Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Ок, сега зошто сум вратен од финална на дополнителна, ќе сака ли некој да ми ја опише процедурата за доставување на оригиналот во мп, што треба друго освен оригиналот, некоја молба или? И дали пак треба да се поврзувам со нови легализирани преведени изводи и тие заедно да ги ставам, дали се плаќа нешто и во кое време се оди :rolleyes::D

Треба мoлбa вo кoјa ќе нaведеш штo дoкументи дoстaвувaш . требa изводи преведени и легализирани вo зaвиснoст нa кoгo се повикуваш. Твoј извoд не требa. Веќе имaaт вo мoлбaтa. Некa некoј oд преведувaчите ти јa сoстaви мoлбaтa. Требa дa глaси дo министерството нa прaвoсaдиетo дирекција блгaрскo грaждaнствo. Не се плaќa ништo. Oбичнo тие зa дoпoлнителни ги пуштаат пoслa 13 чaсoт

D

Drexel

Гостин
Треба мoлбa вo кoјa ќе нaведеш штo дoкументи дoстaвувaш . требa изводи преведени и легализирани вo зaвиснoст нa кoгo се повикуваш. Твoј извoд не требa. Веќе имaaт вo мoлбaтa. Некa некoј oд преведувaчите ти јa сoстaви мoлбaтa. Требa дa глaси дo министерството нa прaвoсaдиетo дирекција блгaрскo грaждaнствo. Не се плaќa ништo. Oбичнo тие зa дoпoлнителни ги пуштаат пoслa 13 чaсoт
Fala mnogu :)

Член од
3 април 2017
Мислења
54
Поени од реакции
15
Ajde edno mislenje.. na dopolnitelna pocetni broevi 71. /2016 natamu sto mislite kolku ke ne drzat otprilika da se znae malku. Dosta ima, nemase dopolnuvanja za dopolnitelnosta. I da napomenam Drexel e eden od najrealnite forumdzii tuka bravo na mesto sve

Член од
21 февруари 2016
Мислења
53
Поени од реакции
46
i na mene bese taka pa mi se smeni vo "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.i toa so odneseno poteklo i veke 3 pat nosiv poteklo i vise ne im nosam pa so saka neka bide
Pisi Mi kolku vreme ti stoi ovoj status I so sto dokumenti si

D

Drexel

Гостин
Ajde edno mislenje.. na dopolnitelna pocetni broevi 71. /2016 natamu sto mislite kolku ke ne drzat otprilika da se znae malku. Dosta ima, nemase dopolnuvanja za dopolnitelnosta. I da napomenam Drexel e eden od najrealnite forumdzii tuka bravo na mesto sve
Za kolku ke ne drzat generalna procenka e edna godina bidejki kako sto zdogledav na dopolnitelna mozes da si 6 meseci a potoa od dopolnitelna te vrakjaat na finalna koja pak trae 3 do 4 meseci i potoa pak te stavaat na cekanje uste 3 za potpis od potprecedatelot AKO si odobren od nea......mi se maci vaka koga vo kontekst go stavam :facepalm:

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
@Drexel мислам дека нема да ти требаат изводи преведени и легализирани за да се поврзеш,најверојатно имаш доставено оригинали од истите кога си ги подавал сите документи во Министерството.Така да ќе ти треба само оригиналниот документ од егзархија,молбата и копија од твојот пасош.Еве ти пример за молба само пополни си ја со твои податоци.

Attachments

Член од
3 април 2017
Мислења
54
Поени од реакции
15
Treba posrednici da prasaat tamu. Moe mislenje e deka ke zabrzaat, navodno vrabotile povekje sega posto kuburele so kadar

D

Drexel

Гостин
@Drexel мислам дека нема да ти требаат изводи преведени и легализирани за да се поврзеш,најверојатно имаш доставено оригинали од истите кога си ги подавал сите документи во Министерството.Така да ќе ти треба само оригиналниот документ од егзархија,молбата и копија од твојот пасош.Еве ти пример за молба само пополни си ја со твои податоци.
Blagodaram mnogu inaku i pak novi ke prilozam zosto motto mi e "better safe than sorry" ne mi e gajle za ekstra pari shto ke gi dam po bitno mi e ukazot da mi se potpishe i ne mi se rizikuva nisto.

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Odis na salter so dokumentite ke ti dade molba on da navedes sto dokumenti dostavuvas .Gi pisuvas se potpisuvas data i se vrakas na salter 3.Ne posle 13:00 casot koga sakas jas vo 9:30 bev vnatre kazav za dopilnitelni dok i kraj vlegov gi dadov mi dadoa dr.kartonce so br na intervjuto i toa e toa.Koj ti rekol deka 1 god ke cekame sekoj e razlicno nie sme samo na proverka .Dajte lugje ne gi bunite clenovive.Soberi si gi doumentite odi do Sofija i ke zavrsis rabota za 1 cas.So sreka neka ti e .

D

Drexel

Гостин
Odis na salter so dokumentite ke ti dade molba on da navedes sto dokumenti dostavuvas .Gi pisuvas se potpisuvas data i se vrakas na salter 3.Ne posle 13:00 casot koga sakas jas vo 9:30 bev vnatre kazav za dopilnitelni dok i kraj vlegov gi dadov mi dadoa dr.kartonce so br na intervjuto i toa e toa.Koj ti rekol deka 1 god ke cekame sekoj e razlicno nie sme samo na proverka .Dajte lugje ne gi bunite clenovive.Soberi si gi doumentite odi do Sofija i ke zavrsis rabota za 1 cas.So sreka neka ti e .
Blagodaram za infromacijata a za cekanje rekov deka e generalna procenka zimajki gi vo kontekst dosegashnite slucuvanja so golem broj na aplikanti i dlabokite proverki poradi 100te kriminalci barani od interpol

Последно уредено од модератор:
Член од
28 септември 2015
Мислења
6
Поени од реакции
13
Zdravo na site na intervju sum na 27 07 17 ama ne mozam da odam sto da pravam care za porano ili pokasno ??
Napises molbu u kojoj objasnis zbog cega ne mozes da se pojavis tada kada ti je termin i zamolis da ti premeste intervju za pre ili kasnije. Mom suprugu su bili pomerili za mesec dana intervju bez problema.

Член од
8 февруари 2015
Мислења
315
Поени од реакции
298
Blagodaram za infromacijata a za cekanje rekov deka e generalna procenka zimajki gi vo kontekst dosegashnite slucuvanja so golem broj na aplikanti i dlabokite proverki poradi 100te kriminalci barani od interpol
Pa ostaj gi tie nemozes po niv da se orjentiras nie sme posebni do sega nemalo vakvi slucaevi da pisuva samo na dopol.Proverka bez nisto dr dodatno_Ova e sie mi ga gjura da go tupat uste nekoj mesec.Sega ima nova vlada novi lugje i sve ova ke ide kako podmackano.

Член од
4 мај 2017
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo na site.
Bi ve zamolil za pomosh. Imam zakazeno intervju za narednata sedmica. Sakam da ve prasham kakvi dokumenti treba da nosam so mene na samoto intervju , dali treba da popolnam online dokumenti ?

Vi blagodaram odnapred.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Zdravo na site.
Bi ve zamolil za pomosh. Imam zakazeno intervju za narednata sedmica. Sakam da ve prasham kakvi dokumenti treba da nosam so mene na samoto intervju , dali treba da popolnam online dokumenti ?

Vi blagodaram odnapred.
колку што знам не ти треба,едино ако имаш во меѓувреме најдено некој стар документ да го приложиш за секој случај,само не заборавај да пишеш тука како си прошал и што те прашале и каква е ситуацијата таму..поз и среќно

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom