Боледувањето и породилното - исплата преку фирмите

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Ги зезнуваат и родилките и фирмите. А фирмите тоа се сите ние ако тие не работат ОК сите страдаат од државна админстрација па преку богаташи до работници и социјални случаи.
 
Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
. Како ова би влијаело врз одлуката да се задржи бремена жена на работа

E bogami ova bi trebalo da se zamisli vlasta koj lud ce vraboti mlada zena ako znae deka ce se porodi dobro napisa Leandra treba da odvojuvas za trudnica za tebe plata kako gazda i ako zaposlis uste nekoj pa kade e tuka struja ,voda, firmarina, tv i site drugi davacki sto znam uste kolku gi ima malite firmi ce treba malku povece da se razmislat mozebi bankite i pojakite firmi i nema da ima problem ama malite firmi bogami ce bide testo da te vraboti ako znae deka planiras da ostanes trudna

Ova e moe mislenje
 
Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.099
Ова не ни треба, дефинитивно не ни треба. Лошо и за мајките и за работодавачите. Трудните ќе ги маваат од работа, кои мали фирми може да го поднесат тој товар, богами товар е за некои, не за сите ама мислам дека реализацијата во глобала ќе биде лоша. Само мерки спроведуваат,внесуваат новини, не водат кон Европа а не ни е кадар газот. Се нервирам од такт се вадам за вакви работи, само повеќе ги комплицираат работите.
 
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
fondot se otarasi od obvrskata. sea kritikite kje bidat nasoceni kon rabotodavcite,a fondot kje si prodolzi da docni so isplatata na sredstvata.
najs
 

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Џабе јадете гомна кога Македонија тоа го Сака.
 

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
И мене не ми се допаѓа оваа мерка. Ај што поттикнува дискриминација, ова му доаѓа како јас да треба да му дадам пари на Петко и наместо да одам директно, да му дадам на Станко за он да му ги даде. Зошто индиректно кога може директно?
 
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.881
Сега е една година, кога ќе видат фирми ќе си одложат на две. Девет месеци да плаќаш породилна плата и уште една плата за нов вработен кој ќе заменува, а да ги чекаш парите година дена, при тоа до 15ти на сметка да ги минеш задолжително...шо знам кој би се нафатил.

Али битно породилното ќе се дели од фирма, фирмите ќе бидат криви за породилно шо ти е гајле. Па ујп на врата оти ти фирмо не плати породилно на време ем имаш пари за земање од фондо со почек? Ти си лоша фирма бамп 5000 евра казна за фирма и 2000 за управител. Лоши, лоши фирми нејќат да им дадат пари на трудници запалете ги уаа. Фондот си трие рачиња уф блокиранка фирма, ќе има за земање од парите од сусамот.
481.289 велат дека бараат подржуваат и сакаат така, што не е јасно ?
Друга работа е тоа што осмина од овие што работат во приватен сектор , дали ќе најдат работа после овие измени и ако најдат дали воопшто ќе останат во работен однос за да земат трудничко боледување.
 
S

silmarillion

Гостин
И капак на се, се враќа госпожата од породилно и у наредните година дена со паметот е у пелените на бебето, па секоја секунда ја користи да си раскаже со колешките каква боја било гомцето од бебето од синоќа, па дека не е спиено, па дека прв пат му се затнало носето, за остатокот од денот да го пројде како буља у телефон гледајќи го на камера.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom