Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

 • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

  Гласови: 4 50,0%
 • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

  Гласови: 4 50,0%
 • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

  Гласови: 0 0,0%
 • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

  Гласови: 0 0,0%
 • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

  Гласови: 0 0,0%

 • Вкупно гласачи
  8
 • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јануари 2019
Мислења
107
Поени од реакции
147
Zdravo decki,
09.07.2019 promena na status, a od vcera 28.10.2019 sum na polozitelno. Kolku vreme se ceka za potpis i dali ima nekoj koj sto bil na polozitelno da bide vraten nazad na dopolnitelna ili da bide odbien.
Blagodaram Polozitelno.png
 
Член од
28 октомври 2019
Мислења
876
Поени од реакции
1.472
Здраво, ја имам аплицирано на 21.04.2017г, интервју на 19.07.2018г и тогаш ми кажаа дека продецурата трае 18 месеци. И сега читам од претходните коментари за положително, финално, указ. Така да ќе сака ли некој да ми објасни како поточно иде процедурата после интервјуто кога чекаш година две зависи.., Преку татко имам поднесено.
Некој да ми објасне?
 
Член од
3 август 2015
Мислења
1.417
Поени од реакции
1.902
Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
11.05.2018 bev na intervju, dokumenti majka mi vadi bugarski dokumenti preku sestra, a jas paralelno vadam preku majka mi i tetka mi.
Imas napisano deka sovetot ti ja odbil molbata a so toa e i zavrseno za tebe. Kako sega paralelno vajgas zaedno so majkati? Ova na polozitelno 28.10.2019 prasuvas vo ime na majkati ili prasuvas za tebe? Malce kontradiktoren si samiot na sebe ili majtap si igras so trpenieto na clenovite koi odvojuvaat vreme dati odgovorat koi izgubile trpenie odgovarajki na edni isti prasajna po 1000 pati.
 
Член од
14 јануари 2019
Мислења
107
Поени од реакции
147
Imas napisano deka sovetot ti ja odbil molbata a so toa e i zavrseno za tebe. Kako sega paralelno vajgas zaedno so majkati? Ova na polozitelno 28.10.2019 prasuvas vo ime na majkati ili prasuvas za tebe? Malce kontradiktoren si samiot na sebe ili majtap si igras so trpenieto na clenovite koi odvojuvaat vreme dati odgovorat koi izgubile trpenie odgovarajki na edni isti prasajna po 1000 pati.
Da vo pravo si deka imam napisano deka sum odbien, ama toa e od sestra mi. Trojcata paralelno vadime bg drzavjanstvo, sestra mi ja odbijaa, a nie od vcera sme na polozitelno.
 
Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Некој да ми објасне?
1.Образувана преписка(веднаш по интервјуто се јавува овој статус и трае 1 до 2 м)

2.Образувана преписка N:ххх/201х/хх.хх.201х г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.(се чека мин 13 месеци од интервју ,а ако си преку родител и до 20м)

3.По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство(овој статус трае 2 до 3 месеци откако ќе се смени од задолжителна)

Доколку имаш однесено оригинали односно истите документи по втор пат како што ги подаваше за происход во Министерството за правосудие статусот ќе биде

4.Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија (овој статус значи дека чекаш потпис и дека ти е одобрено,а колку се чека никој незнае,во моментов добиваат оние што чекале 10 до 11м ,но се убрзува и сметам дека за побрзо ќе се потпишува)

5.Образувана преписка N:xxxx/20xx/xx.xx.20xx г. Вашата преписка е вклјучена в Указ xxx от 20xx год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација(вака изгледа ако ти е потпишано државјанството)
 
Член од
6 мај 2010
Мислења
209
Поени од реакции
41
1.Образувана преписка(веднаш по интервјуто се јавува овој статус и трае 1 до 2 м)

2.Образувана преписка N:ххх/201х/хх.хх.201х г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.(се чека мин 13 месеци од интервју ,а ако си преку родител и до 20м)

3.По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство(овој статус трае 2 до 3 месеци откако ќе се смени од задолжителна)

Доколку имаш однесено оригинали односно истите документи по втор пат како што ги подаваше за происход во Министерството за правосудие статусот ќе биде

4.Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија (овој статус значи дека чекаш потпис и дека ти е одобрено,а колку се чека никој незнае,во моментов добиваат оние што чекале 10 до 11м ,но се убрзува и сметам дека за побрзо ќе се потпишува)

5.Образувана преписка N:xxxx/20xx/xx.xx.20xx г. Вашата преписка е вклјучена в Указ xxx от 20xx год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација(вака изгледа ако ти е потпишано државјанството)
А зошто преку родител се чека повеќе?
 
Член од
7 април 2015
Мислења
1.537
Поени од реакции
813
1.Образувана преписка(веднаш по интервјуто се јавува овој статус и трае 1 до 2 м)

2.Образувана преписка N:ххх/201х/хх.хх.201х г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.(се чека мин 13 месеци од интервју ,а ако си преку родител и до 20м)

3.По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство(овој статус трае 2 до 3 месеци откако ќе се смени од задолжителна)

Доколку имаш однесено оригинали односно истите документи по втор пат како што ги подаваше за происход во Министерството за правосудие статусот ќе биде

4.Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија (овој статус значи дека чекаш потпис и дека ти е одобрено,а колку се чека никој незнае,во моментов добиваат оние што чекале 10 до 11м ,но се убрзува и сметам дека за побрзо ќе се потпишува)

5.Образувана преписка N:xxxx/20xx/xx.xx.20xx г. Вашата преписка е вклјучена в Указ xxx от 20xx год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација(вака изгледа ако ти е потпишано државјанството)
Откако ќе ги однесеш оргиналните документи, кога можеш да ги подигнеш?
 
Статус
Затворена за нови мислења.
На врв Bottom