Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

 • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

  Гласови: 4 50,0%
 • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

  Гласови: 4 50,0%
 • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

  Гласови: 0 0,0%
 • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

  Гласови: 0 0,0%
 • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

  Гласови: 0 0,0%

 • Вкупно гласачи
  8
 • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 февруари 2016
Мислења
107
Поени од реакции
107

На 12 Април бев. Знаете ли колку време се чека по земањето на происходот?
Dali citate pogore vo forumov ,luge cekaat drzavjanstvo od 2016 intervju ,taka da presmetajte uste kolku edno 2 do 3 godini toa e realnost ,dali toa na nekoj mu se svijga ili ne
 
Член од
14 септември 2019
Мислења
53
Поени од реакции
22

На 12 Април бев. Знаете ли колку време се чека по земањето на происходот?
Iskreno posrednikot mi rece 2 meseci nekade a statusot koga ti se smeni denes?
 
Член од
9 февруари 2019
Мислења
57
Поени од реакции
74
Zdravo decki,drugar moj ima podadeno za Proishod na pocetok Oktomvri,prasanjeto mu e koga da go ocekuva da bide gotov ??
Fala i Pozdrav
 
Член од
14 октомври 2019
Мислења
35
Поени од реакции
35
*****Апдејт 19.12.2019

Список на задолжителна проверка


2018 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

МАРТ

13.03.2018-инт СОФ @s@s@s@s -крштеница-
АВГУСТ

06.08.2018-инт СОФ @marijanti -родител
07.08.2018-инт СОФ @Tashov - родител
08.08.2018-инт СОФ @Божино-родител
08.08.2018-инт СОФ @Purfect -родител
13.08.2018-инт СОФ @gjoko10 -воена книшка и лк од дедо
14.08.2018-инт СОФ @t55 -родител
хх.08.2018-внес.во систем(интер. БТ 05/2018) @rengoring -родител
СЕПТЕМВРИ
24.09.2018- инт СОФ @@Ve19966 - родител
27.09.2018-инт СОФ @Ohridmaca1 -потврда
28.09.2018-инт СОФ @Dybala -потврда
ОКТОМВРИ
01.10.2018 инт СОФ Сестра на @MargeSimpson -воена книшка
02.10.2018 инт СОФ @ploumari-потврда и воен архив В.Трново
03.10.2018 инт СОФ @Donia со венчаница и сопруг со потврда
26.10.2019 инт СОФ @FAHRER-крштеница и потврда
НОЕМВРИ
06.11.2018-инт СОФ @CyberTm -родител и потврда
10.11.2018 - инт СОФ @bojan0123-братучед и потврда
19.11.2018-инт СОФ @Aliii29 -родител
20.11.2018-инт СОФ @TBPS -сестра
27.11.2018-задолж.(инт БТ 08.08.2018) @TasHee-потврда
27.11.2018-интСОФ @darkopotok
28.11.2018-инт СОФ @Kikakikirika -родител
ДЕКЕМВРИ
03.12.2018-инт СОФ @Nikolablaaa
13.12.2018-инт СОФ @Cufka
03.12.2018-инт СОФ @urke - крштеница
28.12.2018-инт СОФ @Slagjann -потврда и сведителство


2019 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ЈАНУАРИ

13.01.2019-инт СОФ @barselona123 -крштеница и потврда

ФЕБРУАРИ
11.02.2019-инт СОФ @Bojsa
25.02.2019-инт СОФ @Rope
27.02.2019-инт СОФ @lolita19 - потврда

МАРТ
06.03.2019-инт СОФ @Simorg -со потврда
25.03.2019-интСОФ @Blgarceto -крштеница и венчаница

АПРИЛ
16.04.2019 инт СОФ @MargeSimpson -воена книшка

МАЈ
21.05.2019-инт СОФ @A.N.Z -преку брат

ЈУЛИ
23.07.2019-инт СОФ @Diablo18

ОКТОМВРИ
19.10.2019-инт СОФ @Obrazuvana prepiska -potvrdaФИНАЛНА 2018 ИНТЕРВЈУ

ЈАНУАРИ

13.01.2018 -интБТ @Zlatkoim -15.08.2019- финална

МАРТ
06.03.2018-инт БТ- @Tlo88 -04.09.2019- потврда-финална

МАЈ
11.05.2018- инт СОФ @Oktavijan -28.10.2019- на финална
30.05.2018-инт СОФ @Aleksandar92 -23.08.2019-финална

ЈУЛИ
05.07.2018-инт СОФ @Benithe1 -01.11.2019- финална
19.07.2018-инт СОФ @nasquez23 -родител -03.12.2019- финална
25.07.2018-инт СОФ @angieee21 -20.08.2019 -сестра - финална
28.07.2018-инт СОФ @bolowr4r4 -19.08.2019-потврда -финална

АВГУСТ
03.08.2018-задолж.(инт.БТ 30.05.2018) @Smooth21 -потврда-22.08.2019-финална
06.08.2018-инт СОФ @■■■ -родител-18.12.2019-финална
06.08.2018-образ.преписак(инт.амбасада 4/2018) @dac_kufer -родител-17.12.2019-финална
06.08.2018-инт СОФ @Majbejker -15.08.2019-финална
08.08.2018-инт СОФ @Astrapa -23.08.2019-финална
16.08.2018-инт СОФ @AAGV -24.08.2019-преку братучед и потврда- финална
30.08.2018-инт СОФ @Наќо Скопски -две преписки со венчаница и потврда-02.09.2019-финална
30.08.2018-инт СОФ @Наќо Скопски -една преписка со потврда-02.09.2019-финална

СЕПТЕМВРИ
17.09.2018-инт СОФ Сестра НА @FAHRER -крштеница и потврда-09.12.2019-финална
27.09.2018-инт СОФ СОПРУГ НА @Ohridmaca1 -со потврда-09.12.2019-финална


ДОПОЛНИТЕЛНА
01.02.2018-инт СОФ @K.K. -од 01.06.2019 на дополнителна-доставени плус потврда,изводи и ученичка книшка
0x.05.2018-инт СОФ @dule_bule -0x.07.2019-на финална-0x.10.2019-на дополнителна -потврда плус доставена

ПОЛОЖИТЕЛНО

16.06.2018-инт СОФ @Nexon -01.08.2019-финална-29.11.2019 -положително
xx.06.2018-инт СОФ деца на @marijanti -01.08.2019 финална-30.11.2019-положително
***ДОКОЛКУ ИМА НЕКОИ ГРЕШКИ ПРАТЕТТЕ МИ ЗА КОРЕКЦИЈА
**КАЈ ТИЕ ШТО НЕ СТОИ СО КАКВИ ДОКУМЕНТИ СЕ НЕКА МИ ПРАТАТ ДА ДОПОЛНАМ
**АКО НЕ СТЕ НА СПИСОК СТАВЕТЕ МИ ДА СЕ ДОПОЛНИ
Автоматски споено мислење:

ТИЕ ШТО СТЕ СТАВЕНИ ОД 08/2019 НА ФИНАЛНА ДАЛИ ИМАТЕ ПРОМЕНИ ?
@Smooth21 @AAGV @Astrapa @Majbejker @angieee21 @bolowr4r4 @Aleksandar92 @Zlatkoim ???
Mala sugestija (sekako ako se prifati) da se podredat tie na finalna spored datumot od koga se staveni na finalna za da se ima pojasen pregled na cistenjeto po redosled kako so e slucajot so ukazite. Momentalno kako so e se podredeni po datum na intervju e dosta izmesano od pricina so nekoi se prefrleni posle 12 meseci od zadolzitelna a nekoi posle 18m. Mislam deka ke bide pojasno.
Автоматски споено мислење:

*****Апдејт 19.12.2019

Список на задолжителна проверка


2018 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

МАРТ

13.03.2018-инт СОФ @s@s@s@s -крштеница-
АВГУСТ

06.08.2018-инт СОФ @marijanti -родител
07.08.2018-инт СОФ @Tashov - родител
08.08.2018-инт СОФ @Божино-родител
08.08.2018-инт СОФ @Purfect -родител
13.08.2018-инт СОФ @gjoko10 -воена книшка и лк од дедо
14.08.2018-инт СОФ @t55 -родител
хх.08.2018-внес.во систем(интер. БТ 05/2018) @rengoring -родител
СЕПТЕМВРИ
24.09.2018- инт СОФ @@Ve19966 - родител
27.09.2018-инт СОФ @Ohridmaca1 -потврда
28.09.2018-инт СОФ @Dybala -потврда
ОКТОМВРИ
01.10.2018 инт СОФ Сестра на @MargeSimpson -воена книшка
02.10.2018 инт СОФ @ploumari-потврда и воен архив В.Трново
03.10.2018 инт СОФ @Donia со венчаница и сопруг со потврда
26.10.2019 инт СОФ @FAHRER-крштеница и потврда
НОЕМВРИ
06.11.2018-инт СОФ @CyberTm -родител и потврда
10.11.2018 - инт СОФ @bojan0123-братучед и потврда
19.11.2018-инт СОФ @Aliii29 -родител
20.11.2018-инт СОФ @TBPS -сестра
27.11.2018-задолж.(инт БТ 08.08.2018) @TasHee-потврда
27.11.2018-интСОФ @darkopotok
28.11.2018-инт СОФ @Kikakikirika -родител
ДЕКЕМВРИ
03.12.2018-инт СОФ @Nikolablaaa
13.12.2018-инт СОФ @Cufka
03.12.2018-инт СОФ @urke - крштеница
28.12.2018-инт СОФ @Slagjann -потврда и сведителство


2019 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ЈАНУАРИ

13.01.2019-инт СОФ @barselona123 -крштеница и потврда

ФЕБРУАРИ
11.02.2019-инт СОФ @Bojsa
25.02.2019-инт СОФ @Rope
27.02.2019-инт СОФ @lolita19 - потврда

МАРТ
06.03.2019-инт СОФ @Simorg -со потврда
25.03.2019-интСОФ @Blgarceto -крштеница и венчаница

АПРИЛ
16.04.2019 инт СОФ @MargeSimpson -воена книшка

МАЈ
21.05.2019-инт СОФ @A.N.Z -преку брат

ЈУЛИ
23.07.2019-инт СОФ @Diablo18

ОКТОМВРИ
19.10.2019-инт СОФ @Obrazuvana prepiska -potvrdaФИНАЛНА 2018 ИНТЕРВЈУ

ЈАНУАРИ

13.01.2018 -интБТ @Zlatkoim -15.08.2019- финална

МАРТ
06.03.2018-инт БТ- @Tlo88 -04.09.2019- потврда-финална

МАЈ
11.05.2018- инт СОФ @Oktavijan -28.10.2019- на финална
30.05.2018-инт СОФ @Aleksandar92 -23.08.2019-финална

ЈУЛИ
05.07.2018-инт СОФ @Benithe1 -01.11.2019- финална
19.07.2018-инт СОФ @nasquez23 -родител -03.12.2019- финална
25.07.2018-инт СОФ @angieee21 -20.08.2019 -сестра - финална
28.07.2018-инт СОФ @bolowr4r4 -19.08.2019-потврда -финална

АВГУСТ
03.08.2018-задолж.(инт.БТ 30.05.2018) @Smooth21 -потврда-22.08.2019-финална
06.08.2018-инт СОФ @■■■ -родител-18.12.2019-финална
06.08.2018-образ.преписак(инт.амбасада 4/2018) @dac_kufer -родител-17.12.2019-финална
06.08.2018-инт СОФ @Majbejker -15.08.2019-финална
08.08.2018-инт СОФ @Astrapa -23.08.2019-финална
16.08.2018-инт СОФ @AAGV -24.08.2019-преку братучед и потврда- финална
30.08.2018-инт СОФ @Наќо Скопски -две преписки со венчаница и потврда-02.09.2019-финална
30.08.2018-инт СОФ @Наќо Скопски -една преписка со потврда-02.09.2019-финална

СЕПТЕМВРИ
17.09.2018-инт СОФ Сестра НА @FAHRER -крштеница и потврда-09.12.2019-финална
27.09.2018-инт СОФ СОПРУГ НА @Ohridmaca1 -со потврда-09.12.2019-финална


ДОПОЛНИТЕЛНА
01.02.2018-инт СОФ @K.K. -од 01.06.2019 на дополнителна-доставени плус потврда,изводи и ученичка книшка
0x.05.2018-инт СОФ @dule_bule -0x.07.2019-на финална-0x.10.2019-на дополнителна -потврда плус доставена

ПОЛОЖИТЕЛНО

16.06.2018-инт СОФ @Nexon -01.08.2019-финална-29.11.2019 -положително
xx.06.2018-инт СОФ деца на @marijanti -01.08.2019 финална-30.11.2019-положително
***ДОКОЛКУ ИМА НЕКОИ ГРЕШКИ ПРАТЕТТЕ МИ ЗА КОРЕКЦИЈА
**КАЈ ТИЕ ШТО НЕ СТОИ СО КАКВИ ДОКУМЕНТИ СЕ НЕКА МИ ПРАТАТ ДА ДОПОЛНАМ
**АКО НЕ СТЕ НА СПИСОК СТАВЕТЕ МИ ДА СЕ ДОПОЛНИ
Автоматски споено мислење:

ТИЕ ШТО СТЕ СТАВЕНИ ОД 08/2019 НА ФИНАЛНА ДАЛИ ИМАТЕ ПРОМЕНИ ?
@Smooth21 @AAGV @Astrapa @Majbejker @angieee21 @bolowr4r4 @Aleksandar92 @Zlatkoim ???
inaku nema promena seuste...
 

E2E

Член од
11 март 2017
Мислења
79
Поени од реакции
47
Подолго време не сум го читала форумов. До кај се со 2016? Има надеж дека за брзо ќе има укази?
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
7.438
Поени од реакции
21.637
Подолго време не сум го читала форумов. До кај се со 2016? Има надеж дека за брзо ќе има укази?
Почни да го читаш,да се информираш уместо да прашуеш.Цени ги,почитувај ги останатите.Замисли си секој вака како тебе да се однесува,тогаш нема да постои темава
 
Последно уредено:
Член од
27 август 2019
Мислења
57
Поени од реакции
16
Подолго време не сум го читала форумов. До кај се со 2016? Има надеж дека за брзо ќе има укази?
eve jas ke odvojam vreme I ke ti kazam gore ima link koj treba da go otvoriš. Tamu se e mnogu ubavo napisano a Sega ako Sakas da ni kazis nešto okolu tvojta postapka statusi itn..
 
Член од
20 декември 2019
Мислења
1
Поени од реакции
0
Доколку имате контакт број од Благоја од Велес, пишете ми во порака. поздрав
 

miskolo

Direktor
Член од
15 мај 2010
Мислења
770
Поени од реакции
2.257
21.11.2018 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Ne mi e smeneto vise 13 meseci ima li sansi do februari sto mislite?
 

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.539
*****Апдејт 20.12.2019

Список на задолжителна проверка


2018 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

МАРТ

13.03.2018-инт СОФ @s@s@s@s -крштеница-
АВГУСТ

06.08.2018-инт СОФ @marijanti -родител
07.08.2018-инт СОФ @Tashov - родител
08.08.2018-образ.преписка(март 2018 инт БТ) @Божино-родител
08.08.2018-инт СОФ @Purfect -родител
13.08.2018-инт СОФ @gjoko10 -воена книшка и лк од дедо
14.08.2018-инт СОФ @t55 -родител
хх.08.2018-внес.во систем(интер. БТ 05/2018) @rengoring -родител
СЕПТЕМВРИ
24.09.2018- инт СОФ @@Ve19966 - родител
27.09.2018-инт СОФ @Ohridmaca1 -потврда
28.09.2018-инт СОФ @Dybala -потврда
ОКТОМВРИ
01.10.2018 инт СОФ Сестра на @MargeSimpson -воена книшка
02.10.2018 инт СОФ @ploumari-потврда и воен архив В.Трново
03.10.2018 инт СОФ @Donia со венчаница и сопруг со потврда
26.10.2019 инт СОФ @FAHRER-крштеница и потврда
НОЕМВРИ
06.11.2018-инт СОФ @CyberTm -родител и потврда
10.11.2018 - инт СОФ @bojan0123-братучед и потврда
19.11.2018-инт СОФ @Aliii29 -родител
20.11.2018-инт СОФ @TBPS -сестра
27.11.2018-задолж.(инт БТ 08.08.2018) @TasHee-потврда
27.11.2018-интСОФ @darkopotok
28.11.2018-инт СОФ @Kikakikirika -родител
ДЕКЕМВРИ
03.12.2018-инт СОФ @Nikolablaaa
13.12.2018-инт СОФ @Cufka
03.12.2018-инт СОФ @urke - крштеница
28.12.2018-инт СОФ @Slagjann -потврда и сведителство


2019 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ЈАНУАРИ

13.01.2019-инт СОФ @barselona123 -крштеница и потврда

ФЕБРУАРИ
11.02.2019-инт СОФ @Bojsa
25.02.2019-инт СОФ @Rope
27.02.2019-инт СОФ @lolita19 - потврда

МАРТ
06.03.2019-инт СОФ @Simorg -со потврда
25.03.2019-интСОФ @Blgarceto -крштеница и венчаница

АПРИЛ
16.04.2019 инт СОФ @MargeSimpson -воена книшка

МАЈ
21.05.2019-инт СОФ @A.N.Z -преку брат

ЈУЛИ
23.07.2019-инт СОФ @Diablo18

ОКТОМВРИ
19.10.2019-инт СОФ @Obrazuvana prepiska -potvrda

_____________________________________________________________________________________________

СПИСОК НА ФИНАЛНА 2018 ИНТЕРВЈУ


АВГУСТ
15.08.2019-@Majbejker 06.08.2018-инт СОФ
15.08.2019-@Zlatkoim 13.01.2018 -интБТ
20.08.2019-@angieee21 25.07.2018-инт СОФ сестра
19.08.2019-@bolowr4r4 28.07.2018-инт СОФ -потврда
22.08.2019-@Smooth21-03.08.2018-задолж.(инт.БТ 30.05.2018) -потврда
23.08.2019-@Astrapa 08.08.2018-инт СОФ
23.08.2019-@Aleksandar92 -10.08.2018-образуван.преписка(30.05.2018-инт СК)
24.08.2019-@AAGV 16.08.2018-инт СОФ -преку братучед и потврда

СЕПТЕМВРИ
02.09.2019-@Наќо Скопски 30.08.2018-инт СОФ -две преписки со венчаница и потврда
02.09.2019-@Наќо Скопски 30.08.2018-инт СОФ -една преписка со потврда-финална
04.09.2019-@Tlo88 -06.03.2018-инт БТ-- потврда

ОКТОМВРИ
28.10.2019-@Oktavijan-11.05.2018- инт СОФ


НОЕМВРИ
01.11.2019-@Benithe1-05.07.2018-инт СОФ

ДЕКЕМВРИ
03.12.2019-@nasquez23-19.07.2018-инт СОФ -родител
09.12.2019-Сестра НА @FAHRER17.09.2018-инт СОФ -крштеница и потврда
09.12.2019-СОПРУГ НА @Ohridmaca127.09.2018-инт СОФ -со потврда
18.12.2019-@■■■ 06.08.2018-инт СОФ -родител
17.12.2019-@dac_kufer 06.08.2018-образ.преписак(инт.амбасада 4/2018)-родител


_________________________________________________________________________________________________________

ДОПОЛНИТЕЛНА

01.02.2018-инт СОФ @K.K. -од 01.06.2019 на дополнителна-доставени плус потврда,изводи и ученичка книшка
0x.05.2018-инт СОФ @dule_bule -0x.07.2019-на финална-0x.10.2019-на дополнителна -потврда плус доставена


ПОЛОЖИТЕЛНО

16.06.2018-инт СОФ @Nexon -01.08.2019-финална-29.11.2019 -положително
xx.06.2018-инт СОФ деца на @marijanti -01.08.2019 финална-30.11.2019-положително
***ДОКОЛКУ ИМА НЕКОИ ГРЕШКИ ПРАТЕТТЕ МИ ЗА КОРЕКЦИЈА
**КАЈ ТИЕ ШТО НЕ СТОИ СО КАКВИ ДОКУМЕНТИ СЕ НЕКА МИ ПРАТАТ ДА ДОПОЛНАМ
**АКО НЕ СТЕ НА СПИСОК СТАВЕТЕ МИ ДА СЕ ДОПОЛНИ
Автоматски споено мислење:

ТИЕ ШТО СТЕ СТАВЕНИ ОД 08/2019 НА ФИНАЛНА ДАЛИ ИМАТЕ ПРОМЕНИ ?
@Smooth21 @AAGV @Astrapa @Majbejker @angieee21 @bolowr4r4 @Aleksandar92 @Zlatkoim ???
Направив апдејт на списокот за финална така што ги подредив по датум ставени на финална.
Не го постирам одново ,туку само направив измени.
 
Член од
3 септември 2019
Мислења
24
Поени од реакции
63
Направив апдејт на списокот за финална така што ги подредив по датум ставени на финална.
Не го постирам одново ,туку само направив измени.
Mozes i mene da me stavis vo spisokot :)
Na finalna sum od 20.08.2019 so voena kniska od dedo
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom