Стев
Rockscourge Stevahn
- Член од
- 19 декември 2019
- Мислења
- 4.464
- Поени од реакции
- 4.298
Твојата инерпретација на ситуацијата на страна, сепак те остаи.....Не сум у врска за да ме остава.
Твојата инерпретација на ситуацијата на страна, сепак те остаи.....Не сум у врска за да ме остава.
Ти гарант ко мал гарант немаш пиено вештачко млеко.Срам да ти е напасник еден.Маче, имаш ли уште млекце? Ми треба витамин д насред ова темно зимиште.
Истото ми го кажа еден познаник пред неколку години а гледам и дека има нешто контент креиран од АИ по нет ама 10 години се премалку. 20 можеби. Ќе видиме како ќе реагира публиката на АИ генериран контент, али има време имам и резервен занает злу нетребало.Не е лошо полека да бараш друга професија, со AI-то ова ќе биде една од најпогодените и тоа во помалку 10 години, или евентуално да се префрлаш на live content на твои канали (што исто ќе станува се потешко).
Ќе нема леб и во тоа, АИ ќе генерира пиксели со сисати плавуши каде и да еонлифенс?
Јас пак очекувам дека се многу, наредна верзија на chat gpt ти е неспоредливо подобра од тековната, не би се изненадил ако ве замени и во рок од 3 години.Истото ми го кажа еден познаник пред неколку години а гледам и дека има нешто контент креиран од АИ по нет ама 10 години се премалку. 20 можеби. Ќе видиме како ќе реагира публиката на АИ генериран контент, али има време имам и резервен занает злу нетребало.
Ќе нема леб и во тоа, АИ ќе генерира пиксели со сисати плавуши каде и да е
Не верувам во такви причи кои ги имам слушано одамна. И до сега требаше да ме смени некој бот ама ништо од тоа. Niche контенти се, не знам кој би земал чат гпт да се бави со тоа. Не е само суво инфо, треба малку повеќе од обичен пренос на дата кон публиката.Јас пак очекувам дека се многу, наредна верзија на chat gpt ти е неспоредливо подобра од тековната, не би се изненадил ако ве замени и во рок од 3 години.
Па не би рекол дека не е возможно, една база со теми, и ќе штанца текстовиНе верувам во такви причи кои ги имам слушано одамна. И до сега требаше да ме смени некој бот ама ништо од тоа. Niche контенти се, не знам кој би земал чат гпт да се бави со тоа. Не е само суво инфо, треба малку повеќе од обичен пренос на дата кон публиката.
И да се случи тоа, базата текстови нема свој изграден стил на контент, нема иронија, сарказам,метафори, хумор и едно чудо остали вербални изрази кои што со тек на време го одвојуваат еден креатор како препознатлив и очекуван и ценет во niche комјунити. Иако таквата специјализација има предности, има и недостатоци како слаб приход кога би се живеело во западни услови, но сосема солиден за овдешни.Па не би рекол дека не е возможно, една база со теми, и ќе штанца текстови
По што си толку сигурен?И да се случи тоа, базата текстови нема свој изграден стил на контент, нема иронија, сарказам,метафори, хумор и едно чудо остали вербални изрази кои што со тек на време го одвојуваат еден креатор како препознатлив и очекуван и ценет во niche комјунити. Иако таквата специјализација има предности, има и недостатоци како слаб приход кога би се живеело во западни услови, но сосема солиден за овдешни.
Но да не одиме оф-топик тука, имаше некаде тема за овие ствари со АИ, може да се продолжи таму
ИнстинктПо што си толку сигурен?
Поразителни статистики стигаат дури и од здруженија чија цел е промоција на бракот (па се склони тие бројки да ги шминкаат за да продадат кварна роба):
- половина од новороденчињата се зачнати надвор од брачна заедница, податок од пред 20 години, сега е секако многу повисока бројка
- 40% од новосклопените бракови завршуваат со развод: повторно стари бројки, сега е некаде 60% од бракови не постари од 10 години завршуваат со развод
- само 1/5 од долгорочните врски се претвораат во брак
- и тие што ќе се решат на брак, го склопуваат надвор од религиозни рамки- најчесто со граѓанска церемонија и клопање во ресторан.
Прогнозата е дека до 2030 година бракот ќе одумре како институција.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-110677/Marriage-extinct-30-years.html
Каков став имаш за феминизмот? Пошо ако ти е негативен многу контрадикторно ќе звучиш.Бракот е институција од која единствен бенефит имаат жените. Мажот е тој којшто треба да има све скоцкано и средено у животот за да може принцезата да му каже ДА и да дојде на наместено во нов стан, кола, мажот треба да има солидни континуирани примања.
Негативен секако, а зошто би звучел контрадикторно кога женското за да му рече ДА на машкото, тој треба да има све средено а она со ништо да не придонесе и само да се намести. Ако нема стан, кола и кеш вие нема ни во friendzone да го ставите.Каков став имаш за феминизмот? Пошо ако ти е негативен многу контрадикторно ќе звучиш.
У кој свет тоа? Фала Богу жените се изборија за рамноправност па може финансиски да се независни и да си имаат и своја кола и свој стан и еднакво да си ги делат трошоците.Негативен секако, а зошто би звучел контрадикторно кога женското за да му рече ДА на машкото, тој треба да има све средено а она со ништо да не придонесе и само да се намести. Ако нема стан, кола и кеш вие нема ни во friendzone да го ставите.
У случај да машкото да изгуби работа одма вие го напуштате и се фаќате со тој што е подобра опција наместо да му помогнете на досегашниот партнер повторно да се издигне. Рамноправни сте во однос на канцелариски работи и таму каде што вас ви одговара, а не во сите сфери во општеството.У кој свет тоа? Фала Богу жените се изборија за рамноправност па може финансиски да се независни и да си имаат и своја кола и свој стан и еднакво да си ги делат трошоците.