Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
toj zakonot duri da go isglasat ke mu zavrsi mandatot na Bojko, mnogu ja izvleckaja, nemozi eden zakon so "90" pratenici ZA da se vlecka 3-4 meseci, logicki razmisleno, site se ZA zosto da se vlecka rabotata potamu ?

Член од
13 август 2015
Мислења
5
Поени од реакции
8
toj zakonot duri da go isglasat ke mu zavrsi mandatot na Bojko, mnogu ja izvleckaja, nemozi eden zakon so "90" pratenici ZA da se vlecka 3-4 meseci, logicki razmisleno, site se ZA zosto da se vlecka rabotata potamu ?
Zatoa sto ima procedura. Toa e proekt za promena i dopolnuvanje na zakonot. Ja ima procedurata na sajtot na sibranieto i po toa sto e do sega zavrseno i pominato e pred kraj. Toa ne e kako drzavata na grujo pa zakon da se nosi ili menuva za 1 saat

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Ова е ново (за мене)
Статус'т на зајавлението е : Без движение
Ова значи ?? Некој да помогне?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Ова е ново (за мене)
Статус'т на зајавлението е : Без движение
Ова значи ?? Некој да помогне?
Тоа значи дека си блокиран,ако имаш однесено документ од БККС или друга организација со која моментално не издаваат происход не мора да значи дека си одбиен се чека на усвојувањена новиот закон па процеурата да ти продолжи.Така би требало, да си одбиен ќе ти пишува друго

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
100 % си
Тоа значи дека си блокиран,ако имаш однесено документ од БККС или друга организација со која моментално не издаваат происход не мора да значи дека си одбиен се чека на усвојувањена новиот закон па процеурата да ти продолжи.Така би требало, да си одбиен ќе ти пишува друго
100 % сисигурен во ова ??
Не е со документ од БККС. Поднесов со исти документи како двајца другари (прв братучед) они поднесоа 2 недели пред мене и добија происход. Да не сум ставен на пауза заради одмори и сл. ? Или сум само ебан малер :tapp:

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
100 % си

100 % сисигурен во ова ??
Не е со документ од БККС. Поднесов со исти документи како двајца другари (прв братучед) они поднесоа 2 недели пред мене и добија происход. Да не сум ставен на пауза заради одмори и сл. ? Или сум само ебан малер :tapp:
Најдобро прашај во ДАБЧ,да си видиш каде е застојот тие најдобро знаат

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
ОК, фала. Ако случајно имаш некаде бројче од таму за директно да прашам пиши ми го во порака. Позз

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Кога поднесувате стари документи во ДАБЧ за происход имајте на ум дека не сите стари документи се валидни за издавање на происход .ДАБЧ или амбасадата ќе ги примат за пари ама нема да ви издадат ако не се документите по моменталниот закон.Секој со свој ксмет али почекајте да се усвои новиот закон кога ќе биде појасна ситуацијата.На оваа тема разговарав со Каракачанов на конгресот во Битола и он рече дека моментално се работи по законот каде се бара предок бугарин,ама ќе се смени и ке се олесни процедурата за издавање на происход.Исто ми рече дека најголемиот проблем го прави министерството на правосадие и тука се сконцентрирани како да го решат законски тоа да не бараат игла во сеното и сите кој сакаат да бидат блгарски граждани од Македонија да си го остварат своето право.

Член од
29 јуни 2007
Мислења
17
Поени од реакции
4
Vcer moj drugar se javi vo kol centarot za da zakazi vo ambasada za da podnesi za bugarski proizhod. Taa od tasmu go prasa so dokumenti ima i ovoj ko i kaza deka ima drzavjanstvo od brat mu taa ne mu zakaza. Ete samo da se znae deka uste od kol cenatar ne gi primaat

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Vcer moj drugar se javi vo kol centarot za da zakazi vo ambasada za da podnesi za bugarski proizhod. Taa od tasmu go prasa so dokumenti ima i ovoj ko i kaza deka ima drzavjanstvo od brat mu taa ne mu zakaza. Ete samo da se znae deka uste od kol cenatar ne gi primaat
Na edni im gi primaat dokumentite im odobruvaat so prvi bratucedi so familija nekakva,na drugi ne im primaat dokumentite,izmesani se rabotite neznam.najdobro ke se znae sve od koga ke se donese zakonot samo mnogu vreme sr odolgovleci

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
Според вас ќе ја завршат 2014 до крајот на годинава или тешко, ако се знае дека има околу 11.000? конкретно јас бев на интервји во октомври, крајот.

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Koga si podnel baranje za duplikat proizhod?Jas go podnesov moeto baranje na 30 Juni i mi kazaa deka ke e gotovo za eden mesec.Po 35 dena se javiv vo DABC i gospogjata sto mi gi primi dokumentite mi rece oti na 1Septemvri ke mozam da go zemam.Pozzz i so srekja.
Поднесов 24 Мај, и ми беше готово почеток на Август... Фала, завршив работа, на интервју во Ноември здравје :)

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Aj olabavate malku site vie sto pisuvate nebulozi i nelogicni raboti!
Sto sakate od Bojko, septemvri da vi go prefrli vo avgust, samo zaradi vas?

Prvoto citanje pomina kako sto bese najaveno, receno i objaveno? Pomina.
Posle kolku dena e zakonski vtoroto citanje? Minimum 14 dena.
Zosto ne moze da ima vtoro citanje na zakonot ovoj mesec, avgust 2015? Zasto se godisni odmori i zvanicno, sobranieto ne raboti do 1vi septemvri.

Zosto nema da bide glasanje-vtoro citanje vo septemvri? Od kade ja izvadivte ovaa teorija? Po edna od logikite ovde navedeni, nema da ima vreme da glasa, zasto site ce bile angazirani okolu lokalnite izbori. Sakate da kazete deka narodnoto sobranie i cel drzaven aparat vo BG nema da raboti zasto ce ima lokalni izbori? Od koi umni knigi samo ova go izvadivte?

Za oni koi sto gi interesira agendata na vazni datumi vrska lokalnite izbori vo BG. Prvo glasanje e 25 oktomvri: http://labs.dnevnik.bg/bulgaria/2015/08/14/2590601_mestni_izbori_2015_vajnite_dati/?ref=rss

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom