Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

 • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

  Гласови: 4 50,0%
 • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

  Гласови: 4 50,0%
 • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

  Гласови: 0 0,0%
 • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

  Гласови: 0 0,0%
 • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

  Гласови: 0 0,0%

 • Вкупно гласачи
  8
 • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 октомври 2012
Мислења
78
Поени од реакции
131
I samo da vi kazam na site so se nerviravte kako mene, kaj mene pradedo mi imase dve razlicni preziminja.. Nemav nikakva notarski zaverka.... Ke bide za Siteeee eeee!!!!!
Исто и кај мене дедо ми беше со 3 различни имиња на сите документи и само во молбата пишав дека станува збор за истото лице. Очигледно дека имаат разбирање за тие грешки и проаѓаат.

ПС Со среќа на сите што ве потпишаа денес и само да се множат укази на тие што чекаат.
 

Bigo

#$#@®™¥¢£^<>[]}{¶§×¿~
Член од
13 декември 2019
Мислења
453
Поени од реакции
778
Укаааааааааз јупиииииии!!!!!!!!! :oleee:
04.12.2017 - интервју амбасада
11.01.2018 - образувана преписка
30.04.2019 - положително
07.02.2020 - УКАЗ 5/2020
Документи само со потврда од БККС преку прадедо роден 1912.
Додека бев на финална однесени дополнително оригинл изводи и умреници од мајка, баба и прадедо, и нотарска изјава з разлика во име н баба ми, бидејќи при интервју носев извод од мене и оригинал потврда.

Ете и вашата Пале дочека државјанство!!!!!!!
Незнаете колку е убаво чуството, дај боже сите да си дочекате што побрзо:P
Cestitki Paleee.....:) Trgna 2018 ? :)
 
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.065
:( a od koga ste polozitelno? Zs tolko ve odolgovlekuvaat? Dopolnitelno bevte? Nesto dokumenti plus vi baraa?
Togas cela 2016 ja stavia na dopolnitelna,koga bevme na intervju I'm gi davavme potvrdite od zdruzenie no odbivaa da gi zemat dovolno bilo sto sme gi dostavile vo DABC, no posle se premislija i bez objasnuvanje site ne stavia na dopolnitelna tamu cekavme nekade 14 meseci,a sega eve nie sme na polozitelno od February,mart nas ne ne potpisuvaat ne preskokaat a gi potpisuvaat tie od April na polozitelno intervju 2018, poveke kolneta od Jotova nema.
 
Член од
7 април 2019
Мислења
65
Поени од реакции
17
Од председателот на ДАБЧ во врска со происходите:
***

ДИМИТ'Р ВЛАДИМИРОВ: Като основен приоритет с'м заложил в п'рвото тримесечие на тази година Д'ржавната агенција за б'лгарите в чужбина да влезе в едномесечнија законоустановен срок за издаване на удостоверенија за б'лгарски произход. П'рвото тримесечие цјалата сила и всичките експерти с'м впрегнал да обработват, за да можем да влезем в този срок, т'ј като забавјането на самија срок води след себе си редица проблеми. Колкото повече срок'т изостава, толкова повече се с'здават предпоставки тој да прод'лжава да изостава. Така че с'м с'здал необходимата организација до краја на месец март всички преписки, които са приети на гише, да б'дат приемани и обработвани в рамките на един месец. До средата на годината ште изчистим всички натрупани преписки, които са пристигнали по консулски п'т при нас, които са около 4000. Това е обшто взето, което мога да кажа к'м този момент.

ДИМИТ'Р ВЛАДИМИРОВ: За с'жаление, нјамаме в'зможност да приемем всички, които имат желание да б'дат приети. Системата е дост'пна по 80 зајавители на ден. Това приемаме на гише. Само за справка ште Ви кажа, т'ј като функционира нов сајт на Агенцијата, с нова онлајн платформа за записване, с'ответно хората пак са недоволни, т'ј като за миналија месец страницата до онлајн записване е дост'пена 500 хилјади п'ти.
Над 10 хилјади зајавители са се опитали да се запишат в системата за записване, тоест, ако имаме перфектната ситуација и приемем всички желаешти, едно около 500 човека на ден са желаештите да б'дат приети в Агенцијата, но нашите в'зможности са не повече от 80 на ден. Имајки предвид, че зајавленијата по консулски п'т се увеличиха тројно миналата година, ние вс'штност трјабва да обработваме и тјах. Така че повече от 80 на ден е прјако сили и прјако в'зможностите на кадровија с'став и потенциал на Агенцијата.
 
Член од
11 февруари 2018
Мислења
55
Поени од реакции
44
Eve i kaj mene konecno ukaz 5
Intervju 12.01.2018
Polozitelno 30.04.2019
Dokumenti od bratucet, izvodi od dedo i potvrda od strumica
Автоматски споено мислење:

******Апдејт Список на Положително 07.02.2020***********


Положително од Јануар останаа30.01.2019 @dalibor1992Положително од Фебруар останаа


05.02.2019 @`аурора12
06.02.2019 @peperutka23
10.02.2019 @Izi-Mizi
19.02.2019 @rengoring
xx.02.2019 @Kiree
.02.2019 @BGJANA
Хх.02.2019 @Ferarri100
19.02.2019 @kikikiki1
20.02.2019 @donnalia
20.02.2019 @responsible
20.02.2019 @Madrista!!!
20.02.2019 @Andrijan4e9321
20.02.2019 @Ilindenec
27.02.2019 @mrmnik_ko
27.02.2019 @katekiki
27.02.2019 @Malo blgarce
27.02.2019 @blag123
27.02.2019 @blag123
xx.02.2019 @bagatela
крај.02.2019 @RaZ-R-УКАЗ 03/2020
крај.02.2019 @pejo89
крај.02.2019 @SotirLashkoПоложително од Март
08.03.2019 @Gunner1
12.03.2019 @kocevskii
12.03.2019 @Aryann
12.03.2019 @limonka
12.03.2019 @seowizard
12.03.2019 @Golden123
14.03.2019 @Trpana
19.03.2019 @Milll
19.03.2019 @Bregovic
19.03.2019 @Root5
25.03.2019 @Pakito11
25.03.2019 @Mr.HyPNoTiC
27.03.2019 @goldfinger
27.03.2019 @DRD86
27.03.2019 @Romsom
xx.03.2019 @VikicaMk
xx.03.2019 @Jovicaaa
Xx. 04.2019- @stephanno111
Xx.03.2019 @noranora@ -УКАЗ 5/2020


Положително од Април


01.04.2019 @AnonymousAS
24.04.2019 @ognen101
24.04.2019 @ДАНКАН
24.04.2019 @12majmunka34
30.04.2019 @palekrstic-УКАЗ 5/2020
30.04.2019 @Reaper trolo-УКАЗ 5/2020
30.04.2019 @zapce M
30.04.2019 @Solskjaer5-УКАЗ 5/2020
30.04.2019 @N-ter

Положително од Мај
15.05.2019 @@daov.goran
15.05.2019 @Lovesimba
15.05.2019 @anamela
15.05.2019 @darkodamjan
15.05.2019 @Bonitop123
27.05.2019 @Mattea
0x.05.2019 @Lovesimba

Положително од Јуни
15.06.2019 @josifcaki
15.06.2019 @Prca
27.06.2019 @Kiko 9

Положително од Јули
05.07.2019 @RojalBND
05.07.2019 @jejans
07.07.2019 @Fenia
18.07.2019 @Vinz
24.07.2019- @BG13
26.07.2019 @Kasper78Положително од Август
06.08.2019 @theboy
01.08.2019 @nebojsha985
01.08.2019 @stuttgard
01.08.2019 @mihail2804
01.08.2019 @Kate@
05.08.209 @KIRSON
10.08.2019 @Deki84
12.08.2019 @dvladev

Положително од Септември
27.09.2019 @igordespo

Положително од Октомври
25.10.2019 @bavarec89
28.10.2019 @Oktavijan

Положително од Ноември
01.11.2019 @Bobedimean
13.11.2019 @Zanaetcija
17.11.2019 @macedonmk
25.11.2019 @Bigo
27.11.2019- @Kapetanot
29.11.2019 @Nexon
30.11.2019- @marijantiДЕКЕМВРИ
20.12.2019- @Banne
30.12.2019- @Zlatkoim
30.12.2019- @Fill
30.12.2019- @angieee21

ЈАНУАРИ 2020

14.01.2020 - @RRR123-финална 15.08.2019
14.01.2020-@bolowr4r4 -финална 19.08.2019
14.01.2020- @Nikispec
14.01.2020 @azderce -финална 20.08.2019
21.01.2020- @Majbejker 15.08.2019- финална
21.01.2020-@Smooth21- 22.08.2019-финална-потврда
30.01.2020 -@Aleksandar92 -23.08.2019-финална
30.01.2020- @gjoko10 -19.09.2019-финална
30.01.2020- @Riri25 - Xx. 09.2019-финална-родител-интСОФ

ФЕБРУАРИ 2020
04.02.2020- @Meh -28.08.2019-финална-братучед и потврда
04.02.2020- @AAGV -24.08.2019-финална- братучед и потврда
04.02.2020- @Iv*
[/QUOTE]
Pale pisi i kaj mene ukaz 5
 

Attachments

Член од
20 декември 2019
Мислења
47
Поени од реакции
114
Вицепрезидент'т Илијана јотова с'што има предложенија. Тја иска, когато се придобива гражданство заради б'лгарски произход в закона да се постави зад'лжително условие за владеене на б'лгарски език. Друго условие е да се познават основните права и зад'лженија според б'лгарската Конституција, д'ржавното устројство, основни познанија за историјата ни.
 
Член од
10 јули 2019
Мислења
24
Поени од реакции
33
Укаааааааааз јупиииииии!!!!!!!!! :oleee:
04.12.2017 - интервју амбасада
11.01.2018 - образувана преписка
30.04.2019 - положително
07.02.2020 - УКАЗ 5/2020
Документи само со потврда од БККС преку прадедо роден 1912.
Додека бев на финална однесени дополнително оригинл изводи и умреници од мајка, баба и прадедо, и нотарска изјава з разлика во име н баба ми, бидејќи при интервју носев извод од мене и оригинал потврда.

Ете и вашата Пале дочека државјанство!!!!!!!
Незнаете колку е убаво чуството, дај боже сите да си дочекате што побрзо:P
Укаааааааааз јупиииииии!!!!!!!!! :oleee:
04.12.2017 - интервју амбасада
11.01.2018 - образувана преписка
30.04.2019 - положително
07.02.2020 - УКАЗ 5/2020
Документи само со потврда од БККС преку прадедо роден 1912.
Додека бев на финална однесени дополнително оригинл изводи и умреници од мајка, баба и прадедо, и нотарска изјава з разлика во име н баба ми, бидејќи при интервју носев извод од мене и оригинал потврда.

Ете и вашата Пале дочека државјанство!!!!!!!
Незнаете колку е убаво чуството, дај боже сите да си дочекате што побрзо:P
Честитки :)
Гледам од иста дата на положително сме, па од другата недела се надевам и кај мене
 
Последно уредено:
Член од
20 декември 2019
Мислења
47
Поени од реакции
114
во В'ПРОСНИК по интервјуто се следниве опции:
1.добро
2.слабо
3.не го зборува јазикот
4.преку преведувач

Ако кандидатот не го знае јазикот тоа е неуспех?
 
Член од
16 јули 2019
Мислења
31
Поени од реакции
63
Укаааааааааз јупиииииии!!!!!!!!! :oleee:
04.12.2017 - интервју амбасада
11.01.2018 - образувана преписка
30.04.2019 - положително
07.02.2020 - УКАЗ 5/2020
Документи само со потврда од БККС преку прадедо роден 1912.
Додека бев на финална однесени дополнително оригинл изводи и умреници од мајка, баба и прадедо, и нотарска изјава з разлика во име н баба ми, бидејќи при интервју носев извод од мене и оригинал потврда.

Ете и вашата Пале дочека државјанство!!!!!!!
Незнаете колку е убаво чуството, дај боже сите да си дочекате што побрзо:P
Srećno od srca. Ako dolaziš u Pariz ili okolinu pusti privatnu poruku. Tebi i tvojima vredi pomoći. Pozdrav
 
Статус
Затворена за нови мислења.
На врв Bottom