Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
E ovaa e super info do sega shto ne sme go znaele znaci mozno e vakvo nesto.
MOLBA - NAPISHANA
ne mi davet da zakacham vord pa evo ti go i tekstot

ДО

МИНИСТ'РА НА ПРАВОС'ДИЕТО

НА РЕПУБЛИКА Б'ЛГАРИја

М О Л Б А

От XXXXXX XXXXXX с ЕМБГ XXXXXXXXXXXXX, паспорт No.XXXXXXXXXXX, роден в град XXXXXXXXX , Р. Македонија, с номер на преписка за б'лгарско гражданство No.xxxx/2016 или која година си

УВАЖАЕМА ГОСПОЖА МИНИСТ'Р,

Молја да б'дат приложени доп'лнителни документи к'м преписката ми за получаване наб'лгарско гражданство.

Прилагам: dole ce si pishish tvojo dok

1.) Преведен и легализиран акт за см'рт за моја роднина, XXXXXX XXXXX (Нотариални заверено копие вјарно с оригинала)

2.) Преведен и легализирано удостоверение за венчаване на баба ми, XXXXXX XXXXX XXXXX

3. Свидтелство за венчание на прадјаадо ми XXXXXXX XXXXXX

4. Копие от паспорт

Дата: ПОДПИС НА МОЛИТЕЛја:

гр. Софиа _____________________

Attachments

Член од
21 јуни 2016
Мислења
62
Поени од реакции
27
mislam deka od juni lani sum so ovaj status a nosiv 3 pati poteklo od tetka mi i od prv bratuced i uste nema promeni taka si stoe

Член од
9 март 2017
Мислења
68
Поени од реакции
95
Vcera pisav e mail na
a_landzhev@justice.government.bg
sto e rabotata so toa sto sme staveni na dopolnitelna proverka, odgovorot bese:
Уважаеми господин Ристов, след като Вашата преписка е извадена за доп'лнителна проверка. Необходимо е да предоставите доп'лнителни документи удостоверјавашти Вашијат б'лгарски произход.

Поздрав

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
Vcera pisav e mail na
a_landzhev@justice.government.bg
sto e rabotata so toa sto sme staveni na dopolnitelna proverka, odgovorot bese:
Уважаеми господин Ристов, след като Вашата преписка е извадена за доп'лнителна проверка. Необходимо е да предоставите доп'лнителни документи удостоверјавашти Вашијат б'лгарски произход.

Поздрав

Ептен се потрудил да ти објасни , посебно за кои дополнителни документи :bravobe:

Член од
5 ноември 2016
Мислења
69
Поени од реакции
70
pred promena na status sum bidejki februari go rabotat sega jas bev mart na intervju lani taka da za dve nedeli bi trebalo da bide i ocekuvam i jas da bidam staven na dopolnitelna kako i site drugi. Vas sovet dali da odam da go dostavam orginalniot dokument?

Член од
22 декември 2008
Мислења
30
Поени од реакции
19
Sto da ocekuvam jas...So LK od vujko sum...Na finalna sum of fevruar...?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
pred promena na status sum bidejki februari go rabotat sega jas bev mart na intervju lani taka da za dve nedeli bi trebalo da bide i ocekuvam i jas da bidam staven na dopolnitelna kako i site drugi. Vas sovet dali da odam da go dostavam orginalniot dokument?
Jas Mislam da pocekas, i taka za 2 nedeli kje znaes, a mozebi vo megjuvreme kje legnat rabotite. Izbrana e nova ministerka moze pak kje se prodolzi kako sto bese. Jas pisav pogore deka drugar sto bese vo mart 2015 godina na intervju, mu dadoa pasos okolu sept 2016 bez da gi imase dostaveno originalot vo Ministerstvo

Член од
2 мај 2017
Мислења
36
Поени од реакции
7
ZDR DALI IMA NEKOJ KOJ PRIJAVIL ADRESA PREKU KONZULAT OD BITOLA , DA KAZE KOLKU SE CEKA I DA SE SOBEREME ONIE SOCEKAME PA DA ODIME SOFIJA POZ[DOUBLEPOST=1493893060][/DOUBLEPOST]
Не од скопје од амбасадата во декември го земав указот и одма поднесов за адреса и за 3 месеци документите беа стигнати во софија би требало и од битола да е исто
ZDR MOZE DA MI PISIS KOLKU CEKASE OD KOGA JA PRIJAVI ADRESATA PREKU KONZULAT , KOGA ZAKAZA ZA GRAJGANSKI BROJ KAKO ODESE PROCEDURA
.[DOUBLEPOST=1493893367][/DOUBLEPOST]
Zdravo na site.
Bi ve zamolil za pomosh. Imam zakazeno intervju za narednata sedmica. Sakam da ve prasham kakvi dokumenti treba da nosam so mene na samoto intervju , dali treba da popolnam online dokumenti ?

Vi blagodaram odnapred.
INTERVJU PRASUVAAT BAREM MENE ZA DRZAVNI PRAZNICI NA BG ZS SAKAS DA BIDES BG ITAKA SLI. OTVORI NET PROCITAJ ZA ISTORIJA I PRAZNICI NA BG
,[DOUBLEPOST=1493894004][/DOUBLEPOST]ZDR MOZE DA MI PISIS KOLKU CEKASE OD KOGA JA PRIJAVI ADRESATA PREKU KONZULAT , KOGA ZAKAZA ZA GRAJGANSKI BROJ KAKO ODESE PROCEDURA

Последно уредено:
Член од
24 април 2017
Мислења
21
Поени од реакции
5
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:Mislenje ili nekoj vo ista situacija. Intervju 2013 god, priodneseni dokumenti vo 2015 zs problem so preziminata na dedovcite babite. Od 2016 septemvri status С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. Posrednikot rece nedovolno dokumenti, odneseni dokumenti vo dekemvri 2016 plus clenstvo od Strumica ama seuste ist status. Se slusnav so posrednikot vika ne e odbieno, nemaat uste razgledano guzva treba da se ceka. Lazi ili ne? Do koga ke cekame? :cuc:

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
И јас денес вратен сум на дополнителна,не пишува зошто само ''Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,'' со документи од сестра ми + однесено удостоверение (на 24.04.2017) за родствени врски извадено од општината во Софија каде што сестра ми е регистрирана.Можеби преписката ми е разгледана пред 24.04.2017 а можеби во случајов се бараат други дополнителни документи,треба да прашам во Министерството.
Инаку сум преку конзулат,преписката е заведена во Министерството на 19.02.2016.
Ако во меѓувреме се сменат работите кон подобро(како што беше до крајот на 2016) ќе си почекаме и ние како оние од 2013 и 2014 и здравје догодина ова време да имаме убави вести.

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Софија, 4 мај, 2017 - 10:32 (META)
Бугарскиот претседател Румен Радев денеска издаде указ со кој му предлага на бугарскиот парламент да ја изгласа новата влада на Бојко Борисов, откако лидерот на ГЕРБ утринава му го достави составот на новата влада. Радев ѝ посака успех на новата влада.

Новиот кабинет на Бојко Борисов е третиот што тој ќе го води како премиер на Бугарија, а меѓу 18 министри е и Красимир Каракачанов, лидерот на ВМРО-БНД, познат по своите изјави за идентитетот на Македонците. Тој ќе биде и вицепремиер на Бугарија за јавен ред и безбедност, а истовремено и министер за одбрана.

Од четворицата вицепремиери во новата влада, двајца се од десноцентристичката ГЕРБ и двајца од партијата Обединетите патриоти. Покрај Каракачанов, од Обединети патриоти е и вицепремиерот за економска и за демографска политика, Валери Симеонов.

Од страна на ГЕРБ вицепремиери ќе бидат: Томислав Дончев, кој ќе ги преземе европските фондови, и Екатерина Захариева, која ќе биде министер за надворешни работи и ќе одговара за судскиот реформи.

Покрај двете вицепремиерски места, Обединети патриоти ќе ги контролираат министерствата за одбрана, економијата и за животната средина, а другите 15 министерски функции остануваат за ГЕРБ.

Претседателката на претходниот состав на Народното собрание, Цецка Цачева, е новиот министер за правда.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom