Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

 • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

  Гласови: 4 50,0%
 • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

  Гласови: 4 50,0%
 • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

  Гласови: 0 0,0%
 • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

  Гласови: 0 0,0%
 • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

  Гласови: 0 0,0%

 • Вкупно гласачи
  8
 • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 февруари 2020
Мислења
27
Поени од реакции
17
*****Апдејт 10.03.2020

Список на задолжителна проверка


2018 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА
АВГУСТ14.08.2018-инт СОФ @t55 -родител
хх.08.2018-внес.во систем(интер. БТ 05/2018) @rengoring -родител

ОКТОМВРИ

03.10.2018 инт СОФ @Donia со венчаница и сопруг со потврда
04.10.2018-инт СОФ- @Floyyd
26.10.2019 инт СОФ @FAHRER-крштеница и потврда

НОЕМВРИ

07.11.2018- инт СОФ @Џондер -братучед и потврда
10.11.2018 - инт СОФ @bojan0123-братучед и потврда
15.11.2018- инт СОФ @Bokj
19.11.2018-инт СОФ @Aliii29 -родител
20.11.2018-инт СОФ @TBPS -сестра
27.11.2018-задолж.(инт БТ 08.08.2018) @TasHee-потврда
27.11.2018-интСОФ @darkopotok
27.11.2018 (инт амбасада Септември)@Aves00
28.11.2018-инт СОФ @Kikakikirika -родител
28.11.2018-инт СОФ @Slagjann

ДЕКЕМВРИ
03.12.2018-инт СОФ @Sloncece
03.12.2018-инт СОФ @Sloncece сопруг
03.12.2018-инт СОФ @Nikolablaaa
13.12.2018-инт СОФ @Cufka
03.12.2018-инт СОФ @urke - крштеница
19.12.2018- @Джонката
19.12.2018- @Dragance Dac
28.12.2018-инт СОФ @Slagjann -потврда и сведителство


2019 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ЈАНУАРИ


10.01.2019- инт СОФ @sdamovski -27.09.2018--стари документи од прадедо
13.01.2019-инт СОФ @barselona123 -крштеница и потврда
22.01.2019-инт СОФ @dexdex
28.01.2019-инт СОФ mkdboy24 - изводи од прадедо

ФЕБРУАРИ
11.02.2019-инт СОФ @Bojsa
20.02.2019-инт СОФ @vacimance -потврда
25.02.2019-инт СОФ @Rope
27.02.2019-инт СОФ @lolita19 - потврда
28.02.2019-инт СОФ @9999

МАРТ
06.03.2019-инт СОФ @Simorg -со потврда
25.03.2019-интСОФ @Blgarceto -крштеница и венчаница

АПРИЛ
08.04.2019 - @Altair75 -потврда
16.04.2019 инт СОФ @MargeSimpson -воена книшка
24.04.2019 инт СОФ @Laze123

МАЈ
21.05.2019-инт СОФ @A.N.Z -преку брат
06.05.2019 -инт СОФ сестра на @Astrapa

ЈУЛИ
03.07.2019-инт СОФ @man united@ -потврда
23.07.2019-инт СОФ @Diablo18
31.07.2019-инт СОФ @Miky -сведителство за занаетчија -прадедо роден 1908

СЕПТЕМВРИ
01.09.2019-образувана преписка- @Ivana2234 (инт.20.06.2019 )
19.09.2019- инт СОФ- @Bibo -двајца родителиОКТОМВРИ
19.10.2019-инт СОФ @Obrazuvana prepiska -potvrda_____________________________________________________________________________________________

СПИСОК НА ФИНАЛНА 2018 ИНТЕРВЈУ


ОКТОМВРИ

28.10.2019-@Oktavijan-11.05.2018- инт СОФ


НОЕМВРИ
01.11.2019-@Benithe1-05.07.2018-инт СОФ
01.11.2019 - @marijanti -06.08.2018-инт СОФ-родител

ДЕКЕМВРИ
03.12.2019-@nasquez23-19.07.2018-инт СОФ -родител
09.12.2019-СОПРУГ НА @Ohridmaca127.09.2018-инт СОФ -со потврда
17.12.2019-@dac_kufer 06.08.2018-образ.преписак(инт.амбасада 4/2018)-родител
18.12.2019-@■■■ 06.08.2018-инт СОФ -родител
18.12.2019- @gjokehv - јуни.2018-инт СОФ
24.12.2019- @Purfect 08.08.2018-инт СОФ родител
30.12.2019-@Tashov -07.08.2018-инт СОФ родител

ЈАНУАРИ 2020
10.01.2020- @Божино 08.08.2018-образ.преписка(март 2018 инт БТ) -родител
17.01.2020 - @Dance/88 - чичко и потврда - инт Соф
23.01.2020-@Ohridmaca1 -инт СОФ -27.09.2018--потврда
23.01.2020-@Dybala-28.09.2018-инт СОФ -потврда
30.01.2020- @Ve19966 -24.09.2018- инт СОФ- родител

Фебруари 2020
05.02.2020 - @Bogdan12 -06.11.2018-инт СОФ
10.02.2020 - @nikolaohrid-хх.09.2018-инт СОФ
13.02.2020- @ploumari- 02.10.2018 инт СОФ потврда и воен архив В.Трново
13.02.2020-Сестра на @MargeSimpson -01.10.2018 инт СОФ-воена книшка
14.02.2020- @vlado007 2 деца-11.2018 интервју
19.02.2020 - @Dejan1977 - инт СОФ 11.10.2018
19.02.2020 - @Lucyyy -инт СОФ 09.10.2018
27.02.2020- @LePAk -18.10.2018- инт СОФ -поврда и сведителство од дедо
27.02.2020- @mindvision -16.10.2018- инт СОФ

МАРТ 2020
10.03.2020- @CyberTm 06.11.2018-инт СОФ -родител и потврда
_________________________________________________________________________________________________________

ДОПОЛНИТЕЛНА

01.05.2019- @Evggeo (И сопруга)-15.01.2018 -инт СОФ-доставени дополнителни документи
27.05.2019- @robertaleksovski -2.02.2018 -инт СОФ-доставени дополнителни документи
01.06.2019-@K.K. - 01.02.2018-инт СОФ -доставени плус потврда,изводи и ученичка книшка
09.08.2019- @007di -доставени дополнителни документи пред рок

0x.10.2019-@dule_bule - 0x.05.2018-инт СОФ -0x.07.2019-на финална-потврда плус доставена

30.12.2019- @Bradley 2020 (3 ца) - 23.07. 2018-инт.СОФ, на финална од 30.08.2019- со потврда доставени изводи плус и потврда
има грешка во мојeтo
Јас сум на зад'лжително oд 1 септември
интервју во софија 20.06.2019
 
Член од
10 јануари 2019
Мислења
241
Поени од реакции
293
Дали има кај тебе промена во финална?

Дали има и кај вас промени?
@t55 ,@rengoring (те замолувам посебно да споделиш точни информации околу твоите статуси кај што те водам за задолжителна и положително)
@Donia , @Floyyd , @FAHRER
Автоматски споено мислење:


Сменето....
Нема промена уште на задолжителна денес два пати проверив,инаку број на преписка 21.../2018 така да мислам дека треба да ми се смени статусот во следните неколку недели
 

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.533
Дали има некој инфо кои документи требаат за да се подигне указот во амбасада? Благодарам
За подигнување ќе треба :
Без закажување одиш ,копија од пасош носиш и уплаќаш 50 лева во уни банка.
Носиш две слики,и чекаш 3 месеци за адреса Леге 6 или ако имаш некоја друга.
Ќе се јавиш во општина Средец да прашаш дали е стигнато писмото,па кога ќе ти биде готова адресата, одиш во Софија, носиш извод преведен легализиран во Општина и поднесуваш за ЕГН, кој може и во истиот ден да го земеш нели ако им поддадеш на службениците или ако одиш со посредник,но по редовна постапка излага за 7 дена.
Потоа откако го подигнуваш уверението за адрес ,одиш во МВР на сликање.
Автоматски споено мислење:

За сите оние со разлики во датуми,имиња или презимиња помеѓу изводите/умрениците кпга се поврзуваат до прадедо важно е:
1.Податоците за предокот на кој се повикувате секаде да се совпаѓаат,пожелно е но не е морално и податоците од сопругата на предокот да се во ред,но не е неопходно.
2.Разликите можете да ги решите
-Во матична служба-најсигурна опција
-Доколку неможете ,тогаш на нотар со изјава на двајца сведоци ,но само за во Министерството за Правосудие поминува изјавата,за во ДАБЧ не!

Е сега имајте на ум дека постојат повеќе опции за поврзување по златна линија:

Татко-дедо-прадедо(на дедо ти татко)
Татко-баба-прабаба(на баба ти мајка)
Татко-дедо-прабаба(на дедо ти мајка)
Татко-баба-прадедо(на баба ти татко)

Мајка-дедо-прадедо
Мајка-баба-прабаба
Мајка-дедо-прабаба
Мајка-баба-прадедо
Затоа ,Вие одлучете и проценете,зависно од Вашата ситуација ,дали е подобро да се обидете со корекција,или да се поврзете преку друг предок.....
 
Последно уредено:
Член од
27 октомври 2015
Мислења
34
Поени од реакции
47
Drugari,imam dodatni dokumenti pracam na Sofija,kude drugarka,mozna li je ona da gi preda v ministsrstvo u mojeto ime i treba li i sto da napise,treba li plnomoc da bi predala za men?
Може. Не треба полномошно, треба молба.
 
Член од
12 февруари 2020
Мислења
24
Поени од реакции
4
Ima maticen broj
За подигнување ќе треба :
Без закажување одиш ,копија од пасош носиш и уплаќаш 50 лева во уни банка.
Носиш две слики,и чекаш 3 месеци за адреса Леге 6 или ако имаш некоја друга.
Ќе се јавиш во општина Средец да прашаш дали е стигнато писмото,па кога ќе ти биде готова адресата, одиш во Софија, носиш извод преведен легализиран во Општина и поднесуваш за ЕГН, кој може и во истиот ден да го земеш нели ако им поддадеш на службениците или ако одиш со посредник,но по редовна постапка излага за 7 дена.
Потоа откако го подигнуваш уверението за адрес ,одиш во МВР на сликање.
Автоматски споено мислење:

За сите оние со разлики во датуми,имиња или презимиња помеѓу изводите/умрениците кпга се поврзуваат до прадедо важно е:
1.Податоците за предокот на кој се повикувате секаде да се совпаѓаат,пожелно е но не е морално и податоците од сопругата на предокот да се во ред,но не е неопходно.
2.Разликите можете да ги решите
-Во матична служба-најсигурна опција
-Доколку неможете ,тогаш на нотар со изјава на двајца сведоци ,но само за во Министерството за Правосудие поминува изјавата,за во ДАБЧ не!

Е сега имајте на ум дека постојат повеќе опции за поврзување по златна линија:

Татко-дедо-прадедо(на дедо ти татко)
Татко-баба-прабаба(на баба ти мајка)
Татко-дедо-прабаба(на дедо ти мајка)
Татко-баба-прадедо(на баба ти татко)

Мајка-дедо-прадедо
Мајка-баба-прабаба
Мајка-дедо-прабаба
Мајка-баба-прадедо
Затоа ,Вие одлучете и проценете,зависно од Вашата ситуација ,дали е подобро да се обидете со корекција,или да се поврзете преку друг предок.....
Mene na pradedo mi vo posmrtnicata namesto imeto na negovata majka stoi imeto na majkata na prababa mi ...neznam veke sto da kazam vo maticno vikat kako se zavedeni taka gi pisuvame ..se nadevam nema do tolku da se zamaraat
 

t55

Член од
7 ноември 2016
Мислења
35
Поени од реакции
11
Финална од декември 2019.....
 
Член од
6 август 2015
Мислења
298
Поени од реакции
341
Здраво,

Извинете, може малку глупаво прашање... Но каде гледате до кој број се стигнати со задолжителна / финална преписка ?

Каде можам сам да го проверувам тоа?

Поздрав !!!!
 
Последно уредено:
Член од
3 август 2015
Мислења
1.452
Поени од реакции
1.967
Здраво,

Извинете, може малку глупаво прашање... Но каде гледате до кој број се стигнати со задолжителна / финална преписка ?

Каде можам сам да го проверувам тоа?

Поздрав !!!!
Nekade do 20.000 broj a se na se se nekade 25.000
 
Член од
18 јануари 2019
Мислења
44
Поени од реакции
120
Од 2018 до сега се процесирани 20.800 преписки. (Указ, Отказ, Положително, Финална)

Вкупно има 25.000 или помалку, последна преписка по конзулски пат е 24394/2018 што е образувана на 31.12.2018

За периодот од 11.02.2020 до денес има сменето 2.250 преписки од Задолжителна на Финална. Од 2018 остануваат ~4.000 преписки, што значи за 2 месеци ќе ја исчистат 2018 со здолжителна
 
Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.
На врв Bottom