое што нема нивни таблици (Барем така е овде у Малта). И плус ако немаш нивна возачка, можеш да купиш возило но не и да го регистрираш.
Автоматски споено мислење:

Nova sum na forumot sto e razlika ukaz 186 i ukaz 183
Автоматски споено мислење:


Jas sum 128xx/2016 znaci malku pred tebe i vo petokot e gotovo treba da odam za drzavjanstvo
@blondie96 jas sum 124**/2016 malku pred tebe a uste sum na polozitelno. sto znaci koja molba im dojde pri race taja ja potpisuvaat:)
 
Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom