Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

 • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

  Гласови: 4 50,0%
 • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

  Гласови: 4 50,0%
 • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

  Гласови: 0 0,0%
 • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

  Гласови: 0 0,0%
 • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

  Гласови: 0 0,0%

 • Вкупно гласачи
  8
 • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 декември 2017
Мислења
103
Поени од реакции
338
Другари да ве информирам дека амбасадата во Скопје работи за легализирање документи, во случај некој да има потреба од такво нешто. Е сега, дали знаете некој поевтин начин за доставување на дополнителни документи а да не е ДХЛ, бидејќи за два листа ми побараа 2470 денари...? Знаете ли некое друго претпријатие кое може да ги достави, а да е по некоја разумна цена? Фала ви.
 

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
*****Апдејт 14.05.2020

Список на задолжителна проверка
2019 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ЈАНУАРИ


13.01.2019-инт СОФ @barselona123 -крштеница и потврда
22.01.2019-инт СОФ @dexdex
28.01.2019-инт СОФ @mkdboy24 - изводи од прадедо

ФЕБРУАРИ
11.02.2019-инт СОФ @Bojsa
20.02.2019-инт СОФ @vacimance -потврда
25.02.2019-инт СОФ @Rope
27.02.2019-инт СОФ @lolita19 - потврда
28.02.2019-инт СОФ @9999

МАРТ
06.03.2019-инт СОФ @Simorg -со потврда
25.03.2019-интСОФ @Blgarceto -крштеница и венчаница

АПРИЛ
08.04.2019 - @Altair75 -потврда
16.04.2019 инт СОФ @MargeSimpson -воена книшка
24.04.2019 инт СОФ @Laze123

МАЈ
21.05.2019-инт СОФ @A.N.Z -преку брат
06.05.2019 -инт СОФ сестра на @Astrapa

ЈУНИ
20.06.2019 -инт СОФ @Ivana2234

ЈУЛИ
03.07.2019-инт СОФ @man united@ -потврда
23.07.2019-инт СОФ @Diablo18
31.07.2019-инт СОФ @Miky -сведителство за занаетчија -прадедо роден 1908

СЕПТЕМВРИ

19.09.2019- инт СОФ- @Bibo -двајца родителиОКТОМВРИ
19.10.2019-инт СОФ @Obrazuvana prepiska -potvrda

_____________________________________________________________________________________________

СПИСОК НА ФИНАЛНА 2018 ИНТЕРВЈУ

ОКТОМВРИ

28.10.2019- @Oktavijan -11.05.2018- инт СОФ


НОЕМВРИ
01.11.2019- @Benithe1 -05.07.2018-инт СОФ
01.11.2019 - @marijanti -06.08.2018-инт СОФ-родител

ДЕКЕМВРИ
03.12.2019- @nasquez23 -19.07.2018-инт СОФ -родител

17.12.2019- @dac_kufer 06.08.2018-образ.преписак(инт.амбасада 4/2018)-родител
18.12.2019-@■■■ 06.08.2018-инт СОФ -родител
18.12.2019- @t55 14.08.2018 -инт СОФ родител
18.12.2019- @gjokehv - јуни.2018-инт СОФ
24.12.2019- @Purfect 08.08.2018-инт СОФ родител
30.12.2019- @Tashov -07.08.2018-инт СОФ родител

ЈАНУАРИ 2020
10.01.2020- @Божино 08.08.2018-образ.преписка(март 2018 инт БТ) -родител
17.01.2020 - @Dance/88 - чичко и потврда - инт Соф
30.01.2020- @Ve19966 -24.09.2018- инт СОФ- родител

Фебруари 2020
05.02.2020 - @Bogdan12 -06.11.2018-инт СОФ
14.02.2020- @vlado007 2 деца-11.2018 интервју
19.02.2020 - @Lucyyy -инт СОФ 09.10.2018
27.02.2020- @LePAk -18.10.2018- инт СОФ -поврда и сведителство од дедо
27.02.2020- @mindvision -16.10.2018- инт СОФ

МАРТ 2020
10.03.2020- @CyberTm 06.11.2018-инт СОФ -родител и потврда
11.03.2020- @Џондер -07.11.2018- инт СОФ -братучед и потврда
19.03.2020- @Bokj - 15.11.2018-инт СОФ
23.03.2020 - @Dimitat-15.11.2018 инт-потврда
24.03.2020 - @Poch сопруга-инт 21.11.2018
24.03.2020- @bossi -инт 21.11.2018
24.03.2020- @nicobombata -инт 21.11.2018 - со потврда
24.03.2020- @bojan0123-10.11.2018 - инт СОФ братучед и потврда
24.03.2020- @TBPS -сестра-20.11.2018-инт СОФ
24.03.2020- @vojkan88 -инт 19.11.2018- работничка книшка од царство бигарија
25.03.2020- @miskolo -инт 21.11.2018
27.03.2020- @FAHRER -26.10.2018 инт СОФ крштеница и потврда
31.03.2020 - @Aliii29 -19.11.2018-инт СОФ-родител
xx.03.2020- @Mood

АПРИЛ 2020

01.04.2020- @TasHee--27.11.2018-задолж.(инт БТ 08.08.2018) потврда
01.04.2020- @Aves00 27.11.2018 (инт амбасада Септември)
01.04.2020- @Nikolablaaa 03.12.2018-инт СОФ
01.04.2020- @Slagjann- 28.11.2018-инт СОФ-потврда и сведителство
01.04.2020- @darkopotok-27.11.2018-интСОФ
01.04.2020- @Barca12 -28.11.2018-инт СОФ
02.04.2020 - @urke - 03.12.2018-инт СОФ-крштеница
3.04.2020- @govani_p -инт 03.12.2018
03.04.2020 - @Sloncece
03.12.2018-инт СОФ
03.04.2020- @Sloncece сопруг-03.12.2018-инт СОФ
09.04.2020- @Cufka 13.12.2018-инт СОФ
23.04.2020- @Джонката-19.12.2018-инт СОФ
23.04.2020- @Dragance Dac-19.12.2018-инт СОФ
24.04.2020- @Kikakikirika -образована преписка 28.11.2018-(инт Битола 25.0.2018)родител

MAJ 20202
07.05.2020- @Dronskittt -интервју СОФ -07.01.2019
13.05.2020- @Floyyd -инт СОФ-04.10.2018
13.05.2020- @Tose133 - xx.12.2018-инт СОФ -родител
_________________________________________________________________________________________________________

ДОПОЛНИТЕЛНА

xx.04.2019- @BG_2016 -08.01.2018 инт СОФ-доставени дополнителни документи
01.05.2019- @Evggeo (И сопруга)-15.01.2018 -инт СОФ-доставени дополнителни документи
27.05.2019- @robertaleksovski -2.02.2018 -инт СОФ-доставени дополнителни документи
01.06.2019- @K.k. - 01.02.2018-инт СОФ -доставени плус потврда,изводи и ученичка книшка
09.08.2019- @007di -доставени дополнителни документи пред рок

0x.10.2019- @dule_bule - 0x.05.2018-инт СОФ -0x.07.2019-на финална-потврда плус доставена

30.12.2019- @Bradley 2020 (3 ца) - 23.07. 2018-инт.СОФ, на финална од 30.08.2019- со потврда доставени изводи плус и потврда
 
Последно уредено:
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Другари да ве информирам дека амбасадата во Скопје работи за легализирање документи, во случај некој да има потреба од такво нешто. Е сега, дали знаете некој поевтин начин за доставување на дополнителни документи а да не е ДХЛ, бидејќи за два листа ми побараа 2470 денари...? Знаете ли некое друго претпријатие кое може да ги достави, а да е по некоја разумна цена? Фала ви.
Objasni na koj nacin raboti,dali so zakazuvajne kako, inace najeftino mozis da pratis preku makedonska posta ama ke patuva minimum 2 nedeli do Sofija.
 
Член од
8 јануари 2020
Мислења
432
Поени од реакции
1.201
Само оние кои живеат во Бугарија односно со постојан престој ќе може да спроведат интервју ,за востановување и ослободување од Бугарско државјанство.
А за другите се одложуваат сите активности за спроведување на интервју се до 15-ти ЈУЛИ.
НАПОМЕНА:
Никаде не пишува за подаавање на дополнителни документи и за подигнување на указ.

Инаку денес владата донесе заповед за затварањето на границите да биде до 15-ти Јуни,но пишува дека тоа НЕ ВАЖИ за Бугарските државјани.Е сега како НАС ќе не толкуваат ,дали ќе докажуваме со мејлот за потврда за подигнување на државјанство ,дека одиме само да си го подигнеме,останува деновиве да видиме како ќе се одвива во пракса.Исто така има и член во заповедот дека и за граѓаните на Македонија не важи забраната доколку сакаат да се вратат во својата земја односно ако се враќаат од странство ,транзит.
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/05/13/zapoved__rd-01-265_14052020_g.pdf
Со државјанството во рака, на граница, не би требало да имаме проблем. Затоа што ќе одиме како државјани да си вршиме работа. Да помине 15 Јуни ќе ја планираме и затоа сме тука секоја информација ни е добродојдена!!!
 

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Другари да ве информирам дека амбасадата во Скопје работи за легализирање документи, во случај некој да има потреба од такво нешто. Е сега, дали знаете некој поевтин начин за доставување на дополнителни документи а да не е ДХЛ, бидејќи за два листа ми побараа 2470 денари...? Знаете ли некое друго претпријатие кое може да ги достави, а да е по некоја разумна цена? Фала ви.
Najeftino za Bugarija ti se brza pratka od 8-10 evra zimaat i rabotat so Bugarija nonstop.
Eve cenovnik
http://brzapratka.com/public/pdfs/cenovnik-mk-bg-30.pdf
(02) 3224 881
070/386 – 910
0800 222 00


Inaku eve i drugi
TNT poshta 02 2600614
EMS poshta se 1950 mkd 0215000
Автоматски споено мислење:

*****Апдејт Список на Положително 14.05.2020******


Положително од Април


24.04.2019 @ognen101
24.04.2019- @N-ter


Положително од Мај
15.05.2019 @daov.goran
15.05.2019 @Lovesimba
15.05.2019 @anamela
15.05.2019 @darkodamjan
15.05.2019 @Bonitop123
27.05.2019 @Mattea
27.05.2019- @Jotova potpisime
0x.05.2019 @Lovesimba

Положително од Јуни
12.06.2019 @zapce M
15.06.2019 @josifcaki
15.06.2019 @Prca
26.06.2019 @trajkoff82
27.06.2019 @Kiko 9

Положително од Јули

01.07.2019 @AnonymousAS
05.07.2019 @RojalBND
05.07.2019 @jejans
07.07.2019 @Fenia
18.07.2019 @Vinz
24.07.2019- @BG13
24.07.2019- @TeoWalker
26.07.2019 @Kasper78Положително од Август
01.08.2019 @nebojsha985
01.08.2019 @ilirko18
01.08.2019 @stuttgard
01.08.2019 @mihail2804
01.08.2019 @Kate@
05.08.2019 @KIRSON
05.08.2019 @Armand
06.08.2019 @theboy
10.08.2019 @Deki84
12.08.2019 @dvladev

Положително од Септември
19.09.2019 @Redmi
27.09.2019 @igordespo


Положително од Октомври
03.10.2019- @VlatkoN1
08.10.2019- @RIDA
11.10.2019- @Dimce12345
25.10.2019 @bavarec89
28.10.2019 @Oktavijan

Положително од Ноември
01.11.2019 @Bobedimean
07.11.2019- @@Maki15
13.11.2019 @Zanaetcija
17.11.2019 @macedonmk
25.11.2019 @Bigo
27.11.2019- @Kapetanot
28.11.2019- @Milicajo
29.11.2019 @Nexon
30.11.2019- @marijantiДЕКЕМВРИ
20.12.2019- @Banne
30.12.2019- @Zlatkoim
30.12.2019- @Fill
30.12.2019- @angieee21

ЈАНУАРИ 2020

14.01.2020 - @RRR123-финална 15.08.2019
14.01.2020- @bolowr4r4 -финална 19.08.2019
14.01.2020- @Nikispec
14.01.2020 @azderce -финална 20.08.2019
21.01.2020- @Majbejker 15.08.2019- финална
21.01.2020- @Smooth21- 22.08.2019-финална-потврда
30.01.2020 - @Aleksandar92 -23.08.2019-финална
30.01.2020- @gjoko10 -19.09.2019-финална
30.01.2020- @Riri25 - Xx. 09.2019-финална-родител-интСОФ

ФЕБРУАРИ 2020
04.02.2020- @Meh -28.08.2019-финална-братучед и потврда
04.02.2020- @AAGV -24.08.2019-финална- братучед и потврда
04.02.2020- @Iv*
12.02.2020- @JuveCr7
12.02.2020- @Bojana9033-крај на август 2019 на финална
12.02.2020- @Наќо Скопски -3 преписки
25.02.2020- @Lela996 -15.09.2019-финална
25.02.2020- @RoWiGeN -01.09.2019 -финална
25.02.2020- @Tlo88 -04.09.2019-финална
25.02.2020- @Imperatrica -11.2019-финална

МАРТ 2020
10.03.2020 -Сестра НА @FAHRER - 09.12.2019 -финална
12.03.2020- @Barca1990-24.01.2020-финална
13.03.2020-СОПРУГ НА @Ohridmaca1-финална од 09.12.2019 -со потврда
13.03.2020--@Ohridmaca1 -финална-23.01.2020 -потврда

МАЈ 2020
04.05.2020- @sdamovski -10.01.2020 -финална
04.05.2020- @Dybala-23.01.2020-финална
04.05.2020 - @nikolaohrid-10.02.2020-финална
04.05.2020- @ploumari-13.02.2020-финална
12.05.2020- @Dejan1977 - 19.02.2020 -финална
12.05.2020- @Iceman_mk -20.02.2020-финална
 
Последно уредено:
Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.956
*****Апдејт 14.05.2020

Список на задолжителна проверка
2019 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ЈАНУАРИ


13.01.2019-инт СОФ @barselona123 -крштеница и потврда
22.01.2019-инт СОФ @dexdex
28.01.2019-инт СОФ @mkdboy24 - изводи од прадедо

ФЕБРУАРИ
11.02.2019-инт СОФ @Bojsa
20.02.2019-инт СОФ @vacimance -потврда
25.02.2019-инт СОФ @Rope
27.02.2019-инт СОФ @lolita19 - потврда
28.02.2019-инт СОФ @9999

МАРТ
06.03.2019-инт СОФ @Simorg -со потврда
25.03.2019-интСОФ @Blgarceto -крштеница и венчаница

АПРИЛ
08.04.2019 - @Altair75 -потврда
16.04.2019 инт СОФ @MargeSimpson -воена книшка
24.04.2019 инт СОФ @Laze123

МАЈ
21.05.2019-инт СОФ @A.N.Z -преку брат
06.05.2019 -инт СОФ сестра на @Astrapa

ЈУНИ
20.06.2019 -инт СОФ @Ivana2234

ЈУЛИ
03.07.2019-инт СОФ @man united@ -потврда
23.07.2019-инт СОФ @Diablo18
31.07.2019-инт СОФ @Miky -сведителство за занаетчија -прадедо роден 1908

СЕПТЕМВРИ

19.09.2019- инт СОФ- @Bibo -двајца родителиОКТОМВРИ
19.10.2019-инт СОФ @Obrazuvana prepiska -potvrda

_____________________________________________________________________________________________

СПИСОК НА ФИНАЛНА 2018 ИНТЕРВЈУ

ОКТОМВРИ

28.10.2019-@Oktavijan-11.05.2018- инт СОФ


НОЕМВРИ
01.11.2019-@Benithe1-05.07.2018-инт СОФ
01.11.2019 - @marijanti -06.08.2018-инт СОФ-родител

ДЕКЕМВРИ
03.12.2019-@nasquez23-19.07.2018-инт СОФ -родител

17.12.2019-@dac_kufer 06.08.2018-образ.преписак(инт.амбасада 4/2018)-родител
18.12.2019-@■■■ 06.08.2018-инт СОФ -родител
18.12.2019-@t55 14.08.2018-инт СОФ родител
18.12.2019- @gjokehv - јуни.2018-инт СОФ
24.12.2019- @Purfect 08.08.2018-инт СОФ родител
30.12.2019-@Tashov -07.08.2018-инт СОФ родител

ЈАНУАРИ 2020
10.01.2020- @Божино 08.08.2018-образ.преписка(март 2018 инт БТ) -родител
17.01.2020 - @Dance/88 - чичко и потврда - инт Соф
30.01.2020- @Ve19966 -24.09.2018- инт СОФ- родител

Фебруари 2020
05.02.2020 - @Bogdan12 -06.11.2018-инт СОФ
10.02.2020- @Donia 03.10.2018 инт СОФ венчаница ,и сопруг со потврда
13.02.2020-Сестра на @MargeSimpson -01.10.2018 инт СОФ-воена книшка
14.02.2020- @vlado007 2 деца-11.2018 интервју
19.02.2020 - @Lucyyy -инт СОФ 09.10.2018
27.02.2020- @LePAk -18.10.2018- инт СОФ -поврда и сведителство од дедо
27.02.2020- @mindvision -16.10.2018- инт СОФ

МАРТ 2020
10.03.2020- @CyberTm 06.11.2018-инт СОФ -родител и потврда
11.03.2020- @Џондер -07.11.2018- инт СОФ -братучед и потврда
19.03.2020- @Bokj - 15.11.2018-инт СОФ
23.03.2020 - @Dimitat-15.11.2018 инт-потврда
24.03.2020 - @Poch сопруга-инт 21.11.2018
24.03.2020- @bossi -инт 21.11.2018
24.03.2020- @nicobombata -инт 21.11.2018 - со потврда
24.03.2020- @bojan0123-10.11.2018 - инт СОФ братучед и потврда
24.03.2020- @TBPS -сестра-20.11.2018-инт СОФ
24.03.2020- @vojkan88 -инт 19.11.2018- работничка книшка од царство бигарија
25.03.2020- @miskolo -инт 21.11.2018
27.03.2020- @FAHRER -26.10.2018 инт СОФ крштеница и потврда
31.03.2020 -@Aliii29 -19.11.2018-инт СОФ-родител

АПРИЛ 2020

01.04.2020- @TasHee--27.11.2018-задолж.(инт БТ 08.08.2018) потврда
01.04.2020- @Aves00 27.11.2018 (инт амбасада Септември)
01.04.2020- @Nikolablaaa03.12.2018-инт СОФ
01.04.2020- @Slagjann- 28.11.2018-инт СОФ-потврда и сведителство
01.04.2020- @darkopotok-27.11.2018-интСОФ
01.04.2020- @Barca12 -28.11.2018-инт СОФ
02.04.2020 - @urke - 03.12.2018-инт СОФ-крштеница
3.04.2020- @govani_p -инт 03.12.2018
03.04.2020 -@Sloncece
03.12.2018-инт СОФ
03.04.2020- @Sloncece сопруг-03.12.2018-инт СОФ
09.04.2020-@Cufka13.12.2018-инт СОФ
23.04.2020- @Джонката-19.12.2018-инт СОФ
23.04.2020- @Dragance Dac-19.12.2018-инт СОФ
24.04.2020- @Kikakikirika -образована преписка 28.11.2018-(инт Битола 25.0.2018)родител

MAJ 20202
07.05.2020- @Dronskittt -интервју СОФ -07.01.2019
13.05.2020- @Floyyd -инт СОФ-04.10.2018
13.05.2020- @Tose133 - xx.12.2018-инт СОФ -родител
_________________________________________________________________________________________________________

ДОПОЛНИТЕЛНА

xx.04.2019- @BG_2016 -08.01.2018 инт СОФ-доставени дополнителни документи
01.05.2019- @Evggeo (И сопруга)-15.01.2018 -инт СОФ-доставени дополнителни документи
27.05.2019- @robertaleksovski -2.02.2018 -инт СОФ-доставени дополнителни документи
01.06.2019-@K.K. - 01.02.2018-инт СОФ -доставени плус потврда,изводи и ученичка книшка
09.08.2019- @007di -доставени дополнителни документи пред рок

0x.10.2019-@dule_bule - 0x.05.2018-инт СОФ -0x.07.2019-на финална-потврда плус доставена

30.12.2019- @Bradley 2020 (3 ца) - 23.07. 2018-инт.СОФ, на финална од 30.08.2019- со потврда доставени изводи плус и потврда
Ajde zdravje cekam promena vo sekoj moment prv na spisokot znaci i prv promena
 
Член од
3 јуни 2019
Мислења
11
Поени од реакции
11
Ben burada yeniyim Türkiye'den yazıyorum. Geçen yıl röportaj yaptım.
Dosyalama numarası N: 12 *** / 2019 / 07.05.2019 Dosya zorunlu koordinasyon prosedüründe.
kim bilir bu durum ne zaman değişir
Автоматски споено мислење:

Јас сум нов овде, најмногу пишувам од Турција. Јас интервјуирав минатата година.
Број на пополнување Б: 12 *** / 2019 / 07.05.2019 Досието е во задолжителна постапка за координација.
којзнае кога се менува оваа состојба
 
Последно уредено:
Член од
18 април 2020
Мислења
14
Поени од реакции
9
drugari dali znae nekoj ke mozi da se prakjat dopolnitelni dokumenti ili nemat da mozi do 13 juli?
 

Zik

Член од
9 декември 2019
Мислења
58
Поени од реакции
57
Добар ден на сите. Денес се јавив во Мин. за правосудие во Софија да прашам дали може Указот да го подигнам, т.е дали може да ми го пратат во Амбасадата во Скопје. Госпоѓата ми порврди дека може, само треба онлајн на меил да им испратам барање со податоци и во која амбасада треба да се испрати државјанството. НА прашањето за колку време би стигнало, таа ми одговори дека електронски го испраќаат и за 2-3дена ќе стигне. Посредникот кога го прашав, ме прелажа дека може само од Софија т.е. да чекам нов термин после 3-4 месеци. Копук!
Прашањето ми е дали некој до сега има искуство со подигање на указ од Амбасадата во Скопје?
Поздрав
На кој маил го напиша барањето или ќе го напишеш
 
Член од
22 ноември 2019
Мислења
582
Поени од реакции
1.240
Дечкии почнаа со укази ајдее аирлија до сите!!!!!
Има повеќе укази објавено ,36,37,38,39 42,43 ,46и 47/2020
Претежно се за Холанќани,Австријци,Молдавциве и Украинциве но штом почнале и за друите ќе има.
Еве примери 8351/2019 указ 47/2020,149/2019 указ 37/2020 ,7670/2019 указ 42/2020 ,5541/2019 указ 39/2020,7232/2016 указ 38/2020,6187/2015 указ 46/2020,
Автоматски споено мислење:

Има и промени од задолжителна во финална преписки околку 5340/2019
Автоматски споено мислење:


Кој ти беше стариот user name
Kako moze da se stignati do 5340/2019 so finalna, koga 25/2019,35/2019,45/2019,55/2019 se so intervju 02.01.2019 i uste se zadolzitelna?
 
Член од
26 март 2019
Мислења
196
Поени од реакции
218
Ambasada i konzulat pocnaa so rabota no po grafik, mora prvo da se javite za da vi zakazat cas i da vi kazat koga ke moze da ve primat. Granicite ke bidat zatvoreni do 15 juni sigurno , moze da ima dogovor za posle toa da se vleguva ili pak da ozlobodat za sekade. najbitno e kaj nas da ja trgnat vonrednata bidejki duri trae taa potpisuvas izjava deka nema 3 meseci da se vratis vo mk, a vo bg do kraj na maj ima 14 dneven karantin. Sostojbata vi imala ishod sepak posle 15 juni, dotogas se se sreduva preku amabasadite tuka.
 
Член од
14 јануари 2019
Мислења
148
Поени од реакции
229
Дечки еве Петре Петровски пиша дека има укази, ама претежно се странци.

2020-05-14_15h04_44.png

Ајде нека тргни работава...
 
Член од
10 јануари 2019
Мислења
354
Поени од реакции
495
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom