F
FARANG
Гостин
1. Бевте сојузници на Германија кој окупираа насилно делови на југославија, грција и романија. ФАШИСТИ.1. Не бевме фашисти
2. Не бевме окупарори
3. Не убивавме Евреи, не сме ги пратиле ние во логор
Како правите анти-бугарски филмови, ќе си носите последиците.
4. Зошто 99% од статиите за Србиjа и Србите не се негативни? Тие се подобре економски од нас?
5. Мислиш Бугариjа поделила Македониjа? Мислиш дека ако зависеше од Бугариjа Македониjа ке да беше поделена?
6. Момко, jас сум македонски Бугарин по род. Имам десетици роднини во Вардарско. Ако си Албанец може и да немаме заедничко, или Влав, Ром, Србин....
7. Ќе си го прославувам Илинден, бидејќи тоа е почетокот на свобдата и благодарение на него дедо ми е роден слободен во 1924 година, а не турски поданик или грчки или поданик на СХС. Ти ако сакаш и роденденот на Тито си слави.
2. Ја окупиравте македонија насилно. Тоа ве прави ОКУПАТОРИ.
3.Дојди во Скопје во музејот на холокустот ќе видиш и слики и вагони во кој бугарите ги праќале евреите во логор. Вие учествувавте во ГЕНЦОИДОТ на македонските евреи.
Вие сносите последници од тоа што ни ги крадете песните? Не е проблем ќе ги сносиме последиците, сме било 500 год под турците, сме биле окупирани и подоленени од вас, грците, србите па сега за ова да се секриаме толку. Само запамти ко што рече акција - реакција. Затоа во иднина немојте да викате браќа ова она, вие за мене сте исто ко грците и Албанците.
4. Незнам дали 99% не се негативни ама има и доста негативни. Гледај сам за црковниот проблем. Остатокот со нив живееме нормално не се кучиња како вие.
5. Да. Бугарија е една од земјите која ја подели Македонија и до ден денес е окупатор на пиринскиот дел на Македонија. До Бугарија зависи до кога ќе ја држи пиринска Македонија под ропство.
6. Друже ти можеш да бидеш и македонски марсовец ако сакаш. Јас немам проблем со тоа, остај ме да си бидам Македонец и не ми се мешај во државата. Ако сакаш да сме комшии како треба не ми се мешај и остај ме да си живеам на мира. И јас имам роднини во пирин и егеј само тие се МАКЕДОНЦИ. Смешно е тоа што нас ни викате дека ни ги испрале мозоците а вие се удирате во гради дека сте она што не сте.
7. Убаво и јас ќе си го прославам Илинден и тоа во Крушево. Нема да заборавам дека на крајот не било успешно востанието затоа што некој гадови одбиле да помогнат а потоа и не поделиле.
Не ми реплицирај повеќе нема поента. Се надевам сваќаш дека немаме ништо заедничко и дека ако сакаме напредок и подобри односи еднаш за секогаш треба да заборавите дека со нас имате било што заедничко. Сакате заедно нешто да славиме во ред, ама тоа да биде европско нешто од иднината која заедно треба да ја градиме. Што било поминало остајте не на мир.