Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

 • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

  Гласови: 4 50,0%
 • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

  Гласови: 4 50,0%
 • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

  Гласови: 0 0,0%
 • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

  Гласови: 0 0,0%
 • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

  Гласови: 0 0,0%

 • Вкупно гласачи
  8
 • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 јуни 2016
Мислења
4
Поени од реакции
2
Еве зошто:
-Ќе чекате тука да стигне во најлош случај после 1-2 месеци по дипломатска пошта...не ги праќаат еден по еден указ, туку кога ќе се соберат повеќе тогаш,а сега плус одмори се...
...друго,и да стигне тука и да си го земете од тука,пак мора да одите во Софија на истото место кај што би го подигнале ако не би чекале да ви го пратат во Скопје да пријавите адреса и слики да оставите а во истиот ден и да појдете во општината кај што ќе имате адреса таму да поднесете за упис во регистарот и барање за издавање на матичен број...
Сега видете дали одговара да се чека тука и што сте изгубиле а што добиле што сте чекале!
Ви благодарам за вашето мислење.Верувам дека има дел вистина во тоа и дека мислите најдобронамерно.Ама јас цела процедура ја завршив преку конзулатот,и тоа за 2 години и 7-8 месеци излегов во указ без да отидам во Софија,наспроти разни уверувања и тврдења дека ќе сум претрпел сериозни одолговлекувања преку конзулатот од најразличен тип.Тоа не се покажа точно и конзулатот покажа добра екипираност и координација со службите во столицата.Сега ќе видам како ќе оди и оваа работа,до крај.
 
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Ви благодарам за вашето мислење.Верувам дека има дел вистина во тоа и дека мислите најдобронамерно.Ама јас цела процедура ја завршив преку конзулатот,и тоа за 2 години и 7-8 месеци излегов во указ без да отидам во Софија,наспроти разни уверувања и тврдења дека ќе сум претрпел сериозни одолговлекувања преку конзулатот од најразличен тип.Тоа не се покажа точно и конзулатот покажа добра екипираност и координација со службите во столицата.Сега ќе видам како ќе оди и оваа работа,до крај.
pa ti i veke si pretrpel seriozni odolgovlekuvanja, 2godini i 7 meseci se mnogu. a direktno vo sofija ke ti bese 1god i 5-6 meseci
 
Член од
24 август 2014
Мислења
116
Поени од реакции
125

Worf

Leader of the High Council
Член од
1 мај 2006
Мислења
412
Поени од реакции
3
Ako moze nekoj da objasni i da dade sovet. Posle citanje se pojavi sledniov status kaj brat mi:
"С'вет'т по гражданство не е уважил молбата След проведените обс'жданија и при проведеното јавно гласуване, на основание чл. 12 от ПДСГМП, СГ единодушно взе решение да даде мнение молбата да не б'де уважена, т'ј като не е потв'рдена автентичността на представеното Свидетелство за Свето венчание, което удостоверјава изп'лнението на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство, след изв'ршена експертиза на НИКК на МВР."
Ironijata na celava situacija e sto jas go dobiv drzavjanstvoto vrz osnova na istiot dokument. :(
 
Член од
23 септември 2015
Мислења
98
Поени од реакции
88
Ako moze nekoj da objasni i da dade sovet. Posle citanje se pojavi sledniov status kaj brat mi:
"С'вет'т по гражданство не е уважил молбата След проведените обс'жданија и при проведеното јавно гласуване, на основание чл. 12 от ПДСГМП, СГ единодушно взе решение да даде мнение молбата да не б'де уважена, т'ј като не е потв'рдена автентичността на представеното Свидетелство за Свето венчание, което удостоверјава изп'лнението на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство, след изв'ршена експертиза на НИКК на МВР."
Ironijata na celava situacija e sto jas go dobiv drzavjanstvoto vrz osnova na istiot dokument. :(
Епа ако ти веќе си добил зошто кај брат ти не доставите твој пасош?
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom