Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2016
Мислења
62
Поени од реакции
27
koj mesec bese na intervju?jas bev april 2014 i uste so ist status sum "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство" :(

Член од
21 февруари 2016
Мислења
53
Поени од реакции
46
koj mesec bese na intervju?jas bev april 2014 i uste so ist status sum "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство" :(
Od deneska do petok ocekuvajte site promeni do 13278 prepiski pozdrav

Член од
2 мај 2017
Мислења
36
Поени од реакции
7
zdr jas isprativ adresa preku konzulat od bitola pominaa 5 meseci , se javuvam vo opstina na lege 6, sofija dali nekoj znae do koga se ceka ili sto da se pravi

Член од
18 октомври 2016
Мислења
119
Поени од реакции
164
I sto ponatamu,kako bi odela procedurata za nas od 2014 sto ke bideme na finalna i sto sme na finalna i naj bitnoto od kadee informacijava (od siguren izvor ili ulica)(y):)

K

kirejankovski1

Гостин
zdr jas isprativ adresa preku konzulat od bitola pominaa 5 meseci , se javuvam vo opstina na lege 6, sofija dali nekoj znae do koga se ceka ili sto da se pravi
Jas veke cekam skoro 4 meseci se javiv vo konzulatot vo bitola mi kazuvaat deka se pratetni dokumentite.a vo opstinata na lege 6 nisto nemaat..se javiv i vo ministerstvoto za pravosudie i tie nemat nikakvi dokumenti dobieno bidejki prvo dokumentite od konzulatot odat vo to ministerstvo pa potoa vo opstinata. od konzulatot voopsto ne sakaat da se zamarat da proverat. i ne znam do koga ke trae ova.

Член од
2 март 2015
Мислења
6
Поени од реакции
1
Jas veke cekam skoro 4 meseci se javiv vo konzulatot vo bitola mi kazuvaat deka se pratetni dokumentite.a vo opstinata na lege 6 nisto nemaat..se javiv i vo ministerstvoto za pravosudie i tie nemat nikakvi dokumenti dobieno bidejki prvo dokumentite od konzulatot odat vo to ministerstvo pa potoa vo opstinata. od konzulatot voopsto ne sakaat da se zamarat da proverat. i ne znam do koga ke trae ova.
[DOUBLEPOST=1493809685][/DOUBLEPOST]И јас имам поднесено за адреса преку конзулат леге 6 поднесов пред нова година декември се јавив после три месеци во март ми рекоа дека ми се стигнати документите

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
[DOUBLEPOST=1493809685][/DOUBLEPOST]И јас имам поднесено за адреса преку конзулат леге 6 поднесов пред нова година декември се јавив после три месеци во март ми рекоа дека ми се стигнати документите
Koj datum go podigna ukazot?od bitola taka?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom