Бугарско-грчка оска против Македонија

F

FARANG

Гостин
1. Не бевме фашисти
2. Не бевме окупарори
3. Не убивавме Евреи, не сме ги пратиле ние во логор

Како правите анти-бугарски филмови, ќе си носите последиците.

4. Зошто 99% од статиите за Србиjа и Србите не се негативни? Тие се подобре економски од нас?
5. Мислиш Бугариjа поделила Македониjа? Мислиш дека ако зависеше од Бугариjа Македониjа ке да беше поделена?
6. Момко, jас сум македонски Бугарин по род. Имам десетици роднини во Вардарско. Ако си Албанец може и да немаме заедничко, или Влав, Ром, Србин....
7. Ќе си го прославувам Илинден, бидејќи тоа е почетокот на свобдата и благодарение на него дедо ми е роден слободен во 1924 година, а не турски поданик или грчки или поданик на СХС. Ти ако сакаш и роденденот на Тито си слави.
1. Бевте сојузници на Германија кој окупираа насилно делови на југославија, грција и романија. ФАШИСТИ.
2. Ја окупиравте македонија насилно. Тоа ве прави ОКУПАТОРИ.
3.Дојди во Скопје во музејот на холокустот ќе видиш и слики и вагони во кој бугарите ги праќале евреите во логор. Вие учествувавте во ГЕНЦОИДОТ на македонските евреи.

Вие сносите последници од тоа што ни ги крадете песните? Не е проблем ќе ги сносиме последиците, сме било 500 год под турците, сме биле окупирани и подоленени од вас, грците, србите па сега за ова да се секриаме толку. Само запамти ко што рече акција - реакција. Затоа во иднина немојте да викате браќа ова она, вие за мене сте исто ко грците и Албанците.

4. Незнам дали 99% не се негативни ама има и доста негативни. Гледај сам за црковниот проблем. Остатокот со нив живееме нормално не се кучиња како вие.
5. Да. Бугарија е една од земјите која ја подели Македонија и до ден денес е окупатор на пиринскиот дел на Македонија. До Бугарија зависи до кога ќе ја држи пиринска Македонија под ропство.
6. Друже ти можеш да бидеш и македонски марсовец ако сакаш. Јас немам проблем со тоа, остај ме да си бидам Македонец и не ми се мешај во државата. Ако сакаш да сме комшии како треба не ми се мешај и остај ме да си живеам на мира. И јас имам роднини во пирин и егеј само тие се МАКЕДОНЦИ. Смешно е тоа што нас ни викате дека ни ги испрале мозоците а вие се удирате во гради дека сте она што не сте.
7. Убаво и јас ќе си го прославам Илинден и тоа во Крушево. Нема да заборавам дека на крајот не било успешно востанието затоа што некој гадови одбиле да помогнат а потоа и не поделиле.

Не ми реплицирај повеќе нема поента. Се надевам сваќаш дека немаме ништо заедничко и дека ако сакаме напредок и подобри односи еднаш за секогаш треба да заборавите дека со нас имате било што заедничко. Сакате заедно нешто да славиме во ред, ама тоа да биде европско нешто од иднината која заедно треба да ја градиме. Што било поминало остајте не на мир.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Јас се извинувам, но прекрасен текст на Дарко Јаневски, многу убаво срочено.

Крвникот на Македонија, пријател на Софија

Плевнелиев изгледа како фин човек, ама има погана уста и очигледно погани намери да создава омраза меѓу двата народа. Тој вели дека луѓето од двете страни на границата немаат проблем, што е точно. Но луѓето од оваа страна на границата имаат проблем со него оти „Скопје 2014“ е збирштина од споменици и згради во главниот град на Македонија, а не на Бугарија, што приближно значи дека тој треба да си ги гледа спомениците и зградите во Софија, а не во Скопје, и да не се меша во внатрешните работи на друга држава

линк:
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=12113102131&id=13&prilog=0&setIzdanie=22784

И еден интересен коментар под текстот:
историк
Плевнелиев не е пиринец, тој е егеец. Сам раскажуваше на интервју за БТВ за семејната историја. Дедо му и баба со цела рода се од село Плевна, Драмско, Егејска Македонија - денес Петруса. Избегале во Бугарија и на граница ги прасале- од кај сте? Од Плевна. Тогас наздравје - Плевнелиеви. Се населиле во Гоце Делчев. имасе и репортажа од Плевна, сите го знаеја,сите до еден Македонци. Дали за ова разговарал со Папуљас?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Само луге,кои не познават во континуитет односите мегу БГ и ГР можат да пишат вакви нубелози, но угодно заборават истите,кога се обединуват со крвниците на Македониja во Албаниja против албанците.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Само не разбрав кој е крвник, ако е за Грција согласен сум дека била крвник на бугарскиот народ, какви се ви односите со нив си е ваша работа ние не се мешим во нив. Плевналиев е пиринец и е роден во Пирин, дедо му дошол од беломорието е и ?Тој е еден од половина милион избегале при фашистичките окупатори.Поне секогаш се прогласуваат за Бугари!
Сега словенски, кажи ни на сите тука на Груевски дедо му не е ли од Егејска?
Потоа ни кажи дали бил андарт?
Дали е убивал Македонци?
Дали е убиен од бугарската армија додека бил грчки војник?
Дали има во денешна Грција споменик?
благодарам однапред!

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Прочитај го текстот.

Да не сакаш и јас за тебе да го читам?

Се' e речено таму.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Аждаиве околу нас има да рикаат од љубомора годинава кога ќе одбележуваме од срамната поделба на Македонија што ја направија тие со цел како народ да не постоиме. Тука сме имаме држава и можат да ни се фатат и едните и другите и третите. Оваа генерација е спремна достоинствено да го одбележи 10 Август...денот кој засекогаш треба да биде запамтен како датум кој можеше да не избрише засекогаш од картата на светот.

ТУКА СМЕ, ПОСТОИМЕ-ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ !!!
100 ГОДИНИ ОД ПОДЕЛБАТА НА МАКЕДОНИЈА

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Сега словенски, кажи ни на сите тука на Груевски дедо му не е ли од Егејска?
Потоа ни кажи дали бил андарт?
Дали е убивал Македонци?
Дали е убиен од бугарската армија додека бил грчки војник?
Дали има во денешна Грција споменик?
благодарам однапред!
:facepalm:
Да, од егејскиот дел на Македонија бил.
Бил присилно регрутиран како и иљадници други Македонци за во Грчко-ИТАЛИЈАНСКАТА војна!
Не, не убивал Македонци.
Не, загинал од шрапнел од италијанска граната која што паднала во близината на шаторот во кој тој се наоѓал кога се случило тоа.
Споменикот не е за НЕГО, туку неговото ПОГРЧЕНО име е само наведено со многу други, без никој за тоа да добие дозвола од семејството.

Толку сте прости и глупави што сосема ви одговара улогата на послушни кучки во скутот на Грција...

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.711
Поени од реакции
17.601
Значи Македонци се бугарите и грците ( да со мали букви), не се поќе само грците? Сега Александар е грк и бугарин. Како шо тргнало во иднина хелени ке се и бугарите а грците и тие татари ..... Добра замисла и овие имаат кампања изгледа насловена 'Сите сме исти'. :pos:

Кога ке треба држави како бугарија и грција па и повремено србија да прават тајни оски т.е. сојузи за да као демек срушат државиче како нас стварно се за жалење.

А кога ке видиш дека една цела нација си прави комплекси за еден филм е тоа е чист простотилук кој заслужува само овации за успешноста во истиот. ... Холивуд одамна требаше да престане да работи, ама знам зошто нема прекинато ги нема навредено бугарите затоа. :P

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Мооре, море се ујдисавте со гејците, не ќе да е на арно за вас.

Гејци и бугари ќе го чествувале заедно денот 06.10.2014 - 1000 години од смртта на цар Самоил. :facepalm: :pos:

А што уште планираат погледнете сами:

http://frognews.bg/news_51019/NEKA_DUHAT_I_KOSTITE_NA_TSAR_SAMUIL_NAMERIAT_POKOI…/

.

E

emission

Гостин
Повторно лудило од "милите" ни соседи.

Канонада од грчки и бугарски амандмани во ЕП

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=7BE90675ACEAEC459EC783BBC9F2FDB2

Канонада од бугарско-грчки амадмани за Резолуцијата за Македонија што во април оваа година треба да ја донесе Европскиот парламент. Поднесени се вкупно 203 амадмани на предлог-Резолуцијата на известувачот Ричард Ховит, од кои дури 92 амадмани се на бугарските, а 35 на грчките европарламентарци.

...
Стојанов предложи амадман во кој стои дека „продолжува нетолерантноста и проследувањето на лицата со бугарска самосвет

....
и куп други измислени обвинувања.

Бугарите бараат некакви фантомски бугари во Македонија а во исто време не признаваат етноси и велат дека нема Македонци во нивната држава туку сички се б'лгарски граждани.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
СРАМ :facepalm: :facepalm:

3атоа народе кажете НЕ на ЕУ и серковците во неа.

E

emission

Гостин
Јас викам да почекаме уште малку да видиме до кога ќе ги толерираат серковците од насловот на темата. Исто да видиме и до кога едните ќе им се прават пријатели на другите иако првите според нивната историја им ги имаат сотрено и прогонето голем дел од нивните предци а тие за да се покажат пред прогонувачите како послушно куче напаѓаат народ кој им е најблизок.

Во меѓувреме нема ништо лошо да се прават посилни врски и со други земји.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Тие во Бугарија кои долги гидини цели кариери направија преку продавање басма и конкретно анти-македонизам, играат цело време зад грб, иако сега ги отворија картите. Стојанов е од поновата генерација професионални национал-шовинисти, и порано бараше и да се укинат ИПА фондовите за Македонија, меѓу другото.

Лицата со бугарска самосвест во Македонија се соочуваат со нетолеранција, опозицијата извикува „мрсни Бугари“, а полицијата ги репресира оние што посредуваат за бугарско државјанство

Ова е дел од содржината на 25-те амандмани што бугарскиот европратеник Димитар Стојанов (од националистичката партија АТАКА) ги има поднесено против резолуцијата за Македонија што ја подготви известувачот за нашата земја Ричард Ховит.

Бугарите во Европарламентот поднесoа дури 92 амандмани на резолуцијата, Грците 35, самиот Ховит над 20, а другите европратеници педесетина. Не се сите негативни, дел пратеници со амандмани бараат земјава да ги почне преговорите за членство во ЕУ.

Но бугарските и грчките членови на ова тело се држат до „добрососедските односи“ и до „решение на прашањето за името“.

Стојанов побара да се прекинат ИПА-фондовите за Македонија, да се регистрира здружението „Радко“ како политичка партија и да запре, како што вели, уривањето на бугарските воени гробишта.

Грците и Бугарите бараат да не се употребува придавката „македонски“, а се обидуваат да ја искористат и актуелната политичка криза како аргумент против приближувањето на Македонија кон ЕУ.

Едно од барањата на Стојанов е и да се исфрли терминот „Бугарин“ во врска со националната припадност, бидејќи, како што вели, се употребувал во навредлив контекст.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=2613854265&id=9&prilog=0&setIzdanie=22798

Погледнете што зборува(ат) цело време за Македонците: истите шарени лаги, истите конструкции (клипот е од 2008. година):

Еве истиов специмен бара да ја условат и Турција за некаков геноцид врз Бугарите:

Е со такви абдали имаме работа.
.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Еве истиов специмен бара да ја условат и Турција за некаков геноцид врз Бугарите:

Е со такви абдали имаме работа.
.
некој геноцид :eek: вие под турско ропство не бевте или дедо ти со Турците по цел ден Табла играше:confused:

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
E

emission

Гостин
некој геноцид :eek: вие под турско ропство не бевте или дедо ти со Турците по цел ден Табла играше:confused:
Факт е и докажано е дека сте браќа со Турците по крв без разлика дали ти харесва тоа или не. Не ги мешај сега, друга е темата. Одговори зошто сакаат ваши татарски политичари да регистрираат партија на татарите во Македонија а не дозволуваат Македонска кај вас? И зошто се како послушни кучки на Грците кои како што кажав имаат истребено и протерано добар дел од предците на денешното бугарско население.

Kajgana Shop

На врв Bottom