Zdravo i od mene.Denes konecno Ukaz!!! Prv pat podnesov mart 2016, Intervju avgust 2016 pa dolonlitelna,od 03.2019 na polozitelno.Dokumenti od prv bratuced,posle dopolnitelno dostaveni izvodi od pradedo i potvrda.Vi posakuvam site da si docekate.
Cestitki so zdravje da se koristi-Конечноо указ бр:8
-После цели 5 години од првото поднесување добивме државјанство и јас и брат ми
-Документи од прв братучед и потврда од Струмица
-Интервју 17.10.2016
-На дополнителна бевме цели 13 месеци
-Положително од крајот на фебруари
И денес после толку многу чекање нашите преписки се потпишани во указот број 8
Држам среќа и стискам палци за сите кои што се во оваа процедура да добијат и да се спасат од оваа немаштија...
Чувството е феноменално незнам како да ви опишам....Посакувам сите ама баш сите да го осетат ова чувство.....Поздрав и среќно на сите
BTW...би сакал да ве прашам што е следно,кој е последниот термин за подигање на указите?
Cestito so zdravje da si go koristisZdravo i od mene.Denes konecno Ukaz!!! Prv pat podnesov mart 2016, Intervju avgust 2016 pa dolonlitelna,od 03.2019 na polozitelno.Dokumenti od prv bratuced,posle dopolnitelno dostaveni izvodi od pradedo i potvrda.Vi posakuvam site da si docekate.
I jas sum na zadolzitelna, intervju vo sofija na 15.11.2018Sigurna si deka si na zadolzitelna? Sofija bese na int ili ? Mnogu e, celi dve god![]()
Izgleda gi terat i februari i mart ete ima potpis 12.03 od martDali konecno so February zavrsija stom tie od Mart dobija denes ukazi?
Искрено не го знам бројот на преписка, само бројот на молба од документот. Каде би можел да го најдам тој број?
И во кој статус би се сменил статусот после дополнителна? - пак во финална, зошто јас веќе еднаш бев на финална(од финална се смени на дополнителна) или во позитивен указ или одбиен?
Eve pisi mu na @focusАко сака некој да дознае број на преписка нека пише ПП.
Pisi mu na @focus@palekrstic kako da doznaam koja broj na prepiska sum
Ne broj na molba ja znam
Od vujko pasos, potoa nosev dopolniteno potvrda od klub i od pradedo roden pred 1920...inace bev na dopolnitelna 1 god i nekoj mesec, se iznacekav.....no denes sreka ....vi posakuvam da si docekate siteso sto dokumenti si? inace cestitki![]()
Секако дека се согласувам со тебе и во право си, далеку е полесно со ЕУ пасош. Но, сепак, помеѓу опцијата да чекаш тука 5 години и да тепкаш во место подобро ти е да одиш во странство, со тек на време да повлечиш и фамилија бидејќи времето и онака ќе помине во чекање... вака барем ќе ти течат годините во странска држава па како опција ако не ти испадне бугарскиот, ќе аплицираш за пасош на др еу членка.Drugar jas sum, vo stranstvo so mkd pasos, verivaj mi deka za familijaren covek koj saka da zivee vo EU najlesno i najbrzo familijarno se preseluva vo EU so Bugarskiot pasos, a za samec, ergence i mkd pasosot ti vrsi mnogu rabota. Ova e realnosta. Pozdrav i brz potpis na site
Ama ona 2 mesec 2018 nema logika...I jas sum na zadolzitelna, intervju vo sofija na 15.11.2018
Честитки!!!!Здраво . Имам добиено указ ... шро е потребно понатаму , која е процедурата ...
Знам дека се чека уште едно 2/3 месеци за матичен и адреса .. но не знам во детали .. дали е воопшто лесно до земање на пасош.
а што бара во германија?Lesno e na muabet. Da e taka, site ke zaminavme a ne tuka na forum da pratime do kaj sme so bg dok. Otvorete stranata na germanska ambasada i videte sto se baraat, za ucenje jazik ti baraat da imas kesh 10 000€. Moj prijatel cekase godina ipol skoro za termin u ambasadata za rab u mc donalds i go odbija.
Cestitki...ako sakas da spodelis tocno kolku meseci bese na dopolnitelnaZdravo i od mene.Denes konecno Ukaz!!! Prv pat podnesov mart 2016, Intervju avgust 2016 pa dolonlitelna,od 03.2019 na polozitelno.Dokumenti od prv bratuced,posle dopolnitelno dostaveni izvodi od pradedo i potvrda.Vi posakuvam site da si docekate.