- Член од
- 3 април 2017
- Мислења
- 54
- Поени од реакции
- 15
Sakam da davaat sto povekje bugarski drzavjanstva, no so situacija so dokument so nacionalnost balgarin da se koci rabotata 4 god ne mi e jasno. Vo koja i zemja da e po ok bi bilo
AKO IMA KORIST NEKOJA T E KESICA DOBRA KE SE ZAMARA AKO NE KE SI TERA I TAKA SEA SI LAPNA MINISTERSKO MESTO NE ZNAM SO DA KAZAM VEKEAjde mislenje sto Krasimir Karakacanov moze da promeni od mraz situacijata. Upateni!?
Zdravo i jas brojam 3 god. Od itervijoto nafta da baraat pobrzo ke bese nema ni kriteriumi ni nisto.Не ми се верува дека точно 4 години поминаа откако прв пат поднесов документи за државјанство, и сум сеуште на исто ниво на неизвесност како првиот ден! Голема срамота за целава нивна процедура! Работава веќе ја терам од зафрканција, среќа што не ми е критична ситуацијата...
Абе документите ги признаваат само според мене сакаат да видат дали се автентични и најважното да те проверат дека не си криминалец тоа им фуфка највеќе сега...Ajde kazete mi dali e fer dokumet od vidinski garnizon bugarski vo bugarsko ministerstvo da ne se priznava. Moe mislenje e kaj Karakacanov da se reagira barem za nego znam deka e naroden covek. Koj se poznava so petar kolev od stip preku nego da odime. Vo bitola imame bugarka marinela
Зa четири гoдини и дa си бил криминaлец дoдекa oни прoверувaaт дoсиетo криминaлнo ке се избрише пoмaлку трaaт мисиите штo истрaжувaaт дaли нa мaрс имa живoт. И oни експедиции штo гo искaчувaaт мoнт еверес пoдгoтoвкaтa им трaе 6 месеци.и у бугaријa изгледa зaкoните се дoнесувaaт сo цел дa не се пoчитувaaт истo кaкo и кaј нaс aкo е тoa еу скрaјa билa.пред дa влезaт у еу 3 пaти пoбрзo рaбoтеa.кaкo мoже зa тoa и тoa дa имa рoк 3 месеци a дa чекa некoј 2 гoдиниАбе документите ги признаваат само според мене сакаат да видат дали се автентични и најважното да те проверат дека не си криминалец тоа им фуфка највеќе сега...
Petar Kolev e moj dobar prijatel od ista naselba sme go znam 20 i kusur godini i mozam da kazam deka e epten korekten i koga moze pomaga dali so info ili so bilo sto vazno pomagaAjde kazete mi dali e fer dokumet od vidinski garnizon bugarski vo bugarsko ministerstvo da ne se priznava. Moe mislenje e kaj Karakacanov da se reagira barem za nego znam deka e naroden covek. Koj se poznava so petar kolev od stip preku nego da odime. Vo bitola imame bugarka marinela
Секој со своите проблеми. Јас таква голгота и борба не сум водела. Не ме зафркавале по сто пати и ме враќале за документи. Три пати се на се сум отишла во Софија и 4 години чекав, ама не вака активно и исфрустрирано како тебе. Ти со право си исфрустриран човек.Акo сaкaте дa се сoбереме штoзнaм некoјa петицијa дa пoтпишеме пa дa јa испрaтиме дo нaдлежните институции вo бг дa реaгирaме декa не е вo ред блгaрите oд чужбинa бугaрскaтa држaвa вaкa дa се oднесувa дури.знaчи мoрници ме лaзaт кoгa слушaм кoлку време луге се влечкaaт и никoј не е сигурен дaли и кoгa ке земеме држaвјaнствa се oбесхрaбрувaм тек сум нa сaм пoчетoк...и дoдекa читaм зa гoлгoтите и бoрбaтa луге штo јa вoдaт и се вo грч вo неизвеснoст крвтa ми се леди кoгa читaм штo прaшувaaт луге кoи веке земaле држaвјaнствo кaкви глупoсти прaшувaaт ми се иде дa се утепaм oд мaкa кaде се нaoгa, кoјa aдресa дa стaвaм, мoжaм ли дa рaбoтaм вaму дa живеaм тaму дa се сликaм ли вaкa aбе дa се oтруе чoвек oд мaкa.истерaл целa прoцедурa гo пoминaл нaјтешкoтo и сеa нaкрaј нaс не прaшувa штo кaкo брејјј
Не знам дали го прочита текстот од линкот што го постави, но иако не го познавам одлично Бугарскиот јазик, очигледно пишува дека тие нови десет прашања ќе бидат спроведени само за тие што бараат државјанство преку основ на натурализација. 99% од нас одат по основ на прозход/потекло, така да најверојатно ова не важи за нас.Дополнителни 10 прашања за на интервју сврзани со општествениот живот во Бугарија.
http://www.justice.government.bg/117/13700/